Olga7 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Zapisuję watęk .Na dzis to tylko BajkaB-Edytka /Sosnowiec / przyszla mi na myśl -jedynie -tu na poludniu kraju jakby .Moze zapytać jej -jesli cudem by miejsce miala? Ale muszą byc mocne deklaracje -bo inaczej nie będzie na utrzymanie i ew.koszty leczenia -to starszy chyba już pies . Coś o hoteliku kolo Wieliczki i Krakowa slyszalam ,ale nie wiem duzo - na dziś - no i tam kojce chyba.Szukamy i pytamy -kto gdzie moze . Quote
RenW Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='DORA1020']ale figurka niczego sobie,moze dlatego,ze ciagle ganiam z pomoca zwierzakom:lol: Eeeee to super...u mnie to nie skutkuje, ja mimo dużej aktywności fizycznej mam ciągle problem z utrzymaniem wagi. I nawet gdy biegalam 4 godz. dziennie z psem, to przychodziłam do domu super dotleniona i straaasznie głodna, od razy pałaszowałam wszystko co było pod ręką. No niestety, bezpowrotnie minął czas, gdy wazylam 48 kg.i miałam 18 lat:evil_lol: Ale do rzeczy... super że cos ruszyło w sprawie Maxika, bo powiem szczerze, spojrzenie tego psa przesladuje mnie po nocy.. Naprawde fajnie, Maxik trzymaj się, odsiecz nadchodzi! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 przepraszam, że nie zaglądałam tu przez jakiś czas. _bubu_, dziękuję za dopilnowanie wątku. Aimez_moi, co do bazarku to zgłoś się do mnie na pw, ja mogę wystawić! Quote
DORA1020 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Mam nadzieje,ze zwolni sie miejsce w lecznicy,chyba bedzie mu lepiej niz w schronisku,jednak to mino wszystko lecznica,a Maxowi przydalby sie dt. Dobrze,ze tam jestescie i opiekujecie sie nim.A co z bazarkiem? Ja nie moge pomoc,jak pisalam od niedawna jestem na dogo i wiele jeszcze przede mna.Ktora cioteczka pomoglaby z bazarkiem? Quote
Olga7 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dziś BajkaB odpisala mi na gg .że jest Oddzial Emira w Cieszynie i jesli odpowiada wam takie rozwiazanie -to trzeba by zwroci się o pomoc do tego oddzialu : [FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.dogomania.pl/threads/177316-Fundacja-Emir-oddziaA-w-Sosnowcu-WAE-tek-zbiorczy-w-budowie?p=13857197#post13857197 To jedno z rozwiązań tylko -oczywiście -rozpatrujac możliwosci pomocy Maxowi w bliższych okolicach Bielska-Bialej .BajkaB darzona jest chyba zaufaniem przez wiele ciotek i wujkow z dogo -i nie zważamy na to ,czy to taka, czy inna fundacja akurat -ważne jest ,że ma dobre serce i b.często ratuje i pomaga zwierzęatm w trudnych sytuacjach.A Edytce -należy się duży szacunek za wiele ratowanych zwierząt -nieraz kosztem jej wlasnego zdrowia i dlugich godzin pracy . [/FONT][/FONT] Quote
DORA1020 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dzieki olga,warto zapytac,moze beda mogli jakos pomoc biednemu Maxowi,trzymaj sie kochany staruszku Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Olga7, dziękujemy za wiadomość! Co do bazarków to już dogadujemy się z Aimez_moi ;) jeśli ktoś chciałby coś przekazać na Maxa to proszę piszcie do mnie, ja mogę wystawiać bazarki. Quote
Aimez_moi Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Maxiu pokazujemy sie. Moze juz lada dzien ruszy bazarek dla ciebie. Wszystkie Cioteczki spraszac trzeba....... Quote
DORA1020 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Aimez_moi napisał(a):Maxiu pokazujemy sie. Moze juz lada dzien ruszy bazarek dla ciebie. Wszystkie Cioteczki spraszac trzeba....... Oj tak,tak:p,bo to co jest na dzien dzisiejszy,to stanowczo za malo:shake: Quote
Olga7 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Poproszę kilka choć ciotek o pomoc dla Maxa -może sie wlączą i zawsze cos choc doradzą .Rozslylajcie jednak komu sie da -linki wątku Maxa i zapraszajcie ciotki i wujkow. A moze warto też umieścić Maxa w Adopcjach starszych psów: http://www.psiegrane-marzenia.pl/adopcje.php?page=0 Quote
