Jump to content
Dogomania

Malitki szczeniak, mieszkał w oborze. MA DOM!!! dzieki Itske i wszpasi!

Recommended Posts

Posted

mariolka - jeśli chodzi o tymczas u mnie to może właściwie być dłużej, tylko weekend jest problematyczny - więc jeśli ktoś zaoferowałby awaryjny tymczas od piątku popołudnia do niedzielnego popołudnia to w zupełności rozwiązywałoby sytuację. Mam tydzień na zorganizowanie tego - coś wymyślę! Krzywda małemu się nie stanie:)

dam wieczorem znać co i jak:) porozmawiam z Istke - co dwie głowy to nie jedna:)

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na ten weekend szczyla wziąć nie mogę, wyjeżdżam, do którego piątku mały może być u wszpasi?
na jeden/następny weekend chyba go mogę wziąć/ nie obiecuję/ pomyślę/ na ten na pewno nie
na razie oferuję - transport do DT, jakieś żarełko kupię - też jestem spłukana, ale na poczatek coś wyskorobię, zeby maly dostał lepsze trochę, w pon. pogadam z wetem o terminie szczepienia, na robale już środek mam

Posted

Qmpela44 Tupek jest u mnie, nie wiem z jakiej części Gdańska jesteś więc nie wiem też jak się umówić na przekazanie żarełka. Dziękuję Ci bardzo.

Posted

to bardzo blisko, ja nie jestem mobilna wiec jakbyś mogła podrzucić karmę to byłoby super:) podeśle Ci zaraz mój adres na PW a jak zjem i wykąpię małego to coś więcej o nim napiszę:)

Posted

[quote name='wszpasia']a jak zjem i wykąpię małego to coś więcej o nim napiszę:)[/QUOTE]

hi hi, siebie też wszpasia, siebie też, szczylek jest uroczy, niezwykle kontaktowy i słodki, ale po mieszkaniu w oborze pachnie przepieknie jak cała obora

Posted

śmieszny ten kurdupel, mały dominator z niego - "moje" szczeniaki za wszelką cenę próbuje zdominować, moje przedramię zresztą również.. Pierwsze "bójki" pomiędzy szczeniakami już miały miejsce więc będzie tylko lepiej.

wydawało mi się, że nie jest mocno zarobaczony, ale po pierwszym posiłku dostał ogromnego, twardego brzuchola i ewidentnie ma całą rzeszę sublokatorów.

jutro jakieś fotki wrzucę:)

Posted

Ponieważ i tak nie śpię to wrzucę na szybko kilka wieczornych fotek. Jutro zrobię ładniejsze, takie które można będzie wykorzystać w ogłoszeniach.

Tu jedyne zdjęcie, które udało mi się pstryknąć w byłym miejscu zamieszkania Tupka:

A tu już kanapowe fotki:

Posted

Wszpasia - faotki fajne, a Twoje suczydła szczeniorowate wcale nie takie brzydkie jak się chwaliłaś :-). Odrobaczyłaś już chłopaka? Ta tabletka spokojanie starczy na dwa rzuty. Mały wygląda jakby mieszkał u Ciebie od zawsze. Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom, maluch garnie się do ludzi i chyba jest dosyć pojętny. Będzie z niego pociecha.

Posted

Odrobaczony, w porannej kupie pierwsze martwe, obrzydliwe robale...bleee

Ponieważ w mojej skromnej kawalerce wszyscy na kupie siedzą, to odrobaczyć będę musiała całe towarzystwo z racji ilości sublokatorów Tupka widocznych w kale.

Tupek jęczy jak dziadulek kiedy coś nie dzie po jego myśli. Nie umie bawić się zabawkami - na razie tylko nogawaka, dłoń, dupki koleżanek - to idealne gryzaki.

Jak to u mnie często bywa - "po fakcie" obawiam się czy nie przesadziłam tym razem z ilością zwierząt w domu, dlatego ponawiam prośbę o pomoc dla Tupka.

Dzięki Istke mamy worek Hills'a (jeszcze nie napoczęty - wczorajsza kolacja oraz dzisiejsze śniadanie to ugotowany wcześniej kurczak z ryżem).

Tupek zrobił kupę na środku pokoju więc narazie uciekam..

Posted

Dzięki bardzo Fiks. Jeśli jesteś w stanie pomóc ściągnąć dodatkowe osoby na wątek to proszę ściągnij. Naprawdę, naprawdę nie jestem w stanie go zaszczepić, może zjadą się dobre duszyczki, które pomogą.
Tekst i lepsze fotki dorzucę jeszcze dzisiaj.

Posted

Słuchajcie do kogo on ma podobny ryjek? Przyjaciółka podpowiada mi, że on tą paszczę to ma taką dobkowatą:) Oczywiście całkowity gabaryt nijak nie może uchodzić za dobkowy, bo Tupek będzie prawdopodobnie psem "do kolana".

Szczeniaki w coraz większej komitywie, ganiają się rozkosznie:) Tupek kłapie dziobem nawet w powietrzu - taką ma potrzebę podgryzania. I wciąż pojękuje - zastanawiam się czy go brzuchol nie boli po tabletce na robale, czy może po prostu w przerwach między spaniem a zabawą jest tak zdegustowany, że nie może sobie odmówić poburkiwania..;) Wylegiwanie się na kanapie wyssał chyba z mlekiem matki, drzemki na kolankach równie mile widziane. Ma ogromne pokłady energii - moje dziewczyny przy nim są mocno stonowane, nawet mały diabeł Midi.

A jakie bąki sadzi...

Posted

jestem jestem. dzisiaj bylam w schronisku w Ostrowi.

wszpasia masz jakis tekst do ogloszen? chetnie bym skorzystała z takiego gotowca. oczywiscie zrobię ogloszenia.
na zdjeciach widac ze zmężniał :)

Posted

TUPTUŚ - Cudny chłopak, około 2 miesięczny szczeniak, który miał pecha i urodził się na wsi, gdzie malutki piesek nie jest potrzebny. Podarowany osobom, które nie mogły trzymać go w domu - mikrus żył w oborze pośród zwierząt gospodarskich i każdy kolejny dzień niósł ze sobą zagrożenie zadeptania kurdupla.
Radosny, ciekawy świata spędzał dzieciństwo nie tak jak powinien! Uratowany - bardziej niż inne szczeniaki potrzebuje domu - mógł zginąć tragicznie!

Teraz Tuptuś mieszka w mieszkaniu i czeka na odpowiedzialnych opiekunów. Będzie średnim pieskiem. Jest bardzo kontaktowy, bystry, ma ogromny potencjał. Zachowuje się jakby kanapa była mu dobrze znana, drzemka na kolanach opiekuna to dla niego również niebywała przyjemność.Jak każdego zdrowego szczeniaka rozpiera go energia i wręcz zaraża dobrym nastrojem.

Tuptuś został odrobaczony oraz zaszczepiony, posiada książeczkę zdrowia.

W okresie pobytu na wsi padł ofiarą gęsi, które wyskubały mu w kilku miejscach sierść. Miejsca te bardzo ładnie porastają i niedługo nie będzie na Tuptsiu po tym incydencie śladu.

Pies przebywa w Gdańsku. Istnieje możliwość dosłania większej ilości zdjęć na maila.

Kontakt do opiekunki:
506 65-68-65
[email protected]