wszpasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Nie jest zaszczepiony - zaraz po weekendzie zaszczepię go NA KRESKĘ. Quote
wszpasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 W tekście napisałam, że jest zaszczepiony, bo sądzę, że to jego szanse zwiększa. A w cuda nie wierzę - do poniedziałku raczej nikt się po niego nie zgłosi. Dzisiejszej nocy nie pospałam w ogóle - moje suczydła śpią w łazience, żeby po mnie nie biegały w przerwach między spaniem a spaniem w nocy. Tupek całą noc dawał dzisiaj dżezu - jak siedział w łazience to płakał, że chce wyjść (bo w końcu skoro cały dzień biega sobei gdzie chce to czemu w nocy ma być inaczej..?), kiedy go wypuszczałam to włączał mu się wewnętrzny diabeł tasmański...tak źle i tka nie dobrze:( Quote
Fiks Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ile kosztuje szczepienie? A co Tuptuś ma na łapkach? Quote
pumcia02 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 kurde potrzebna pomoc finansowa... niestety szczeniak teraz chce nadrobic kontakt z ludzmi... Fiks, mysle ze to slady po podziobaniu - zarastajaca siersc Quote
wszpasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Fiks, szczepienie normalnie kosztuje 60zł (+5zł książeczka zdrowia, którą u mojego weta trzeba kupić). Mam nadzieję, że potraktuje mnie ulgowo, ale za free na bank go nie zaszczepi. Te ślady na łapkach i tułowiu to tak jak mariolka napisała - ślady po przygodzie z gęśmi. Miejsca te porastają co prawda sierścią, ale widać, że brzydko to musiało wyglądać. Moim zdaniem to cud, że małemu się te ranki nie paprały w warunkach, w których mieszkał. Przejeżdżając palcem po takim wyskubanym placu czuć, że skóra była całkiem skancerowana w tym miejscu. Quote
pumcia02 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 na razie tyle bo padam... http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3486807_maly_tuptus_szczeniak_szuka_domu.html http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Tuptus-cudny-SZCZENIAK-szuka-super-domu-W0QQAdIdZ183137889 http://www.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/398136-szczeniak_tuptu_cudny.html http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/9017/ Quote
wszpasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Chwilę temu obcinałam Tupkowi mocno przydługie pazurki i zaczęłam dokładniej oglądać ślady po ataku gęsi. To co wcześniej wydawało mi się zwykłym zbliznowaceniem okazało się być podeszłe ropą! Jutro pojedziemy do weta, obawiam się że mały zanim zostanie zaszczepiony będzie potrzebował kuracji antybiotykowej, żeby ten stan zapalny wyleczyć. A to wszystko pieniążki. Zaczęłam naciskać mocniej place porastające sierścią a skóra zaczęła zachowywać się jak sitko - w kilku punktach jednego łysego placu wyciekała ropa z krwią. Oczyściłam te miejsca wyciskając ropę i przemywając ranki. Mały śpi więcej niż reszta szczeniaków, może ma gorączkę. Do teraz sądziłam, że to stres związany ze zmianą miejsca. POMÓŻCIE - 5/10zł to przecież kwota, której utraty nie odczujecie - prosimy o pomoc finansową na leczenie i szczepienie Tuptusia!! Quote
pumcia02 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 moja suke jak te gesi podziobaly tez zrobila jej sie gula z ropa. Zmienie tytul watku Quote
wszpasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 dostawała na to antybiotyk? czy rivanolem tylko to smarowałaś? a wiesz kiedy go te gęsi podziobały? Quote
pumcia02 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 nie wiem kiedy. rivanlem, kilka dni i sladu nie bylo Quote
wszpasia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 no tak, tylko nie wiadomo ile on z tym chodził. no zobaczymy co wet jutro powie. Tupek nie jest mocno osowiały, tylko więcej śpi niż reszta. jutro zdam relację. Quote
wszpasia Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Wczoraj jeszcze przeglądałam fotki szczeniorów pit bull'a - widzicie pewne podobieństwo? Na spacerze mój sąsiad zapytał czy to nie jest szczeniak w typie bull. Tupek jest zwarty, ciężki, ma szerszy tors i te łapki usytuowane podobnie jak bullki. Quote
pumcia02 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 jak dla mnie to nawet centymetra nie ma bullka :) Quote
