rita60 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ej ci ludzie:angryy:juz myslalam,ze nic mnie nie zdziwi:shake: brazowa wysłałam ci tego maila na PW:roll: Quote
brazowa1 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 to pani od maila.Zastanawiam sie,czy odpisac teraz czy kiedy bedę miała zły humor. Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 brazowa1 napisał(a):jej? nic.Zostala uspiona z braku miejsca.Nie potrafila dogadac się przy misce.Ktos musiał byc winien,padło na nią. To znaczy jak z powodu braku miejsca ??? Młody pies do uśpienia ? Że niby agresywna była, czy jak ? A co z tym erdelkiem, pisałaś że mozesz go zabrać, do siebie ? Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Brazowa, ale rozmawiałaś z tą panią ? I dobrze ja zrozumiałaś ? A może z tymi feriami chodziło o to żeby psiak przyjechał do domu jak ludzie będą mieli wolne. Może akurat wtedy sobie biorą urlop i będą mieli wtedy czas całą rodziną żeby zapoznać się i stworzyć więź z psiakiem. Quote
__Lara Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dogo07 napisał(a):Brazowa, ale rozmawiałaś z tą panią ? I dobrze ja zrozumiałaś ? A może z tymi feriami chodziło o to żeby psiak przyjechał do domu jak ludzie będą mieli wolne. Może akurat wtedy sobie biorą urlop i będą mieli wtedy czas całą rodziną żeby zapoznać się i stworzyć więź z psiakiem. No właśnie? może trzeba dopytać? Żal tego psiaka, uśpić, bo miejsca nie było :( :( :( Quote
kaerjot Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dziwny ten Starogard, psy się zaklepuje na miesiąc, a inne usypia bo brak miejsca. Quote
brazowa1 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 rozmawialam z panią. Nie robi sie czegos takie,ze zaklepuje psa na miesiąc-to nie hotel,najlepsze co mozna dla psa zrobic,to odebrac jak najszybciej ze schronu,zawsze tak jest. ćzulybyscie sie komfortowo,wiedząc,ze Wasz wybrany pies nadal siedzi w klatce? poza tym,nie podobalo mi sie podkreslanie,ze piesek podoba sie dzieciom-ten i zaden inny im sie nie podoba,a teraz dobieranie terminu odbioru psa do ferii dzieci.Czyli jeżeli z czymkolwiek Pinko podbadnie dzeiom,wyleci natychmiast z domu.Nie,nie nie.Jeżeli znajdzie sie ktos dobry,kto bedzie chciał adoptowac Pinko-bardzo sie ucieszę. Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Jeśli rozmawiałaś z panią to wiesz najlepiej jakie ona ma podejście do psiaka i adopcji. A faktycznie byłoby go szkoda to domu gdzie nie byłby odpowiednio traktowany i kochany. Quote
olenka_f Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 bardzo nie lubię tych adopcji "dla dzieci" Quote
brazowa1 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 oj,a jak ja! jasne,ze staram sie jakos to zrozumieć,bo czasem ludziom głupio powiedzieć,ze oni sami marza o posiadaniu psa,wiec zwalaja "wine" na dzieci. Ale tutaj nie bylo tego-piesek mial byc wybitnie dla dzieci.Dzieciaki maja to do siebie,ze się szybko nudzą. Quote
KONICZYNKA 47 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ja też. O fakcie posiadania i wyborze psa powinni decydować rodzice. I brać za swoje decyzje pełna odpowiedzialność. Niestety tak się dziwnie składa, że psem często zastępują nianię. Quote
brazowa1 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 albo worek treningowy dla dzieciecych frustracji Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Tak z tym trzeba uważać. A my tutaj szukamy tylko naprawdę dobrych domków dla naszych psiaków. Quote
