Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaja10014 napisał(a):
http://i52.tinypic.com/2dkicly.jpg
wzrok zbitego psa ;)

Jak uczyłaś odbić od nogi? Ta moja krowa nawet jak mam podniesioną noga i stoję to przeskakuje nad nią, cwaniak. :shake:

chciał sobie poganiać za piłką, a ja mu siedzieć kazałam, to nie był zadowolony :diabloti:

uczyłam tak jak paula pisze, no i jeszcze jak unosilam kolano wysoko to dysk trzymałam na takiej wysokości żeby musiał się odbić żeby złapać dysk, czyli w naszym przypadku musiałam trzymać dysk gdzieś na poziomie końca głowy :lol:

kamilka91 napisał(a):
Moja sie odbija, a ma przeskakiwać :shake: :D

http://i54.tinypic.com/jl09pf.jpg - faajne ;) uwielbiam przygryzione wargi psie :D

psy chyba lubią na opak robić :D

dzięki

dOgLoV napisał(a):
http://i55.tinypic.com/2is6v5w.jpg jakąś godfzinke temu głaskałam takie pieknosci :loveu::loveu::loveu::loveu: ale one maja fajniutkie uszka w dotyku :loveu::loveu::loveu::loveu:

i można się tak fajnie wtulić w te włosy :loveu:

DominikaAnna napisał(a):
jakie słodkie spojrzenie :loveu:
http://i55.tinypic.com/301ndqq.jpg

;)

Paula03 napisał(a):
Ja może nie doświadczona w tych sprawach, dopiero się uczymy, ale może ci się przyda :)
Jak Sopel umie wchodzić na kolana, to naucz go żeby wskakiwał na kolana i schodził jak siedzisz, potem zabierz jedno kolana, żeby tylko wskakiwał na jedno i żeby szybciej schodził (ja tak uczyłam Kati i ona teraz wie, że ma wskoczyć na kolano). Potem coraz wyżej nogę i wyżej. I żeby szybciej zeskakiwał, a dalej to nie wiem :)

http://i55.tinypic.com/301ndqq.jpg
Cudny jest :loveu:

a potem jeszcze dysk dodać, żeby pies miał do czego skakać :D

:)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fajnie masz, bo przynajmniej możesz jakoś niedaleko (tak mi sie wydaje ;p) od domu spuścić Maksa. wiem, że to nie jest jakaś wielka polana, ale jednak... a u mnie to owszem, są fajne pola i tak dalej, ale to jednak trzeba doope ruszyć i trochę się przejść :( a chciałabym mieć coś obok i móc tam porzucać piłeczke Diunie - tyle, że to wszystko sprowadza się do chociaż słabego aportowania, którego Diuna w żadnym stopniu nie umie :P
sorry, że tak się na twoim wątku wyżaliłam, ale co zrobić, jak rodzina już mnie nie chce słuchać, jak zaczynam coś o psach mówić :D

Posted

Asiaczek napisał(a):
Piękny portret:0
http://i52.tinypic.com/2dkicly.jpg

Pzdr.

dzięki :)

Paula03 napisał(a):
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam :D :D :D

;)

limonka97 napisał(a):
fajnie masz, bo przynajmniej możesz jakoś niedaleko (tak mi sie wydaje ;p) od domu spuścić Maksa. wiem, że to nie jest jakaś wielka polana, ale jednak... a u mnie to owszem, są fajne pola i tak dalej, ale to jednak trzeba doope ruszyć i trochę się przejść :( a chciałabym mieć coś obok i móc tam porzucać piłeczke Diunie - tyle, że to wszystko sprowadza się do chociaż słabego aportowania, którego Diuna w żadnym stopniu nie umie :P
sorry, że tak się na twoim wątku wyżaliłam, ale co zrobić, jak rodzina już mnie nie chce słuchać, jak zaczynam coś o psach mówić :D

no mam koło bloku takie miejsce, gdzie z psem można wyjść. Zbyt duże to to nie jest, ale psa da się tam wybiegać. Trochę większy teren mam też niedaleko, ale już jednak trzeba się kawałek przejść. W sumie mam też pola jakieś 100m od bloku, tylko wydaje się że niby blisko, ale żeby dojść do ścieżki to muszę naprawdę spory kawałek przejść, bo przecież nie będę się przez zboża przedzierać :D Ale moje ulubione pola do spacerowania mam już zdecydowanie dalej od bloku i rzadko kiedy tam chodzę, jak już to głównie na jesień i wiosnę, bo zanim tam dojdę to w zimę zamarznę, a w lato się roztopię :lol: Niby tak źle nie mam, ale mi się marzy spacer w takich miejscach jak pola mokotowskie czy park chorzowski, bo tam to dopiero jest miejsca do biegania dla psa.
Jak czasem mi się nie chce iść to i przed blokiem rzucam psu piłkę na niewielkim kawałku trawnika. Tylko że tam już ciężko psa wybiegać.
Mnie rodzina też nie chce słuchać jak o psach zaczynam nawijać :D

aniolek666 napisał(a):
Hejka psiak świetny:) Pozdrawiamy i bedziemy wpadać:)

witamy :)

wiecie co, pogoda chyba mnie nie lubi :eviltong: dzisiaj patrzę przez okno i była fajna pogoda, słońce świeciło no to chwytam aparat, psa i wychodzę, tylko że ledwo wyszłam z domu i słońce schowało się za chmurami.

