Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kamilka91 napisał(a):
No to rzuć mu na ziemię, niech kradnie :D
To tak jak Mik, tylko że od kiedy ją nauczyłam 'trzymaj', to trzyma wszystko. Nawet gazety przestała rozszarpywać :crazyeye:

spróbuję jutro :D
kiedyś próbowałam go nauczyć komendy trzymaj to się na mnie obraził :mad:

a tak poza tym to mam jeszcze jeden problem. Jednej mojej papudze trochę się utyło. Zresztą trochę to tutaj mało powiedziane, bo zrobiła się okrąglutka jak piłka :shake: ja się aż dziwię że on się jeszcze od ziemi potrafi oderwać. I pojęcia zielonego nie mam jak go odchudzić. Bo przecież papudze nie porzucam piłki do aportowania :niewiem: A się leniwy zrobił strasznie. Przeleci kilka kółek po pokoju i siada na szafę i potem tak siedzi pół dnia
Za to drugiej tak pióra jakoś sterczą, nie są takie gładkie tylko takie jakby rozczochrane, będę musiała jakieś witaminy na pióra kupić. I jeszcze w lato jak było gorąco to sobie wyrwał połowę piór z grzbietu i nadal jest łysy :shake: Czytałam że jak papuga sobie pióra wyrwie to potem jest strasznie ciężko żeby odrosły, bo to papugę swędzi i automatycznie znowu sobie te pióra wyrywa. Aż się zaczęłam zastanawiać czy kiedykolwiek mu te pióra odrosną.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja10014 napisał(a):
To macie ten problem co my z zabawkami. Jedyne, co Sopel weźmie oprócz jedzenia to piłka. Żadnych misiów i innych zabawek nie chwyci.

Mój Neron za to piłki nie bardzo lubi ale dać mu pluszaka to go rozpracuje w 5 min :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Mój Neron za to piłki nie bardzo lubi ale dać mu pluszaka to go rozpracuje w 5 min :evil_lol:

Rozpracować tak, zawsze :evil_lol: Ale ze złapaniem i wrzuceniem do kubła gorzej.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Rozpracować tak, zawsze :evil_lol: Ale ze złapaniem i wrzuceniem do kubła gorzej.

Oj nie no , o tym to mowy nie ma , całe bebechy na wierzch i najlepiej jeszcze porozrzucac po całym pokoju żeby pani miala co sprzatać , i polowe przy tym jeszcze połknąć :angryy:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Oj nie no , o tym to mowy nie ma , całe bebechy na wierzch i najlepiej jeszcze porozrzucac po całym pokoju żeby pani miala co sprzatać , i polowe przy tym jeszcze połknąć :angryy:

Jakbym czytała o moim psie ;)

Posted

Paula03 napisał(a):
O Soplu? On nie rozszarpuje miśków przecież :)
Jak ja do was przychodzę to ma zawsze całe zabawki. Te nowe są chyba całe, bez kawałka uszka, no chyba, że ostatnio pogryzł, ale to i tak długo wytrzymały :)
Ty sobie przyjdź do mnie i zobacz co Kati wyprawia z zabawkami :D

Jak nie, to jego ulubione zajęcie.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Jakbym czytała o moim psie ;)

O Soplu? On nie rozszarpuje miśków przecież :)
Jak ja do was przychodzę to ma zawsze całe zabawki. Te nowe są chyba całe, bez kawałka uszka, no chyba, że ostatnio pogryzł, ale to i tak długo wytrzymały :)

Posted

[quote name='Asiaczek']A może przejść się do weta od ptaszków...

Pzdr.

no i tu właśnie jest problem, bo u nas nie ma wetów znających się dobrze na psach, a co dopiero na papugach, a w aucie to one chyba by zawału dostały żeby gdzieś pojechać

[quote name='Kaja10014']To macie ten problem co my z zabawkami. Jedyne, co Sopel weźmie oprócz jedzenia to piłka. Żadnych misiów i innych zabawek nie chwyci.

