kora78 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 bylam dzis w schronie innego psa na dt wyslac. diana do dzis byla w budynku z burem, na dole. tam czekala te kilka dni na poranny transprt. tam ja tez widziala pani.. Basia? powiedzialam dzis, ze pewnie z tego dt nic nie wyjdzie, odprowadzili Diane do kojca, na mroz znow :((((((((((((((((((( juz byla dwiema lapami w lepszym zyciu :( Quote
xmartix Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 niestety nic nie wskurałam, mam być w nd i znowu będę błagać Quote
marta0731 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 kora78 napisał(a): diana do dzis byla w budynku z biurem, na dole. tam czekala te kilka dni na transprt powiedzialam dzis, ze pewnie z tego dt nic nie wyjdzie, odprowadzili Diane do kojca, na mroz znow :((((((((((((((((((( juz byla dwiema lapami w lepszym zyciu :( Kora Ty to tak piszesz... mam się na weekend zaryczeć...?:placz::placz::placz::placz::placz::placz: A coś mówili o jej zachowaniu jak nie była w kojcu? Quote
kazik132 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 kora78 napisał(a):bylam dzis w schronie innego psa na dt wyslac. diana do dzis byla w budynku z burem, na dole. tam czekala te kilka dni na poranny transprt. tam ja tez widziala pani.. Basia? powiedzialam dzis, ze pewnie z tego dt nic nie wyjdzie, odprowadzili Diane do kojca, na mroz znow :((((((((((((((((((( juz byla dwiema lapami w lepszym zyciu :(A co to za smutna historia?Czemu psina nie może jechac na DT?Wszędzie się udaje a tu odwrotnie?Biedna suka,musi to byc straszne z pomieszczenia na taki mróz!Przepraszam,że zapytam wprost:Ktoś tu zawalił,czy dlaczego tak się stało?Od czego zależy ten wyjazd czy pozostanie w schronisku? Quote
marta0731 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='kazik132']A co to za smutna historia?Czemu psina nie może jechac na DT?Wszędzie się udaje a tu odwrotnie?Biedna suka,musi to byc straszne z pomieszczenia na taki mróz!Przepraszam,że zapytam wprost:Ktoś tu zawalił,czy dlaczego tak się stało?Od czego zależy ten wyjazd czy pozostanie w schronisku? Pierwszy dt nie zawalił, niestety życie pisze różne scenariusze i ludzie też mają czasem "pod górkę"... A że miał być darmowym dt, to starał się szukać innego też darmowego, bo wątek jest od X czasu i jakoś chetnych nie było na pomoc suce... :( No i drugi dt w trakcie szukania transportu dla Diany zdążył przyjąć innego psa z interwencji (z punktu tamtego psa to dobre, z punktu widzenia Diany i jej ciotek - to nie powinno być tak, skoro było umówione że jedzie tam...) To tak w wieeelkim skrócie Ogólnie Diana ma zero deklaracji :( Quote
kazik132 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='marta0731']Pierwszy dt nie zawalił, niestety życie pisze różne scenariusze i ludzie też mają czasem "pod górkę"... A że miał być darmowym dt, to starał się szukać innego też darmowego, bo wątek jest od X czasu i jakoś chetnych nie było na pomoc suce... :( No i drugi dt w trakcie szukania transportu dla Diany zdążył przyjąć innego psa z interwencji (z punktu tamtego psa to dobre, z punktu widzenia Diany i jej ciotek - to nie powinno być tak, skoro było umówione że jedzie tam...) To tak w wieeelkim skrócie Ogólnie Diana ma zero deklaracji :(No to strasznie smutne!Była tak blisko dwa razy i co?Pech?Nie mogę uwierzyć:(Ale jak czytałam,choc trochę pobieżnie,przyznaje,to ktoś tam pisał,że jeśli kojec nie wypali,to może weźmie ja do domu.To też nieaktualne?:(To jaki teraz macie plan?Strasznie zal tej psiny:( Quote
marta0731 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 kazik132 napisał(a):To jaki teraz macie plan?Strasznie zal tej psiny:( Nie wiem co jeszcze tam ciotki przewodzące knują ;) Plan jest taki, że jeszcze Xmartix spróbuje namówić w niedzielę...? (jesli dobrze pamietam) "niedoszły dt".................. Quote
