Jump to content
Dogomania

Borys - poharatany pysk nie jest już sam. Ma swojego "ludzia" - Beatę

Recommended Posts

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lilk_a']absolutna prawda

lilk-a

Ja ostatnio wysyłałam do Ciebie maila i do mnie wrócił. O co biega? Wysyłałam na ten sam adres co kiedyś pisałaś do mnie przy akcji poszukiwawczej Miszki (Twój prywatny).

Posted

Selenga napisał(a):
to postaram się w dzień popracować nad tym

Koleżanko czy już wstałaś? Bo widzę że z Ciebie taki nocny Marek jak Kosu :evil_lol: a ona biedna już stołek grzeje w pracy :eviltong:
Hopsaj na górę brzydalku (to do psa :evil_lol: żebyś sobie nie pomyślała)

Posted

Agmarek napisał(a):
Koleżanko czy już wstałaś? Bo widzę że z Ciebie taki nocny Marek jak Kosu :evil_lol: a ona biedna już stołek grzeje w pracy :eviltong:
Hopsaj na górę brzydalku (to do psa :evil_lol: żebyś sobie nie pomyślała)

Ha ha ha- i tu Cię mam robaszku ...
A ja dziś stołka w pracy nie grzeję bo mam "urlop". Zamiast leżeć na wyrku z książką w ręku, od sanego rana tylko jeżdżę i załatwiam różne rzeczy - w większości psiarskie :)

Posted

roleczka napisał(a):
Czy Borysek potrzebuje socjalizacji? czy szukamy dla niego juz domu docelowego?

Borysek ma już zaklepany DT u Orphy. Czekamy teraz aż zwolni się miejsce.

Posted

Agmarek napisał(a):

O takiej barbarzyńskiej porze? zimą? w życiu!
Ja sobie jestem sama sterem i okrętem, więc dzień mi się efektywnie zaczyna koło południa :)

Posted

Selenga napisał(a):
Ja sobie jestem sama sterem i okrętem, więc dzień mi się efektywnie zaczyna koło południa :)

Nie którzy to mają fajnie...
Tylko pozazdrościć :)

Posted

NiJaSe napisał(a):
hehe Roleczka no u mnie na Dt odbije a potem do Ciebie na DS ;)

he he, dokładnie, porzadek musi być!
MIchał będzie zachwycna, bo juz mi dla niej atrakcje się wyczerpują , a księżna nudzić sie nie lubi....
Dorzuc Nikona, nikt nic nie zauważy...

Posted

Wymyśliłam taki tekst:

Poharatany przez życie kurdupel Borys szuka domu

Jest mały, raczej pękaty, ma krótkie nóżki - można powiedzieć, że urodą nie grzeszy...
Ale to tak tylko na pierwszy rzut oka. Wystarczy chwilę pobyć z tym malcem, żeby zauważyć, że ma w sobie to "coś", co sprawia, że nie można przejść obok niego obojętnie, nie można się nie uśmiechnąć.
Borys to świetnie wyczuwa - krótki ogon na widok człowieka zaczyna natychmiast merdać. Po chwili Borys jest już przy ogrodzeniu i szuka kontaktu z człowiekiem. Staje na tylnych łapkach i stara się nadstawić swój pysk wciskając go między kraty ogrodzenia, z nadzieją na pieszczoty.
A przy tym to bardzo dzielny pies. Nie wiadomo jak długo ten malec błąkał się samotnie, jakoś sobie w radząc, w schronisku też czasem musiał walczyć o swoje - niełatwe życie Borysa zostawiło ślady: poharatany nosek delikatnie obwąchuje dłoń człowieka i wtula się w nią, pokiereszowane uszko nasłuchuje ciepłych słów.

Borys mieszka aktualnie w schronisku w Celestynowie i jakoś nie ma szczęścia - nikt nie miał tyle czasu żeby szukając psa dla siebie przyjrzeć mu się dokładniej i zobaczyć to czego na pierwszy rzut oka nie widać...

Rzeczywiście - Borys urodą nie grzeszy. Ale to taki słodki pulpecik, kochana klucha.
Ma dopiero 3 lata, a tak wiele już przeżył, tyle złych przygód zostawiło na nim swój ślad...
Może gdzieś jest dla niego ciepłe i wygodne miejsce, pełna miska, kochająca dłoń?
On tak bardzo chce mieć swój dom, swojego człowieka do kochania...

Jeśli zainteresował Cię los Borysa - zadzwoń ......... lub napisz ........

Allegro jest już przygotowane, potrzebne są tylko dane do kontaktu

Posted

kosu32 napisał(a):
Ha ha ha- i tu Cię mam robaszku ...
A ja dziś stołka w pracy nie grzeję bo mam "urlop". Zamiast leżeć na wyrku z książką w ręku, od sanego rana tylko jeżdżę i załatwiam różne rzeczy - w większości psiarskie :)

:motz:to dlatego siedzisz do 5 rano.

kosu32 napisał(a):
Borysek ma już zaklepany DT u Orphy. Czekamy teraz aż zwolni się miejsce.