Maks w domu nawet piłki nie chce wziąć do pyska, ale już znalazłam rzecz którą weźmie... obroża :lol:

[quote name='dOgLoV']Mój Neron za to piłki nie bardzo lubi ale dać mu pluszaka to go rozpracuje w 5 min :evil_lol:

mój w pluszaka to tylko się wtuli

[quote name='Kaja10014']Rozpracować tak, zawsze :evil_lol: Ale ze złapaniem i wrzuceniem do kubła gorzej.

u nas jedyne co Maks próbuje rozpracować to rzeczy w środku których jest jedzenie

[quote name='dOgLoV']Oj nie no , o tym to mowy nie ma , całe bebechy na wierzch i najlepiej jeszcze porozrzucac po całym pokoju żeby pani miala co sprzatać , i polowe przy tym jeszcze połknąć :angryy:

ja chyba trafiłam jednak na dziwnego psa, bo nigdy nie przejawiał większych skłonności niszczycielskich, oprócz tego że roztargał kilka ubrań, całe kilogramy makulatury i rozwalił kilka kwiatków :lol:

[quote name='przeszlus']Mój to sobie kurczaka weźmnie od sąsiada jak ja mu nie dam:D

pamiętam jak jeszcze na jesień byłam pochodzić z Maksem na polach, a tam kury biegały, to stanął w bezruchu i tak stał kilka minut zanim ja go nie popchałam, bo nie wiedział czy podejść do tych opierzonych dziwadeł czy nie :evil_lol:

[quote name='Kaja10014']Jakbym czytała o moim psie ;)

;)

[quote name='Ewa&Duffel']Świetne ujęcie ! Jaki długaśny wyszedł :D
http://i51.tinypic.com/2uxu2cp.jpg

Latający Maks :)
http://i53.tinypic.com/2j43dhl.jpg

on ogólnie taki jakiś długi się wydaje, a jak rozciągnie się na łóżku to już całkiem :evil_lol:

[quote name='kalyna']http://i53.tinypic.com/2j43dhl.jpg

Mi się strasznie podobają psiaki w locie :) czy w skoku lepiej zabrzmi :)

ja też uwielbiam psy w locie :D i pewnie z tego też powodu uwielbiam wszystkie psie sporty które polegają między innymi na skakaniu

[quote name='Izabela124.']http://i51.tinypic.com/25uqsnm.jpg Maks chyba znudzony pozowaniem :cool3:

http://i54.tinypic.com/2m6x1n6.jpg śpiące psy zawsze mnie rozczulają :loveu:

http://i51.tinypic.com/2uxu2cp.jpg skacze jak tygrys :lol:

Maks jest wiecznie wszystkim znudzony :lol: u niego 5 minut i już chce robić co innego

:loveu:

żeby tylko nie zachowywał się jak tygrys w stosunku do innych psów to byłoby idealnie

[quote name='Kaja10014']Jak nie, to jego ulubione zajęcie.

[quote name='Paula03']O Soplu? On nie rozszarpuje miśków przecież :)

i teraz pytanie kto lepiej zna Sopla :diabloti:

a tak poza tym to u nas nic ciekawego, znowu sypie śniegiem, pogoda fatalna, do tego strasznie ślisko jest. I dzisiaj się mnie dwóch policjantów pytało czy Maks to młody seter :lol: już dziesiątki razy słyszałam, że mam szczeniaka setera. Tylko tego nie rozumiem, bo Maks wcale tak bardzo setera nie przypomina :lol:

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Jak nie, to jego ulubione zajęcie.

Rozszarpywanie miśków? No nie wiem, przecież te miśki co dostał na gwiazdkę to są całe, a przynajmniej były jak ostatnio byłam, wiec on ich chyba jakoś nie rozszarpuje, może sobie gryzie, ale raczej nie wyjmuje wnętrzności, chyba, że ostatnio tak robi.
Ale odkąd pamiętam u was miski był zawsze całe, może bez oka, albo uch, ale środek był na miejscu.

Posted

dagaa111 napisał(a):
a tak poza tym to u nas nic ciekawego, znowu sypie śniegiem, pogoda fatalna, do tego strasznie ślisko jest. I dzisiaj się mnie dwóch policjantów pytało czy Maks to młody seter :lol: już dziesiątki razy słyszałam, że mam szczeniaka setera. Tylko tego nie rozumiem, bo Maks wcale tak bardzo setera nie przypomina :lol:

u nas podobnie, rano było pikne słońce, ale się wzięło znowu zachmurzyło :roll:
Ja myślałam, że ludzie to raczej wiedzą mniej-więcej jak wygląda cocker, bo niestety były dość popularne ;)
Najgorsze jak ludzie próbują wmawiac innym swoje mądrości :shake:

Posted

Paula, nie znasz Sopla lepiej ode mnie. On rozszarpuje miśki, tylko ja je potem z powrotem składam do kupy, żeby znowu je rozszarpał ( paranoja).

