erka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Polubek, gdyby tylko znalazł się dom za granica dla Albinki nie miałabym nic przeciwko temu. Oczywiście, jeżeli pośredniczyłby ktos,, do kogo mamy zaufanie. Nie wierz wszystkiemu, co piszą na dogo . Z pewnościa tak samo tam , jak i w Polsce moga się zdarzyc nieudane adopcje i z pewnością u nas jest ich więcej. To tak, jakbyś bo jednej nieudanej adopcji do Pcimia Górnego powiedziała, wszędzie tylko nie tam ... Quote
Linssi Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Erka ma racje. My nie chcemy pozbyc sie problemu, tylko dograc wszystko do konca. Dlatego nie wysylamy nigdy psa w niewiadome. Niektore psiaki znalazly za granica fantastyczne domki, z ktorych dostajemy zdjecia usmiechnietych pycholkow. Nie mozna wszystkiego brac za zasade. Quote
polubek Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ja wam wierzę ale jednak jest gdzieś u mnie ta nutka niepewności i jeszcze to podobieństwo albinki i mojego szakala mam nadizeję że rozumiecie Quote
erka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Polubek, rozumiemy:). Ale nie martw sie, my kochamy Albinkę i nie wydamy jej byle gdzie, musi mieć najlepszy dom na świecie:). Quote
andzia69 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='polubek'] POCZYTAJCIE TO DOKŁADNIE PROSZĘ TYLKO NIE ZA GRANICĘ[/QUOTE] Polubek...po pierwsze - one też wysyłały za granicę - ino do Szwecji...też miały wypadki pt. pies w Szwecji wpadł pod pociąg, też im psy ginęły, też mają nieudane adopcje...wszędzie się zdarzają bez względu na połozenie i szerokosć geograficzną... Od nas wiele psów pojechało do niemiec - mało tego, niektóre adopcje były robione przez Pajunię! i jakos wszystkie psy żyją!!! więc jak Erka napisała - nie wierz we wszystko co piszą... Quote
anna10025 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Vlk']proceder takiego przekazania psa jest zły ale kto powiedział, że ktoś za granicą zapewni psu złą opiekę? Za granicą jest dużo mniejsza dzicz jeśli chodzi o prawa zwierząt, to raz. Dwa, jakby się udało znaleźć kogoś rozsądnego, z możliwościami...? To by się ALbince odmówiło takiego domu? Wszędzie znajdą się dobrzy ludzie, bez względu na narodowość. Znajdą się też s***wysyny, a jakże (chociaż w PL to chyba jest ich większe stężenie ;) ) A np w takich Niemczech to często ludzie mają wyższe płace i mogą zapewnić psu rehabilitację czy coś... ah, tak sobie tylko dumam ;)[/QUOTE] Po co komu w Niemczech pies z Polski , właśnie jestem po lekturze na stronie emira psów wywożonych na adopcje do Niemiec , po których ślad zanika Takie pieski są najprawdopodobniej sprzedawane do laboratoriów w Belgi!!! Quote
andzia69 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 dajcie spokój z tymi laboratoriami ...zaraz się watek przerodzi w kolejne dochodzenie po co, na co i dlaczego... wy sobie czytajcie co chcecie...my miałyśmy z tym do czynienia w realu a nie wirtualnie... Quote
anna10025 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 :cool3:[quote name='erka']Jeżeli już, to do laboratoriów:cool3:.[/QUOTE] No tak:cool3: Quote
Linssi Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Nie widze sensu, zeby debatowac na temat problemow Emira na naszym watku. Nie nalezymy do tej organizacji. Quote
anna10025 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='andzia69']dajcie spokój z tymi laboratoriami ...zaraz się watek przerodzi w kolejne dochodzenie po co, na co i dlaczego... wy sobie czytajcie co chcecie...my miałyśmy z tym do czynienia w realu a nie wirtualnie...[/QUOTE] Nie ma to jak miłe powitanie na wątku...chciałam tylko dobrze dla Albinki. Fajnie jak dogomaniaczki dzielą się dośwadczeniami, a mój psiak wirtualny zaginął w Niemczech . Naprawdę, nie wirtualnie... Quote
andzia69 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='anna10025']Nie ma to jak mile powitanie na wątku...[/QUOTE] Aniu - opinie tamtej organizacji nie są wyznacznikiem adopcji...więc proszę - nie mieszaj tego - dobrze? dla mnie to żaden autorytet w tym temacie...i chyba nie tylko dla mnie... i tak jak napisała Linssi - nie ma sensu nad tym dyskutować...jak na razie nie ma żadnego światełka do domu Albinki - ani zagranicznego ani swojskiego, więc nie ma o co kruszyc kopii... Quote
