Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i została nasza czarnulkja w nowym domu. Przyjęta bardzo ciepło przez domowników no a z największym zaintresowaniem pochodził do niej Bandzior - 4 kilogramowy owczarek belgijski (;) )
Pumci najbardziej spodobał się futrzany kołnierz Bandziora i z upodobaniem go za ten kołnierz ciągnęła - no cóż - nie kazdy ma taki luksus darmowej depilacji :evil_lol:

Agamika obiecała wstawić zdjęcia bo pstrykałyśmy z zapałem

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tiaaa... AMiga zmęczona, to zapomniła wspomniec, ze na wstępie Puma przestawiła kwiatka , nastepnie stanęła jak wryta przed paskudnym czarnym psem spoglądającym zza lustra na nią. pare razy masowo zmasakrowała Bandziora , ale ten chyba lubi takie traktowanie, bo po chwilce przerwy zaraz do niej leciał . Puma w pewnej chwili została sam na sam z babcią i coś sobie opowiadały na wzajem .. ... Psiaki muszą sie nauczyć bawić ze sobą , ale powinno byc dobrze, Puma była zachwycona, obecnościa malucha. On różnie, ale do Pumy go ciągnie ;)

a toto kilkazdj

podchopdy ....

MIZIAĆ

Posted

Dostałam meila od Pumy . Z Bandziorem poznają sie coraz lepiej i zaczynają lubić :) Wiec moze jego wspaniała kryza zostanie uratowana . Puma jest grzeczniutka, bardzo ładnie słucha poleceń . Wczorajkj po spacerku padła spać ;)

podałam Pani Pumci link do wątku :)

i zdjęcia z pierwszego dnia Pumy w nowym domu

• 3 weeks later...
Posted

Czekałam z rozliczeniem wątku aż będę miała kompletne informacje, no i okazało się że miałam dobrą intuicję.

Otóż nasza Sponsorka, ktora zadeklarowała opłacenie pobytu Pumy w hotelu za 30 dni, po otrzymaniu faktury zdecydowała, że jednak zapłaci za 15 dni - czyli 150 zł. Szkoda, że nie poinformowała nas o tym trochę wcześniej, bo przecież już wtedy wiedziała, że pani, ktora przygarnęła w pierwszych dniach Pumcię przekazała nam 150 zł na potrzeby Pumci.

Cała sprawa wygląda w tej chwili tak -
Pumcia przebywała w hotelu 23 dni. Całkowita kwota za hotel wynosi więc 345 zł.
Ze 150 zł od Pani Uli opłaciłam 2 przejazdy z Krakowa do Jasienia Brzeskiego i z powrotem - 208 km = 63 zł
3 dni pobytu w hotelu - 45 zł

Z tych pieniędzy zostało więc 42 zł
Sponsorka zamierza opłacić za hotel 150 zł

Brakuje nam więc 108 zł

Będę się więc uśmiechać do osób, które zadeklarowały wpłatę na potrzeby Pumci.

Muszę poprosić Pana tomka o skorygowanie faktury, co też nie przyjmie z wielką radością, bo faktura została przez niego wystawiona w lutym, a korekta przeniesie się na marzec (mam nadzieję, że nie będzie z tym większego kłopotu) no ale trudno

Posted

Amiga nie deklarowalam wplaty za 30 dni, tylko na 300 zl. za 20 dni. Oprocz mnie byly jeszcze inne osoby ktore sie deklarowaly wplacic na Pume. Ty sie tez ze mna nie kontaktowalas w sprawie oplaty tylko dostalam fakture na 300 zl. a jak wynika z Twojego podsumowania to ogolny brak i tak opiewal na kwote 258 zl. a nie na 300 zl. i oczywiscie oplace hotel dla Pumy ale tylko tyle ile faktycznie brakuje.

Posted

Sory, pomyliłam się, 300 zł, to jest 20 dni. Ale to tylko przejęzyczenie, ktore nie zmieniło faktu 300-tu złotych, na ktore była wystawiona już jakiś czas temu faktura od Pana Tomka

Nie konsultowałam z Tobą kwoty, bo Ty rozmawialaś telefonicznie z agamiką. Ja tylko od niej dostawałam informacje.
Bardzo proszę w takim razie o informację, na jaką kwotę ma Pan Tomek wystawic fakturę, bo chciałabym, by to była już ostateczna korekta.

Posted

Dostałam dzisiaj na konto przelew od epe :loveu: - 30 zł i od brucia :loveu: - 50 zł

42 zł zostało z pieniędzy ofiarowanych przez Panią, ktora Pumę zgarnęła z ulicy.

Pozostaje więc do zapłacenia 178 zł

Ja dziś pożyczyłam pieniądze i zapłaciłam w hotelu calą sumę, bo nie można nadużywać i tak już dużej hojności Właściciela hotelu