Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='APSA']My kiedyś mieliśmy taką przygodę z Punią (w tych zamierzchłych czasach, kiedy była jedynym psem). Gdzieś jechaliśmy, Punia została w ogrodzie. Wracamy, a psa nie ma! Furtka zamknięta (nie na klucz, ale na klamkę zamknięta), brama zamknięta, Punia nie z tych, co to górą wyjdą. Przeszłam wzdłuż całej ulicy, Puni nie ma... Znalazła się na sąsiedniej działce należącej do firmy budującej osiedle - na tej działce Punia mieszkała przez parę miesięcy, zanim trafiła do nas. Pewnie ktoś czegoś od nas chciał, otworzył furtkę, a Punia wyszła nas poszukać. Nerwy straszne!

Wracając do Lennona, jeszcze zdjęcia domowe. Lennon duma nad swoim losem...

... i dochodzi do wniosku, że przyszłości trzeba stawiać czoło z podniesioną głową ;)

Chyba chłopak zgłodniał - wygląda na to, że zakończył strajk głodowy, śniadanie wszamał bez mruknięcia :)

Przy okazji, jeszcze odrobina SPAMu w postaci bazarku na Bubę - zapraszam!
Pachnący kalendarz,papierowe długopisy,ochraniacz na pas,minikredki i piłki- do 10.03

Piekne zdjecia robisz APSA :)
Lennon wyglada swietnie:)
Dziekuje!

Posted

A jednak głodówka czyni cuda :)

Zdjęcia fajne, zwłaszcza te "refleksyjne" i to, gdy Lennon wysuwa się z obroży ;)

Wyjazd do Mielca - piątek rano.

Niezawodna APSA zgodziła się zaopiekować Lennonem do tego czasu (jeśli będzie zachowywał się przyzwoicie ;) ) - bardzo, bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dada M napisał(a):
Nutusia - właśnie sprawdziłam pocztę, otrzymałam maila ze zdjęciami - bardzo, bardzo dziękuję :)

Jeśli mieszkasz w Warszawie, mogę odebrać od Ciebie płyty - większość zdjęć jest w porządku.

Ależ nie ma za co! :) Mam nadzieję, że uda mi się choć w ten sposób grosikiem wesprzeć lorda Lennona, a jednocześnie odwdzięczyć się Ellig za pomoc mojej podopiecznej...
Ja co prawda nie mieszkam w Warszawie, ale jestem codziennie z wyjątkiem weekendów, bo tu pracuję. Mogę oczywiście płyty podrzucić, albo bezpośrednio wysłać do zwycięzców licytacji :) Gdyby jakieś zostały, zbazarkujemy je na inną bidkę w potrzebie...
Nieustająco trzymam kciuki za beztroską jesień życia Lennona!

Posted

Nutusia napisał(a):
Mogę płyty bezpośrednio wysłać do zwycięzców licytacji :)

Nutusia - pięknie dziękuję, jeśli oczywiście nie będzie to kłopot :)

Dotarły wpłaty od Emigrantki - 25 zł (za marzec) i od zerduszko - 10 zł (za marzec i kwiecień) - dziękuję :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Ależ nie ma za co! :) Mam nadzieję, że uda mi się choć w ten sposób grosikiem wesprzeć lorda Lennona, a jednocześnie odwdzięczyć się Ellig za pomoc mojej podopiecznej...
Ja co prawda nie mieszkam w Warszawie, ale jestem codziennie z wyjątkiem weekendów, bo tu pracuję. Mogę oczywiście płyty podrzucić, albo bezpośrednio wysłać do zwycięzców licytacji :) Gdyby jakieś zostały, zbazarkujemy je na inną bidkę w potrzebie...
Nieustająco trzymam kciuki za beztroską jesień życia Lennona!

Nutusia dziekuje z calego serducha:)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Ja poproszę o numer konta. Niewiele mogę w tej chwili pomóc, za dużo psiaków jest do obdarowania, ale chociaż 20 złotych Wam wyślę...

Ewa Marta bardzo, bardzo dziekujemy. :) Pieniadze zbiera Dada M.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Wpłaciłam już 20 zł. Przykro mi, że tak mało:-(

To nie jest malo nawet 1 grosik to jest duzo, nie wolno tak myslec ani tak mowic.Dla Lennona to bardzo duzo, dla nas tez.
Serdecznie dziekuje, tak z calego serducha:)
Walczymy o Lennona.
Dzisiaj odszedl za TM Uzik :(
Musimy sie spieszyc.....

Posted

Ewa Marta - pięknie dziękuję :) Każda pomoc, czy to finansowa, czy przy bazarkach lub ogłoszeniach jest bezcenna.
Każda złotówka dla Lennona przybliża nas do celu - do zapewnienia mu godnej emerytury i szukania ze spokojnym sumieniem dobrego DS.

Kto jeszcze mógłby podarować płyty na bazarek dla Lennona ?

Ellig i Nutusia - jakieś sugestie co do cen wywoławczych i cen "Kup teraz" za płyty, które podarowałyście ?

Posted

Dada M napisał(a):
Ewa Marta - pięknie dziękuję :) Każda pomoc, czy to finansowa, czy przy bazarkach lub ogłoszeniach jest bezcenna.
Każda złotówka dla Lennona przybliża nas do celu - do zapewnienia mu godnej emerytury i szukania ze spokojnym sumieniem dobrego DS.

