Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kana - ja się umówiłam jutro z dr Namysłowskim na rozmowę w sprawie suni LAZY oraz tej Dejzi, bo dzisiaj dopiero wrócił z urlopu i nie było go w lecznicy, jak dzwoniłam. Jutro podjadę osobiście i wszystkiego się dowiem, również w sprawie kosztów zabiegu.

Magdola chodzi do b. dobrego weterynarza (powierzam i powierzałam w jego ręce swoje psy i nikomu innemu nie pozwoliłabym ich kroić), ale tak się składa, że mogę spróbować porozmawiać z nim na temat obniżenia kosztów operacji, bo mam z nim b. dobre stosunki.
Poza tym, dla psów ze schronisk, do adopcji, w potrzebie, dr stosuje duże zniżki. Bardzo możliwe, że już je przewidział w przypadku kosztów zabiegu Dejzi i suma, jaką wymienił jest minimalna, ale myślę, że nie zaszkodzi, jak się za niunią wstawię ;):evil_lol:

Kana - ja myślę, że Magdola wie przecież co robi - jeśli pisze, że można zrobić zabieg za tydzień, to sądzę, że zrobiła to po konsultacji z wetem.;)
Poza tym, jutro już jest czwartek, suni pewnie trzeba będzie porobić szczegółowe badania, przynajmniej krwi, przed takim zabiegiem, no i lepiej nie operować przed samym weekendem, aby w razie czego móc je judzielić natychmiastowej pomocy w przypadku komplikacji.

Posted

Kana myślę, że Magdola tj mówi Agnieszka32 mówi rozmawiała z wetem i zgadzam się z Agnieszką32. Magdola chciała podkreślić że sytuacja sie komplikuje i operacja będzie konieczna a nie tj wcześniej, że sobie debatowałyśmy czy trzeba czy nie trzeba. Jak wielokrotnie Magdola podkreślała ma problemy z netem i dgm, masz tel. zadzwoń i dowiedz się lub podaj go Agnieszce32 i dziewczyny się dogadają bo przecież Magdoli też zalezy na dobru suni.

Posted

[quote name='Kana'][B]Magdola proszę o napisanie wszystkiego dokładnie.
[U]Łącznie z kosztami co i za co. [/U]

Agnieszko oczywiście że chcemy Twojej pomocy!
[U]
Magdola proszę o udzielenie wszystkich info Agnieszce których potrzebuje.

Jeżeli sprawa jest na tyle poważna proszę o zaklepaniu terminu jak najszybciej! [/U]
Najlepiej przed weekendem bo chyba masz wolne?
Nie ma co czekać ani tygodnia dłużej. [/B]

Tak te 50 zl od tych obu osób.[/QUOTE]

Po pierwsze czytam [B]wszystkie[/B] posty z tego watku i nie potrzeba ich pogrubiac, zebym przeczytala!
Po drugie nie mam 15 lat! I nie zycze sobie traktowania jak gowniarza!
A po trzecie nie jestem analfabeta! Skonczylam potrzebne szkoly i mam prace z ktorej jestem dumna ale nie moge sobie pozwolic na wolne kiedy chce.
Dzisiaj sie dowiedzialam, ze urlop bede miala na 100% na samym poczatku kwietnia i jutro id o dr N. skonsultowac. Z pieniedzy Lizi wydaje tylko na vetmedin i ostatnio na karme bo mam przejsciowy kryzys, ale i tak to ok 20% tego co jej daje! wizyty u veta sa free na razie.
pisalm juz wczesniej o wydatkachi zabiegu, ale moge powtorzyc: kamien, sterylka i guz oszacowane na 600 zl- p.dr kazal zapisac 450, teraz powiedzial, ze za przepukline wyjdzie po rabacie dodatkowo 100 zl! poiedzial tez ze mniej nie moze to i tak duzo taniej- wie ze liza jest u mnie na dt a peniadze sa ze zbiorek! Cos jeszcze? Moze pogrubionymi napisac???

