GoskaGoska Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wroclaw - Pies zostal oddany przez wlasciciela - jakiegos totalnego debila - powiedzial, ze pies jest takich chudy, bo jego taka uroda:angryy: - slow szkoda i komentowac nie bede. Pies ma ok 4lat - totalny biedaczek - moze ktos chcialby go adpotowac lub przygarnac na DT. Obecnie siedzi w szczeniakarni , jest oslabiony - ale wiadomo teraz zima - miejsca w szczeniakarni oblozone- wiec to czasowa miejscowka, a na ogolnych to biedak rady sobie nie da, DT bylby dla niego zbawieniem, zeby mogl dojsc do siebie. AKTUALIZACJA 31.01.2010: PIES dzięki For Animals O/Wrocław i Kikou juz dojechał do lekarza, gdzie będzie leczony i zostanie do czasu znalezienia domu stałego AKU Quote
AdamG. Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Trzeba było od razu wezwać Straż dla Zwierząt i oddać "właściciela" w ich ręce Quote
Koperek Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 na tym nowym dogo nawet nie można subskrybować tematu??!! ...więc się zapisuję... a tak na marginesie- to pięknie umaszczony jest bidak- jak się odkarmi to miniaturka wyżła weimarskiego będzie... Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 zapisuję się, jest fajny bo drobny będzie jak się go odkarmii, mniejszy pies szybciej dom znajdzie.. Quote
czerda Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 czy znacie adres właściciela??? jak tak proszę podajcie mi, teraz wychodzę do pracy , podam nume , sprawę trzeba zgłosić o znęcanie zrobię to z fundacjii , ale muszę znać jakiekolwiek dane faceta! zadzwońcie 604431861 Quote
GoskaGoska Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 nie mamy danych i ich nie dostaniemy, zresztá takimi rzeczemi to schronisko sié zajmuje i zaklada sprawy w sádzie - watek ma na celu pomoc psu . Pies ma na imié Rufus i jego nr to 1198/09 Quote
monika083 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 ...no tylko ciekawe czy schronisko cokolwiek zrobi w tej sprawie. Ja mam ok 100zl z bazarkow ,ktore robilam dla Taro ,moze znajdzie sie jakis dt/hotel(czy on nie moglby jechac na miejsce Taro??) to mozna te kase przeznaczyc na niego ,bo to chyba pilny przypadek.. Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 dokładnie, schron jest stroną prawną i obecnym "właścicielem" psa więc to zakładają sprawę w sądzie Quote
czerda Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 sprawdzi się czy to zrobili czy znacie hotel w pobliżu wroc z rozsądną ceną jest tylko w wałbrzychu Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 hmm... z rozsądną? tzn jaką ? raczej się nie sprawdzi... Quote
czerda Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 w Szymanowie z upustem 40/dobę są jeszcze droższe np u Paszkowskich najtańszy ten w Wałbrzychu , fajnj ludzie , mamy tam długo Kazana ----20/d Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 tak się zastanawiam czy zmienił się wątek pieska , pust i cicho Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 nie, nie zmienił :) nikt nie chce lub nie ma jak pomóc pieskowi.. to i nie wchodzą.. :( Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 w jaki sposób można pomóc -czy wziąć ze schronu do dt i szukac domu? czy ktoś zjest z Wroc. i wie co dzisiaj z pieskiem? może wchodziłaby w grę taka pomoc Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 najlepiej to oczywiście dt - pies szybciej dojdzie do siebie, trzeba by pogadać, bo jeżeli właściciel ma sprawę w sądzie to na czas sprawy ewentualnie można pomyśleć o dt... ale ds nie można wtedy jeszcze szukać, dopiero jak zapadnie wyrok w schronie siedzi w szczeniakarni, jest leczony zapewne, dostaje jeść, ale cały dzień w tej klateczce, wiadomo że dt byłoby najoptymalniejsze... ja będę w środę w schronie to zobaczę co u niego Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 sąd , sprawa , wokandA , WYROK -CZASLECI , OBY SPRAWA BYŁA .ALE NA PEWNO NIE MA CO CZEKAĆ AŻ ZAPADNIE WYROK , TRZEBA GO POPROSTU ADOPTOWAĆ , I SZUKAĆ DOMU , PRZECIEŻ WŁAŚCICIEL GO ODDAŁ DO SCHRONU , NIE NALEŻY JUŻ DO NIEGO A TEN HOTEL? ZNASZ JAKIEŚ DT WE wrOC? Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 nie wiem czy oddal, jak byl z interwencji i jest zalozona sprawa to psa nie mozna ruszyć z tego co wiem zaraz tu napisze Demi ona się na tym zna Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 psa może przejąć fundacja -facet zrzeka się na fundację , schron tylko musi dac jego adres Quote
demi Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 napiszę dziś maila do Pani Kierowniczki, na pewno mi odpisze. Jest też inspektorem TOZu i musi jakoś zareagować, bo tak być nie może! Danych obcym osobom na pewno nie da, ale nie można tego tak zostawić! Dam znać! Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Demi też jest inspektorem :) na szczęście Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 to chyba jeden problem jest z głowy i trzeba myśleć jak pomóć pieskowi macie jakieś pomysły? Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 no najlepiej dt jak pisałam ale ja nie znam, bo co się pojawia dt to już go nie ma we wro.. wiadomo jak z tymczasami, dowiemy sie jaka jego sytuacja prawna i albo ogłaszać, albo zbierać kasę i domowy dt chociaż szukać płatny... bo szybciej się taki znajdzie.. Quote
Recommended Posts