Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo sie ciesze ze sunka wrocila do domu. Pewnie taka rozlaka spowodowala ze troche inaczej sie zachowuje(ta bylo u mnie jak Atosa znalezlismy po 2 tygodniach) ale to minie niedlugo :):)
Wiem ze jestes jeszcze w szoku i nacieszyc sie nie mozesz swoim kochanym suczydelkiem ale ja bedac na Twoim miejscu nie zostawilabym tak sprawy Kairy. Zglosilabym na Policje to ze ktos przetrzymywal twoja sunke bo nie wierze w to ze nie widzial ogloszen.

Mam nadzieje ze ja Aga i inni szukajacy swoich czworonogow tez kiedys doczekamy tej chwili. Nie jestem osoba zazdrosna ale w tym przypadku przyznam bez bicia bardzo Ci zazdroszcze tego szczescia.
Usciskaj Kairunie pomiziaj za uszkiem i gdzie tam lubi najbardziej:)

Pozdrawiam

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze raz ogromnie Wam wszystkim dziękuję .. radość jest wielka i życzę tego samego obu Agom i Esiag!!
To fakt, że sunia była przetrzymywana celowo .. nie widziała śniegu, bo teraz cieszy się nim jak szalona i nie chce wracać zbyt szybko do domu, jakby nie wierzyła, że jeszcze z niego wyjdzie pokulać się w zaspach .. a śnieg uwielbia najbardziej :)
Nikt z moich znajomych w tej okolicy ani razu nie widział jej na spacerze .. a dosłownie na tej samej ulicy (bardzo krótkiej zresztą) mieszka dwóch piesolubów, którzy bardzo dobrze znają Kairę ..

Jej skóra jest w kiepskim stanie, będziemy leczyć ranki i strupy, odczulać, regenerować..
zachowanie też się zmieniło .. mam nadzieję, że nie na długo i wszystko wróci do normy ..

Po Kairę udałam się z Policją, bo nigdy nie odważyłabym się wejść do takiej "meliny" sama .. jej lokatorzy twierdzili, że absolutnie nie widzieli żadnego ogłoszenia!! - wyglądało na to, że albo mieli problem ze wzrokiem, albo nie wychodzili w ogóle z "domu" bo w tej okolicy plakaty wisiały prawie wszędzie - no ale skąd w takim razie wzięli numer do mnie, by wysłać smsa?!?

Najważniejsze, że odzyskałam sunię .. a dzięki Policji nie było mowy o jakichkolwiek "transakcjach" .. na wszelki wypadek wzięłam zdjęcie Kairy, jej paszport z numerem chipa i inne dowody na to, że jest moja .. więc grzecznie oddali, tym bardziej, że Policja pogroziła im za brak zgłoszenia o znalezieniu psa w ciągu 14 dni!!

Ot, cała historia ..

Posted

Tak kombinowałem aby założyć nowy temat z mapą pomocy i telefonami pomocnymi w Toruniu i województwie kujawsko-pomorskim. To w związku z Kairą, Mają, Kubą. Co Wy na to?

Posted

Może pozbierajmy najpierw tyle ile się uda danych, posortujemy je jakoś tematycznie i utworzymy sensowną bazę danych w jednym wrzucie?? Inaczej wszystko się pewnie rozbiegnie po wątku .. hmm, co sądzicie?

Posted

Robię ogłoszenia to mnie nie ma.

Proponuję podzielić

Ważne telefony
Lecznice
Schroniska
Hoteliki
Tym czasy
Kto może pomóc (służby publiczne) (tak tylko aby było)
Kto może pomóc w województwie na dogo.
Strony ogłoszeniowe
Fundacje

Tak na szybko sobie wypisałem. Uściślijcie to.

Posted

Noo, zwłaszcza służby publiczne właściwie ująłeś ;)

Proponuję jeszcze dorzucić bazę:
1. serwisów www do wrzutki stosownych ogłoszeń
2. fundacji dla zwierząt
..

Posted

ilon_n napisał(a):
Noo, zwłaszcza służby publiczne właściwie ująłeś ;)

Proponuję jeszcze dorzucić bazę:
1. serwisów www do wrzutki stosownych ogłoszeń
2. fundacji dla zwierząt
..

Strona serwisów jest na dogo i ewoluuje na bieżąco u każdego kto dodaje ogłoszenia, ale można wkleić.
Fundacje jak najbardziej.

Posted

Czy dzielimy sie jakos zbieraniem informacji??
Np jedna osoba wyszukuje sewrisy ww + cos tam jeszcze a kolejna szuka np> fundacji +cos tam i wtedy zbieramy wszystko razem?
Jak to ma wygladac??
Gdyby ktos sie pytal co robie na watku Torunskim- rodowita ciechocinianka jestem i za pare miesiecy wracam ;)

Posted

cieszymy się, że tu jesteś i wcale nie musisz tłumaczyć się dlaczego :)
Fajnie, że tak blisko Torunia, będzie na pewno okazja do spotkania on live .. np. w słynnym kurorcie :)

Myślę, że to dobry pomysł, by podzielić się pracami.
Mogę na siebie wziąć część poświęconą fundacjom.
Ale oczywiście zbieramy wszystko na co się natkniemy i ewentualnie uzupełniamy się wzajemnie..

Posted

furciaczek napisał(a):
Czy dzielimy sie jakos zbieraniem informacji??
Np jedna osoba wyszukuje sewrisy ww + cos tam jeszcze a kolejna szuka np> fundacji +cos tam i wtedy zbieramy wszystko razem?
Jak to ma wygladac??
Gdyby ktos sie pytal co robie na watku Torunskim- rodowita ciechocinianka jestem i za pare miesiecy wracam ;)

To chyba już od dawna wiadomo z jakiej ziemi pochodzisz. Ja kojarzę takie info z innego wątku.

Dokładnie tak to ma wygladać

Co Tobie sprawi mniej problemu?

Ja mogę zająć się telefonami, lecznicami, schroniskami. Nie zmienia to jednak faktu, że każdy dotrze do wszystkiego. Zacznijmy budować szkielet i z czasem wspólnie go uzupełniajmy.

Posted

A sie tlumacze bo gdzies ktos kiedys byl zdziwony ( nie pamietam gdzie, kto i kiedy hihi) :)

Dobra to ja zajme sie glownie hotelami, portalami www, DT i wyszukaniem ludzi z dogo i nnych for zaangazowanych w pomoc zwierzakom.
Ciesze sie ze i zaczyna sie cos u nas tam dziac dobrego :)