A tymczasem reszta zdjęć sprzed tygodnia

Posted

Izabela124. napisał(a):
On chyba ma manię na punkcie piłeczki :D

jak większość cockerów, jak zauważyłam ;)

aa, to fajnie macie. ja niby też nie mam co narzekać, bo rzekomo tych miejsc jest sporo, ale w większości są jakieś problemy z Diuną - np. na takiej super alejce z mini polami - ciągnie się wzdłuż niej mała rzeczka pełna ścieków (widać obok wpływające do niej z domów rury) a jak wiadomo Diunin kocha się kąpać i pić z takich miejsc więc nici ze spuszczania, potem: w parkach to już w ogóle nie lubię jej spuszczać, bo jakoś tak wtedy mało się pilnuje i coś jest nie tak - tak jakby nudziło ją łażenie np. w wielkie koło , więc jak już to tylko intensywna zabawa z piłeczką itd ;) także tak czy siak, nieważne że park jest olbrzymi jakoś coś z tymi parkami jest nie teges ;) jutro wybieram się na pola więc mam nadzieję zmęczyć ją na zapas :P

zdjęcia super, jak zawsze zresztą :P

Posted

limonka97 napisał(a):

aa, to fajnie macie. ja niby też nie mam co narzekać, bo rzekomo tych miejsc jest sporo, ale w większości są jakieś problemy z Diuną - np. na takiej super alejce z mini polami - ciągnie się wzdłuż niej mała rzeczka pełna ścieków (widać obok wpływające do niej z domów rury) a jak wiadomo Diunin kocha się kąpać i pić z takich miejsc więc nici ze spuszczania, potem: w parkach to już w ogóle nie lubię jej spuszczać, bo jakoś tak wtedy mało się pilnuje i coś jest nie tak - tak jakby nudziło ją łażenie np. w wielkie koło , więc jak już to tylko intensywna zabawa z piłeczką itd ;) także tak czy siak, nieważne że park jest olbrzymi jakoś coś z tymi parkami jest nie teges ;) jutro wybieram się na pola więc mam nadzieję zmęczyć ją na zapas :P

...marzycielka...

Pzdr.

Posted

[quote name='Sylwia K']na większość zdjęć gdzie on biegnie lub skacze jego uczy wyglądają jakby były to włosy[/QUOTE]

pewnie przez tą długą sierść na uszach tak wyglądają :D

[quote name='sator_k_']Te jego powietrzne wygibasy są świetne :D[/QUOTE]

czasem nie mogę się nadziwić jakie on rzeczy w powietrzu wyprawia :D

[quote name='Izabela124.']On chyba ma manię na punkcie piłeczki :D[/QUOTE]

ma manię na punkcie wszystkiego co można aportować i do czego można skakać

[quote name='limonka97']jak większość cockerów, jak zauważyłam ;)

zdjęcia super, jak zawsze zresztą :P[/QUOTE]

nie wiem jak z innymi cockerami, bo u mnie większość spanieli w okolicy jest spasiona i chyba nawet nie wie co to aportowanie :shake:

u mnie na szczęście z przywołaniem nie ma problemu, tylko jedynie jak nie mam piłeczki czy smaków to pies stwierdza że nie ma po co do mnie przychodzić, dlatego zawsze jak go puszczam ze smyczy to zabawka albo smakołyki muszą być. A jak są to on się pilnuje bardziej mnie niż ja jego pilnuję

[quote name='Paula03']Maks jest świetny :loveu:[/QUOTE]

no pewnie :loveu:

[quote name='Asiaczek']...marzycielka...

Pzdr.[/QUOTE]

;)

[quote name='limonka97']Asiaczek, a wiesz, że chyba nawet trochę się udało? :D pies leży jak zabity :)[/QUOTE]

to pewnie tylko chwilowe, zaraz znów będzie szaleć :lol:

[quote name='deer_1987'][url]http://i55.tinypic.com/2zit3xv.jpg[/url]
ale mina :D[/QUOTE]

zrobił taką minę, bo już czekał na kolejny rzut, a ja niedobra kazałam mu pozować :D

[quote name='Asiaczek']Hahaha, nie wierzę...;)

Pzdr.[/QUOTE]

ja uwierzę jak zobaczę zdjęcia padniętego po bieganiu psa :lol:

no i ferie się skończyły :shake: a tak fajnie było w domu siedzieć i nic nie robić. Teraz trzeba będzie się wziąć ostro do nauki, bo mam ambicje na świadectwo z paskiem :lol: Chyba dam radę wyciągnąć z 4.0 na 4.75 I znowu siedzenie w szkole do 15, 16.
Zamierzałam dzisiaj dać jakieś zdjęcia śniegowe, ale musiałam lekcje poodrabiać i w końcu ze zdjęć nic nie wyszło. Jutro też raczej nie dam, bo mam 8 lekcji, we wtorek tym bardziej, bo lekcji mam 10.
Ale pogoda była świetna, słońce przygrzewało, byłam z Maksem na dwóch spacerach po 1,5h, przy okazji na pola poszliśmy. I zobaczyłam też ciekawy przykład spędzania wolnego czasu, jakiś pan śmigał na nartach po polach :lol: Ale cóż poradzić jak tu gór nie ma :lol: