Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oby samochod psiaka nie przejechal.Mysle ,ze ciezko sprawdzic u wet co maja praktyki w poblizu miejsca zamieszkania pieska ,czy jakiegos sznaucerka nie przywiezino z wypadku?
optymalnie by bylo gdyby psiak uciekinier znalazl sie u innej rodziny.

Posted

Przepraszam wszystkich bardzo że zawiodłam ale nie mogłam przewidzieć tego że mi urwie się ze smyczy.Nie miałam zbyt dobrego dostępu do internetu,próbowałam bardzo dużo włożyć w poszukiwaniu Amanta pomagał mi wtym wszystkim syn który bardzo przeżywa zaginęcie Amiego ,niema dnia żeby niepytał czy ktoś dzwonił że Ami się znalazł.Wiem że powinnam się wcześniej zawiadomić was o zaginięciu ale byłam pewna że jednak wruci lub ktoś go nam zwruci ,nawet wyznaczyłam nagrode za odnalezienie go.

Posted

[quote name='martaamant']Przepraszam wszystkich bardzo że zawiodłam ale nie mogłam przewidzieć tego że mi urwie się ze smyczy.Nie miałam zbyt dobrego dostępu do internetu,próbowałam bardzo dużo włożyć w poszukiwaniu Amanta pomagał mi wtym wszystkim syn który bardzo przeżywa zaginęcie Amiego ,niema dnia żeby niepytał czy ktoś dzwonił że Ami się znalazł.Wiem że powinnam się wcześniej zawiadomić was o zaginięciu ale byłam pewna że jednak wruci lub ktoś go nam zwruci ,nawet wyznaczyłam nagrode za odnalezienie go.[/QUOTE]

no fajnie ...
witamy ...

bardzo szkoda, że kontaktu nie było ZARAZ po zdarzeniu - pewnie teraz by siedział z Wami w ciepełku ...

Posted

wiem że zle zrobiłam że się wcześniej nieodezwałam ale naprawde niemiałam dostępu do internetu! robię naprawdę wszystko żeby go odnaleźć i wieże że go odnajdę,myślałam że sama sobie stym poradzę.

Posted

co za bzdury! po to jest zapis w umowie o natychmiastowym powiadomieniu w razie zaginięcia, żeby była większa szansa na odnalezienie psa! mamy wielu znajomych praktycznie w całej Polsce, wiemy jak szukac psów, co należy zrobić - a brak powiadomienia to złamanie warunków umowy! nieuczciwość i zwyczajne świństwo!!!! minął miesiąc! teraz to on może być wszędzie albo nigdzie... trochę za późno na skruchę i gorzkie żale :shake:

Posted

martaamant-co za lakoniczne slowa"przepraszam ,ze was zawiodlam" moja droga Pani to nie chodzi o nas to chodzo o zycie psa!
Prosze przekazac jak Pani ma wreszcie dostep do internetu(w co nie wierze ,ze nie mozna skorzystac z innternetu od sasiadki ,znajomych itd)co Pani uczynila ,zeby Amanta odszukac?Bo to co Pani pisze to blabla

Moim zdaniem dzalaliscie na zasdzie zwloki ,a moze nikt sie o psa nie zapyta.

Posted

[quote name='martaamant']wiem że zle zrobiłam że się wcześniej nieodezwałam ale naprawde niemiałam dostępu do internetu! robię naprawdę wszystko żeby go odnaleźć i wieże że go odnajdę,myślałam że sama sobie stym poradzę.[/QUOTE]

Witamy osobę "bezpośrednio zaangażowaną"!

[B]martaamant[/B], piszesz:

[quote name='martaamant']wiem że zle zrobiłam że się wcześniej nieodezwałam [/QUOTE]

źle zrobiłaś; złamałaś warunki Umowy adopcyjnej;

[quote name='martaamant'] ale naprawde niemiałam dostępu do internetu! [/QUOTE]

Ty może nie, ale [B]magdola[/B] tak;
poza tym, poza internetem istnieją telefony - i wcale nie trzeba mieć komórki, można nawet skotrzystać z automatu, jeszcze są;
warunkiem umowy była natychmiastowa informacja - telefon miałaś.
Nawet bez internetu i bez telefonu - miałaś Mamę [B]magdoli[/B] - ponoć Twoja znajoma i samą [B]magdole[/B] - która miała kontakt ze wszystkimi.

[quote name='martaamant'] robię naprawdę wszystko żeby go odnaleźć [/QUOTE]

tak? co robisz i co zrobiłaś do tej pory?

[quote name='martaamant'] wieże że go odnajdę[/QUOTE]

wiara czyni cuda.... tylko czy aby napewno wierzysz w to co napisałaś?

Posted

Stek bzdur, kobieta przestraszyła się konsekwencji prawnych i nagle pisze jak to poszukiwała, wyznaczała nagrody itp. Skoro mama magdoli jest ich przyjaciółką najprościej było przez nią natychmiast zawiadomić. Poszukiwania natychmiastowe miały większe szanse powodzenia. Też uważam, że miała nadzieję na przeczekanie i czas wszystko rozmyje. Jest to jedno wielkie krętactwo, a przecież jeśli miały dość sznaucerka wystarczyło go z w r ó c i ć!!!

Posted

[quote name='ageralion']Ja sie ciagle za nim rozgladam ale teraz nie mam pojecia jak moze wygladac. Jesli sie blakal tyle czasu i trafi do schroniska, to nie wiem czy go rozpoznam w koltunach :([/QUOTE]

ageralion ale jak trafisz na jakiegokolwiek sznupka to dawaj znać koniecznie!

Posted

[quote name='malawaszka']ageralion ale jak trafisz na jakiegokolwiek sznupka to dawaj znać koniecznie![/QUOTE]
Czy zdjecia w pierwszym poscie pokazuja Amanta zarosnietego na maxa? Czy moze wygladac gorzej?

Posted

[quote name='malawaszka']raczej gorzej nie bo miesiąc temu był mocno obcięty więc nie mógł az tak bardzo zarosnąć, ale brudny i skołtuniony może by ć[/QUOTE]
OK, bede sie rozgladac dalej. Ogloszenie o jego zaginieciu znalazlam na schroniskowej tablicy ogloszen...

Posted

Czy jakies plakaty się pojawiły, świadczące o poszukiwaniu psiaka.
Mam pytanie - jeśli jest ktoś z okolicy - czy nie pojawił się w któryms ze schronisk.
Może warto ze zdjęciem z pierwszych stron porównać - bo juz na pewno podobnie wygląda.