Olga7 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Czy ten pies na pewno ma na tyle mocne zęby i ma je wszystkie ,żeby jeść suchy pokarm ? Bo może nie radzi już sobie z gryzieniem go /i trawieniem/ i trzeba mu dawać tylko miękki pokarm jednak ? Wygląda na staruszka już i b.zniszczonego psa.. No i jakiś grubszy koc czy legowisko mu potrzebne chyba -bo twardo mu na tym cienkim kocyku na jego stare kości -może mają tam jednak coś grubszego na poslanie mu ... Quote
RenW Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='_bubu_']ma kocyki wiec mu ciepło, pomieszczenie jest ogrzewane. Ale kocyki tez się zwijają i ślizgają. zdjęcia z wczoraj: Kochany nasz Maxik !! Boże, co za mordeczka poczciwa ! Quote
Aimez_moi Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kochane jak tam Maxiu? I jak z jego jedzeniem? Quote
_bubu_ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Z jedzeniem nie ma problemów. Zęby faktycznie są okropnie starte ale Maxiu chrupie karme ze smakiem. Dzisiaj zdecydowanie lepiej chodził niż w sobotę i taki jakiś ożywiony jest bardziej. Okazało się że pchły, wszy itp. biegały po nim stadami, ma tez powygryzane placki od uczulenia na pchły. Końcem tygodnia plaujemy kąpiel. O chorych oczkach już wiemy, że ma zespół suchego oka i niedrożne kanaliki łzowe. Wyniki badań krwi wypadły nawet niezle , tylko wątroba gorzej ale tragedii nie ma. Rozłożyłam mu mate antypoślizgową żeby mu sie łatwiej wstawało, kłuderke i kocyk. Po krótkim spacerku poszedł spać . Quote
DORA1020 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dziekujemy za zdjecia,cieplo na pewno mu jest,ale bardzo biedniutki,te lapki mu sie rozjezdzaja,a co mowil wet. i jak z rehabilitacja?Czy to moze byc reumatyzm?Ale najwazniejsze,ze ma cieplutko,teraz takie mrozy. Quote
_bubu_ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 jutro będzie miał RTG to będziemy wiedzieć coś więcej. Quote
DORA1020 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 _bubu_ napisał(a):Z jedzeniem nie ma problemów. Zęby faktycznie są okropnie starte ale Maxiu chrupie karme ze smakiem. Dzisiaj zdecydowanie lepiej chodził niż w sobotę i taki jakiś ożywiony jest bardziej. Okazało się że pchły, wszy itp. biegały po nim stadami, ma tez powygryzane placki od uczulenia na pchły. Końcem tygodnia plaujemy kąpiel. O chorych oczkach już wiemy, że ma zespół suchego oka i niedrożne kanaliki łzowe. Wyniki badań krwi wypadły nawet niezle , tylko wątroba gorzej ale tragedii nie ma. Rozłożyłam mu mate antypoślizgową żeby mu sie łatwiej wstawało, kłuderke i kocyk. Po krótkim spacerku poszedł spać . O matko,a co to za schronisko?Skoro Maxa wszy i pchly jadly,to inne psiaki napewno tez:angryy:nie moge tego zrozumiec jak tak mozna,Max juz bezpieczny,ale pozostaly przeciez inne psy,ktore cierpia:-(pchly......no nie mam slow,jak tak mozna znecac sie nad zwierzakami?No,ale co sie dziwic?W Zamosciu taki sam problem,ciagla walka:mad:i walka z bezdusznoscia,gdyby im tak chociaz jedna pchle wpuscic za kolnierz,ciekawe jakby sie czuli,moze zrozumieliby wtedy psy.Przepraszam,ze tak rozpisalam sie o tych pchlach,ale tak sie .....zdenerwowalam:shake: Quote
_bubu_ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Max taki zapchlony już trafił do schroniska. Quote
DORA1020 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 _bubu_ napisał(a):Max taki zapchlony już trafił do schroniska. Oj to sory:pkamien spadl mi z serca Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Uzupełniłam pierwszy post. Zamieściłam tam rozliczenie, jeśli kogoś pominęłam - proszę dajcie znać. Zaraz biore się za bazarki dla Maxa, bo dług rośnie a pomocy nie widać :( Może umie któraś z ciotek robić bannerki? Ja zupełnie nie mam teraz czasu, a może ktoś by zauważył naszego staruszka... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Bazarek dla Maxa, z rzeczami ofiarowanymi przez Aimez_moi - edycja 1: http://www.dogomania.pl/threads/178079-Damskie-ubrania-prosto-z-ANGLII-ciepA-e-skarpetki-torebki-na-staruszka-Maxa-do31-01 Zapraszam!!! :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Bazarek dla Maxa, z rzeczami ofiarowanymi przez Aimez_moi - edycja 2: http://www.dogomania.pl/threads/178080-PA-yny-bAE-belki-do-kAE-pieli-balsam-Nexta-ksiAE-A-ki-dla-nastolatek-na-Maxa-do-31-01? Zapraszam do licytowania i podbijania!!! Quote
Aimez_moi Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Ojej ciekawa jestem czy uzbieramy chociaz pare groszy na Maksiunia. Quote
Nemko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 uff wreszcie sie dobilam do was... strasznie smutny ryjek ma nasz maxiu...zaraz zrobie mu bazarek...mam jedną ładną sukienkę do sprzedania:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Nemko, bardzo dziękujemy! Każda złotówka się liczy! Aska7 - trzeba pokryć koszta pobytu Maxa w lecznicy, a także diagnostykę i leczenie naszego kochanego staruszka. Quote
Nemko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/178090-Maxiu-woA-a-o-pomoc-PiAE-kna-sukienka-S-Koniec-30go-stycznia-o-20-00?p=13930208#post13930208 Quote
Nemko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 zapraszam dziewczyny, zapisuje sie na watek...na razie tylko tak moge pomóc... Quote
omar Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 jestem i dodaję 3maj się kolego i nie daj się zalepić! Quote
Aska7 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Aska7 - trzeba pokryć koszta pobytu Maxa w lecznicy, a także diagnostykę i leczenie naszego kochanego staruszka. A co dalej ? Z lecznicy trzeba go będzie niebawem zabrać, czy w planach jest jakiś DT lub hotel ? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Max zostanie w lecznicy tak długo, dopóki nie znajdzie się tymczas lub stały dom dla niego. Hotel odpada, ponieważ większość z nich ma boksy na zewnątrz(dla dużych psów), a takie warunki nie są dobre dla łapek naszego podopiecznego. Oczywiście tymczas - nawet płatny to byłoby marzenie. Tylko kto jest w stanie zapewnić Maxiowi dach nad głową? Doba w lecznicy o ile się nie mylę waha się w granicach 20-25zł, więc już jestesmy na minusie... :( Quote
DORA1020 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Aimez_moi napisał(a):Maksik pokazujemy sie. Pokazujemy,pokazujemy,zapraszam na watek,a tlumu nie widac:-(Moze chociaz z bazarku bedzie grosiwo:cool3:tak Maksiowi potrzebne Quote
Recommended Posts