Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dalmibea']Przeciez odleglosc z Katowic do Zabrza to kwestia 20-25 km w jedna strone. Naprawde nie moze sie nikt znalezsc zeby ja tam dowiezsc?
O co chodzi o te 25 zl na paliwo? wiecej jak 5 litrow auto na 50 Km nie potrzebuje , czy nie ma nikt czasu? To chodzi o godzinke czasu dla Albinki.:shake:[/QUOTE]

Pisałam PW do andzi69, że jeżeli nikt się nie znajdzie to zawiozę sunie. Kiepsko u mnie z kasą, ale te pare zł wyskrobie ;)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pati_zabrze']Pisałam PW do andzi69, że jeżeli nikt się nie znajdzie to zawiozę sunie. Kiepsko u mnie z kasą, ale te pare zł wyskrobie ;)[/QUOTE]

Bardzo Ci dziekuję!:):):) jeśli chodzi o kasę na beznyne to da sie to jakos załatwic:):)

Posted

Pati_zabrze, bardzo dziekujemy:)
Zwrócimy kasę za paliwo. Podam Ci na pw adres Jaagi. Sunia musi być w Zabrzu między 8 a 9. Podaj na wszelki wypadek swój nr tel.

Demi, Twoja pomoc by sie przydała we Wrocławiu, ale teraz bardzo się zdziwiłam, że chcesz przewieźc sunie z Katowic do Zabrza.:razz:

Posted

A Ja myślę że wszystko będzie dobrze i się poukłada. Ta Wasza i Albinki walka o normalność nie może iść na marnę. Wizyty lekarskie rehabilitacje leki Wsólne wysiłki w odzyskaniu chodzenia. Determinacja musi zostać doceniona.:lol::lol:

Posted

Jaaga ja juz podałam pati_zabrze Twoje namiary, nie wiedziałam tylko, która lecznica w Zabrzu, bo w necie znalazłam dwie i dwa takie same nazwiska weta.

Posted

Przepraszam za offa ale taks się zapchała chyba skzrynka z privami bo nie mogę wysłać wiadomości a pzregląda teraz ten temat to może zauważy

Posted

wiecie co, tak na mój rozum, to nie ma sensu małej usypiac, zeby wyciagnąć jej śrut, skoro zaraz znów bedzie usypiana do badań i potem może do zabiegu. /Czy ten śród jest w takim miejscu ze tak bardzo przeszkadza? bo nie rozumiem.
mój czucz ma np 18 sztuk śrutu w sobie... i żyje, na szczęście zaden nie przeszkadza mu w niczym, a są tak rozlegle umieszczone, ze nikt by go specjalnie nie haratał. ale nie wiem, bo na bieząco nie jestem.

W pt mogę być na AR od najwcześniej 9. O 8 musze być po drugiej stronie wrocławia, takze na zbity dziub bede lecieć do Albinki. Ale jeśli ide do weta, któego kompetnie nie znam, to ja nie wiem jak to finansowo bedzie wyglądać.

Posted

[quote name='demi']wiecie co, tak na mój rozum, to nie ma sensu małej usypiac, zeby wyciagnąć jej śrut, skoro zaraz znów bedzie usypiana do badań i potem może do zabiegu. /Czy ten śród jest w takim miejscu ze tak bardzo przeszkadza? bo nie rozumiem.
mój czucz ma np 18 sztuk śrutu w sobie... i żyje, na szczęście zaden nie przeszkadza mu w niczym, a są tak rozlegle umieszczone, ze nikt by go specjalnie nie haratał. ale nie wiem, bo na bieząco nie jestem.

W pt mogę być na AR od najwcześniej 9. O 8 musze być po drugiej stronie wrocławia, takze na zbity dziub bede lecieć do Albinki. Ale jeśli ide do weta, któego kompetnie nie znam, to ja nie wiem jak to finansowo bedzie wyglądać.[/QUOTE]

Demi...śrut przeszkadza w rezonansie magnetycznym...do tego badania nie powinno się miec nic metalowego na sobie...ani w sobie:-( i dlatego do tego badania musi się go usunąć...

do tomografii czy innego badania może on sobie byc...ale nie do rezonansu

w związku z tym nie wiem tez czy rezonans nie będzie przesuniety...to już musi Erka napisać, bo ona rozmawiała z dr Wrzoskiem

Posted

[quote name='andzia69']Demi...śrut przeszkadza w rezonansie magnetycznym...do tego badania nie powinno się miec nic metalowego na sobie...ani w sobie:-( i dlatego do tego badania musi się go usunąć...

do tomografii czy innego badania może on sobie byc...ale nie do rezonansu

w związku z tym nie wiem tez czy rezonans nie będzie przesuniety...to już musi Erka napisać, bo ona rozmawiała z dr Wrzoskiem[/QUOTE]

czyli to już pewne ze tomograf czy rezonans bedzie robiony?

Posted

Nie wiem, czy Albinka musi mieć tak zawsze pod górkę:-(.
Jaaga nie mogła sie dodzwonic do chirurga, aby potwierdzić jutrzejszy zabieg, bo on sam znalazł sie w szpitalu i bedzie w nim , co najmniej tydzień, dzwonił niedawno .

Pati_zabrze, odwołujemy w takim razie jutrzejszy transport.

Nie wiemy teraz na kiedy uda się gdzieś umówić na operację, pewnie tak szybko nigdzie sie nie uda.

Wrocław tez na razie odwołany.

Posted

Pisałysmy jednoczesnie.

Kolejna przeszkoda. Chirurg, który miał jutro operowac Albinkę znalazł sie w szpitalu. Zabieg odwołany.
Jutro muszę podzwonic po kilku okolicznych lecznicach, czy ktos podejmie sie takiej operacji. Znowu wszystko odwlecze sie w czasie, kolejne konsultacje, ogladanie zdjęć, umawianie terminów.

Posted

Demi, to nie my tu decydujemy i robimy to , co chcemy, tylko weci stwierdzili,że w przypadku Albinki tylko rezonans może byc przydatny w diagnozie. Robienie tomografii albo mielografii byłoby niecelowe .

Posted

[quote name='erka']Demi, to nie my tu decydujemy i robimy to , co chcemy, tylko weci stwierdzili,że w przypadku Albinki tylko rezonans może byc przydatny w diagnozie. Robienie tomografii albo mielografii byłoby niecelowe .[/QUOTE]

ok, nie wiem, dlatego pytam, bo nie jestem na czasie.
Dziewczyny jak by mnie nie było, a była bym potrzebna to 726 90 55 66
biedna ta sunia niesamowicie... :shake:

Posted

Cioteczki jeśli chcecie mogę porozmawiać z naszymi schroniskowymi weterynarzami, mają w Zabrzu klinike. Są naprwdę dobrzy. Może mogli by w niedługim terminie przeprowadzić ten zabieg... :roll:

Posted

Jaaga będzie jeszcze rozmawiała z jakimś wetem...cholera wszystko sie sprzysięgło chyba przeciw tej suni:( najlepiej byłoby zrobic operację wyciągnięcia śrutu i od razu rezonans....ale to niemożliwe:(:( nszlag by to wszystko...

Posted

[quote name='andzia69']Jaaga będzie jeszcze rozmawiała z jakimś wetem...cholera wszystko sie sprzysięgło chyba przeciw tej suni:( najlepiej byłoby zrobic operację wyciągnięcia śrutu i od razu rezonans....ale to niemożliwe:(:( nszlag by to wszystko...[/QUOTE]
a jak by ją we Wro zrobić? jak by szybciej do mnie przyjechała? moje wetki są na prawde dobre, wszystkie bidy u nich lecze od lat. Ale potem znów od razu ją usypiać, też beznadziejnie...