Beata J. Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Do góry malutka wskakuj na 1 stronę, niech Cię wszyscy zobaczą Quote
AśkaK Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Jaka bidulka na tych Twoich zdjęciach Laro...:placz: Serce się łamie - bierzcie ją dziewczyny, bierzcie z tamtąd! Czy macie już hotelik i od kiedy? Czy mam gdzieś szukać..? Quote
Beata J. Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Pieniążki na hotelik w drodze. Zabierzcie Charlinkę jak najszybciej.PLEASE Quote
Beata J. Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 trzecia strona to nie dla Ciebie ślicznotko, biegusiem na pierwszą [CENTER]:Dog_run: [/CENTER] Quote
avii Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Serce się kraje jak patrzę na nią :-( Ona ma taki wielki smutek w całym ciałku ... Beatko>> dokladam sie równiez do kosztów na psinę . ( ale w przyszłym tygodniu ;) ) Quote
Beata J. Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Avii, wielkie dzięki z całego serca. Wierzę, że dziewczyny zabiorą ją szybciutko z tego więzienia, a ja postaram się zrobić wszystko co tylko możliwe , żeby ona nigdy tam nie wróciła. Kochane dziewczyny rezerwujcie szybciutko ten hotelik, bo żal patrzeć na tą bidulkę Quote
Beata J. Posted February 11, 2006 Author Posted February 11, 2006 Nawet jeśli będę to robić sama, to i tak się nie zniechęcę-DO GÓRY MAŁA! Quote
swan Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 *Gajowa* napisał(a):Zadzwonię wieczorem. Muszą mieć trochę czasu - nie chcę naciskać. czy coś ruszyło z miejsca? Quote
AśkaK Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Teraz jest taki chwilowy problem z hotelikami, w tych dobrych i zaufanych nie ma miejsc. A Charlin to specyficzna sunia, nie można jej po prostu zamknąć w boksie lub na całe dnie zostawić w budzie. Trzeba poświęcić tej sunieczce dużo czasu i miłości, dać ciepły spokojny kąt z którego będzie mogła obserwować sobie codzienne życie ludzi i powoli się do niego przyzwyczajać.Laro, od kiedy jest miejsce w tym domowym hotelu o którym pisałaś..? Quote
avii Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Śmigaj do góry futrzaku ...szkoda że ja tak daleko :shake: Quote
*Gajowa* Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Dzwoniłam niedawno - odzywa się "poczta głosowa" . Może ta Pani oddzowni, ale brak odzewu nie jest dobrym znakiem. Wcześniej Pani dzwoniła parę razy dziennie prosiła o fotki i zadawała pytania. Co do braku miejsc w hotelikach to mogłaby być u mnie w domu "od zaraz" o ile uznacie, że dom z dwoma psami jest dla niej odpowiedni. Quote
*Gajowa* Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Właśnie Pani oddzwoniła. Ona bardzo chciałaby wziąć sunię /Charlin bardzo jej się podoba/ ale mąż jest przeciwny psu w chwili obecnej ze względów finansowych - oczekuje na przyznanie renty po wypadku, a pracuje obecnie tylko żona. Tak, że decyzję muszą odłożyć . Quote
Beata J. Posted February 11, 2006 Author Posted February 11, 2006 *Gajowa* napisał(a):Dzwoniłam niedawno - odzywa się "poczta głosowa" . Może ta Pani oddzowni, ale brak odzewu nie jest dobrym znakiem. Wcześniej Pani dzwoniła parę razy dziennie prosiła o fotki i zadawała pytania. Co do braku miejsc w hotelikach to mogłaby być u mnie w domu "od zaraz" o ile uznacie, że dom z dwoma psami jest dla niej odpowiedni. Też uważam, że brak odzewu to prawdopodobnie brak zainteresowania. Na dodatek ten brak miejsc w hotelikach.... Co do zabrania Charlin przez Ciebie to ja jestem jak najbardziej za. Jednak nie znam się na psach i uważam, że dziewczyny powinny wypowiedziec się czy kontakt z innymi psiakami wyjdzie bidulce na dobre czy wręcz przeciwnie. Tyle tylko, że w hotelikach czy nawet w schronisku przecież też są inne psy. Mam też pytanie trochę z innej beczki, czy może ktos potrafi powiedzieć coś mądrego na temat występowania alergii na psa u dziecka 2-letniego?? Quote
avii Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Co do braku miejsc w hotelikach to mogłaby być u mnie w domu "od zaraz" o ile uznacie, że dom z dwoma psami jest dla niej odpowiedni. Gajowa>> żaden ze mnie specjalista ale uważam tak na chłopski rozum :cool3: że gdzie jej byłoby lepiej niz u Ciebie :p Sama przeszłas wiele z Gają, psychika u Charlin też ...przestraszona , masz doświadczenie w tym zakresie jak postępowac . A i serce masz ...WIELKIE :loveu: Więc od tej strony byłoby suuuuuuper. Natomiast zupełnie nie wiem ( i chyba nikt tego nie wie na 100 % ) jak sunia będzie reagowała na Twoje psiaki ( ale przecież teraz jest w schronisku gdzie ich od licha i trochę ) i vice versa >> czyli twoje na nią . Ale qrde jak nie spróbujemy to wiedzieć nie będziemy .!! Jestem całkowicie ZA :multi: w finansowaniu pomożemy :cool3: czy może ktos potrafi powiedzieć coś mądrego na temat występowania alergii na psa u dziecka 2-letniego?? a dziecko ma stwierdzona alergię ?? jest po testach?? Quote
Beata J. Posted February 11, 2006 Author Posted February 11, 2006 Avii, starsze 6-letnie jest po testach i ponoć na psa nie ma. Mlodzsze 2-letnie ma obecnie ospę więc muszę poczekać. Chodzi mi jednak o to, że czytałam że u takich małych nie ma sensu robić bo nie wychodzą tak jak należy no i te male to raczej maja alergie tylko pokarmowe. Nie wiem czy to prawda. Lekarze to wiadomo, że bedą straszyc, więc będę wdzięczna za jakieś info od ludzi z doświadczeniem. Charlin i Bordie to już mi się po nocach śnią. Quote
Beata J. Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 śmiało maleńka, na pierwszą stronę goń Quote
AśkaK Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 *Gajowa* nasze złotko!:loveu: Musimy sprawdzić jedną rzecz - czy Charlin nie ma świerzba (czy któraś z Was dziewczyny oglądała ją ostatnio dokładnie?), na zdjęciach jakieś te jej łapki jakby łysawe i zaczerwienione...:oops: Quote
Beata J. Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 Co do tych łapek to w przypadku Bordie, która też takie miała pisano, że to od mrozu. Oby tylko nie świerzb.... Quote
Beata J. Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 Asiu, Lara robiła ostatnio fotki Charlin, może bedzie coś wiedziala o tym świerzbie. Quote
*Gajowa* Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Czy ktoś się wybiera w najbliższych dniach do Ostrowi i mógłby obejrzeć Charlin pod kątem świerzba ? Quote
Beata J. Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 Halo ponawiam, jedzie ktoś na dniach do Ostrowii? Charlinkę trzeba oglądnąć (czy zdrowa), bo domek tymczasowy czeka. Quote
Recommended Posts