Ati Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 ja mieszkam w rezerwacie ptakow i parku krajobrazowym , ktory jest w dolinie Bryczy, ale u nas nie ma powodzi, wody wezbraly, ale mamy tez stawy rybne sztuczne, z regulowanymi poziomami wody, ktore moga przyjac wode z obszaru, a ode mnie woda dosc daleko , i jestesmy na malym wzniesieniu, na dodatek mocno piaszczyste tereny pod warstwa ziemi, wiec pija wode Quote
samoglow Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ale u Biafry, ratujacej wielkopsy prawdziwa tragedia! Quote
margaret Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 zaglądam, dzięki twojemu banerkowi samoglow, przerażające:-( troszkę wsparłam, na miarę aktualnych możliwości, żałuję że te możliwości jakieś takie marne ostatnio... a potzrebujących i chęci tyle, jakos to kurcze niekompatybilne zupełnie.... Quote
kinga Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='margaret'] czekam na te Twoje nowe gwiazdy Kinga, z ciekawością Gwiazda nr 1: http://www.dogomania.pl/threads/186415-KOSZALIN-czarna-GHANA.-Powieszona...-na-drucie.-Prze%C5%BCy%C5%82a-cho%C4%87-nie-powinna. To Ghana - wisielec. U nas tak zmniejsza się zbyt wysoką populację zwierząt domowych. Musi, po prostu MUSI znaleźć najlepszy dom na świecie. Zapraszam na wątek. Quote
samoglow Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 :mad::shake: No wlasnie, my wysylamy ostatnie grosze, a jak poczytacie to od panstwa te oslawione 6 tys. dla kazdego powodzianina to fikcja. Cholera, ze tez u nas w kraju zawsze wiecej pary idzie w gwizdek, niz w dzialanie. Quote
kinga Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 A ja twardo z nowymi psami :) Wyżeł weimarski - cudny i wyniszczony - zapraszam!: http://www.dogomania.pl/threads/186480-KOSZALIN-wy%C5%BCe%C5%82-weimarski-GORAN.-W-wersji-sk%C3%B3ra-i-ko%C5%9Bci. Quote
margaret Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 nowe psy na wątku mile widziane a teraz ja twardo z psem nie-nowym, czyli Moim (to brzmi dumnie : Mój Pies:lol:) Więc Mój Pies taki się zrobił Wygadany Pies, nie żeby Wyszczekany... ale właśnie Wygadany... normalnie do nas gada!, jak wychodzi z mieszkania na spacer to zaczyna modulować takie głębokie pomruki... takie radosne gaworzenie niemal:lol: i tak przez całe 3 piętra schodzenia w dół a potem w czasie powrotu na górę po spacerze, a że trudno się nie wzruszać takim gadaniem psa no toż oczywiście jej odpowiadamy, hehe i robi się śmisznie, bo dopiero dziś do mnie dotarło jak tak całą rodziną z tego spaceru wracaliśmy i Petra gadała po swojemu głębokim basem doświadczonego życiem ale wesołego wyżła a 3 ludzi idąc gadała do niej, bynajmniej niezbyt poważnie ani nobliwie, bo też pomrukując co trzecie słowo, no i tak wesołą gromadą sobie łazimy po tych piętrach - a do mnie dotarła myśl - "heh ciekawie musimy z boku wyglądać, niedługo zaczną o nas mówić "ta szajbnięta rodzinka od Petry:cool3:" no i ona tak gada coraz częściej i dłużej, odważniej, dziś na dworze stanęła i ucięła monolog, taki z 5-ciominutowy, rano jak chce mnie obudzić staje mi nad uchem i gada, uparcie i radośnie, po co komu kogut jak się ma takiego wyżła? Quote
kinga Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Dostałam wczoraj list od Petry. Petra przyslała mi mi swoje duże, piękne zdjęcie portretowe, z łąką w tle, i napisem: Petra - na adresowniku przy obroży. I z dedykacją: Dziękuję za pomoc w znalezieniu Domu. Kindze - Petra. MOgę powiedziec tyle - tak mnie ścisnęło w gardle, jak już dawno nie. Mój mąż spojrzal na mnie i powiedział: - Musisz to koniecznie oprawić i sobie powiesić. ...wiecie, to tak, jak w tej nieco patetycznej sentencji, ze ratując jednego psa - nie zmienimy całego swiata. Ale dla tego jednego psa - zmieni się cały świat. .................................... "Moja" Petra, która przeżyła za kratami dwa lata, jakimś cudem. Quote
karina1002 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='kinga'] Dziękuję za pomoc w znalezieniu Domu. Kindze - Petra. Jejku, Kinga, Ty to mądre psy znajdujesz. Jakoś moje znajdy pisać nie potrafią :-( Dużo rzeczy potrafią, może niekoniecznie te, które powinny umieć :p, ale duuużo. Tak czy inaczej, bardzo miło :) Quote
