agnieszka32 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Kana - ja się umówiłam jutro z dr Namysłowskim na rozmowę w sprawie suni LAZY oraz tej Dejzi, bo dzisiaj dopiero wrócił z urlopu i nie było go w lecznicy, jak dzwoniłam. Jutro podjadę osobiście i wszystkiego się dowiem, również w sprawie kosztów zabiegu. Magdola chodzi do b. dobrego weterynarza (powierzam i powierzałam w jego ręce swoje psy i nikomu innemu nie pozwoliłabym ich kroić), ale tak się składa, że mogę spróbować porozmawiać z nim na temat obniżenia kosztów operacji, bo mam z nim b. dobre stosunki. Poza tym, dla psów ze schronisk, do adopcji, w potrzebie, dr stosuje duże zniżki. Bardzo możliwe, że już je przewidział w przypadku kosztów zabiegu Dejzi i suma, jaką wymienił jest minimalna, ale myślę, że nie zaszkodzi, jak się za niunią wstawię ;):evil_lol: Kana - ja myślę, że Magdola wie przecież co robi - jeśli pisze, że można zrobić zabieg za tydzień, to sądzę, że zrobiła to po konsultacji z wetem.;) Poza tym, jutro już jest czwartek, suni pewnie trzeba będzie porobić szczegółowe badania, przynajmniej krwi, przed takim zabiegiem, no i lepiej nie operować przed samym weekendem, aby w razie czego móc je judzielić natychmiastowej pomocy w przypadku komplikacji. Quote
agaga21 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 bidulka, tyle już przecierpiała w życiu i teraz jeszcze taka operacja! :( trzymam kciuki, za to, by było dobrze. Quote
*anusia&ajlu* Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 ale sie narobilo, 3mam kciuki za zdrowko slicznej;) Quote
Ilka21 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Kana myślę, że Magdola tj mówi Agnieszka32 mówi rozmawiała z wetem i zgadzam się z Agnieszką32. Magdola chciała podkreślić że sytuacja sie komplikuje i operacja będzie konieczna a nie tj wcześniej, że sobie debatowałyśmy czy trzeba czy nie trzeba. Jak wielokrotnie Magdola podkreślała ma problemy z netem i dgm, masz tel. zadzwoń i dowiedz się lub podaj go Agnieszce32 i dziewczyny się dogadają bo przecież Magdoli też zalezy na dobru suni. Quote
magdola Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='Kana'][B]Magdola proszę o napisanie wszystkiego dokładnie. [U]Łącznie z kosztami co i za co. [/U] Agnieszko oczywiście że chcemy Twojej pomocy! [U] Magdola proszę o udzielenie wszystkich info Agnieszce których potrzebuje. Jeżeli sprawa jest na tyle poważna proszę o zaklepaniu terminu jak najszybciej! [/U] Najlepiej przed weekendem bo chyba masz wolne? Nie ma co czekać ani tygodnia dłużej. [/B] Tak te 50 zl od tych obu osób.[/QUOTE] Po pierwsze czytam [B]wszystkie[/B] posty z tego watku i nie potrzeba ich pogrubiac, zebym przeczytala! Po drugie nie mam 15 lat! I nie zycze sobie traktowania jak gowniarza! A po trzecie nie jestem analfabeta! Skonczylam potrzebne szkoly i mam prace z ktorej jestem dumna ale nie moge sobie pozwolic na wolne kiedy chce. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze urlop bede miala na 100% na samym poczatku kwietnia i jutro id o dr N. skonsultowac. Z pieniedzy Lizi wydaje tylko na vetmedin i ostatnio na karme bo mam przejsciowy kryzys, ale i tak to ok 20% tego co jej daje! wizyty u veta sa free na razie. pisalm juz wczesniej o wydatkachi zabiegu, ale moge powtorzyc: kamien, sterylka i guz oszacowane na 600 zl- p.dr kazal zapisac 450, teraz powiedzial, ze za przepukline wyjdzie po rabacie dodatkowo 100 zl! poiedzial tez ze mniej nie moze to i tak duzo taniej- wie ze liza jest u mnie na dt a peniadze sa ze zbiorek! Cos jeszcze? Moze pogrubionymi napisac??? Aga zaraz wysle Ci pw Quote
Kana Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 [quote name='magdola']Po pierwsze czytam [B]wszystkie[/B] posty z tego watku i nie potrzeba ich pogrubiac, zebym przeczytala! Po drugie nie mam 15 lat! I nie zycze sobie traktowania jak gowniarza! A po trzecie nie jestem analfabeta! Skonczylam potrzebne szkoly i mam prace z ktorej jestem dumna ale nie moge sobie pozwolic na wolne kiedy chce. [/QUOTE] Ależ nie chcialam Cię urazić moja droga. Czasami jest tu tyle postów i nie chcialam żeby zaginal ten. Wymienilaś parę rzeczy które będą podcza operacji i chcialam się tylko zapytać jaką na ile szacuje dr. dwie osoby tez oto tu pytaly. W żaden sposób ten post nie mial Ci ubliżyć. A wiem że ze względu na malo czasu sporadyczniej wchodzisz na kompa więc chcialam żebyś zobaczyla ten post. Czyli na dzień dzisiejszy koszt operacji to 550 zl ? Zatem gdy mamy 450 potrzeba jeszcze 100 zl. Anula ile jest z Twoich bazarków? Magdola jeżeli wolisz zrobić zabieg jak będziesz miala wolne. ok nie ma sprawy. Ale rozumiem że vet powiedzial że nie ma zagrożenia życia i że można czekać? Strasznie się martwię o malą... tyle nieszczęścia u tak malego psa... To jest niewyobrażalne. :( Quote
magdola Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 doszlo 54,50- z bazarku - dziekujemy:) [B]czyli razem jest 505 zl [/B](w zokragleniu;)) Quote
*anusia&ajlu* Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ja jeszcze bede miala rozliczenie z Lizi bazarkow czyli 58zł -magdola juz policzylam razem z dywanikami:) Quote
Kana Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 54,50 jest z pierwszego bazarku anusi tak ? Quote
*anusia&ajlu* Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 tak z bazarkow Tofika;) i 50zł wplace z Lizi bazarkow, chociaz uzbieralo sie mniej, ja wplace 50zł;) magda napisalam ze moge doplacic polowe za przesylke dywanikow, ale to juz wasz wybor;) Quote
agnieszka32 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Rozmawiałam dzisiaj z dr Namysłowskim, który będzie operował Dejzi. Faktycznie, koszty operacji są wysokie, coś ok. 700 zł, zabieg będzie bardzo skomplikowany. Nie wiem w końcu, na jakiej kwocie stanęło w rozmowie Magdoli z doktorem, ale utargowałam jeszcze obniżkę o 100 zł od kwoty, którą Magdola ma zapisaną na kartce ;) Quote
Ilka21 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 no to super czyli 450zł będzie kosztowało, bo mialo kosztowac 450zł ale potem za przepuklinę dr. doliczył 100zł więc odejmując twoje utwrgowane to spowrotem jest 450zł :) Quote
Kana Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Magdola utargowala do 550 zl. Z Twoją zniżką 450 zl!!! Super! Agnieszko dziękuje! Quote
agnieszka32 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 No nie ma za co dziękować, przecież to drobnostka - ważne żeby zabieg się udał i niunia nam do zdrowia szybciutko wracała ;) Quote
magdola Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 mialam najpierw do agi dryndnac, ale nie odebrala, wiec: wrocilysmy od weta, Lizi wazy 4 kilo (:D) Ogladnal ja dokladnie, i sie przerazil... przepuklina mega sie zrobila...nie wolno czekac...jelito jest na wierzchu, porozmawialismy, p dr sie umiechnal i napomknal o p.Agnieszce;) Zrobil dokladne powtorne rozliczenie, ktore wklejam i opisuje: 300 sterylka 200 guz 120 kamien (wczesniej bylo 150;)) 200 przepuklina ---------------------------------------- 820 razem rabat 320 =500 stanelo na 500 przez ta przepukline chyba - bo byla duuuzo mniejsza wczesniej:( i jelit nie wywalillo jak znajdzie fartuszek to da, a jak nie to kolnierz... wczoraj mielismy kryzys...Lizi miala...byly wymioty, harczenie i delirka... popiskiwanie... Kupilismy 10 tabsow za 16 zl i przysmak, bo to moze byc jej ostatni...suma sumarum wydalam 20 zl przed chwila... Operacja bedzie bardzo skomplikowana... juz rycze jak pisze.... bedzie w poniedzialek... o 9 ja zanosze potem do pracy... o 12-13 przyjdzie p. dr i sie zacznie............ Nie wiem ... dr jak mowil o znieczuleniu i o wszystkim to jakos tak mowil... bez entuzjazmu...w stylu: "no, moze przezyje"... ale bez tego ona tez nie przezyje:(:(:( [url]http://img191.imageshack.us/img191/8262/baka120.jpg[/url] [URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSfox000"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_9_7.gif[/IMG][/URL] Quote
Kana Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 O kurde! Dejzi trzymaj się kochana! Magdolu wysylam ci 20 zl z obcej wplaty osoby z poza dogo. I stan konta suni powinien wtedy być u Ciebie 505 zl. Doślę te 50 groszy do bazarku pierwsze Anusi co by pelna kwota byla. Kiedy operacja? Quote
magdola Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 wiesz co... wybacz ale ja nie jestem w stnie teraz podliczyc co i jak... operacja jw w poniedzilek Quote
Kana Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 A co chcesz podliczać? Kochana to ja wysyłam Ci 20,5 ;) Więc masz na koncie dla Lizi 505 zl ;) Sory nie zauważylam z nerwów kiedy ;) Quote
LAZY Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Cholera musi się udac!!!! Nie po to jechała aż do Szczecina po nowe życie, zeby teraz miał to być koniec!!! Quote
agnieszka32 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Ja wierzę, że się uda - doktor się na pewno postara, do dobry lekarz... Tylko żeby niunia była silna i miała wolę życia... a wszystko będzie dobrze. Quote
Recommended Posts