Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mieszkam w rezerwacie ptakow i parku krajobrazowym , ktory jest w dolinie Bryczy, ale u nas nie ma powodzi, wody wezbraly, ale mamy tez stawy rybne sztuczne, z regulowanymi poziomami wody, ktore moga przyjac wode z obszaru, a ode mnie woda dosc daleko , i jestesmy na malym wzniesieniu, na dodatek mocno piaszczyste tereny pod warstwa ziemi, wiec pija wode

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaglądam, dzięki twojemu banerkowi samoglow,
przerażające:-(
troszkę wsparłam, na miarę aktualnych możliwości, żałuję że te możliwości jakieś takie marne ostatnio... a potzrebujących i chęci tyle, jakos to kurcze niekompatybilne zupełnie....

Posted

:mad::shake: No wlasnie, my wysylamy ostatnie grosze, a jak poczytacie to od panstwa te oslawione 6 tys. dla kazdego powodzianina to fikcja.
Cholera, ze tez u nas w kraju zawsze wiecej pary idzie w gwizdek, niz w dzialanie.

Posted

nowe psy na wątku mile widziane
a teraz ja twardo z psem nie-nowym, czyli Moim (to brzmi dumnie : Mój Pies:lol:)

Więc Mój Pies taki się zrobił Wygadany Pies, nie żeby Wyszczekany... ale właśnie Wygadany...

normalnie do nas gada!, jak wychodzi z mieszkania na spacer to zaczyna modulować takie głębokie pomruki... takie radosne gaworzenie niemal:lol: i tak przez całe 3 piętra schodzenia w dół a potem w czasie powrotu na górę po spacerze,

a że trudno się nie wzruszać takim gadaniem psa no toż oczywiście jej odpowiadamy, hehe i robi się śmisznie, bo dopiero dziś do mnie dotarło jak tak całą rodziną z tego spaceru wracaliśmy i Petra gadała po swojemu głębokim basem doświadczonego życiem ale wesołego wyżła a 3 ludzi idąc gadała do niej, bynajmniej niezbyt poważnie ani nobliwie, bo też pomrukując co trzecie słowo, no i tak wesołą gromadą sobie łazimy po tych piętrach - a do mnie dotarła myśl - "heh ciekawie musimy z boku wyglądać, niedługo zaczną o nas mówić "ta szajbnięta rodzinka od Petry:cool3:"

no i ona tak gada coraz częściej i dłużej, odważniej, dziś na dworze stanęła i ucięła monolog, taki z 5-ciominutowy, rano jak chce mnie obudzić staje mi nad uchem i gada, uparcie i radośnie, po co komu kogut jak się ma takiego wyżła?

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam wczoraj list od Petry.

Petra przyslała mi mi swoje duże, piękne zdjęcie portretowe, z łąką w tle, i napisem: Petra - na adresowniku przy obroży.
I z dedykacją:

Dziękuję za pomoc w znalezieniu Domu. Kindze - Petra.

MOgę powiedziec tyle - tak mnie ścisnęło w gardle, jak już dawno nie. Mój mąż spojrzal na mnie i powiedział: - Musisz to koniecznie oprawić i sobie powiesić.

...wiecie, to tak, jak w tej nieco patetycznej sentencji, ze ratując jednego psa - nie zmienimy całego swiata. Ale dla tego jednego psa - zmieni się cały świat.
....................................

"Moja" Petra, która przeżyła za kratami dwa lata, jakimś cudem.

Posted

[quote name='kinga']
Dziękuję za pomoc w znalezieniu Domu. Kindze - Petra.

Jejku, Kinga, Ty to mądre psy znajdujesz. Jakoś moje znajdy pisać nie potrafią :-(

Dużo rzeczy potrafią, może niekoniecznie te, które powinny umieć :p, ale duuużo.

Tak czy inaczej, bardzo miło :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='margaret']nowe psy na wątku mile widziane

To ja się będę tego trzymać :p i pozwolę sobie wstawić zdjęcie ponoć wyżła niemieckiego szorstkowłosego (nie znam się na rasach więc może to i prawda :) )

[FONT=arial]Imię: Dina
Waga: 22 kg.
Miejsce: okolice Gołdap, Dom Tymczasowy, możliwość dowozu do nowego właściciela po uzgodnieniu
Sterylizacja: tak.
Stosunek do dzieci: bardzo lubi dzieci.
Stosunek do innych psów: lubi inne psy obojętnie na płeć, od razu się z nimi chce bawić. podporządkowuje sie wszystkim psom
Stosunek do kotów: zaczepia i gania je w towarzystwie innych psów, jeżeli zaczną przed nią uciekać. Łatwo ją odwołać
Dodatkowe informacje: Bardzo lubi ludzi i mieszkanie w domu.Nie jest typowo psem myśliwskim, bo boi się bardzo strzałów i burzy. Jest bardzo karna a nawet bojaźliwa. Pięknie chodzi przy nodze i się słucha, aportuje kij, zabawki. Potrafi przebywać w dużym kojcu jak i w domu, nie brudzi i nic nie niszczy. Lubi jeździć samochodem
Charakter: Ufna, stanowcza suka, łatwo nawiązuje kontakt z ludźmi, ale potrafi też pięknie pilnwać podwórka, super się słucha i jest karna
[/FONT]

Guest monia3a
Posted

Słyszałam, że czarodziejki jesteście jeśli chodzi o adopcj wyżłów, pomożecie Diance ??

Posted

[quote name='monia3a']Słyszałam, że czarodziejki jesteście jeśli chodzi o adopcj wyżłów, pomożecie Diance ??[/QUOTE]

Z taaaaaakim twarzowym zdjęciem :p, to chyba tylko cud musiałby się stać.:evil_lol:

Nie można jakiś lepsiejszych ???:p

Poza tym, to trzeba oddzielny wątek strzelić, bo my tu se gadamy w dziale : Już w domu :eviltong:

Guest monia3a
Posted

[quote name='karina1002']Z taaaaaakim twarzowym zdjęciem :p, to chyba tylko cud musiałby się stać.:evil_lol:[/QUOTE]

Czepiasz się, ładne zdjęcie od d..y strony :evil_lol:

Posted

[quote name='karina1002']

Poza tym, to trzeba oddzielny wątek strzelić, bo my tu se gadamy w dziale : Już w domu :eviltong:[/QUOTE]

I koniecznie nowe fotki. Mała jest śliczna, ale nawet ten tyłeczek, od którego strony było robione zdjęcie - ma poruszony.

A potem przywołać tanitkę :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

ćwiczę wstawianie zdjęć:)
chyba mam za duże foty:)
przy okazji to Petra w górach Sokolikach - towarzyszyła wspinaczkom:) po skałakach jak kozica brykała, a niby ona z Pomorza?:)

Posted

margaret napisał(a):

przy okazji to Petra w górach Sokolikach - towarzyszyła wspinaczkom:) po skałakach jak kozica brykała, a niby ona z Pomorza?:)

margaret - sądzac po zdjęciu, które W KOŃCU :eviltong: wstawiłaś, i komentarzu - to Petra u Was przeszła dość dużą metamorfozę...:evil_lol:

Posted

Petra u Was przeszła dość dużą metamorfozę...:evil_lol:

no właśnie:cool3::cool3::cool3:
aż sama się zdziwiłam jak wielką:crazyeye:

jakoś dogomania mi nieprzyjazna, jak już cos wstawię to robi się niewidoczne, jak chce usunąć to siedzi uparcie, jak mi nie zależy to zadziała:placz: wie ktoś jakie jest ograniczenie wielkości pliku do wstawiania??

PS a co do Petry prawdziwej to na psiej szkole wynajmują ją do wychowywania niesfornych szczeniaków - momentalnie wpada między 2 rozbrykane walczące i je rozdziela, albo wyławia ze stadka tego najbardziej przestraszonego i robi za jego bodyguarda:) strasznie jest fajna:)