erka Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='Rudzia-Bianca']No i po co komu mąż ....:diabloti: Może jeszcze go przekona , trzymam z sił całych kciuki[/QUOTE] Juz na to nie liczę:shake:. Naprawdę jest to bardzo zniechęcające. Czy warto za wszelką cene ratować życie psom? Szczególnie, kiedy nie ma szans ,żeby odzyskały całkowitą sprawnośc. Niestety nie!!! Co z tego,że na poczatku jest wielka mobilizacja, sporo ludzi interesuje sie pomaga, dopinguje . Na poczatku.... potem mijają miesiące , lata , nikt juz o psie nie pamięta, prawie nikt nie zagląda na wątki, a my zostajemy z psem, bez szans na adopcję, bez kasy na utrzymanie. Tak było z Albinką, tak jest z inną kielecką sunią bez łapki,Lizunią z wnyków. To zmusi nas do zastanowienie się dziesięc razy, kiedy będziemy ratować następnego psa. Quote
Havanka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Cioteczki a ja dostałam takiego maila z ogłoszeń, które robiłam Albince: Witam serdecznie. Wśród tapczanów, sukien i innych dupereli znalazłem w ogłoszeniu taką perełkę. Mimo, że zbliżam się do 60-tki poczułem łzawienie. Bardzo wzruszyła mnie historia Albinki. Niesamowite jest to, iż są jeszcze ludzie o tak wielkich sercach. Bardzo chciałbym pomóc Państwu i temu ślicznemu psiakowi. Sęk w tym, iż adoptować jej nie mogę. Posiadam już sześć piesków, których nikt nie chciał, o podobnych przeżyciach i na następnego mnie nie stać. Z renty nie łatwo jest utrzymać taką sforę. Rozesłałem już wieści do znajomych, którzy spełniają warunki niezbędne do egzystencji Albinki. Co z moich działań wyniknie, czas pokaże. Jestem dobrej myśli, i ufam iż znajdzie swe miejsce w dobrych rękach. Szczerze Państwu gratuluję wspaniałej postawy i życzę wytrwałości. Pozdrawiam gorąco K. W. ([I] Podaję inicjały Pana[/I] ) p.s. proszę o informację, o dalszym losie tego cudownego psiaka. Quote
Mani2000 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 ciekawy mail............... szkoda że nie moze jej zabrać...... Quote
savahna Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Rzeczywiście, napawa optymizmem,że są jeszcze LUDZIE.:lol: Trzeba mieć nadzieję,że do Albinki uśmiechnie się jeszcze los i znajdzie swój dom na zawsze.:loveu: Quote
erka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Dzięki Havanko:), troche optymizmem powiało, nawet gdy temu panu nie uda się nikogo dla Albinki znaleźc , to i tak mu dziękujemy za dobre słowo:loveu:. Quote
Havanka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Zaprosiłam Pana na wątek Albinki, ponieważ chce wiedzieć, jak potoczy się jej dalsze życie. Quote
savahna Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Właśnie o tym pomyślałam. To czekamy na nowego dogomaniaka.:p Quote
savahna Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 I właśnie takiego człowieka dla Albinki musimy znaleźć (tylko,zeby nie był posiadaczem sporej sfory):p Quote
Funky Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Odwiedzam Albisię wieczorem :) Zaglądam prawie codziennie, ale brak czasu nie zawsze pozwala napisać ciepłe słowo - tyle psich bied dookoła :( Albiniu, ja ciągle wierzę, że Twój człowiek jest niedaleko! Quote
savahna Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A może Pan podczytuje, tylko nie jest zarejestrowany i pisać nie może?:roll: Quote
feliksik Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [INDENT]ja z prośbą się pojawiam o zaglądnięcie na bazarek dla Paluszka porąconego, połamanego i z chorobą Perthesa - mało osób zagląda, a kończy się jutro: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209399-Baśnie-wielkiego-ekranu-na-DVD-–-dla-Paluszka.-Bazarek-do-dnia-17.06.2011?p=17076150#post17076150"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2093...0#post17076150[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
ewelinka_m Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Bardzo proszę o pełną mobilizację w szukaniu domku dla Albinki, dodałam do rozliczenia ostatnią wpłatę na dt..na koncie Albinki pozostało 397 zł, a więc starczy nam na utrzymanie jej przez miesiąc :-(:-( Quote
feliksik Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ja zaproszę na wątek ONka - mało osób, a hotel do opłacenia, oby to była dla niego szansa, nie wyrok powrotu za brak deklaracji: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206526-ONek-z-nieżytem-jelit-Brakuje-280zł-stałych-deklaracji-na-hotel!!-Staruszek-chce-żyć[/URL] Quote
Agata P Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 :crazyeye: no to zaciskamy:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Igiełka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 i mocno nieustannie cichutko trzymamy :thumbs::ylsuper: Quote
savahna Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='erka'][B]Kciuki mocno zaciskamy !!!![/B][/QUOTE] Ależ Ty Erka jesteś.....:cool3::cool3::cool3: No zaciskamy:fadein:, nie wiemy o co chodzi i niedowierzamy.....:razz: Quote
Havanka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Czyżby...? Nie pytam o więcej, tylko czekam cierpliwie z kciukami !!!! Quote
andzia69 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 ja też zaciskam - nie wiem po co? ale zaciskam!:) w cuda co prawda dawno przestałam wierzyć...no ale może.... Quote
Havanka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='andzia69']ja też zaciskam - nie wiem po co? ale zaciskam!:) w cuda co prawda dawno przestałam wierzyć...no ale może....[/QUOTE] Zacisnąć nie zaszkodzi a pomóc może:diabloti: Quote
Agata P Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 andzia69 nie bądź taką pesymistką :cool3:więcej wiary kobieto ;) Quote
Recommended Posts