Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']No i po co komu mąż ....:diabloti:
Może jeszcze go przekona , trzymam z sił całych kciuki[/QUOTE]

Juz na to nie liczę:shake:.
Naprawdę jest to bardzo zniechęcające. Czy warto za wszelką cene ratować życie psom? Szczególnie, kiedy nie ma szans ,żeby odzyskały całkowitą sprawnośc.

Niestety nie!!! Co z tego,że na poczatku jest wielka mobilizacja, sporo ludzi interesuje sie pomaga, dopinguje . Na poczatku.... potem mijają miesiące , lata , nikt juz o psie nie pamięta, prawie nikt nie zagląda na wątki, a my zostajemy z psem, bez szans na adopcję, bez kasy na utrzymanie.
Tak było z Albinką, tak jest z inną kielecką sunią bez łapki,Lizunią z wnyków.

To zmusi nas do zastanowienie się dziesięc razy, kiedy będziemy ratować następnego psa.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki a ja dostałam takiego maila z ogłoszeń, które robiłam Albince:

Witam serdecznie.
Wśród tapczanów, sukien i innych dupereli znalazłem w ogłoszeniu taką perełkę.
Mimo, że zbliżam się do 60-tki poczułem łzawienie. Bardzo wzruszyła mnie historia Albinki.
Niesamowite jest to, iż są jeszcze ludzie o tak wielkich sercach.
Bardzo chciałbym pomóc Państwu i temu ślicznemu psiakowi.
Sęk w tym, iż adoptować jej nie mogę. Posiadam już sześć piesków, których nikt nie chciał,
o podobnych przeżyciach i na następnego mnie nie stać. Z renty nie łatwo jest utrzymać taką sforę.
Rozesłałem już wieści do znajomych, którzy spełniają warunki niezbędne do egzystencji Albinki.
Co z moich działań wyniknie, czas pokaże.
Jestem dobrej myśli, i ufam iż znajdzie swe miejsce w dobrych rękach.
Szczerze Państwu gratuluję wspaniałej postawy i życzę wytrwałości.
Pozdrawiam gorąco
K. W. ([I] Podaję inicjały Pana[/I] )
p.s. proszę o informację, o dalszym losie tego cudownego psiaka.

Posted

Rzeczywiście, napawa optymizmem,że są jeszcze LUDZIE.:lol:
Trzeba mieć nadzieję,że do Albinki uśmiechnie się jeszcze los i znajdzie swój dom na zawsze.:loveu:

Posted

Dzięki Havanko:), troche optymizmem powiało, nawet gdy temu panu nie uda się nikogo dla Albinki znaleźc , to i tak mu dziękujemy za dobre słowo:loveu:.

Posted

Odwiedzam Albisię wieczorem :) Zaglądam prawie codziennie, ale brak czasu nie zawsze pozwala napisać ciepłe słowo - tyle psich bied dookoła :(
Albiniu, ja ciągle wierzę, że Twój człowiek jest niedaleko!

Posted

[INDENT]ja z prośbą się pojawiam o zaglądnięcie na bazarek dla Paluszka porąconego, połamanego i z chorobą Perthesa - mało osób zagląda, a kończy się jutro: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209399-Baśnie-wielkiego-ekranu-na-DVD-–-dla-Paluszka.-Bazarek-do-dnia-17.06.2011?p=17076150#post17076150"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2093...0#post17076150[/COLOR][/URL] [/INDENT]

Posted

Bardzo proszę o pełną mobilizację w szukaniu domku dla Albinki, dodałam do rozliczenia ostatnią wpłatę na dt..na koncie Albinki pozostało 397 zł, a więc starczy nam na utrzymanie jej przez miesiąc :-(:-(

Posted

ja zaproszę na wątek ONka - mało osób, a hotel do opłacenia, oby to była dla niego szansa, nie wyrok powrotu za brak deklaracji:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/206526-ONek-z-nieżytem-jelit-Brakuje-280zł-stałych-deklaracji-na-hotel!!-Staruszek-chce-żyć[/URL]

Posted

[quote name='erka'][B]Kciuki mocno zaciskamy !!!![/B][/QUOTE]
Ależ Ty Erka jesteś.....:cool3::cool3::cool3:
No zaciskamy:fadein:, nie wiemy o co chodzi i niedowierzamy.....:razz:

Posted

[quote name='andzia69']ja też zaciskam - nie wiem po co? ale zaciskam!:) w cuda co prawda dawno przestałam wierzyć...no ale może....[/QUOTE]
Zacisnąć nie zaszkodzi a pomóc może:diabloti: