Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja zaproponowałam dla Charlin miejsce u siebie w domu - mogłabym ją trochę zsocjalizować i ewentualnie wysterylizować.
Jednak nie może mieć świerzba ani innej zakażnej choroby ze względu na moje psy, bo wtedy nie mogłaby być w mieszkaniu.
Nie wiem co na to wolontariuszki z Ostrowi, bo jak dotychczas nie ma
decyzji w tej sprawie.

Posted

Lara już pisałam, że ci Państwo muszą odłożyć decyzję o przygarnięciu psa.
Nie dziwię się, że Pani z Zalesia chce tylko zdrowe psy - nie ma z nimi
kłopotu ani żadnego ryzyka. Tylko, że tak jak napisałaś każdy pies ze schroniska nie jest zdrowy w 100% ani zaszczepiony.
Mam nadzieję, że ze skórą Charlin jest w porządku.

Posted

Miejmy nadzieję, ze nie. Nie zdążyła by zajść - wydaje mi się, że gdzieś czytalam o tym, iż miała niedawno szczeniaki. A może się mylę ?
Na pewno ze sterylizacją nie mozna długo zwlekać.

Posted

To tej pani jeszcze zdążymy jakiegoś psiaczka prędzej czy później podrzucić!;)
A Charlin, skoro wszyscy wyrażają chęć i zgodę, niech się pięknie nam chowa u Gajowej!:p Tylko żeby zdrowiutka była...
A czy jest szczenna...trudno powiedzieć. Na pewno musi ją z każdej strony wet obejrzeć.

Posted

Myślalam o tym, żeby wet ją obejrzał w związku ze świerzbem, a nie ciążą! Ciąża wykluczona, bo ona przecież miała szczeniaki w grudniu! (zresztą po zabraniu szczeniaków jeszcze bardziej wystraszona i biedna się zrobiła).
Laro - nic nie wiedziałam, że Charlin miała w weekend wyjechać ze schroniska.:crazyeye:

Charlin upodobała sobie zieloną budkę. Bardzo niechętnie z niej wychodzi.

Świerzba raczej nie ma, w każdym razie objawów nie widać. Ale ponieważ ma długą sierść, trzeba ją bardzo dokładnie obejrzeć. 'Na oko" nie widać. Może tak jak radziła esperanza, kupic jej obróżkę preventic - nawet jak świerzbowiec w niej zamieszkał, a jeszcze nie dał znac o sobie, to pójdzie precz.

Posted

Milady napisał(a):
Jedno jest pewne :) Charlin musi dziękować Cioci BeacieJ za wyrwanie ze schronu :)
:iloveyou:

Ciocia Milady, nie zawstydzaj mnie proszę:oops: -ja tu tylko klikam.

Posted

Czekamy na sunię. Chciałabym ją jutro odrazu wykąpać - myślę, że tak
będzie najlepiej. Wiem, że to będzie dla niej ogromny stres - podróż i kąpiel ale póżniej będą już tylko same dobre rzeczy.
Tylko nie wiem czy sama dam radę .

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Czekamy na sunię. Chciałabym ją jutro odrazu wykąpać - myślę, że tak
będzie najlepiej. Wiem, że to będzie dla niej ogromny stres - podróż i kąpiel ale póżniej będą już tylko same dobre rzeczy.
Tylko nie wiem czy sama dam radę .

Gdybym tylko była bliżej to na pewno bym pomogła....
Tymczasem czekam w napięciu na dobre wieści i fotki oczywiście
Gajowa-wielkie dzięki za dobre serce.:lol:

Posted

Dziewczyny, trzymam kciuki! To duze wyzwanie...dorosly psiak i do tego taki przestraszony... ale wiecie... jak ona zaufa i zacznie prosic o pieszczote... to bedzie najpiekniejsza chwila, jaka mozna sobie wyobrazic...:loveu: To przesliczna sunia. Ktos musial ja skrzywdzic :mad:

Posted

Charlin dotarła - jest bardzo wystraszona , wcisneła się w kącik w łazience
i nie chce odwrócić nawet łebka. Żadne samakołyki narazie jej nie interesują. Zaraz będziemy prać ślicznotkę.

Posted

O 17,08 Gajowa napisała

Charlin dotarła - jest bardzo wystraszona , wcisneła się w kącik w łazience
i nie chce odwrócić nawet łebka. Żadne samakołyki narazie jej nie interesują. Zaraz będziemy prać ślicznotkę.

:-? :-? :-?
Tam chyba jest praaaanie z powtórką , suszenie , czesanie .....:lol: :cool3:

Gajowa >> jeszcze się pierze ?? długi ten cykl :razz:

Posted

Lara>> niesamowita jestes :multi: pomnik postawiłam ci juz na wątku ostrowskim :lol:
Ale z tą wagą Charliny :-o to coś nie tak ? Może to jej kłaczki tak ważą?;)

No i konto Gajowej poproszę do wpłaty ...