karina1002 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='margaret']nowe psy na wątku mile widziane To ja się będę tego trzymać :p i pozwolę sobie wstawić zdjęcie ponoć wyżła niemieckiego szorstkowłosego (nie znam się na rasach więc może to i prawda :) ) [FONT=arial]Imię: Dina Płeć:suka. Wiek: ok 4 lat. Waga: 22 kg. Miejsce: okolice Gołdap, Dom Tymczasowy, możliwość dowozu do nowego właściciela po uzgodnieniu Sterylizacja: tak. Stosunek do dzieci: bardzo lubi dzieci. Stosunek do innych psów: lubi inne psy obojętnie na płeć, od razu się z nimi chce bawić. podporządkowuje sie wszystkim psom Stosunek do kotów: zaczepia i gania je w towarzystwie innych psów, jeżeli zaczną przed nią uciekać. Łatwo ją odwołać Dodatkowe informacje: Bardzo lubi ludzi i mieszkanie w domu.Nie jest typowo psem myśliwskim, bo boi się bardzo strzałów i burzy. Jest bardzo karna a nawet bojaźliwa. Pięknie chodzi przy nodze i się słucha, aportuje kij, zabawki. Potrafi przebywać w dużym kojcu jak i w domu, nie brudzi i nic nie niszczy. Lubi jeździć samochodem Charakter: Ufna, stanowcza suka, łatwo nawiązuje kontakt z ludźmi, ale potrafi też pięknie pilnwać podwórka, super się słucha i jest karna [/FONT] Quote
margaret Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 następna cudna psina gotowa do pokochania ależ ma dobre referencje:) Quote
Guest monia3a Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Słyszałam, że czarodziejki jesteście jeśli chodzi o adopcj wyżłów, pomożecie Diance ?? Quote
karina1002 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='monia3a']Słyszałam, że czarodziejki jesteście jeśli chodzi o adopcj wyżłów, pomożecie Diance ??[/QUOTE] Z taaaaaakim twarzowym zdjęciem :p, to chyba tylko cud musiałby się stać.:evil_lol: Nie można jakiś lepsiejszych ???:p Poza tym, to trzeba oddzielny wątek strzelić, bo my tu se gadamy w dziale : Już w domu :eviltong: Quote
Guest monia3a Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='karina1002']Z taaaaaakim twarzowym zdjęciem :p, to chyba tylko cud musiałby się stać.:evil_lol:[/QUOTE] Czepiasz się, ładne zdjęcie od d..y strony :evil_lol: Quote
kinga Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='karina1002'] Poza tym, to trzeba oddzielny wątek strzelić, bo my tu se gadamy w dziale : Już w domu :eviltong:[/QUOTE] I koniecznie nowe fotki. Mała jest śliczna, ale nawet ten tyłeczek, od którego strony było robione zdjęcie - ma poruszony. A potem przywołać tanitkę :diabloti: Quote
Natalisko Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Przepraszam,ze mieszam,ale ...Mazury...Tam pali sie niechciane psy w piecach!!!!!!!!!!!! Boze,brakuje mi slow! Osoba,ktora ratuje te ofiary obawia sie o wlasne zycie ,bo groza jej te buraki posrane. http://www.dogomania.pl/threads/188132-Psy-najgorszego-Boga.-Warmi%C5%84scy-m%C4%99czennicy-prosz%C4%85-o-pomoc Blagamy o pomoc!!! Quote
margaret Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 ćwiczę wstawianie zdjęć:) chyba mam za duże foty:) przy okazji to Petra w górach Sokolikach - towarzyszyła wspinaczkom:) po skałakach jak kozica brykała, a niby ona z Pomorza?:) Quote
kinga Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 margaret napisał(a): przy okazji to Petra w górach Sokolikach - towarzyszyła wspinaczkom:) po skałakach jak kozica brykała, a niby ona z Pomorza?:) margaret - sądzac po zdjęciu, które W KOŃCU :eviltong: wstawiłaś, i komentarzu - to Petra u Was przeszła dość dużą metamorfozę...:evil_lol: Quote
margaret Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Petra u Was przeszła dość dużą metamorfozę...:evil_lol: no właśnie:cool3::cool3::cool3: aż sama się zdziwiłam jak wielką:crazyeye: jakoś dogomania mi nieprzyjazna, jak już cos wstawię to robi się niewidoczne, jak chce usunąć to siedzi uparcie, jak mi nie zależy to zadziała:placz: wie ktoś jakie jest ograniczenie wielkości pliku do wstawiania?? PS a co do Petry prawdziwej to na psiej szkole wynajmują ją do wychowywania niesfornych szczeniaków - momentalnie wpada między 2 rozbrykane walczące i je rozdziela, albo wyławia ze stadka tego najbardziej przestraszonego i robi za jego bodyguarda:) strasznie jest fajna:) Quote
Recommended Posts