Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ten pies na pewno ma na tyle mocne zęby i ma je wszystkie ,żeby jeść suchy pokarm ? Bo może nie radzi już sobie z gryzieniem go /i trawieniem/ i trzeba mu dawać tylko miękki pokarm jednak ? Wygląda na staruszka już i b.zniszczonego psa.. No i jakiś grubszy koc czy legowisko mu potrzebne chyba -bo twardo mu na tym cienkim kocyku na jego stare kości -może mają tam jednak coś grubszego na poslanie mu ...

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_bubu_']ma kocyki wiec mu ciepło, pomieszczenie jest ogrzewane. Ale kocyki tez się zwijają i ślizgają.
zdjęcia z wczoraj:

Kochany nasz Maxik !! Boże, co za mordeczka poczciwa !

Posted

Z jedzeniem nie ma problemów. Zęby faktycznie są okropnie starte ale Maxiu chrupie karme ze smakiem. Dzisiaj zdecydowanie lepiej chodził niż w sobotę i taki jakiś ożywiony jest bardziej. Okazało się że pchły, wszy itp. biegały po nim stadami, ma tez powygryzane placki od uczulenia na pchły. Końcem tygodnia plaujemy kąpiel. O chorych oczkach już wiemy, że ma zespół suchego oka i niedrożne kanaliki łzowe. Wyniki badań krwi wypadły nawet niezle , tylko wątroba gorzej ale tragedii nie ma.
Rozłożyłam mu mate antypoślizgową żeby mu sie łatwiej wstawało, kłuderke i kocyk. Po krótkim spacerku poszedł spać .

Posted

Dziekujemy za zdjecia,cieplo na pewno mu jest,ale bardzo biedniutki,te lapki mu sie rozjezdzaja,a co mowil wet. i jak z rehabilitacja?Czy to moze byc reumatyzm?Ale najwazniejsze,ze ma cieplutko,teraz takie mrozy.

Posted

_bubu_ napisał(a):
Z jedzeniem nie ma problemów. Zęby faktycznie są okropnie starte ale Maxiu chrupie karme ze smakiem. Dzisiaj zdecydowanie lepiej chodził niż w sobotę i taki jakiś ożywiony jest bardziej. Okazało się że pchły, wszy itp. biegały po nim stadami, ma tez powygryzane placki od uczulenia na pchły. Końcem tygodnia plaujemy kąpiel. O chorych oczkach już wiemy, że ma zespół suchego oka i niedrożne kanaliki łzowe. Wyniki badań krwi wypadły nawet niezle , tylko wątroba gorzej ale tragedii nie ma.
Rozłożyłam mu mate antypoślizgową żeby mu sie łatwiej wstawało, kłuderke i kocyk. Po krótkim spacerku poszedł spać .

O matko,a co to za schronisko?Skoro Maxa wszy i pchly jadly,to inne psiaki napewno tez:angryy:nie moge tego zrozumiec jak tak mozna,Max juz bezpieczny,ale pozostaly przeciez inne psy,ktore cierpia:-(pchly......no nie mam slow,jak tak mozna znecac sie nad zwierzakami?No,ale co sie dziwic?W Zamosciu taki sam problem,ciagla walka:mad:i walka z bezdusznoscia,gdyby im tak chociaz jedna pchle wpuscic za kolnierz,ciekawe jakby sie czuli,moze zrozumieliby wtedy psy.Przepraszam,ze tak rozpisalam sie o tych pchlach,ale tak sie .....zdenerwowalam:shake:

Posted

Uzupełniłam pierwszy post. Zamieściłam tam rozliczenie, jeśli kogoś pominęłam - proszę dajcie znać.

Zaraz biore się za bazarki dla Maxa, bo dług rośnie a pomocy nie widać :( Może umie któraś z ciotek robić bannerki? Ja zupełnie nie mam teraz czasu, a może ktoś by zauważył naszego staruszka...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Aska7 - trzeba pokryć koszta pobytu Maxa w lecznicy, a także diagnostykę i leczenie naszego kochanego staruszka.

A co dalej ? Z lecznicy trzeba go będzie niebawem zabrać, czy w planach jest jakiś DT lub hotel ?

Posted

Max zostanie w lecznicy tak długo, dopóki nie znajdzie się tymczas lub stały dom dla niego. Hotel odpada, ponieważ większość z nich ma boksy na zewnątrz(dla dużych psów), a takie warunki nie są dobre dla łapek naszego podopiecznego.

Oczywiście tymczas - nawet płatny to byłoby marzenie. Tylko kto jest w stanie zapewnić Maxiowi dach nad głową?

Doba w lecznicy o ile się nie mylę waha się w granicach 20-25zł, więc już jestesmy na minusie... :(