wszpasia Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Byliśmy u weterynarza. Mały dostał BETAMOX oraz CATOSAL 10%. Dzisiaj nic nie zapłaciłam, z moim wetem mamy się rozliczyć za 2 dni przy okazji kolejnej wizyty. Szczepienie chwilowo odłożone w czasie. Potwierdzone moje obserwacje - tzn. zmiany krzywiczne kości wynikające z ubogiej diety i spowodowanych tym niedoborów. Wkleję może informacje na temat tych 2 specyfików zaaplikowanych Tupkowi: 1. Betamox (źródło: http://www.scanvet.pl/products/product/product_id/24) Wskazania: Leczenie infekcji bakteryjnych wywołanych przez drobnoustroje wrażliwe na amoksycylinę, infekcji przewodu pokarmowego, dróg oddechowych, skóry i tkanek miękkich, dróg moczowych, zespołu M.M.A. u macior, mastitis u krów, powikłań bakteryjnych chorób wirusowych; zapobieganie infekcjom pooperacyjnym (podawać przed zabiegiem). 2.Catosal 10% (źródło: http://www.veterynaria.pl/leki.php?cmd=info&id=526) Wskazania: Zaleca się stosowanie preparatu przy zaburzeniach przemiany materii, osłabieniu, wyniszczeniu i wyczerpaniu organizmu wskutek np. niedożywienia, przebytych chorób pasożytniczych i zakaĽnych, ciężkich porodów, jak i po różnego rodzaju zabiegach operacyjnych, przy zaburzeniach czynności wątroby, zewnątrzwydzielniczej niewydolności trzustki, schorzeniach żołądka i jelit mogących prowadzić do upośledzenia wchłaniania witaminy B z przewodu pokarmowego, w niedokrwistości megaloblastycznej, przy neuropatiach i osłabieniu 12aktywności skurczowej mięśni szkieletowych różnego pochodzenia, a także przy leczeniu niektórymi antybiotykami, np. neomycyną i sulfonamidami z trimetoprimem. Wet zakazał przemywania zmian skórnych, dosłownie powiedział "nie dotykać", za 2 dni kolejna wizyta. Dzisiaj wpłynęły na moje konto pieniążki od Fiks oraz AnnaA, a osobiście dowiozła worek Chapi (wykorzystamy rozmoczone w bulionie zamiast ryżu do mięska) i pomoc finansową Qumpela44. Szczegółowe informacje na ten temat na pierwszej stronie wątku. Dziękuję wszystkim za pomoc! Quote
Itske Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Hej, wysłalam Ci na piv mój adres e-mail, i chcialam się umówić co do weekndu, ale nie mam informacji zwrotnej, dlatego piszę na wątku Quote
Kana Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zapraszam na wątek : http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY?p=14021300 Quote
wszpasia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Małego wrzucę na wątek szczeniakowy wieczorem. Miałam dzisiaj pierwszy kontkakt od osoby zainteresowanej adopcją małego - kontakt niepoważny, bo w formie sms'a. Pierwotnie chciałam zupełnie go zignorować ale ostatecznie odpisałam, że ogłoszenie jest aktualne i w rozmowie telefonicznej udzielę wszelkich informacji. Nikt nie zadzwonił. Dzisiaj jedziemy na drugą wizytę do weta - opiszę jak wrócę. Ja osobiście widzę poprawę tych paskudnych podeszłych ropą i pokrytych krostkami placów. Kuracja niewątpliwie skuteczna. Quote
wszpasia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tak jak pisałam - przy poprzedniej wizycie nie płaciłam, mamy się rozliczyć dzisiaj. Wszystko opiszę jak wrócę, za pół godzinki jadę. Na pierwszej stronie wątku napisałam ile wpłynęło - na razie cała kasa jest do dyzpozycji. Quote
pumcia02 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 oo nie widziałam tych wpłat. fajnie :) dziekujemy Quote
Itske Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dziewczyny! Szczepić szyla szybko - bardzo proszę! Na 99% mam dom, napiszę, ze na 100% jak pies będzie w domku. Teraz poproszę okrzyki radosci! Zbierajcie kase na szczepienie i weta. Nie dorzucę się, za to zorganizuje transport do nowego domku. Domek w Siedlcach. Sprawdzony. Zresztą będzie stale monitorowany, Pies trafia do koleżanki mojej córkiMogę zabrać psiura 10.02 (środa po południu) albo 11.02 (w czwartek). Wszpasia - pasuje? U Ciebie jest słodziak i to chyba Ty podejmujesz decyzję? Na kogo umowa? Kto wydaje psa? A zresztą co ja sie bede rozpisywać - Wszpasia - dzwonię! Ufff. Quote
Itske Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Hej, odbierz :-), Wszpasia prosze o kontakt , bo tel. głuchy. Quote
Recommended Posts