Aga-33-76 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [INDENT][COLOR=red][B][SIZE=4]W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!![/SIZE] To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ??? Podaj dalej !!!!! tyle możesz[/B][/COLOR] [/INDENT] Quote
zuziaM Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 No a ja sie juz ciesze na goscia .... co prawda ... goscia Chojraka, ale ... to zawsze gosc ! I oczywiscie nocleg zapewniam ja ! ... Chojrak ma apartament z jedna sypialnia, wiec raczej nie da rady Cie przenocowac ..... Jeszcze nie slyszalam szczekania Chojraka.... jest na razie bardzo cichutki i wydaje mi sie, ze bardzo zadowolony. Juz wczoraj, po kilku minutach w kojcu, zaraz schowal sie do budki i chwile sobie w niej polezal. Wyszedl na kolacje za to, ktora spalaszowal w niecala minute i zanim wlozylam do miseczki Buby, to juz czekal na dokladke. Oczywiscie ja dostal ..... Nie bede mu zalowala jedzonka poki nie przybierze nieco na wadze. Za kilka dni wybiore sie do pani doktor i zawioze kupy do zbadania na obecnosc robali. I wtedy ewentualnie podam tabletke ( dzieki za dostarczenie z psiakami ). Wyniki krwi sobie spiszala i tez wypytam pania doktor. Ale tez mysle, ze nie sa najgorsze i przy odpowiedniej, tresciwej, swiezej i w miare sutej diecie, dojdzie wszystko do normy. Poza tym, to juz niemlody chlopak. Chociaz , jak sie tak na niego patrzy to na 10 lat nie wyglada ..... Ale dobki tak maja...... Mialam kilka miesiecy temu dobka tez 10-letniego i wygladal dokladnie tak, jak Chojrak ... zero siwizny na mordce, dziarski i wygladajacy ogolnie na mlodziaka. Tylko, ze byl sporo mniejszy ...... Nie spodziewalam sie, ze Chojrak jest taki ogromny !!!! Naprawde. Mialam obawy, czy buda nie bedzie dla niego za mala..... Ale mysle, ze chyba pasuje..... Ogolnie naprawde bardzo sympatyczny psiak. Na smyczy idzie bardzo ladnie, nie ciagnie, poslusznie wraca.... nawet chyba dosc chetnie , do kojczyka. Nastepny spacerek bedzie pred obiadkiem, ok. 13,30. Quote
groosia Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ZuziaM daj maila to wysle ci skan badan, to bedziesz mogla wszystlko pokazac wetowi, nie boj sie,nie zamierzam nocowac jakby co :D bo Chojrak chyba mnie nie wpusci do budy :D napisz jeszcze jak Buba sie czuje :) APSA cczyli jednym slowem pies tak naprawde jest zdrowy :D odrobaczy sie go, dobra, odzywcza karma i pies bedzie chodzacym idealem :D Quote
zuziaM Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 O Bubie na bubowym watku ...... juz napisalam duuuuuzooooo ...... Moj email : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] A o noclegu pisalam jak najbardziej powaznie, to zaden problem dla nas. Tylko pobudka o 6,20 , sniadanie i .... w lutym bedzie juz ..... ok. 9 spacerkow po kolei ...... Quote
zuziaM Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 A ja nieustannie bede zapraszala. U nas wiosna i lato sa przepiekne !!!!! Quote
morisowa Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Wyniki wątroby i nerek świadczą zapewne jedynie o tym, co pies jadł przez ostatnie miesiące. Powtórzyć badania po miesiącu normalnego żywienia ;) Quote
zuziaM Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Aaaaa...... zapomnialam.... Moj maz wczoraj stwierdzil, ze nie bedzie na psa wolal Chojrak ..... i zaczal : Frodo. Do jakiegos imienia trzeba go zaczac przyzwyczajac. Ja na spacerkach caly czas do nich wszystkich gadam. Czy moze byc ??????? Quote
