Monika z Katowic Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Już aż 6 darczyńców odpowiedziało mi na pw. Najserdeczniej dziękuję, kochane dziewczyny!:loveu::loveu::loveu: Są za robieniem usg jąder oraz jamy brzusznej. Plus dwie wypowiedzi pozytywne na wątku - jest większość głosów. Sprawa więc przesądzona - robimy usg jąder i jamy brzusznej. Wszyscy zgodnie twierdzą, że konieczna jest konsultacja w sprawie "Encortonu", bo nie wolno go stosować za długo (powoduje wiele nieodwracalnych skutków ubocznych: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=787&id=787&forum=539&akcja=view ). Dziękuję Krystyno za ten link! Co do karmy zdania nadal są podzielone - więc czekam na opinie wszystkich kochanych darczyńców. Poprosiłam na wydarzeniu Franeczka na FB o fanty na "FRANIO - MEGA BAZAR". Już cztery osoby obiecały przysłać fanty. Napisałam też do magdyski25 (która obiecała bazarować dla psinki). Chyba się przełamię i zrobię mój pierwszy bazarek z kartkami pocztowymi z wizerunkiem naszego bohatera.:) Quote
magdus84 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Monia jeżeli chcesz zrobić mega bazar, to wyślę Ci moje fanty, niektóre nowe, większość zaś prawie nie używane, albo raz użyte ubranka. Zdjęcia już mam, opisy również, kwestia doklejenia:):):):) Ostrzegam tylko, będzie z tego spora paka, piszesz się na to? Quote
Monika z Katowic Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 magdus84 napisał(a):Monia jeżeli chcesz zrobić mega bazar, to wyślę Ci moje fanty, niektóre nowe, większość zaś prawie nie używane, albo raz użyte ubranka. Zdjęcia już mam, opisy również, kwestia doklejenia:):):):) Ostrzegam tylko, będzie z tego spora paka, piszesz się na to? Tak! Tak - bo myślę, że już w połowie sierpnia uda się zorganizować FRANIO-MEGA- BAZAR!:lol::lol: Dziękuję kochana to duża pomoc!:loveu::loveu::loveu: Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Moniko czyzby doszly kartki ode mnie? Czy jeszcze nie? :) Quote
Monika z Katowic Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 wadercia napisał(a):Moniko czyzby doszly kartki ode mnie? Czy jeszcze nie? :) Zapomniałam napisać! :) Ale ze mnie gapa - tak wczoraj kartki doszły w idealnym stanie!:) Wielkie dzięki! Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 ciesze sie bardzo. Hm... a podobaja się? Ja mialam lecitkie opory ale jak zobaczylam je na zywo to bardzo mi sie spodobaly :) Quote
Monika z Katowic Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Waderciu! Uważam, że kartki są bardzo ładne! I tekst też jest fajny!:multi: Ale nie zdradzajmy szczegółów (wiesz dlaczego, prawda?;);)). Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 ah wlasnie zapomnialam Ci powiedziec ze takie cos skrecilam z tekstem bo ak wypisywac samemu to troche czasochlonne a tak jest estetyczniej :) juz widze troszke cegielek dla Franka sie sprzedalo jestem tylko ciekawa.. czy to sa ludzie spoza dogo :) Quote
Monika z Katowic Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Dużo dobrych dusz na allegro jest z FB.:) Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 a jak zalatwiasz sprawe kartek do wysylki? Ja przyjelam taktyke - nie wazne ile kupionych wysylam tylko jedna pocztowke. Pytalam ludzi w e-mialach to sie zgadzali. :) Quote
Monika z Katowic Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Waderciu! To bardzo dobry pomysł - myślę, że zrobię tak samo... :) Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 jutro zrobie pierwsze zestawienie adresow do wysylki :) Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 KrystynaS napisał(a):A Franio ma już z allegro 165 zł :multi: ale licze na to ze pojda wszystkie :) Quote
wojtuś Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 [quote name='Monika z Katowic']Już aż 6 darczyńców odpowiedziało mi na pw. Najserdeczniej dziękuję, kochane dziewczyny!:loveu::loveu::loveu: Są za robieniem usg jąder oraz jamy brzusznej. Plus dwie wypowiedzi pozytywne na wątku - jest większość głosów. Sprawa więc przesądzona - robimy usg jąder i jamy brzusznej. Wszyscy zgodnie twierdzą, że konieczna jest konsultacja w sprawie "Encortonu", bo nie wolno go stosować za długo (powoduje wiele nieodwracalnych skutków ubocznych: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=787&id=787&forum=539&akcja=view ). Dziękuję Krystyno za ten link! Co do karmy zdania nadal są podzielone - więc czekam na opinie wszystkich kochanych darczyńców. Poprosiłam na wydarzeniu Franeczka na FB o fanty na "FRANIO - MEGA BAZAR". Już cztery osoby obiecały przysłać fanty. Napisałam też do magdyski25 (która obiecała bazarować dla psinki). Chyba się przełamię i zrobię mój pierwszy bazarek z kartkami pocztowymi z wizerunkiem naszego bohatera.:) Moniko Kochana:) I ja dołączę swój głos;) Jestem za powtórzeniem usg jąder i zrobieniem usg jamy brzusznej, cóż, gdyby powtórne usg jąder było niepokojące - to myślę, że nie można zwlekać i przy narkozie wziewnej przeprowadzić zabieg kastracji. Co robić z Encortonem dalej - zdajmy sie na Ajlii i zalecenia Weta, Ajlii pisze, że być może Franuś będzie musiał go przyjmować już stale, może jest szansa by dawka była minimalna. Przy wycofywaniu się z Encortonu - podaje się go w coraz mniejszej dawce, nie można odstawić tak "od razu". Z karmą Kochani i suplementami zdaję się na Was - nie mam tutaj doświadczenia. Jestem Moniko:loveu: i się nie martw, że zostaniesz sama, myślę że inni też są i czytają i trzymają za Frania:) Quote