anna10025 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='andzia69']Aniu - opinie tamtej organizacji nie są wyznacznikiem adopcji...więc proszę - nie mieszaj tego - dobrze? dla mnie to żaden autorytet w tym temacie...i chyba nie tylko dla mnie... i tak jak napisała Linssi - nie ma sensu nad tym dyskutować...jak na razie nie ma żadnego światełka do domu Albinki - ani zagranicznego ani swojskiego, więc nie ma o co kruszyc kopii...[/QUOTE] Zajmuję się głównie deklaracjami dla psiaków, to moja pomoc, ale popytam o światełko dla Albinki... Quote
andzia69 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='anna10025']Zajmuję się głównie deklaracjami dla psiaków, to moja pomoc, ale popytam o światełko dla Albinki...[/QUOTE] i za to dziękujemy!:) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [CENTER]I znowu zapraszam :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186822-Jedyny-taki-na-dgo-psi-album-dla-Kielc-g%C5%82%C3%B3wnie-dla-KALI-do-18.06-OTWARTE?p=14799593#post14799593[/URL] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/TAV9ZsrX7RI/AAAAAAAADro/4Z1gig0MHUw/P1360508.JPG[/IMG][/CENTER] Quote
erka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Muszę poprosić Jaagę o jakieś nowe fotki Albinki, przydały by się do ogłoszeń. Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domu dla tej cudnej suni, którą ratowalismy z takim trudem. Quote
ewab Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Na koncie "Zwierzaka" zaksięgowane zostały wpłaty: dla Albinki Dominka Buczko 5 zł Katarzyna Mularczyk 20 zł Anna Żdanuk 30 zł dla Albinki, Barego i innych psiaków Erki: Anna Miernik 120 zł Bardzo dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Ewelinka czy mogłabyś sprawdzić wpłatę od Olgi Błażejczak 50 zł. Nie widzę jej w naszych wyciągach. Quote
ewelinka_m Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 zaraz uzupełnię post rozliczeniowy...zastanawiam się jak wpisać wpłatę od Anny Miernik:roll: może poprostu całą tą kwotę przeznaczymy na Kalę z chorym oczkiem? nie wiem jaka tam jest sytuacja finansowa w obecnej chwili :roll: Ewa o wpłacie od Olgi pisałaś tu: [quote name='ewab']Na koncie "Zwierzaka" wpłata została zaksięgowana OD Olgi Błażejczak - 50 zł. Również serdecznie dziękujemy:loveu:[/QUOTE] 11 maja, w poście 1419 :cool3: Quote
ewab Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='ewelinka_m'] Ewa o wpłacie od Olgi pisałaś tu: 11 maja, w poście 1419 :cool3:[/QUOTE] Zgadza się Ewelinko, dziękuję. Quote
erka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ta wpłata 120 zł na kieleckie psiaki jest od Ancyk, której bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu::loveu:. Też tak myślę, że przeznaczymy ją na Kalę, jej leczenie i pobyt w dt:lol:. A gdyby na Kale udało się uzbierać, to druga w kolejce jest Teri w dt u mamy Jaagi, bo ona nie ma żadnego zabezpieczenia finansowego . Quote
ewelinka_m Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Więc w takim razie tej wpłaty od Ancyk w Albinkowym rozliczeniu przedstawiała nie będę ;) Quote
erka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Myśle,że jednak to przeznaczymy na Kalę i to na lecznie, bo ŚTOZ przecież musi miec fakury do rozliczen. Quote
betel Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Dostałam wczoraj takiego emaila: [INDENT][I]Witaj, zajrzałam właśnie do Albinki. Jak z jej zdrówkiem? Słyszałam o potencjalnie możliwej adopcji za granicę. Zalecam wielką ostrożność. Sunia jest tzw. "ciekawym przypadkiem" i idealnie nadaje się do testowania leków i innych laboratoryjnych okropieństw! Ponieważ forum jest otwarte, każdy może je czytać i wie, co na temat takiej adopcji było mówione. W takich przypadkach "zagraniczny opiekun" cichnie, wycofuje się a potem podstawiana jest osoba "z kraju", na pierwszy rzut oka sympatyczna, miła ale z perfidnym zamiarem [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/anger.gif[/IMG] . Wiem, było mówione. Bądźcie jednak bardzo czujne i nie wydawajcie Albinki pochopnie. Tyle ode mnie. Głaski dla cudnej Albinki [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG] Cieplutkie pozdrowienia,[/I][I] kameralna [/I] Wstawiam, bo nie bardzo wiem, co o tym myśleć... [/INDENT] Quote
Recommended Posts