Dada M Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 (edited) Morisowa ma rację, wyniki nie są niepokojące - a ZuziaM już na pewno zadba o to, by za jakiś czas były idealne ;) ZuziaM - nawet sprawdzałam kilka dni temu, ile powinien ważyć prawidłowo zbudowany doberman: 40 - 40+ kg. Nie wiem, czy podczas wizyty u weta Chojrak był ważony, ale wydaje mi się, że teraz mieści się w przedziale 25-30 kg. W swoim boksie zawsze wybierał najmniejszą budę, więc mam nadzieję, że ma opanowane techniki cudownego zwijania ciała. No i nie może za bardzo przytyć, bo się nie zmieści w swojej nowej budzie ;) A poważnie - może chcesz, żebyśmy płacili za niego więcej ? Muszę przyznać, że różnie niektóre hotele rozwiązują kwestię średni/duży pies. Na ogół przyjmuje się, że do 25 kg - pies jest średni. Ale gdy napisałaś o labradorach, które są niższe od Chojraka, ale ważą 30-38 kg, to już nie byłam pewna. Wiem, że wszystkie labradory, które były w schronisku, były potężniejsze niż Chojrak ;) Na jakiej zasadzie doberman, który był u Was pojechał do DT do Niemiec ? To było załatwiane przez fundację Dobermann Nothilfe ? Macie kontakt z DT ? Cieszę się, że wszystko jest w porządku. Myślę, że za jakiś czas pomyślimy o kastracji Chojraka, skoro nie ma wyraźnych przeciwwskazań zdrowotnych. Groosia - jedziesz do rodziny do Zgorzelca, czy po prostu do Chojraka ? Może pojechałybyśmy wszystkie 3 - ja, Ty i APSA ? Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Dada M Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Co do kwestii imienia - musi się wypowiedzieć Groosia, bo to ona mu je nadała. Gdy zajęłyśmy się tym boksem, ja nadałam imiona suczce i ONkowi: Joga i Astor, a Groosia Chojrakowi, bo to ona wyciągnęła go z budy i namówiła na spacer. Myślę, że bez względu na decyzję Groosi - Chojrak będzie reagował na imię, które Wy mu nadacie ;) Quote
Dada M Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Za transport Chojraka i Buby wyszło 290 zł. Quote
groosia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 nie mam rodziny w zgorzelcu, tylko w okolicy :) Ale ja jestem za by kiedys wsiasc w pociag i we 3 pojechac odwiedzic nasze psiny:) co do imienia, facetom wiele rzeczy sie nie podoba :D dlatego sa tylko facetami :D wolalabym aby Chojrak pozostal Chojrakiem, gdyz ponad rok przyzwyczajalam go to tego imienia :( btw. w karcie swej mial wpisane imie BOLEK ;/ haha zenada:) ZuziaM,jezlei chcecie zmiencie mu imie, ale czy to ma sens? Dada napisz mi w mailu numer konta to przeleje pieniazki Quote
zuziaM Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Wczoraj pisalam, ale sie nie udalo i post zniknal .... razem ze zdjeciami Chojraka. Jesli on rzeczywiscie reaguje na to imie, to nie ma sprawy nawey. Bedzie Chojrakiem ! On w ogole jest swietny. To taki dystyngowany, opanowany i spokojny psiaczek. Pieknie biegnie .... jak na sprezynkach sie wybija i leciutko opada .... No slicznie. Na moje wscibskie baby nie reaguje .... powacha czasem ktoras ...... Porobilam troche zdjec na spacerze [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/13a56cc59bc86150.html"][IMG]http://images40.fotosik.pl/247/13a56cc59bc86150med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/27c914ae23593657.html"][IMG]http://images38.fotosik.pl/247/27c914ae23593657med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8deeb193cda90aca.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/251/8deeb193cda90acamed.jpg[/IMG][/URL] . Quote
Dada M Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Jak ładnie wygląda na pierwszym zdjęciu :) ZuziaM - dzięki za pomyślne wieści :) Quote
zuziaM Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Jest sliczny .... a jak przytyje, to bedzie cudo !!!! I nawet juz ogonek w ruchu, jak sie zblizam do kojcow. Cieszy sie naprawde, a jest taki wywazony i spokojny .... no naprawde wspanialy psiak. Quote
Dada M Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Nawet nie wiesz, jak się cieszę - Patrycja, która wiozła Chojraka i Bubę do Was, powiedziała, że Chojrak jest dziwny ;) Ale potem doszłyśmy do wniosku, że po prostu trochę zestresowała go podróż. Niedługo zrobię mu nowe ogłoszenia z aktualnymi zdjęciami, na pewno kogoś oczaruje. Quote