Ja mogę wziąć Lady. Będzie luźniej u Orphy :sweetCyb:

NiJaSe napisał(a):
hehe Roleczka no u mnie na Dt odbije a potem do Ciebie na DS ;)

No...jak tradycja to tradycja :razz:

Selenga napisał(a):

Zanim urodził się mój młodszy syn też sama sobie byłam wszystkim, a dzień zaczynałam koło 12 w południe, a teraz? o 7 rano jestem walona poduszką po głowie z okrzykami "wstałaj mama! wstałaj! jus jes dzień!" :angryy:

Posted

[quote name='Selenga']Wymyśliłam taki tekst:

Poharatany przez życie kurdupel Borys szuka domu

Jest mały, raczej pękaty, ma krótkie nóżki - można powiedzieć, że urodą nie grzeszy...
Ale to tak tylko na pierwszy rzut oka. Wystarczy chwilę pobyć z tym malcem, żeby zauważyć, że ma w sobie to "coś", co sprawia, że nie można przejść obok niego obojętnie, nie można się nie uśmiechnąć.
Borys to świetnie wyczuwa - krótki ogon na widok człowieka zaczyna natychmiast merdać. Po chwili Borys jest już przy ogrodzeniu i szuka kontaktu z człowiekiem. Staje na tylnych łapkach i stara się nadstawić swój pysk wciskając go między kraty ogrodzenia, z nadzieją na pieszczoty.
A przy tym to bardzo dzielny pies. Nie wiadomo jak długo ten malec błąkał się samotnie, jakoś sobie w radząc, w schronisku też czasem musiał walczyć o swoje - niełatwe życie Borysa zostawiło ślady: poharatany nosek delikatnie obwąchuje dłoń człowieka i wtula się w nią, pokiereszowane uszko nasłuchuje ciepłych słów.

Borys mieszka aktualnie w schronisku w Celestynowie i jakoś nie ma szczęścia - nikt nie miał tyle czasu żeby szukając psa dla siebie przyjrzeć mu się dokładniej i zobaczyć to czego na pierwszy rzut oka nie widać...

Rzeczywiście - Borys urodą nie grzeszy. Ale to taki słodki pulpecik, kochana klucha.
Ma dopiero 3 lata, a tak wiele już przeżył, tyle złych przygód zostawiło na nim swój ślad...
Może gdzieś jest dla niego ciepłe i wygodne miejsce, pełna miska, kochająca dłoń?
On tak bardzo chce mieć swój dom, swojego człowieka do kochania...

Jeśli zainteresował Cię los Borysa - zadzwoń ......... lub napisz ........

Allegro jest już przygotowane, potrzebne są tylko dane do kontaktu

Piękny tekst do Allegro - dzięki serdeczne Selenga :)

W związku z Allegro pozostaje do przedyskutowania jeszcze kilka spraw:

- kontakt na mnie (prześlę na private)

- zastanawiam się czy podajemy docelowo że pies przebywa w schronisku w Celestynowie czy że w którymś ze
schronisk w mazowieckim ...(mam na myśli udaną adopcję - lepiej jest wcześniej sprawdzić potencjalny domek dla
Niego w przypadku zainteresowania)

- kiedy ruszamy z Allegro? Czy już, czy po tym jak trafi na DT do NiJaSe (wiecie Ona z psiakami potrafi robić cuda), a
Jej dotychczasowy podopieczny powoli może szykować manatki do wyprowadzki (pod warunkiem że odnajdzie się
zaginione "jajko"). Ja skłaniam się ku temu drugiemu bo małego tak czy siak trzeba lepiej poznać i sprawdzić jak
zachowuje się w domu (czystość itd), jak dogaduje się z innymi psami (w tym przypadku z 3-ma pannami NiJaSe) i
jak reaguje na koty (no a tu jest akurat pełne pole do popisu gdyż jest ich aż 5 w tym jeden "psycholog"). Boryska
trzeba zapoznać z całym "zwierzyńcem" i pozwolić się "wyżyć" edukacyjnie NiJaSe.

I co Wy na moje wypociny wieczorową porą?

Posted

[quote name='Emigrantka']MOment - w ktorym miejscu on jest brzydki?

Sliczne psisko, takie tylko na kolana i wymyziac... do gory Borysek przystojniaku

I kolejna miła ciotka do nas dołączyła - jak miło :)

Na dodatek Emigrantka prosto z UK - u la la :)

FAJOWO !!!

Borys - zobacz ciotka z Londynu Cię wypatrzyła :)