Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lika1771']Czemu nie dadza mu szansy Mru ma racje troche problemow i najlepiej oddac[/QUOTE]

Ja bardzo chętnie podam tel do pani, może ktoś porozmawia. U pani już był psi psycholog

Posted

no nie, no to kicha kompletna...... :(
ale tak jak dziewczyny piszą, niech pani nie chodzi z nim na spacery, tylko wypuszcza na ogród i zamyka w pokoju czy kojcu jak przychodza inne psy.....

pies nie był kastrowany:(

Posted

[quote name='Dogo07']Mru, ale na Kudłacza żadnej deklaracji nie ma :(.
Jestem załamana.

Tak marzyłam żeby psiak miał nareszcie dobrze, swój własny dom, i kochającego ludzia.

[COLOR=Red][B]A teraz, kiedy zaznał trochę miłości i troski, to ma być znowu wsadzony do tego boksu schroniskowego, gdzie będzie siedział bez spacerów i bliskości człowieka :placz:???[/B][/COLOR]
[B]Ja sobie tego nie wyobrażam ![/B][/QUOTE]

On jest strasznie kochany, do ludzi cudowny, łagodny. Myślę że znajdzie nowy domek, było nim duże zainteresowanie. Tylko trzeba go gdzieś umieścić. A w schronisku do innych psów był ok, może po prostu broni pani :(

Posted

Dogo07, zmień tytuł - szukamy transportu do Zgorzelca, do ZuziM. Może znacie kogoś kto jeździ, za zwrotem kosztów nawet
I pilnie szukamy deklaracji + wznawiamy ogłoszenia

Posted

Byc moze, ze jest zazdrosny .....
Najbardziej zal takich psiakow, ktore juz zaznaly ciepla i milosci, a potem musza wrocic do kojca .... czy to schroniskowego, czy hotelowego .....
KLudzie naprawde nie zdaja sobie sprawy z tego, ze to dla psa dramat ...... i nie probuja nawet dac psu wiecej czasu ....
Najlepiej oddac, jak felerny taboret ..... To jest straszne .....
A w psich psychologow nie wierze .... najlepszym fachowcem w takich sytuacjach bylby doswiadczony dogomaniak, ktory by poswiecil troche czasu na spotkania z pania i psem i wspolnie by nad psem popracowali ....
Moze ktos taki w okolicy jest ?
I zanim sie znajdzie transport do mnie, to moze sprawa sie inaczej rozwiaze .......

Posted

Dzięki za pomoc wszystkim. Ja nie znam nikogo w Szczecinie kto mógłby pani coś doradzić, kto by się znał na psiaku. generalnie on jest duży, wielkościowo jak Finnigan, więc pani po prostu nie ma szans nad nim zapanować

Posted

Miałam nadzieję że może pod okiem kogoś doświadczonego pani zechce jednak popracować jeszcze z Kudłaczem.
On tam ma dom z ogrodem.
I swojego człowieka.
I teraz ma to wszystko stracić.
Ale jeśli pani nie zechce to Kudłacz musi szukać innego wyjścia :(.

Posted

[quote name='Dogo07']Miałam nadzieję że może pod okiem kogoś doświadczonego pani zechce jednak popracować jeszcze z Kudłaczem.
On tam ma dom z ogrodem.
I swojego człowieka.
I teraz ma to wszystko stracić.
Ale jeśli pani nie zechce to Kudłacz musi szukać innego wyjścia :(.[/QUOTE]

ale co to za pani, ktora nie chce poswieci troche czasu na trening z psem tylko od razu chce go oddac?

Posted

tez cos mi sie to nie podoba...nawet nie chce poswiecic mu chwili...to po co sie decydowala na psa?? zwlaszcza psa po przejsciach??wrrrr.......... ale skoro tak to trzeba cos wymyslic...ktos zna dobrego behawioryste ze szczecina?? Moze jakos oplacic go niech popracuje z psem, fundusze sie znajdą...tylko niechby ktos, kto ma doswiadczenie sie wypowiedzial

Posted

[quote name='danal1983']ale co to za pani, ktora nie chce poswieci troche czasu na trening z psem tylko od razu chce go oddac?[/QUOTE]

To nie jest tak ze od razu :( Pani wzięła psiego psychologa, problem jest w tym że psiak jest spory, a pani starsza na emeryturze, jego rzucanie się na inne psy powoduje że pani go nie może utrzymać, już ją raz przewrócił i pani się boi, bo ona nad nim nie jest w stanie zapanować. Psi psycholog powiedział jej że sobie z nim nie poradzi. Próbowałam ją jeszcze namawiać żeby dała mu szansę, rozmawiałam z nią dziś dwa razy, też mnie to załamuje :(

Posted

[quote name='Nemko']tez cos mi sie to nie podoba...nawet nie chce poswiecic mu chwili...to po co sie decydowala na psa?? zwlaszcza psa po przejsciach??wrrrr.......... ale skoro tak to trzeba cos wymyslic...ktos zna dobrego behawioryste ze szczecina?? Moze jakos oplacic go niech popracuje z psem, fundusze sie znajdą...tylko niechby ktos, kto ma doswiadczenie sie wypowiedzial[/QUOTE]

a jakby pani na poczatku jakąs literature podrzucic?