Daga, jeszcze nigdy nie spotkałam się z pomyleniem cockera do setera :D

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Paula, nie znasz Sopla lepiej ode mnie. On rozszarpuje miśki, tylko ja je potem z powrotem składam do kupy, żeby znowu je rozszarpał ( paranoja).

Nie twierdzę, że znam go lepiej, tylko, że on nie rozszarpuje miśków. Zresztą już ci kiedyś powiedziałam, że zazdroszczę, że on nie rozszarpuje miśków, tylko je gryzie, a ty nie zaprzeczyłaś, nawet przytaknęłaś...
Zresztą to galeria Maksa i nie gadajmy tu o Soplu. Tak chyba będzie lepiej.

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']u nas podobnie, rano było pikne słońce, ale się wzięło znowu zachmurzyło :roll:
Ja myślałam, że ludzie to raczej wiedzą mniej-więcej jak wygląda cocker, bo niestety były dość popularne ;)
Najgorsze jak ludzie próbują wmawiac innym swoje mądrości :shake:

u nas cały czas zachmurzone niebo jest, do tego wieje strasznie, dzisiaj rano wszędzie były porozrzucane połamane gałęzie drzew
też tak myślałam, ale widać się myliłam :lol: chociaż z drugiej strony spotkałam się z przypadkami że ktoś nie wiedział jak labrador wygląda, więc wszystko jest możliwe
oj tak, te wmawianie też bywa wkurzające :shake:

[quote name='Paula03']Rozszarpywanie miśków? No nie wiem, przecież te miśki co dostał na gwiazdkę to są całe, a przynajmniej były jak ostatnio byłam, wiec on ich chyba jakoś nie rozszarpuje, może sobie gryzie, ale raczej nie wyjmuje wnętrzności, chyba, że ostatnio tak robi.
Ale odkąd pamiętam u was miski był zawsze całe, może bez oka, albo uch, ale środek był na miejscu.

[quote name='Kaja10014']Paula, nie znasz Sopla lepiej ode mnie. On rozszarpuje miśki, tylko ja je potem z powrotem składam do kupy, żeby znowu je rozszarpał ( paranoja).

Daga, jeszcze nigdy nie spotkałam się z pomyleniem cockera do setera :D

[quote name='Paula03']Nie twierdzę, że znam go lepiej, tylko, że on nie rozszarpuje miśków. Zresztą już ci kiedyś powiedziałam, że zazdroszczę, że on nie rozszarpuje miśków, tylko je gryzie, a ty nie zaprzeczyłaś, nawet przytaknęłaś...
Zresztą to galeria Maksa i nie gadajmy tu o Soplu. Tak chyba będzie lepiej.

:diabloti:

dzisiaj coś mnie wzięło i pierwszy raz od kilku tygodni zrobiliśmy sobie trening frisbee :D tu się nie mam co rozpisywać, po prostu jestem z niego dumna :loveu: vaulty wychodzą mu coraz lepiej, z odbiciem od nogi nie ma już żadnych problemów, tylko nie wiem jak się zabrać za odbicie od biodra. Ale i tak na razie sobie odpuszczę, bo rzadko biorę frisbee, na wiosnę jak będziemy więcej trenować to wrócę do uczenia Maksa nowych tricków. Pod koniec treningu nawet jeden pan przystanął żeby popatrzeć i mówił że świetnie to wychodzi :D

dalszy ciąg zdjęć sprzed tygodnia

posty się poprzestawiały :shake:

Posted

Kaja10014 napisał(a):
http://i52.tinypic.com/2dkicly.jpg
wzrok zbitego psa ;)

Jak uczyłaś odbić od nogi? Ta moja krowa nawet jak mam podniesioną noga i stoję to przeskakuje nad nią, cwaniak. :shake:

Ja może nie doświadczona w tych sprawach, dopiero się uczymy, ale może ci się przyda :)
Jak Sopel umie wchodzić na kolana, to naucz go żeby wskakiwał na kolana i schodził jak siedzisz, potem zabierz jedno kolana, żeby tylko wskakiwał na jedno i żeby szybciej schodził (ja tak uczyłam Kati i ona teraz wie, że ma wskoczyć na kolano). Potem coraz wyżej nogę i wyżej. I żeby szybciej zeskakiwał, a dalej to nie wiem :)

http://i55.tinypic.com/301ndqq.jpg
Cudny jest :loveu: