wszpasia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Może zacznę od początku czyli od weta a potem przejdę do rewelacji na temat nowego domu:) Mały dostał BETAMOX znowu, mamy kolejny raz pokazać się w piątek. Za dzisiejszą wizytę oraz ta sprzed 2 dni zapłaciłam łącznie 30zł:-o Czyli tyle co nic - a to bardzo dobrze, bo kolejna czaka nas w piątek. Pytałam o to kiedy będzie można szczyla zaszczepić - uzyskałam odpowiedź, że nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że paskudztwa będą goiły się tak ładnie jak dotychczas (już pisałam, że między stanem z poniedziałku a dzisiejszym jest kolosalna różnica - wszystko ładnie się podsuszyło, ropy już właściwie nie ma, a krostki, które bardzo widać na fotkach na prawej łapce małego już się łuszczą i odpadają). A teraz suuuper wiadomość - Itske nie tylko poświęciła swój czas (oraz TZ'ta;) który drajwerował) na nocną niemalże przejażdżkę po Kaszubach, żeby wyrwać Tupka z obory i pieniążki na worek Hill'sa dla małego - dzisiaj Itske znalazła mu dom!!!!!!!!!!! Super dom! Taki który będzie miał stały kontakt z córką Istke - a to prawie tak jakby z nami miał kontakt;) :multi::lol: ITSKE CUDOTWÓRCZYNIĄ!! Ja oczywiście zaszczepię szczyla do tego czasu (chyba, że będzie to kolidowało z leczeniem tych zmian skórnych - wtedy będę się tłumaczyła nowemu domkowi z tego, że nakłamałam pisząc iż mały jest zaszczepiony..:evil_lol:) Mea culpa ale naprawdę miałam nadzieję, że uda się to zrobić przy okazji pierwszej wizyty. Zresztą nie ma co teoretyzować - myślę, że w piątek już wszystko będzie wiadomo (dopytamy w czasie wizyty u weta)! Itske reprezentuje zdroworozsądkowe podejście, że domek jest 100% kiedy pies już tam jest więc proponuję mariolka tytułu nie zmieniać (ew. usunąc prośbę o wsparcie finansowe, bo Tupek wydaje mi się, że jest zabezpieczony). Odruchowo przyszło mi na myśl (i tak też powiedziała Itske), że ja wystawię umowę adopcyjną ze swoimi danymi, ale może Ty mariolka chcesz na niej figurować - właściwie to Ty rozpoczęłaś działania zmierzające do znalezienia mu domu? Ja się strasznie cieszę! Szybko poszło:) A skoro domek "swój" to radość tym większa! Quote
pumcia02 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 wow co za wiesci!!! ale super, dzieki dziewczyny!!! ja mam urwanie glowy, szczeniaka z parwo. w ogole nie byl w planach a tu sie okazalo ze jeszcze chory.. z checia bym przeslala swoja umowe, ale moj komputer jest rozwalony, a tu jej nie mam :( na umowie mogą byc moje dane. Juz to zalezne od Was :) Itske napisz cos wiecej :) Quote
Itske Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='mariolka']na umowie mogą byc moje dane. Juz to zalezne od Was :) Itske napisz cos wiecej :) [FONT=Tahoma]co do umowy to Panie się dogadajcie, ja dopilnuję podpisania i egzemplarz przywiozę.[/FONT] [FONT=Tahoma]szczylek będzie mieszkał w Siedlcach, na razie ze swoją nową Panią, teraz dziewczyny (moja córka i nowa pańcia) szukają wspólnego mieszkania, więc potem ludzie i zwierzaki (psiurek, fretka oraz może kot) będą mieszkać pod jednym dachem. Tupek ma trafić do przyjaciółki mojej córki. Poprzedni piesek odszedł ze starości za TM, nie szukali nowego, bo jakaś potrzebująca bida sama się trafi - i trafiła! Są zachwyceni, że szczenior, a nie wielkie bydlę [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma]. Ważne dla nich, że pies kontaktowy i do ludzi. W rodzinnym domu nowej pańci jest też np. koń na emeryturze, który zagląda do domu (autentycznie pcha się na salony). Dziewczyna pełnoletnia, studiująca (zootechnika), odpowiedzialna. Co jeszcze chcecie wiedzieć? Zdjęcia z nowego domku i relacje będziemy zamieszczać na bieżąco. [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
wszpasia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 W takim razie umowę wypiszę ze swoimi danymi żeby nie kombinować. Quote
Itske Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dziewczyna się zarzeka, że domek pewny i że sie nie rozmyśli itp. To chyba zdejmijcie te ogłoszenia, co? Dajmy teraz szansę tym psiakom, które tego bardziej potrzebują. Acha, domek docelowy w Sulejówku (no sorki pomyliło mi się) w Siedlacach, jak już znajdą wspólne ( z moją córką) mieszkanie, na razie Agnieszka dojeżdża na studia ( moje dziecko kazało do charakterystyki dorzucić, ze jedna z najlepszych studentek na roku) :-). Jakie dane potrzebne do umowy, to od razu prześlę na priv, żebym ze szczylkiem zabrała papiery. hi hi, a Asia była pewna, że on tak szybko domku nie znajdzie i nie ma co popędzać ze szczepieniem, a tu szast prast - czego wszystkim potzrebującym życzę. Acha wszpasia - Twoje sunieczki też robią dobre wrażenie, szukać im chałupki? Quote
wszpasia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Oczy mi się zamykają - prześlę, Ci Itske jutro na maila umowę zawierającą już moje dane. Czy mogłabyś ja w pracy druknąć? Ja nie mam drukarki, ale w ostateczności podjadę gdzieś wydrukować. A Mini i Midi już zaczipowane i po paszporcie wczoraj dostały - one jadą do tych Niemiec i to już od jakiegoś czasu postanowione, ale dzięki:) Quote
Itske Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='wszpasia'] Czy mogłabyś ja w pracy druknąć? )[/QUOTE] Drukne - nie ma problemu. Quote
wszpasia Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Od piątkowego wieczoru Tupek jest u cioci Itske i dopiero dzisiaj wróci do mnie na ostatnie 2 dni okresu bez stałego domku. Quote
pumcia02 Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 ciesze sie ze wszystko ok. Ze dom sie szykuje.. moj maly Rocky przegrał walkę z parwo :( Quote
wszpasia Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Bardzo mi przykro z powodu Rockiego:shake: Tupek dzisiaj dostanie jeszcze ostatni strzał Betamox'u a w środę mam nadzieję wet zadecyduje, że małego można szczepić i tym samym moje malutkie kłamstewko (że niby mały już zaszczepiony) nie postawi Itske w niezręcznej sytuacji. Quote
pumcia02 Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 szczerze mowiac mysle ze pies powinien odczekac przynajmniej tydzien po antybiotyku.za duzo na raz tez nie za zdrowo. Quote
wszpasia Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 ja się mądrzyć nie będę bo nie wiem jak ma się jedno do drugiego. zdam się na opinię weta. póxniejszym popołudniem będziemy jechać na zastrzyk więc po powrocie napiszę jak było. Quote
wszpasia Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Mały jeszcze dzisiaj dostał Betamox a w środę będzie mógł zostać zaszczepiony. Itske zabierze go w czwartek i to najlepsza z możliwych wiadomości, bo zabierze go już do jego docelowego domku:) Quote
wszpasia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Tuptuch zaszczepiony, wyleczony i gotowy do jutrzejszej drogi. Itske zabierze go jutro popołudniu i za free zawiezie do nowego domku. Teraz pozostaje nam tylko czekać na relacje stamtąd i oczywiście fotki:) Quote
wszpasia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 I pojechał. Wszystko właściwie zawdzięcza Itske, która go do mnie przywiozła, ufundowała mu worek super karmy, przygarnęła go do siebie w ubiegły weekend, a teraz zabrała do docelowego domku. Dziękuję jeszcze raz Itske!! Czekam od teraz na info z nowego domku:) Quote
Fiks Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Bardzo się cieszę i również czekam na info :) Quote
pumcia02 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 super, dzieki dziewczyny. jestem wam bardzo wdzieczna za pomoc i znalezienie domku. Quote
Itske Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Maly już w nowym dimku. Podróż do w-wa była koszmarna - ponad 7 godzin, pelno samochodów w zaspach i wypadków. Szczenior zniosł to bardzo dzielnie i nad wyraz spokojnie.Urodzony pies samochodowy, mimo, że moje suki niustająco usiłowały go zeżreć, co też przyjmował ze stoickim spokojem albo się odgryzał. Pies mieszka w Sulejówku, ludzie zachwyceni, zakochani, oczywiście spanie w łóżku. Podobno nie sika w domku, tylko na dworze, ha! Niestety nie umiem (dano nie zamieszczałam i zapomniałam jak to się robi) zwrzucać na dogo zdjęć, pzresłałam smsem wszpasi. Zresztą w tygodniu powinny nadejść nowe. Wszytsko Ok, happy end. Quote
wszpasia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Wszystko się zgadza - dostalam mms'em fotkę Tupka (a teraz Paganiniego) i jak tylko znajdę kabel od telefonu to wkleję to zdjęcie, ale myślę, że w miarę możliwości wszyscy czekamy na większą porcję "dokumentacji fotograficznej";) Może nowa Pańcia chciałaby się z nami podzielić swoim szczęściem. Zawsze można do mnie na maila wysłać zdjęcia a ja je wkleję Itske:) Ja jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy pomagali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Itske Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Nowa Pańcia dostała przykazanie oraz (tzn. został jej pożyczony) aparat fotograficzny i ma robić zdjęcia. Przesłali mi takie robione komórką, ale widać głównie zcarne smugi - jakoś nie wiedzieć czemu :eviltong::diabloti: trudno szczeniorowi fotkę pstryknąć, ruchliwa bestia się im trafiła :lol: Psiak mieszka w domu, gdzie właściwie wszyscy są dorośli - rodzice oraz córki wieku 18 i 20 lat, żadnych małych dzieci, nie ma też innych zwierząt w domu - więc wszystko dla Niuniusia (zdrobnienie od Paganiniego :-)), na dzień dobry dałam im karmę dla szczeniorów, zbawki, którymi Niuniek bawił sie u mnie i smyczkę - więc młody nie poszedł w świat biedny :evil_lol: i wstydu nam nie robi. Na razie jego nowa Pańcia dojeżdża na studia, ale szukają mieszkania, więc jak tylko znajdą to Niuniek ze swoim ludziem i moją córką (oraz tchórzem, którego się na szczęście trochę boi:eviltong:) będą mieszkać razem. Zaskoczyła mnie informacja (więc ze zdziwienia piszę o tym ponownie), że korzysta z toalety na dworze - no proszę, albo ja mam tak niezwykły talent pedagogiczny, albo nowy domek - sadzę że nowy domek, który co rusz lata z Niniusiem na dworek w wiadomym celu. Wszpasia - umowa podpisana jest u mnie, wysłać pocztą, czy poczekać do okazji i podrzucić Ci do domu? acha, informuję wszem i wobec, ze wzięłam za Paganiniego złotówkę, którą egoistycznie schowałam i czekam, aż się rozmnoży :p Quote
Recommended Posts