majuska Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Dzisiaj ma sie do mnie konkretnie Bytom odezwać i ustalimy szczegóły, wydaje mi sie , że trzeba sprawdzić oba domki i Bytom i Chorzów i wybrać lepszy, ewentualnie Mrozika "wcisnąć" . Ta kobieta z Katowic , która pisze za ciocię napisała, że Mrozik za stary, ciocia się boi , że bedzie musiała sie szybko żegnac i tego się bardzo obawia, wysłałam im propozycję Demi i Frezji... Quote
majuska Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Póki co cisza, Bytom nie zadzwonił, a Chorzów do którego ja obiecałam oddzwonić, ma cały czas wyłączony telefon...:( Quote
kaskadaffik Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Może jeszcze sie odezwą, skoro byli tak zainteresowani :) Kto pisze kartki na Walentynki to zapraszam :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/178721-KARTKI-WALENTYNKOWE-SZAA-PIESKOWY-do-04-02[/url] Quote
Ulka18 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Tak to przewaznie jest, napalaja sie na adopcje, a potem cisza, nieodbieranie telefonow. Quote
majuska Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Napisałam do tych z Katowic, że Snieżek nadal bez domu czeka, oraz z gumtree krakowskiego miałam propozycje tymczasu dla Śnieżka....zobaczymy, jak nie to szukamy i czekamy dalej. Dobrze, że sie rozmyslili teraz niż po tygodniu mieszkania psiaka juz u nich:) Quote
halcia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jak te biedne krasnalki przetrwały te wielkie mrozy,az sie boje myslec o malenkch ich ciałkach,które wczesniej pewnie w domach sie wygrzewały.... Quote
Ulka18 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Halcia, niestety nie mamy zadnych wiadomosci ze schroniska. Nic nie wiemy jak tam psiaki itp. Quote
halcia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Dzis zadzwonie do Kiero,bo Murka i Jej Mama posrednicza w przekazaniu róznych rzeczy do schroniska,ale mnie nie było i nie wiem czy to aktualne.A i tak musze sprawdzic kiedy Kiero bedzie w Rz-wie Quote
majuska Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Chyba mamy domek dla Śnieżka...ten w Katowicach, potrzebujemy kogoś na wizytę przedadopcyjną, Pani na nią oczekuje:) starsze małżeństwo ( ale nie staruszki ) mieli pieska który odszedł i Śnieżek tą Panią zauroczył, czekają....domek jest na ul. Plac grunwaldzki 4 w Katowicach, która ciotka ma blisko?? Quote
halcia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Super!Duza nadzieja.Wiem,ze psiaki przetrwały mrozy,dzwoniłam,ale o krasnale nie pytałam czy są.Mysle,ze z racji wieku nie znalazły chetnych bezposrednio ze schronu.Dopiero dzis,były 4 adopcje.A w hoteliku pod Krakowem odszedł zaTM piekny Smail:-( Quote
MagdaNS Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Smail za TM???? O matko... Śledzę pewien watek katowicki i zaraz im zapodam, że potrzebujemy wizyty przed adopcyjnej. Quote
MagdaNS Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Smail za TM???? O matko... Śledzę pewien watek katowicki i zaraz im zapodam, że potrzebujemy wizyty przed adopcyjnej. Quote
majuska Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Napisała do mnie maciaszek, że pójdzie na tą wizytę, myślę , że się szybko dogada z pania co do terminu, bo Pani jest bardzo otwarta i zaprasza. Czy macie ciotki jakieś sugestie odnosnie pytań na wizycie, ja tylko tyle napisałam, że Śnieżek jest wystraszony i na pewno będzie wymagał dłuższej klimatyzacji i odpowiedniego podejścia, oraz czy zdają sobie sprawę, że może na początku przydarzać mu się załatwić w domu ( chociaż wcale nie musi ;) ), odnośnie transportu gdyby nic innego sie nie udało przy tzw. okazji, to mogę Śnieżka w przyszłą niedzielę zawieżć, Pani mówi, że pokrywa koszty. Quote
majuska Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Odezwała się też do mnie w międzyczasie Pani z Krakowa która chciała oferowac Śnieżkowi DT, czy urządza nas DT dla np. Mrozika?? Sprawa wyglada tak, że do końca kwietnia Pani może trzymac psiaka , bo potem wyjeżdża...do końca kwietnia mógłby jakiś maluch mieć tymczas...tylko jeżeli nie uda sie domku załatwic to co wtedy??? Jestem wciąz z Panią w kontakcie w razie czego. Quote
maciaszek Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Dzisiaj po południu będę dzwonić do państwa i umawiać się na wizytę. Po niej zdam relację, jeśli tylko dogo łaskawie się otworzy :angryy:. Jak nie zechce to dam znać majusce smsem albo zadzwonię :). Quote
halcia Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Bałabym sie DT z wyznaczonym terminem,bo co potem?Choc i tak super,ze ktos i taki termin chce ofiarowac. Quote
Ulka18 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Czekamy na relacje Maciaszka. Co do DT dla Mrozika z wyznaczonym terminem, to jest on bardzo ryzykowny. Co potem jak pani wyjedzie? W razie czego Mrozik i Sniezek maja juz domy zaklepane, ale dopiero kwiecien-maj. Quote
maciaszek Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Dzwoniłam do pani, żeby się umówić na wizytę, ale zgłosiła się sekretarka. Nagrałam się, czekam na odzew. Jak nie oddzwonią dziś, to zadzwonię jutro raz jeszcze. Quote
karolciasz28 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 A dziewczyny czekajcie, bo tak czy ten DT jest dla Mrozika? I on jest do kwietnia? A Mrozik ma zaklepany dom i ten dom odebrał by go w kwietniu? Bo jeśli tak to teraz może pojechać do DT tam się nauczyć czystości,itp. I później z tego tymczasu do domciu.:cool3: Quote
maciaszek Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Państwo nie oddzwonili, więc zadzwoniłam dziś raz jeszcze. Znowu włączyła się sekretarka. Może wyjechali gdzieś na weekend i chcą mieć spokój? Nie wiem... Jutro spróbuję znowu. Tylko powiedzcie ile razy mam próbować a kiedy już odpuścić (jeśli odzewu nie będzie)? Quote
majuska Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Nie próbuj na razie nie podoba mi się to, wyglądało na prawde w porządku, jakby co dam Ci znać. Edit:Skontaktowałam się z siostrzenicą tej Pani, która maile do mnie pisała. Twierdzi, że na pewno nadal wszystko jest aktualne, widocznie ciotka ma awarie telefonu albo cós?? Będzie to wyjaśniać, Maciaszek wysyłam Ci jeszcze PW Quote
maciaszek Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='majuska']Edit:Skontaktowałam się z siostrzenicą tej Pani, która maile do mnie pisała. Twierdzi, że na pewno nadal wszystko jest aktualne, widocznie ciotka ma awarie telefonu albo cós?? Będzie to wyjaśniać, Maciaszek wysyłam Ci jeszcze PW[/QUOTE]Pw dostałam i kajać się teraz będę :oops: :oops: :oops:. To moja wina... Szybko spisywałam numer i pomyliłam jedną cyferkę... :oops: :oops: :oops: Przepraszam BARDZO. Wieczorem na 100% zadzwonię i spróbuję się umówić na jutro. Teraz jestem w pracy i nie mogę rozmawiać. Quote
Recommended Posts