ocelot Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Choroby dostanę z tymi linkami. jeszcze raz. http://www.dogomania.pl/threads/177299-Atos-czy-uda-siAE-nam-odroczyAE-wyrok-A-mierci?p=13854987#post13854987 Quote
leni356 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ja byłam na wizycie, domek w bloku na 10 piętrze z windą, wokół dużo zieleni gdzie można z pieskiem wychodzić. A ludzie - mili, spokojni, bardzo ciepli, widać po nich że bardzo się przejęli odejściem ich suni (była ze schroniska w Józefowie), pani o niej opowiadała, miała 11 lat i raka listwy mlecznej, więc Neli na pewno zostanie ciachnięta. Pani pracuje w oświacie, nie ma jej ok. 6 godzin dziennie, wakacje ma wolne, jeżdżą z psiakiem na wakacje i na działkę. Dwójka dzieci - nastolatka, która wyszukała Neli i rozmawiała z Madalleną, z rozmowy wygląda na odpowiedzialną, i słodki chłopczyk w wieku około 7 lat, który mnie rozczulił przynosząc zdjęcie suni która odeszła - wychował się z nią. Quote
ocelot Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 choroba już widzę moje dzieciaki, gdyby coś się maksowi stało.... Quote
NusiaiJa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 bo dociemamy coś dopiero gdy to stracimy...niestety Quote
danka1234 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 wygląda na to ze Nelusia bedzie miała super domek.:lol: Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 leni356 napisał(a):Ja byłam na wizycie, domek w bloku na 10 piętrze z windą, wokół dużo zieleni gdzie można z pieskiem wychodzić. A ludzie - mili, spokojni, bardzo ciepli, widać po nich że bardzo się przejęli odejściem ich suni (była ze schroniska w Józefowie), pani o niej opowiadała, miała 11 lat i raka listwy mlecznej, więc Neli na pewno zostanie ciachnięta. Pani pracuje w oświacie, nie ma jej ok. 6 godzin dziennie, wakacje ma wolne, jeżdżą z psiakiem na wakacje i na działkę. Dwójka dzieci - nastolatka, która wyszukała Neli i rozmawiała z Madalleną, z rozmowy wygląda na odpowiedzialną, i słodki chłopczyk w wieku około 7 lat, który mnie rozczulił przynosząc zdjęcie suni która odeszła - wychował się z nią. Wygląda super :) :D Quote
ocelot Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 No to jeszcze wątek Tica Wątek Tica. http://www.dogomania.pl/threads/177305-Tico-mA-odziutki-mix-astka-czy-boksera-Pilnie-potrzebuje-pomocy?p=13855918#post13855918 założony na prośbę ulubieńca tego wątku - Juranda:) zresztą nam też chodzi po głowie pomoc dla niego. Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Nela (tak chyba zostanie) JUZ ma super domek a nie bedzie go miala :) Dopiero wrocilam z calodziennej podrozy, padam na pysk ;) Powiem Wam tylko w skrocie, ze w momencie, gdy Nela weszla do domu przezyla NATYCHMIASTOWA metamorfoze. Na dywanie podniosla ogonek i merdala nim caly czas :) To juz zupelnie inna sunia a myslalam , ze zajmie to troche wiecej czasu :) Jutro opisze wiecej i wstawie zdjecia Quote
patija Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 To się nazywa szybka akcja, w 6 dni wspaniały domek znaleziony:multi: Oby tak dalej :) :razz:no to też czekam na fotki ;) Quote
NusiaiJa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 nie wiem czy to za sprawą nowego roku czy innej magii.... ;-), ale te nasze pieski "idą" jak świeże bułeczki ;-) Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Zmiana planow. Dzisiaj fot nie wstawie bo gdzies sie lacznik zapodzial (nie pytajcie co to :) ) a ja do nich zaraz zadzwonie :) Czy "prowadzaca" sprawe chce numer tel do nowych wlascicieli?albo maila, adres, numer buta? :) Quote