kazik132 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 marta0731 napisał(a):Nie wiem co jeszcze tam ciotki przewodzące knują ;) Plan jest taki, że jeszcze Xmartix spróbuje namówić w niedzielę...? (jesli dobrze pamietam) "niedoszły dt"..................Acha,rozumiem.To znaczy,że ta opcja z mieszkaniem w mieszkaniu tez nie wypaliła?Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania.To będę zaglądała z nadzieją do niedzieli. Quote
marta0731 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Zaglądaj Kazik :) zapraszamy, tak mało osób interesuje się Dianą... Quote
kazik132 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 marta0731 napisał(a):Zaglądaj Kazik :) zapraszamy, tak mało osób interesuje się Dianą... :(Bardzo bym chciała,żeby jej los się odmienił na lepsze.Chyba dość już tego pecha:( Quote
xmartix Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 nie wypalił z mieszkaniem bo nie mieszkam tam na mieszkaniu, a ze swoją matką... lecz potem mam się przeprowadzić, ale niestety Bob będzie co 3 dni w domu więc nie wiem jakby sobie poradziła tak jak marta pisała, w zyciu róznie bywa, mnie też szlag trafia ostatnio że dzieje się u mnie jak się dzieje w życiu Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 i co 2 dni pisanie, ze za 2 dni znow beda proby negocjacji. to bedzie trwac w nieskonczonosc. ja juz nie wierze w to dt. trzeba Dianie szukac innego miejsca. nawet jesli rodzina demi bedzie dalej obiecywac, ze ja wezmie, jak tamta sunia wyjdzie- to organizacja transportu znow min 2 dni i znow im sie trafi jakis z interwencji, bo wiemy,ze to jest bledne kolo. psow w potrzebie nie brakuje. zanim diane dowieziemy to tam znow nie bedzie miejsca. ja blagam mari o jakis ratunek dla Diany. najgosze jest to,ze bylo juz tak blisko, ze juz byla w jakiejs przejsciowce kilka dni, i znow musiala wrocic do kojca. xmartix, mialas tam u rodziny demi pokrywac koszty wyzywienia. czy wiec jesli poszukamy platne dt, jakis hotel, bedziesz te suma wplacala na hotel? ja pomoge bazarkowo, dam konto do wplat. stalej chyba nie moge, poki mam 3 inne psy w hotelu. moze bedzie gdzies miejce w kojcu dla niej, darmowe, ale to tez dopiero, jak inny piesek ds znajdzie. wciaz sie wszystko odwleka. moze ja damy na hotel na czas wlasnie- znalezienia ds przez suke u rodziny demi, lub w tej drugiej opcji? zeby juz spokojnie czekala te kilka tygodni-miesiecy. jak sie ją juz wezmie to juz trzeba bedzie to pociagnac. a jak wciaz czekamy na te miejsce to sie nigdy nie skonczy i ona sie zestarzeje w schronie. Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Kora,Tobie chyba Diana bardzo bliska jest.Widzę Twoje rozgoryczenie i Cię rozumiem:(Mi też bardzo szkoda się zrobiło tej suczki.Weszłam tu po Twoich postach.Trochę poczytałam ten watek i doczytałam,ze mar23i własnie,nie wiem, czy dobrze ten nick wpisałam,miała wziąc ją do siebie na czas czekania na ten kojec, który nie wypalił.Pewnie Diana byłaby tam,gdyby nie decyzja,że skoro to tak krótko do kojca,to niech zaczeka w schronisku.Może więc mari23 mogłaby ją zabrać do siebie na ten czas czekania na kojec u demi? A skoro xmatrix obiecała płacić 150 zł to jest już dobra kwota na początek i może,jeśli nie mari23,to poszukać jej jakiegoś miejsca za te pieniądze na ten czas czekania? Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 dobre pomysly :) to wlasnie mari pisala mi,ze jak jeden piesek ds znajdzie to moze tam wziasc Diane. na te chwile nie moze, bo jedna sunia zaczela sie robic agresywna i nie bedzie akcetpowac Diany, a przy 10 psach nie da sie ich izolowac, a do ogrodu nie moze isc, bo nie ma ogrodzenia. Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kora78 napisał(a):dobre pomysly :) to wlasnie mari pisala mi,ze jak jeden piesek ds znajdzie to moze tam wziasc Diane. na te chwile nie moze, bo jedna sunia zaczela sie robic agresywna i nie bedzie akcetpowac Diany, a przy 10 psach nie da sie ich izolowac, a do ogrodu nie moze isc, bo nie ma ogrodzenia.Czyli skoro ten dom u mari23 odpada,to trzeba szukać jakiegoś płatnego hotelu albo DT innego,tak?Ja nie za bardzo sie orientuję w hotelach i DT,ale mogę popytać dziewczyn z wątków na których jestem.Bo chyba też jest ważna odległość.Nie może to być raczej DT na drugim końcu Polski,jeśli potem miałaby psina jechać do tego DT co na niego czekamy. No i kwestia tych 150zł.Czy na pewno xmatrix będzie płaciła tą kwotę co miesiąc?To dość ważna dla Diany i dla nas informacja. Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 dlatego czekamy na odp xmartix poza tym, mamy hotelik LILUtosi w okolicy, ma wolne kojce, kiedys oferowala,ze wezmie Dianke na ten miesiac, czy dwa. zapytam teraz,czy nadal moze, jesli bedzie cos wiecej wiadomo. Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kora78 napisał(a):dlatego czekamy na odp xmartix poza tym, mamy hotelik LILUtosi w okolicy, ma wolne kojce, kiedys oferowala,ze wezmie Dianke na ten miesiac, czy dwa. zapytam teraz,czy nadal moze, jesli bedzie cos wiecej wiadomo.No to byłoby cudownie.A wiesz jaka całkowita kwota potrzebna na opłatę? Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 tez bylo minimum 300zl miesiecznie. to spory pies. max 360zl Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kora78 napisał(a):tez bylo minimum 300zl miesiecznie. to spory pies. max 360zl No to jeszcze trzeba dozbierać.Widziałam,że dziewczyny robią jakieś wydarzenia na FB i wpływają stamtąd pieniądze jednorazowe.Możnaby opisać jakoś ckliwie historię pecha Dianki i może akurat ludzie o dobrych sercach by się zlitowali?Czy któraś z dziewczyn na wątku umie robić takie wydarzenie? Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 nie umiemy, ale znam dziewczyny, ktore umieja :) Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kora78 napisał(a):nie umiemy, ale znam dziewczyny, ktore umieja :) A mozesz kora poprosić je o pomoc?Myślę,że w przypadku tej psiny, nie ma na co czekać! Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 musimy chwile poczekac, spokojnie ja nie siedze z zalozonymi rekami :) Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 kora78 napisał(a):musimy chwile poczekac, spokojnie ja nie siedze z zalozonymi rekami :) Przepraszam.Ja widzę,że nie siedzisz,bo aktywnie jesteś na wątku cały czas:)A na co czekamy?Bo ja,jak znajduję takie przypadki, to narwana jestem, wiem!Chciałabym zaraz,najlepiej już!Ale pewnie to forum rządzi się swoimi prawami. Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 poczekac przede wszystkim na odp matrix w wekend miala gadac znow, co z tym dt jej. moze jak tam bedzie pewne, ze NIE wezma jej do kojca, zaczniemy organizowac rzetzlenie cos innego, na to przetrzymanie, dopoki sie tam miejsce nie zwolni. ale gdy bedzie zareczenie,ze nikt znow sie wkolejke nie wbije, chocby nie wiem co i co do kasy pogadam tez w miedzyczasie dokladnie z mari, co i jak z tym dt u niej pozniej uzgadniam z lilu, jak z hotelem, czy moze itp. jesli bedzie pewne,ze moze isc na hotel na juz, to cisniemy na Fb i zbiorka deklaracji tutaj. zawsze atwiej zebrac ograniczona kwote- no na 2 mce hotelu, niz na hotel, az sie znajdzie ds, czyli wielka niewiadoma. choc nigdy nie bedziemy miec pewnosci, ile potrwa to zwalanianie sie miejsca w tych 2 dt. czy tydzien, czy pol roku. watek dianki jest cichutki, mnie ona lezy na sercu odkad ja zobaczylam w schronie, tak ja pomalu oglaszalam wciaz. ostatnio bardziej, ale jak juz byla 2 lapami w dt i sie okazalo, ze nici, to mnie bardziej ruszylo i nie odpuszcze teraz Dianie. ja jednak mam 3 psy w hotelu i tez sie boje brac kolejnego, zebym sobie za duzo na glowe nie wziela i miala pozniej klopoty... a tak w kolejce to diana bedzie czekac do usranej smierci, bo zawsze wieksza bida sie znajdzie, pogryziona, wychudzona, bita, itp Diana tylko dlatego,ze jest dzika to nie ma domu. jakby byla oswojona to trzask prask i byliby chetni, bo jest piekna, wyjatkowa i niepowtarzalna, no i jeszcze mloda... a czas leci. lata leca. pies 3 letni to juz za starego jest uwazany przez debili niestety i takiego psa juz nie chca. do 2 lat ida psy najszybciej do domkow. Quote
xmartix Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 tak, podtrzymuję 150 zł deklaracji w takim razie Quote
Recommended Posts