_bubu_ Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 pomoc bardzo potrzebna. Max podobno czuje się gorzej. Jutro go zabieramy. Z pewnością przydałaby się rehabilitacja bo tylne łapki siadają :( Ale do tego niezbędny jest tymczas w Katowicach :( Quote
Aimez_moi Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ojej to super, ze Max w koncu zmieni miejsce. Bardzo sie ciesze. Quote
DORA1020 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 _bubu_ napisał(a):pomoc bardzo potrzebna. Max podobno czuje się gorzej. Jutro go zabieramy. Z pewnością przydałaby się rehabilitacja bo tylne łapki siadają :( Ale do tego niezbędny jest tymczas w Katowicach :( Oj to sie zmartwilam,ze czuje sie gorzej:-(teraz tak zimno,a on i stary i chory:placz:Dobrze,ze go zabieracie.A co z tym tymczasem w Katowicach?Ja jutro,a najpozniej w poniedzialek wysle rzeczy na bazarek.Martwi mnie tylko,ze to kropla w morzu potrzeb,a na watek wchodzi tak malo osob:-( Quote
_bubu_ Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Dora dziękujemy! A co do tymczasu w Katowicach to niestety znalezienie go graniczy z cudem :( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Dokładnie. A dowożenie Maxa stąd na rehabilitację to koszt 50zł(paliwo) + koszty rehabilitacji + oczywiście czas... :( _bubu_ dziś przywiezie Maxa do lecznicy. Pieniążki tak bardzo potrzebne, a tu nadal cisza... :( Dziś postaram się wystawic bazarki dla Maxa z rzeczami, które przekazała Aimez_moi. Quote
DORA1020 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Biedny Max,a tu takie koszty,bezsilnosc zabija. Quote
_bubu_ Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Maxiu jest bezpieczny w lecznicy. W poniedziałek będzie diagnozowany. Ma duży apetyt jest bardzo kochany. Niestety łapeczki są bardzo słabiutkie, ma poważne problemy z chodzeniem. Muszę kupić jakąś matę bo na płytkach w lecznicy jest dla niego za ślisko, nie potrafi samodzielnie wstać. Quote
_bubu_ Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dotychczasowe wpłaty dla Maxa: + 50zł - RenW + 25zł - Aimez_Moi +12zł - DORA1020 razem 87zł - dziękujemy :) Quote
Olga7 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Adopcje psich staruszków - przypominam znow : http://www.psiegrane-marzenia.pl/adopcje.php?page=0 Choć nadzieja na adopcję tego staruszka jest niewielka - to zapewne dt będzie jego dożywotnim dt -to warto pomóc Maxowi godnie przeżyć ostatnie lata czy m-ce jego życia. Pomożmy zbieraż fundusze na pomoc Maxowi -każdy grosz jest ważny . Quote
funia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 O jezu jaki bidok .Teraz nie mam mozliwości wpłaty ,ale za jakiś czas coś wpłace Quote
DORA1020 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 funia napisał(a):O jezu jaki bidok .Teraz nie mam mozliwości wpłaty ,ale za jakiś czas coś wpłace Dzieki Kasia,ze tu zajrzalas:pPrawda,jaki biedny staruszek ten Maxik:-(,ale dobrze,ze juz w lecznicy,a nie w schronisku. Quote
DORA1020 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 _bubu_ napisał(a):Maxiu jest bezpieczny w lecznicy. W poniedziałek będzie diagnozowany. Ma duży apetyt jest bardzo kochany. Niestety łapeczki są bardzo słabiutkie, ma poważne problemy z chodzeniem. Muszę kupić jakąś matę bo na płytkach w lecznicy jest dla niego za ślisko, nie potrafi samodzielnie wstać. Za slisko,no i chyba na plytkach za zimno.Ale najwazniejsze,ze juz bezpieczny i,ze jestescie blisko:lol: Quote
_bubu_ Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ma kocyki wiec mu ciepło, pomieszczenie jest ogrzewane. Ale kocyki tez się zwijają i ślizgają. zdjęcia z wczoraj: i juz w lecznicy Quote
peate Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 aż dziwne, że on w ogóle na tych łapkach ustoi :-( Quote
Recommended Posts