ocelot Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Madallenko mi wystarczą informacje i zdjęcia na wątku. W sumie to kwestia zaufania do Ciebie i do Leni. Ja bym tylko chciała o wyjaśnienie sprawy w schronisku. Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ocelot napisał(a):Ja bym tylko chciała o wyjaśnienie sprawy w schronisku. tzn? bo nie rozumiem ... Quote
ocelot Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Madallena napisał(a):tzn? bo nie rozumiem ... cały czas od wczoraj wałkowałyśmy temat sterylki Neli. Że jednak lepiej ją przywieźć. Tzn dla niej pewnie nie, ale... dla reszty psiaków, którym może będziemy musiał/chciały kiedyś pomóc. Quote
NusiaiJa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Należy już raczej zmienić tytuł bo - huraaaa - ale nie jest do sytuacji już adekwatny. Quote
ocelot Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 ja jeszcze w obrót spraw nie wierzę:) To chyba najbardziej błyskawiczny obrót spraw:) Quote
leni356 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Może niech Madallena poniegocjuje z kiero, moze zgodzi się żeby sterylka na miejscu Quote
danka1234 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ależ szybciutko malizna znalazła domek,cudnie. Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Damy rade. Jurand fajny chlop :) a ja fajna babka ;P Przekonam go i tyle! Relacje z nowego domu: Neli spala w dwoch lozkach, u dzieci :) e tam pslanko. lozko fajniejsze :) dostaje male porcje ale czeste. Pani jej gotuje albo daje puszki. Martwia sie, bo Nelka non stop sika. I na spacerze i an dywany. MArtwia sie,czy nie ma zapalenia pecherza. Ale to moze byc stres, dosotsowanie do nowej sytuacji, wiec powiedzialam zeby nie spieszyli sie z wetem tylko poczekali jeszcze dwa dni. Kochaja ja na maxa! bo jej sie nie da nie kochac ;) Czy Neli byla odrobaczona? bo na umowie jest tylko wscieklizna... i czy miala szczepienia na zakazne? Sprawdzali ceny sterylki. Ida do moejgo weta bo taniej :) a mowilam im to od poczatku! przynajmniej wiem, ze Nelka jest w najlepszych rekach lekarskich! (moj wet mowi do psow: synus, corcia. A najlepiej jak byl u coronaj na wizycie u Pakusia - mala kielbaska, wazy 4 kg:) Pakus..wrrr, wrrrr z zebami w kagancu do niego a on: Synus, nie denerwuj sie. Wujcio zaraz Cie zbada :) widok - bezcenny! Quote
ocelot Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 madallenko powinna być odrobaczona i odpchlona zaraz po przyjściu do schroniska, ale lepiej niech to zrobią jeszcze raz. Nasz wet chyba faktycznie goni w piętkę i nie ma mu się co dziwić zważywszy na sytuację. Zakaźne na pweno nie. Tylko wścieklizna. Wizyta u weta myślę tak czy siak konieczna. Może sikać bo stres, a może i się podziębiła, w szpitaliku przecież zimno jak cholera.... No dobrze to Ty sobie paktuj z Jurandem;):):):):):):) Relacja bezcenna:)Każdy jamnik, prawie jamnik wie co to łóżeczko:) I jeszcze raz Wam bardzo dziękuję:)nie możemy patrzeć na te psiaki w schronie. Tzn. możemy i biegamy do nich tylko strasznie żal.... Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 o odrobaczeniu nie widze zadnej notatki... odrobacza na bank! Macie wspaniala sunke w szczeniakarni. Musicie ja sprzedac, powinna pojsc bo jest cudowna i wspaniala tylko nie promowana. Macie tez szczeniaka, ktory PILNIE musi trafic na DT! bo sie cofa... No i ten wariat w kropki a czarnym okiem - super :) Quote
ocelot Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Madallenko, który w kropki? Ze szpitalika? A sunia która? Mała łaciata czy biała malizna? Szczeniak nie wiem który, nie mam DT dla szczeniorów. Poproszę Anię to może cyknie w tyg. im zdjęcia. Dzisiejsza wizyta w schronisku nie doszła do skutku... niestety. Co tam zawstydził?:)Przecież to prawda:) Quote
Recommended Posts