Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka bidulka na tych Twoich zdjęciach Laro...:placz: Serce się łamie - bierzcie ją dziewczyny, bierzcie z tamtąd! Czy macie już hotelik i od kiedy? Czy mam gdzieś szukać..?

Posted

Serce się kraje jak patrzę na nią :-( Ona ma taki wielki smutek w całym ciałku ...

Beatko>> dokladam sie równiez do kosztów na psinę . ( ale w przyszłym tygodniu ;) )

Posted

Avii, wielkie dzięki z całego serca. Wierzę, że dziewczyny zabiorą ją szybciutko z tego więzienia, a ja postaram się zrobić wszystko co tylko możliwe , żeby ona nigdy tam nie wróciła.

Kochane dziewczyny rezerwujcie szybciutko ten hotelik, bo żal patrzeć na tą bidulkę

Posted

Teraz jest taki chwilowy problem z hotelikami, w tych dobrych i zaufanych nie ma miejsc. A Charlin to specyficzna sunia, nie można jej po prostu zamknąć w boksie lub na całe dnie zostawić w budzie. Trzeba poświęcić tej sunieczce dużo czasu i miłości, dać ciepły spokojny kąt z którego będzie mogła obserwować sobie codzienne życie ludzi i powoli się do niego przyzwyczajać.Laro, od kiedy jest miejsce w tym domowym hotelu o którym pisałaś..?

Posted

Dzwoniłam niedawno - odzywa się "poczta głosowa" . Może ta Pani oddzowni, ale brak odzewu nie jest dobrym znakiem.
Wcześniej Pani dzwoniła parę razy dziennie prosiła o fotki i zadawała pytania.
Co do braku miejsc w hotelikach to mogłaby być u mnie w domu "od zaraz"
o ile uznacie, że dom z dwoma psami jest dla niej odpowiedni.

Posted

Właśnie Pani oddzwoniła. Ona bardzo chciałaby wziąć sunię /Charlin bardzo jej się podoba/ ale mąż jest przeciwny psu w chwili obecnej ze względów
finansowych - oczekuje na przyznanie renty po wypadku, a pracuje obecnie tylko żona. Tak, że decyzję muszą odłożyć .

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Dzwoniłam niedawno - odzywa się "poczta głosowa" . Może ta Pani oddzowni, ale brak odzewu nie jest dobrym znakiem.
Wcześniej Pani dzwoniła parę razy dziennie prosiła o fotki i zadawała pytania.
Co do braku miejsc w hotelikach to mogłaby być u mnie w domu "od zaraz"
o ile uznacie, że dom z dwoma psami jest dla niej odpowiedni.

Też uważam, że brak odzewu to prawdopodobnie brak zainteresowania.
Na dodatek ten brak miejsc w hotelikach....
Co do zabrania Charlin przez Ciebie to ja jestem jak najbardziej za.
Jednak nie znam się na psach i uważam, że dziewczyny powinny wypowiedziec się czy kontakt z innymi psiakami wyjdzie bidulce na dobre czy wręcz przeciwnie. Tyle tylko, że w hotelikach czy nawet w schronisku przecież też są inne psy.

Mam też pytanie trochę z innej beczki, czy może ktos potrafi powiedzieć coś mądrego na temat występowania alergii na psa u dziecka 2-letniego??

Posted

Co do braku miejsc w hotelikach to mogłaby być u mnie w domu "od zaraz" o ile uznacie, że dom z dwoma psami jest dla niej odpowiedni.

Gajowa>> żaden ze mnie specjalista ale uważam tak na chłopski rozum :cool3: że gdzie jej byłoby lepiej niz u Ciebie :p
Sama przeszłas wiele z Gają, psychika u Charlin też ...przestraszona , masz doświadczenie w tym zakresie jak postępowac . A i serce masz ...WIELKIE :loveu: Więc od tej strony byłoby suuuuuuper.
Natomiast zupełnie nie wiem ( i chyba nikt tego nie wie na 100 % ) jak sunia będzie reagowała na Twoje psiaki ( ale przecież teraz jest w schronisku gdzie ich od licha i trochę ) i vice versa >> czyli twoje na nią .
Ale qrde jak nie spróbujemy to wiedzieć nie będziemy .!!

Jestem całkowicie ZA :multi: w finansowaniu pomożemy :cool3:

czy może ktos potrafi powiedzieć coś mądrego na temat występowania alergii na psa u dziecka 2-letniego??

a dziecko ma stwierdzona alergię ?? jest po testach??

Posted

Avii, starsze 6-letnie jest po testach i ponoć na psa nie ma.
Mlodzsze 2-letnie ma obecnie ospę więc muszę poczekać.
Chodzi mi jednak o to, że czytałam że u takich małych nie ma sensu robić bo nie wychodzą tak jak należy no i te male to raczej maja alergie tylko pokarmowe. Nie wiem czy to prawda.
Lekarze to wiadomo, że bedą straszyc, więc będę wdzięczna za jakieś info od ludzi z doświadczeniem.

Charlin i Bordie to już mi się po nocach śnią.

Posted

*Gajowa* nasze złotko!:loveu:
Musimy sprawdzić jedną rzecz - czy Charlin nie ma świerzba (czy któraś z Was dziewczyny oglądała ją ostatnio dokładnie?), na zdjęciach jakieś te jej łapki jakby łysawe i zaczerwienione...:oops: