Jump to content
Dogomania

Malitki szczeniak, mieszkał w oborze. MA DOM!!! dzieki Itske i wszpasi!

Recommended Posts

Posted

TUPTUŚ - Cudny chłopak, około 2 miesięczny szczeniak, który miał pecha i urodził się na wsi, gdzie malutki piesek nie jest potrzebny. Podarowany osobom, które nie mogły trzymać go w domu - mikrus żył w oborze pośród zwierząt gospodarskich i każdy kolejny dzień niósł ze sobą zagrożenie zadeptania kurdupla.
Radosny, ciekawy świata spędzał dzieciństwo nie tak jak powinien! Uratowany - bardziej niż inne szczeniaki potrzebuje domu - mógł zginąć tragicznie!

Teraz Tuptuś mieszka w mieszkaniu i czeka na odpowiedzialnych opiekunów. Będzie średnim pieskiem. Jest bardzo kontaktowy, bystry, ma ogromny potencjał. Zachowuje się jakby kanapa była mu dobrze znana, drzemka na kolanach opiekuna to dla niego również niebywała przyjemność.Jak każdego zdrowego szczeniaka rozpiera go energia i wręcz zaraża dobrym nastrojem.

Tuptuś został odrobaczony oraz zaszczepiony, posiada książeczkę zdrowia.

W okresie pobytu na wsi padł ofiarą gęsi, które wyskubały mu w kilku miejscach sierść. Miejsca te bardzo ładnie porastają i niedługo nie będzie na Tuptsiu po tym incydencie śladu.

Pies przebywa w Gdańsku. Istnieje możliwość dosłania większej ilości zdjęć na maila.

Kontakt do opiekunki:
506 65-68-65
[email protected]

28.01
Jutro Tuptuś jedzie na tymczas do wszpasi.

Potrzebujemy wsparcia finansowego, żeby odrobaczyć, zaszczepić i nakarmić małego. Obydwie jesteśmy spłukane.
To będą koszty pewnie w granicach 100-120zł.

Prosimy o pomoc!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przyjechałam na wieś i znowu spotkałam się z problemem...
Ok 4-5tyg maluśki szczeniaczek. Wazy ok 1,5kg. Został dany jako prezent. Tu jest na gospodarstwie. takie maleństwo ma tu marne szanse.

Jest wesoły, biega radośnie. Mieszka w chlewie teraz. Na zdjęcia wzielyśmy go do domu. Nazwałyśmy go Tuptuś.

Sprawa pilna!
Mały jest w Krokowej.
tel: 500-493-942

Nie mam mozliwosci go zabrac do siebie. szukam tymczasu, a jutro zaczne go oglaszac i szukac domu.

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie rozumiem - a czy nie możecie trzymać go w domu i porobić mu ogłoszeń w internecie? Myślę, że gdyby została zadeklarowana również możliwość dowiezienia szczeniaka przez Was do nowych właścicieli to mogłoby pomóc, bo obawiam się, że mało komu będzie po prostu się chciało do Was dojechać.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
01.02.2010 - wpłaty na Tuptusiowego weta

Fiks - 50zł
AnnaA - 35zł
Qmpela44 - 20zł
-------------------
105zł:crazyeye:
- 3 wizyty u weta (01.02; 03.02 oraz 05.02) dostał łącznie 3 razy Betamox i 2 razy Catosal 10% --> 40zł
-------------------
65zł - dzisiejszy wet (08.02) --> 10zł
-------------------
55zł - 55zł (szczepienie)
----------------
jesteśmy na zero:)

Dziękujemy:)

Posted

Mogę go dodać do ogłoszeń szczeniaków, które są chwilowo u mnie, ale czy jesteście w stanie go przetrzymać do czasu kiedy znajdzie się nowy dom?
Co jeszcze możecie powiedzieć o psie? Czy był odrobaczony? Jeśli nie to chociaż tyle dla niego można zrobić - to tylko 5zł za tabletkę, a dla takiego malucha 1 tabletka wystarczy na co najmniej 2 odrobaczania.

Posted

wszpasia troche ustąp... i nie zaczynaj jezdzic po mnie.
mieszkam w warszawie i jutro stad wyjezdzam. bede wracac z dwoma psami pociagiem. np z onkiem ktory jest na zdjeciu.

tu gdzie jest szczeniak to jest wies.psy nie maja wstepu do domu (procz mojej suki, nie bede tlumaczyc). a tymbardziej nie wezma szczeniaka. KARMIĄ szczeniaka krowim mlekiem przy dojeniu krów... jak to na wsiach, gdzies sie oszczenila suka i szczeniaki rozdali. jeden trafil tu, choc go nie potrzebuja ze tak powiem.
pies jest w chlewie (dobre i to, ze nie wypuscili go na podwórko). sa duze zwierzeta typu krowy, konie. on chodzi miedzy nimi./ przeciez wystarczy ze na niego nadepnie cos i po psie.

jestem w takiej sytuacji ze nie moge go zabrac.
jutro zaczne go oglaszac jak wroce do wawy.
a najlepiej byloby zeby znalazł sie tymczas.

nie mam zamiaru sie klocic.
nie mam tez mozliwosci go odrobaczyc, odpchlic itd.

moge powiedziec tyle ze jest bardzo radosny i przyjazny. ma ok 4-5 tyg. jest malusienki.
nigdzie go nie dowioza jakby co.
trzymac w domu nie pozwalaja bo sie zesra i zeszczy, poza tym zwierzeta nie wchodza do domu!

a piszac my, mialam na muysli siebie i najmlodsza dziewczynke tutaj, która nic nie moze oczywiscie w tej sprawie zrobic.

Posted

nie mam zielonego pojęcia skąd wzięłaś to, że ja po tobie jeżdżę.. słowa krytyki nie zawarłam w tym co napisałam. jedyne co zrobiłam to trochę podpytałam o sytuację żeby ewentualnie wiedzieć, co mogłabym napisać o tym szczeniaku i zaoferowałam pomoc.

oferta pomocy i zawarcia szczeniaka w ogłoszeniach nadal aktualna. pojawiłby się w tak doborowym towarzystwie jak poniżej.
http://www.dogomania.pl/threads/176167-Mini-Midi-i-Maxi-siostry-A-lepaczka-ze-Starogardu-doA-yjAE-Nowego-Roku

bardzo proszę za dobre chęci.

Posted

wiem przepraszam. nie opisałam od razu sytuacji, tylko wrzuciłam suche info.
Zeby to byl większy pies, miałby tam jakies szanse i bylby "przydatny". a taki maluch dlugo tam nie pozyje. tym bardziej ze on ma dopiero ok4-5tyg... bez odrobaczania i na krowim mleku wiadomo jaka czeka go przyszlosc...
bede wdzieczna jak wrzucisz go do tamtej trojki w ogloszeniach.

maluch jest na prawde wspaniały. powinien szybko znalezc dom.

Posted

[URL]http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-liczny-malusienki-szczeniak-pilnie-szuka-domu-W0QQAdIdZ176775417[/URL]

[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=868951419[/URL]

Posted

przepraszam, że mimo deklaracji nie pomogłam wcześniej. Z powodów osobistych całą uwagę zmuszona byłam skupić na pewnej sprawie.

Widzę, że allegro i gumtree jest to dodam go do innych ogłoszeń. Jak skończę to wkleję linki.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/super-szczeniaki-z-psychiatryka-szalenie-raodsne-i-sliczne-ogl2217543.html

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3099397_czarny_tuptus_do_wziecia_od_zaraz_pomoz.html

Posted

miałam właśnie telefon o Tuptusia - głos młodego chłopaka zapytał czy isteniej możliwość dowiezienia psa na ul. opolską.. (bo zadeklarowałam w ogłoszeniach pomoc w transporcie psa do 3miasta). jak rozwinęłam temat, powiedziałam, że osoba zainteresowana adopcją najlepiej, żeby pojechała ze mną - bo co jeśli pies nie nie spodoba po przywiezieniu go do gdańska - chłopaczke postanowił, że ew jeszcze zadzwoni!! ja pierdzielę, czy to sklep z dostawą do domu!!

po chwili zadzwonil jeszcze raz pytajac czy szczeniak jest zdrowy - odpowiedziałam, że nic mi nie wiadomo na temat tego zeby był chory, ale oczywiście trzeba go zaszczepić we własnym zakresie.. i pan podziękował za rozmowę. niesamowite!!

Posted

karma dowoz szczepienia i wychowanie na dobrego psa gratis , może coś jeszcze wymysla zainteresowani adopcja...
dzieki za pomoc w ogloszeniach!!
jakby ktoś pytał o pomoc w transporcie do trojmiasta to mozna liczyć na Ciebie?

Posted

cholera - no właśnie się pochwaliłam - dzisiaj zmuszona byłam zostawić samochód w mieście, bo zwyczajnie mi umarł. jestem bez samochodu. jedynie ewentualnie mogę prosić przyjaciela o pomoc, czas itd. swojej padliny nie będę teraz (o ile w ogóle) naprawiała, bo chwilowo mnie nie stać..
gdyby ktoś się naprawdę zdecydował, i gotowy byłby pokryć część chociaż kosztów przejazdu, to ja mogę drugą część wyłożyć, chociaż sama kiepsko stoję.
najgorsze jest to, że ja we wszystkich ogłoszeniach napisałam o tej pomocy w transporcie..!!! aa, no tak jak napisałam - jeśli ktoś poważny będzie zainteresowany to postaram się pomóc.

Posted

widzę, że już zmieniłaś opis na allegro:) proponuję jedynie małą zmianę w zdaniu "[FONT=Arial]Uratuj go, on nawet bardziej niż Mini, Midi i Maxi potrzebuje domu - może zginąć tragicznie!"

"mini, midi, maxi" [/FONT]
[FONT=Arial]zamienić na może "inne szczenięta"

[SIZE=3]bo podejrzewam, że ludki mogą nie wiedzieć o co chodzi z
tymi imionami..
[/FONT][FONT=Arial]

[/FONT]