Evelka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Podczytuję wątek od dawna i naprawdę bardzo się cieszę, że Aronek w końcu jest w swoim własnym domku!:multi: A te przejściowe problemy chyba faktycznie świadczą o tym, że było mu pisane zostać krakowiakiem;) Zresztą dzięki temu może Go gdzieś kiedyś spotkam;) Quote
doddy Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Witam i pozdrawiam Was i wszystkich Waszych podopiecznych :-) Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam. Jesteśmy po wszystkich szczepieniach i dziś właśnie FRIDZIA została zaczipowana. Podaje nr xxx Chodzimy tez do psiego przedszkola. Frida bardzo szybko się uczy i jest w stosunku do nas bardzo łagodna. Natomiast na spacerach zamęcza wszystkie psy, a znajomi psiarze twierdzą, że ma ADHD. Wieczorny spacer to ok. 2 godziny gonitw z innymi psami, pilką, patykami i czym tylko się da. Charakter ma bardziej jamnika, bo kopie doły, goni ptaki, usiłuje pływać w każdej napotkanej kałuży i nie odpuszcza nawet dużym psom w zabawie. Jeśli ma coś z astka, to tylko to, ze w zabawie przewraca psy i gryzie za gardło okazując przy tym agresję. Nie mamy problemów zdrowotnych, Frida ma niezły apetycik i waży już 12 kg. Niestety łapki nie chca urosnąć i zostanie astem karłowatym :-) Śpi tylko w łóżeczku i koniecznie na poduszce, nie odpuszcza mnie na krok, choć kiedy zostaje sama w domu, nie niszczy niczego. Tak naprawdę to jest psem przytulanką i staram się zabierać ją wszędzie, gdzie tylko mogę. Ogólnie jest tak miłym i pogodnym psiakiem, że każdy zwraca na nią uwagę, ale chwalą też jej piękne umaszczenie i mordkę. Jesteśmy bardzo szczęśliwi i jeszcze raz dziękujemy, że pozwoliliście nam cieszyć się z jej istnienia :-) Aa, jest jedno maleńkie ale! Nie wiem jak oduczyć Fridę biegania za kołem samochodu albo roweru. Żadne metody treserki nie skutkują, to jest silniejsze chyba od niej. Dostaje wtedy amoku i rzuca sie szczekając. Może cos poradzicie? Dołączam też trochę fotek Fridy z ostatniego spaceru. Ściskam gorąco Irmina Quote
agnieszka24 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Wow :crazyeye: Toż to Aronkowa siostra bliźniaczka :loveu: Quote
bebcik Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 prepraszam za offa pietrucha 204: "[FONT=MS Shell Dlg 2]PILNE!! DO ODDANIA SZCZENIAKI AMSTAFA!! PO RODOWODOWYCH RODZICACH!! ZA DARMO!!!!! INACZEJ ZOSTANĄ UTOPIONE PRZEZ WŁAŚCICIELA PISZCIE PROSZĘ JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY PRZYGARNĄC I URATOWAC W TEN SPOSÓB PSIAKI...INFORMUJCIE TEŻ KOGO SIĘ DA PROSZĘ!!!!" [/FONT]Telefony: 609 825 376 601 328 267 okolice Wrocławia/Legnicy Quote
doddy Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Mam zdjęcia Mantusi od Basi. Też śmiesznie wyrosła :) Quote
agnieszka24 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Jestem trochę samolubna i nie podzieliłam się z wami wieściami z Aronkowego domu :eviltong: Aronek nie jest już Aronkiem , tylko Tofficzkem ("bo jest taki słodki jak cukiereczek"). Maluch jest bardzo grzeczny i szczęśliwy w swoim domu. Ma ogromniasty ogród do swojej dyspozycji i uwielbia sobie poszaleć :) Bardzo pilnuje posesji i obszczekuje obce pieski, które zbliżają się do bramy. Z kociczką się zakumplował. Pani Ania bardzo go kocha, a Tofficzek kocha ją :) Jej wnusię wsprost uwielbia i razem szaleją w ogrodzie. Powódź lekko podtopiła im dom, ale większych szkód nie wyrządziła. Tylko Toffik był wtedy bardzo smutny, bo niedało się wyjśc na dwór, bo było 15 cm wody na podwórku, a on biedny oduczył się załatwiania w domu. Teraz spowrotem na cały ogród do swojej dyspozycji. Początkowo nie chciał wychodzić dopóki pani nie założyła mu szelek ;) Ale teraz ma otwarty balkon i wybiega kiedy tylko ma ochotę. Nauczył się nowych komend i grzecznie czeka gdy p.Ania idzie karmić bezdomne kotki. Już nie próbuje uciekać ani nie płacze. To bardzo mądry i kochany szczeniaczek :) Dostałam zdjęcia msem, ale słabej jakości. Poczekam aż dostanę fotki na maila, to wtedy je wstawię. Dzwonię do nich raz w tygodniu, ale jakoś zapominam, napisać potem na forum :oops: Pani zawsze zaprasza mnie by och odwiedzić. W wakacje skorzystam z zaproszenia i wybiorę się do nich. Będzie mnóstwo fotek :) Quote
andzia69 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 no to super wiesci - z resztą nie mogłyby byc inne:):) Quote
doddy Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Rozmawiałam z Basią od Manty i ma podesłać zdjęcia wieczorkiem. A co słychać u psiaków, które były u Jagienki? Do dzisiaj nie dotarły do nas umowy adopcyjne ;) prosimy o wysyłkę na adres fundacji. Quote
agnieszka24 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Aronek - Tofficzek w nowym domku :) taki duży urosłem :) Z Agusią - mały uwielbia ją :loveu: Quote
agnieszka24 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Nowe wieści i fotki z domku Tofika (Aronka :) Pięknie chłopaczek wyrósł :loveu: Witam przesyłam kilka zdjęć naszego Tofika, ale on jest taki zawsze rozbawiony ze trudno zrobić mu choćby kilka ładnych zdjęć, zawsze są rozmazane bo jest stale w biegu :) i w zabawie :) mam nadzieje ze to wystarczy :) pozdrawiam Quote
Kashdog Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 O ja, ale wyrósł. Taki Heinwaty jeszcze bardziej się zrobił :) Quote
Recommended Posts