zuziaM Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Tak, tez mi mowila, ze sie dziwnie zachowywal przez chwile ..... Ale juz przetestowalam go w kilku sytuacjach ....... np. porzadkowania mu w budce, kiedy sie polozylam i mu kocyki poprawialam, a on stal nade mna i sie przygladal, co ja wyprawiam ..... I jedzenie mu dokladalam do miseczki, podzas kiedy wlasnie z niej jadl ..... I glaskalam i klepalam po boczkach i grzbieciku ..... Jak do tej pory nie przejawia z tych powodow zadnych niepokojacych objawow ..... Mysle, ze jest naprawde spokojnym i lagodnym psiakiem .... Quote
Dada M Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Taki właśnie jest - spokojny, łagodny, początkowo zdystansowany. Ale gdy już kogoś pozna i polubi - bardzo się przywiązuje. Quote
clo Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 dadam...blagam o watek dla gucia...:))))jest dla niego domowy tymczas!!!!:)))tylko musimy uzbierac 250zl... Quote
groosia Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 jednorazowo dla gucia moge dac 50 zl :) Chojrak jest zadowolony,widac po jego pyszczku :D ale fajnie ze go wyrwalysmy ze schroniska, pies teraz bedzie mial czas na spokojne dojrzewanie :D przybieranie na wadze i w ogole wieksza szanse na adopcje :D Quote
groosia Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dziewczyny ja bym zmienila tytul tematu, na Chojrak szuka domu stalego, bo to LECZENIE moze ludzi zbic z tropu:) Quote
clo Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 groosia jestes cudowna dziekumemy ci pieknie za te 50zl:)))dadam watek prosze....prosze....:))) Quote
Dada M Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 (edited) Esz, myślałam, że już dawno zmieniłam ;) groosia - napisz, ile kosztowała Cię wizyta w Multiwecie z Chojrakiem. Dzięki za Gucia :) Nie mam czasu prowadzić następnego wątku, bardzo mi przykro, ale nie ogarnę 8 wątku z kolei, gdzie na szybko trzeba coś organizować. Mogę komuś wysłać na maila zdjęcia Gucia (mam raptem 2 ;) ) i tekst jego wolontariuszki o psiaku. Wystarczy wkleić to do 1 postu - i aktualizować. Niech ktoś się zgłosi do prowadzenia wątku - clo rzuć apel, że potrzebujesz osoby, która tylko zadba o wątek, bo Wy zajmiecie się kwestiami finansowymi i organizacją. Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
zuziaM Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Chojrak jest naprawde wspanialym psem ! Odzyskal juz taki wigor, ze na spacerach przebija nawet 2-letniego kudlacza Finnigana ( tez hotelowicza ). A ma takie dluuuuuugieeee.... lapki, ze nie nadazam za nim, kiedy mnie ciagnie ........ Jest bardzo zadowolony na tych spacerkach, ogonkiem majta ( w ogole to stale jest wywiniety do gory i zabawnie wyglada ). Kochany zawsze sie tak przytula jak wchodze do kojca. Slicznie wszystko zjada i popija zawsze ciepla swieza woda. W ciagu dnia siedzi w budce ( dostal wczoraj jeszcze drugi kocyk, bo ten jeden ktory mial troche pokotlasil i czesciowo na deseczkach lezal ). Mam kubraczek mojego Semira, ktory pasuje na Chojraka i ubieramy sie na spacerki. Mysle, ze przy tym apetycie to szybciutko chlopak cialka nabierze i nie bedzie juz potrzebowal kubraczka nawet. On jest naprawde wielki ( zmierzylam, ze ma 73 cm w klebie ) .... a jak przytyje, to bedzie trzeba uwazac na adopcje, bo popjawily sie ostrzezenia o rodzinie romskiej, ktora wyadoptowuje duze psy do treningow z psami do walk..... Bardzo uwazajcie dziewczyny. Mam nawet w mailach taka informacje o tym z numerem telefonu do tych ludzi. Nie przezylabym gdyby temu slodkiemu, naprawde cudownemu psiakowi cos sie mialo stac...... Quote
Recommended Posts