Kto jeszcze mógłby podarować płyty na bazarek dla Lennona ?

Ellig i Nutusia - jakieś sugestie co do cen wywoławczych i cen "Kup teraz" za płyty, które podarowałyście ?

Jakies plyty oferowal Ubocze trzeba do Niego napisac:)

Ofiarowane plyty na bazarek te ode mnie sa nowe, ofoliowane z hologramem, nigdy nie uzywane i nie rozpakowywane, cena wywolawcza 20 zl , kup teraz 25 zl.:)
Dolaczylam tez koperty babelkowe, takze wysylka to juz tylko wartosc znaczka....

Posted

Ellig - dziękuję bardzo za karmę dla Lennona :)

Napiszę jeszcze do osób, które wspominały na wątku o płytach i myślę, że bazarek ruszy w piątek wieczorem.

Posted

Dada M napisał(a):
Ellig - dziękuję bardzo za karmę dla Lennona :)

Napiszę jeszcze do osób, które wspominały na wątku o płytach i myślę, że bazarek ruszy w piątek wieczorem.

Ja opis (adres) swojej płytki (wprawdzie tylko jednej - podwójnej) przed chwilą przesłałem mailem...

A gdybyś, Dada, wpisała swój adres mailowy i informację o zbieraniu płyt w swoją sygnaturę? - to usprawniłoby przesyłanie...
Myślę, że informację o zbieraniu warto wysłać też na PW do wszystkich znajomych...

Posted

Przepraszam za OT, ale...

...ale na wątku Johny'ego nie ma prawie nikogo, nikt się nim nie interesuje. Psiak najlepsze lata swojego życia marnuje w schronisku... Pewnie już dawno miałby dom, gdyby nie to, że ma problemy neurologiczne (padaczka, niedorozwój móżdżku). Proszę, zajrzyjcie na jego wątek, ja już nie mam pomysłów, jak mu pomóc

http://www.dogomania.pl/threads/117459-chory-na-padaczkAE-Johny-mA-ody-rezolutny-psiak-a-caA-ym-jego-A-wiatem-jest-Azyl

Posted

Witajcie! Hej Lennonku, juz niedlugo , juz za momencik pojedziesz po nowe radosne zycie.
APSA bardzo, bardzo dziekuje za wszystko co robisz w tym tez za Lennona.Bylo mi bardzo milo poznac Cie i porozmawiac :)
kosiek zajrze na watek:(

Posted

APSA napisał(a):
Mnie również było miło :)
Jak jeszcze kiedyś trzeba będzie coś od Ciebie odebrać, zgłaszam sie na ochotnika ;)

Fantastycznie, zapamietam i jeszcze raz dziekuje:)

Posted

Dostałam maila w sprawie Lennona :) Nie spodziewam się wiele i nawet nie zaczynam się cieszyć.

Wiadomość brzmi dobrze, ale jakiś czas temu bardzo fajną wiadomość napisała do mnie Pani, która ostatecznie rozmyśliła się na dzień przed planowaną adopcją i ogólnie zachowała się dość nieodpowiedzialnie.

Odpisałam, zobaczymy, czy coś z tego będzie. Pani, która do mnie napisała, mieszka pod Łodzią.

Widzę, że Lennon powrócił do formy z czasów schroniska, gdy nazywałam go "dziarskim staruszkiem" :)
Myślę, że towarzystwo innych psów dodało Lennonowi animuszu ;)

Cieszę się, że w tym przypadku zdążyliśmy, zwłaszcza po historii zbyt wczesnej śmierci Uzika :(

Posted

Dada M napisał(a):
Nutusia - jakieś sugestie co do cen wywoławczych i cen "Kup teraz" za płyty, które podarowałyście ?

Moje płyty nie są nowe, choć wiele z nich przesłuchana może dwa razy... Ceny pozostawiam w gestii wystawiającego, bo... się nie znam! :eviltong:

Posted

Dada M napisał(a):
Dostałam maila w sprawie Lennona :) wiedzialnie. Odpisałam, zobaczymy, czy coś z tego będzie. Pani, która do mnie napisała, mieszka pod Łodzią.

Jadę do Łodzi w najbliższą niedzielę, jakby co... i mam wolną całą tylną kanapę w samochodzie :)

Posted

APSA - niestety, będziemy jechać trasą Warszawa-Radom-Opatów-Brzyście k. Mielca, więc do Krakowa trochę daleko.
Gdybyście słyszeli, że jakiś zwierz potrzebuje transportu na tej trasie - piszcie, póki co Lennon będzie jechał sam.

Aza mieszka gdzieś obok Lasu Kabackiego, zapytam panią Henrykę o dokładny adres.

Głowa mi pęka, nienawidzę być chora. Mam nadzieję, że do jutra będzie lepiej.

Posted

Pomyślałam sobie, że gdyby ta Pani była konkretną osobą, to może pojechalibyśmy jutro z Lennonem do Łodzi - ale nie chcę zbyt wiele sobie obiecywać, zobaczymy, czy ta osoba jeszcze się odezwie i co będzie mieć do powiedzenia.