__Lara Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 olenka_f napisał(a):bardzo nie lubię tych adopcji "dla dzieci" Ja coraz bardziej mam przekonanie, że żadne zwierzę nie nadaje się do dzieci. I czym mniejsze tym wymaga większej specjalistycznej opieki i troski, której dziecko po prostu nie może zapewnić. Jasne, można mieć zwierzę, dziecko też może się z niego cieszyć, ale pod czujnym okiem rodzica. Quote
leni356 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 brazowa1 napisał(a):oj,a jak ja! jasne,ze staram sie jakos to zrozumieć,bo czasem ludziom głupio powiedzieć,ze oni sami marza o posiadaniu psa,wiec zwalaja "wine" na dzieci. Ale tutaj nie bylo tego-piesek mial byc wybitnie dla dzieci.Dzieciaki maja to do siebie,ze się szybko nudzą. Oj niestety szybko się nudzą :( Ja też bym chciała dla Pinko super domek, żeby ktoś się w nim tak zakochał jak ja Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Wiesz, czasami zdarzaja sie fajne dzieci. Ja sama miałam psiaka w wieku 10 lat, od szczeniaka go sobie wychowałam, to był mój najwierniejszy przyjaciel. Quote
leni356 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dogo07 napisał(a):Wiesz, czasami zdarzaja sie fajne dzieci. Ja sama miałam psiaka w wieku 10 lat, od szczeniaka go sobie wychowałam, to był mój najwierniejszy przyjaciel. Oprócz fajnych dzieci ważni też są fajni, odpowiedzialni rodzice, bo w zasadzie to dorośli o wszystkim decydują Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Oczywiście , odpowiedzialni rodzice. Chodziło mi tylko o to że ja całe dnie spędzałam z psem sama w domu, i to była moja odpowiedzialność za psa, żeby miał świeżą wodę, jedzenie o odpowiednich porach, spacery, czesanie, strzyżenie, pielęgnację, naukę i zabawę. Nie czekałam z tym na moich rodziców, i dla mnie to było normalne, dlatego może nie rozumiem teraz za bardzo psiaków traktowanych jako "dziecięcych zabawek" :(. Quote
olenka_f Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dogo07 napisał(a):Oczywiście , odpowiedzialni rodzice. Chodziło mi tylko o to że ja całe dnie spędzałam z psem sama w domu, i to była moja odpowiedzialność za psa, żeby miał świeżą wodę, jedzenie o odpowiednich porach, spacery, czesanie, strzyżenie, pielęgnację, naukę i zabawę. Nie czekałam z tym na moich rodziców, i dla mnie to było normalne, dlatego może nie rozumiem teraz za bardzo psiaków traktowanych jako "dziecięcych zabawek" :(. masz Kochanie szczęście że masz bardzo mądrych rodziców którzy Cię tego nauczyli i zobacz jak dobrze wychowali ale częsciej niż rzadziej pies "dla dzieci" traktowany jest jak zabawka Quote
__Lara Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dokładnie.... dla mnie jakiekolwiek zwierzę typowo DLA DZIECKA to nieporozumienie.... Quote
Onaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 No właśnie i to jest bardzo smutne :(. Zwłaszcza małe miłe pieski są traktowane jako takie żywe zabaweczki. A Pinko zasługuje na dobry dom i godne traktowanie. Miejmy nadzieję że coś się ruszy z poszukiwaniami domku dla niego. Tylko, żeby go nie wydali byle gdzie. Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Słuchajcie, mamy do sprawdzenia domek dla Pinko!!! Więcej szczegółow zna cioteczka zoja. ;) Quote
brazowa1 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 już rozmawiałam z Zoja.Domek jest daleko,nie jestem w stanie przywieźc im pieska.Szuakamy ludzi,którzy sa na tyle blisko,że sami moga przyjechac po pinko. Quote
wszpasia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Pinko jest super i naprawdę ma wizualny potencjał, ale jak dla mnie to Asco powala na kolana tym swoim fikuśnym ryjkiem! Quote
leni356 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 brazowa1 napisał(a):już rozmawiałam z Zoja.Domek jest daleko,nie jestem w stanie przywieźc im pieska.Szuakamy ludzi,którzy sa na tyle blisko,że sami moga przyjechac po pinko. Niech Zoja zaproponuje innego kudłacza w okolicy, nie brakuje fajnych kudłaczy :( Quote
Recommended Posts