Aga zaraz wysle Ci pw

Posted

[quote name='magdola']Po pierwsze czytam [B]wszystkie[/B] posty z tego watku i nie potrzeba ich pogrubiac, zebym przeczytala!
Po drugie nie mam 15 lat! I nie zycze sobie traktowania jak gowniarza!
A po trzecie nie jestem analfabeta! Skonczylam potrzebne szkoly i mam prace z ktorej jestem dumna ale nie moge sobie pozwolic na wolne kiedy chce.
[/QUOTE]

Ależ nie chcialam Cię urazić moja droga.
Czasami jest tu tyle postów i nie chcialam żeby zaginal ten.
Wymienilaś parę rzeczy które będą podcza operacji i chcialam się tylko zapytać jaką na ile szacuje dr. dwie osoby tez oto tu pytaly.
W żaden sposób ten post nie mial Ci ubliżyć.
A wiem że ze względu na malo czasu sporadyczniej wchodzisz na kompa więc chcialam żebyś zobaczyla ten post.

Czyli na dzień dzisiejszy koszt operacji to 550 zl ?
Zatem gdy mamy 450 potrzeba jeszcze 100 zl.

Anula ile jest z Twoich bazarków?

Magdola jeżeli wolisz zrobić zabieg jak będziesz miala wolne. ok nie ma sprawy.
Ale rozumiem że vet powiedzial że nie ma zagrożenia życia i że można czekać?
Strasznie się martwię o malą... tyle nieszczęścia u tak malego psa...
To jest niewyobrażalne. :(

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z dr Namysłowskim, który będzie operował Dejzi. Faktycznie, koszty operacji są wysokie, coś ok. 700 zł, zabieg będzie bardzo skomplikowany.
Nie wiem w końcu, na jakiej kwocie stanęło w rozmowie Magdoli z doktorem, ale utargowałam jeszcze obniżkę o 100 zł od kwoty, którą Magdola ma zapisaną na kartce ;)

Posted

no to super czyli 450zł będzie kosztowało, bo mialo kosztowac 450zł ale potem za przepuklinę dr. doliczył 100zł więc odejmując twoje utwrgowane to spowrotem jest 450zł :)

Posted

mialam najpierw do agi dryndnac, ale nie odebrala, wiec:

wrocilysmy od weta, Lizi wazy 4 kilo (:D)
Ogladnal ja dokladnie, i sie przerazil... przepuklina mega sie zrobila...nie wolno czekac...jelito jest na wierzchu,
porozmawialismy, p dr sie umiechnal i napomknal o p.Agnieszce;)
Zrobil dokladne powtorne rozliczenie, ktore wklejam i opisuje:

300 sterylka
200 guz
120 kamien (wczesniej bylo 150;))
200 przepuklina
----------------------------------------
820 razem

rabat 320 =500 stanelo na 500 przez ta przepukline chyba - bo byla duuuzo mniejsza wczesniej:( i jelit nie wywalillo

jak znajdzie fartuszek to da, a jak nie to kolnierz...

wczoraj mielismy kryzys...Lizi miala...byly wymioty, harczenie i delirka... popiskiwanie...

Kupilismy 10 tabsow za 16 zl i przysmak, bo to moze byc jej ostatni...suma sumarum wydalam 20 zl przed chwila...

Operacja bedzie bardzo skomplikowana... juz rycze jak pisze.... bedzie w poniedzialek... o 9 ja zanosze potem do pracy... o 12-13 przyjdzie p. dr i sie zacznie............ Nie wiem ... dr jak mowil o znieczuleniu i o wszystkim to jakos tak mowil... bez entuzjazmu...w stylu: "no, moze przezyje"... ale bez tego ona tez nie przezyje:(:(:(

[url]http://img191.imageshack.us/img191/8262/baka120.jpg[/url]

[URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSfox000"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_9_7.gif[/IMG][/URL]

Posted

O kurde!
Dejzi trzymaj się kochana!

Magdolu wysylam ci 20 zl z obcej wplaty osoby z poza dogo.
I stan konta suni powinien wtedy być u Ciebie 505 zl.
Doślę te 50 groszy do bazarku pierwsze Anusi co by pelna kwota byla.

Kiedy operacja?

Posted

A co chcesz podliczać? Kochana to ja wysyłam Ci 20,5 ;) Więc masz na koncie dla Lizi 505 zl ;)

Sory nie zauważylam z nerwów kiedy ;)