hebanowa Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Mnie się wydaje ,że dla dobra tego psiaka powinno się przeprowadzać mniej wizyt u wetów a bardziej kompleksowe i decydujące o dalszym postępowaniu. To jest ogromny stres dla psa zawsze,a dla Franka tym bardziej:shake:. Ja sobie wyobrażam jak ten biedny psiak musi się trząść jak czuje te zapachy "lecznicowe":-( Wydaje mi się ,że wyjazd na USG powinno się zgrać z poważną kwalifikacją go do ewentualnego zabiegu chirurgicznego, a tak to przyjedzie z USG (to nie tak blisko w końcu na dodatek) to będzie od nowa mowa o wyjeździe na konsultacje anestezjologiczną... Quote
malibo57 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Nie będę cytować wypowiedzi poprzedników, żeby nie zajmować miejsca;-) Moniczko, dziękuję za przypomnienie salda Frania na fundacyjnym i, wybacz, że dopytuję o to ponownie - uprzedzałam, że nie mam zacięcia "księgowego" - nie oznacza to, ze watpię w aktualność Twoich rozliczeń. Krystyno, dziękuję za wsparcie, cieszę się, że mnie rozumiesz. Jakiś czas temu prosiliśmy, aby ten wątek nie miał "drugiego dna", które rozgrywa się na PW. Każdy darczyńca może się wypowiedzieć tutaj, zadać pytania, odnieść się do odpowiedzi, wyrazić swoje zdanie i ew. wątpliwości. Hebanowa ma rację, co do kompleksowości wizyt u wetów - proponuję, aby zorganizować wizytę Frania na Bemowie, gdzie można go skonsultować u dra Sterny i spróbować zdobyć w tym samym czasie termin u dra Marcińskiego na usg - jednocześnie można zasięgać opinii obu panów na temat narkozy wziewnej i zabiegu kastracji. Najbliższe Koluszek miejsce, gdzie można zasięgnąć opinii anestezjologa to lecznica: "Cztery łapy" ul. Ciołkowskiego 14, tel. 426810506. w Łodzi. Tam można również zasięgnąć opinii kardiologa. Mają tam też usg. Być może jest tam również neurolog, a wtedy należy rozważyć, czy nie zrezygnować z Bemowa na rzecz tej lecznicy. Quote
feliksik Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 w związku z tym, że Malibo, gdy byłam w potrzebie przekazała na mojego Paluszka pomoc finansową, to ja chciałabym się teraz odwdzięczyć, bo Paluszek juz zabezpieczony, i przekazać z jego spadku 100zł na potrzeby Frania. Poproszę o nr konta. Powodzenia piesku Quote
ajlii Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='Monika z Katowic'][B]Ponownie proszę o skan rachunku suplementów, bo muszę wstawić na FB. Osoby z wydarzenia dopytują się o skany faktur suplementów (oczywiście wiedzą, ze jeden jeszcze nie dotarł). Zdjęcie tej faktury znajduje się w albumie. Dokładnie tutaj: https://picasaweb.google.com/lh/photo/CGZHso-3LTtAIDiP7eQ4r5po_fGRmliR0yL3lt900gI?feat=directlink A dla Franusiowych wielbicieli - filmik. Zobaczcie jak Franuś zasuwa po ogródku:) https://picasaweb.google.com/lh/photo/qFgtz0a2EiXob3SAkzTpgA?feat=directlink Ja ze swojej strony proszę o wyraźne dyspozycje na wątku w sprawie leczenia Frania. Tzn. gdzie, kiedy i w jakiej kolejności mam go zawieźć na wizytę. Skończył mi się transfer. Dokupiłam, ale gdy się znów skończy to będę odcieta od możliwości dopytania się na wątku. Będę mogła jedynie podglądnąć forum w komórce. Quote
ajlii Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 wadercia napisał(a):a ja nie moge zobaczyc filmiku:( Spróbuj jeszcze raz - zmieniłam ustawienia, nie powinno być już problemu. Quote
Monika z Katowic Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Ajlii? A mogłabyś przesłać nie obrobiony filmik na mój adres mailowy: [email protected] ? Ja mam konto na You Tube i mogę filmik przerobić. Bardzo ciesze się, że powoli wyłania się konieczność ustalenia schematu leczenia kompleksowego. Uważam propozycję Hebanowej i Malibo za najlepszą - jedna klinika, komplet badań i wizyt (Bemowo albo "Cztery Łapy"). Nawet jeżeli jednorazowo będzie to większy koszt to warto! Franeczek nie będzie co kilka dni jeździć do różnych wetów. A piesio był w niedzielę na zastrzyku Convenii? Jaki jest koszt (oczywiście pieniądze były wysłane wcześniej i już czekały u Ajlii)? Quote
KrystynaS Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Oj ja też nie mogę obejrzeć filmiku, nie otwiera mi się. jedna klinika, komplet badań i wizyt (Bemowo albo "Cztery Łapy").Tak, takie wyjście jest najlepsze, poza tym wet prowadzący będzie miał całą historię choroby a raczej chorób Frania u siebie. Lecznica powinna być w jak największym stopniu wieloprofilowa, wyposażona w aparaturę do szerokiej diagnostyki (obrazowej i nie tylko). Rozumiem, że te dwie proponowane są właśnie takie. PS. czy w tych lecznicach stosują narkozę wziewną - tak tylko pytam Quote
Recommended Posts