jbk Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar']Wczora z wieczora moja najdrozsza bratowa i kochany brat uswiadomili mnie,ze............................................................................... zyje w grzechu:mdleje: niemoralnie sie prowadze:mdleje: i jestem na najprostszej drodze do piekla:mdleje:i w ogole mam nie ustabilizowana sytuacje zyciowa:roll:.W ramach pokuty chcialam cala noc lezec krzyzem ale zasnelam na boczku i mi nie wyszlo:diabloti:Zreszta chyba nie wiele by mi to pomoglo....Do czegoz zmierzam moje drogie zapytacie pewnie? Nie wiem czy sie chwalilam ale brat moj zrodzony ojcem sie ostanie juz niebawem-Monika ma sie rozpakowac za ok. miesiac,i z tego szczescia oszaleli i poprosili MNIE azebym matka chrzestna ich synka zostala:mdleje:. Jako ,ze brata mam jednego zgodzilam sie nie myslac o konsekwencjach tego czynu za wiele.Az tu nagle wczoraj wieczorem jak grom z jasnego nieba spadla na nich i na mnie informacja ,ze nie moge nia zostac gdyz..nie mam slubu koscielnego:roll:.Oswiecil ich takze jasnie pan ksiadz ,ze w swietle prawa kanonicznego to ja zyje w wolnym zwiazku,w zasadzie to niemoralnie sie prowadze:cool1:panienka jestem znaczy sie jeszcze:multi:albo zeby nie bylo za wesolo stara panna raczej:cool1:. W sumie to chcielismy z Bartkiem wziac slub koscielny w lutym z okazji 5 lecia tego jak sie okazuje pozal sie boze malzenstwa:evil_lol:,problemem jednak okazalo sie to,iz moj Bartus nie ma bierzmowania-se zapomnial i se nie poszedl na te uroczystosc:evil_lol:.No i wyrwalo mnie z butow ....panika mnie ogarnela bo jak teraz szybko zalatwic jego bierzmowanie,nauki przedslubne,tenze slub kiedy czasu na wyjazd do Polski nie ma. Monika prawie juz urodzila z nerwow.Zaprzeglismy do roboty pol rodziny azeby wypytala znajomych ksiezy co i jak,jak najszybciej to zalatwic tzn. ile trzeba zaplacic:evil_lol::diabloti:.W internecie wyczytalam co nieco. Z informacji uzyskanych na szybko wyszlo na to,ze do zaplanowanych chrzcin nie zdazymy...zalamka..... I tu nagle olsnienie na mnie spadlo,ze przeca moge ten slub wziac tu-zaoszczedzimy na czasie i nie musimy jechac do Polski.Zadzwonilam do polskiego ksiedza z tutejszej parafii i ponownie zwalilo mnie z nog:mdleje: Potrzebujemy tylko odpisy z aktu chrztu-juz zamowione i mamy sie do niego zglosic.Zadnych nauk nie potrzebujemy bo jak ksiadz powiedzial czego on stare mazenstwo bedzie uczyl.Mamy tylko ustalic date i tyle.Na pytanie ile to kosztuje powiedzial ze nic,jak chcemy to mamy cos do skarbonki w kosciele wrzucic.Bierzmowania Bartek nie potrzebuje do slubu-powienien miec ale nie musi.Tak wiec wczoraj wieczorem moj kolega Bartek ......OSWIADCZYL mi sie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:i teraz mam NARZECZONEGO:diabloti:[/quote] Ja też żyję w grzechu, hehe ;) A słyszałaś o czymś takim, jak "świadek chrztu"? Na zasadzie chrzestnego, a nie musi mieć tych wszystkich posranych sakramentów ;) Jak mój braciszek zaciąży swoją dziewczynę, to ja świadkiem zostanę, bo kolega mąż w życiu się nie da do kościoła zaciągnąć, nawet po pijaku go nie zaprowadzę, bo za duży jest :diabloti:
apple Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar']Wczora z wieczora moja najdrozsza bratowa i kochany brat uswiadomili mnie,ze............................................................................... zyje w grzechu:mdleje: niemoralnie sie prowadze:mdleje: i jestem na najprostszej drodze do piekla:mdleje:i w ogole mam nie ustabilizowana sytuacje zyciowa:roll:.W ramach pokuty chcialam cala noc lezec krzyzem ale zasnelam na boczku i mi nie wyszlo:diabloti:Zreszta chyba nie wiele by mi to pomoglo....Do czegoz zmierzam moje drogie zapytacie pewnie? Nie wiem czy sie chwalilam ale brat moj zrodzony ojcem sie ostanie juz niebawem-Monika ma sie rozpakowac za ok. miesiac,i z tego szczescia oszaleli i poprosili MNIE azebym matka chrzestna ich synka zostala:mdleje:. Jako ,ze brata mam jednego zgodzilam sie nie myslac o konsekwencjach tego czynu za wiele.Az tu nagle wczoraj wieczorem jak grom z jasnego nieba spadla na nich i na mnie informacja ,ze nie moge nia zostac gdyz..nie mam slubu koscielnego:roll:.Oswiecil ich takze jasnie pan ksiadz ,ze w swietle prawa kanonicznego to ja zyje w wolnym zwiazku,w zasadzie to niemoralnie sie prowadze:cool1:panienka jestem znaczy sie jeszcze:multi:albo zeby nie bylo za wesolo stara panna raczej:cool1:. W sumie to chcielismy z Bartkiem wziac slub koscielny w lutym z okazji 5 lecia tego jak sie okazuje pozal sie boze malzenstwa:evil_lol:,problemem jednak okazalo sie to,iz moj Bartus nie ma bierzmowania-se zapomnial i se nie poszedl na te uroczystosc:evil_lol:.No i wyrwalo mnie z butow ....panika mnie ogarnela bo jak teraz szybko zalatwic jego bierzmowanie,nauki przedslubne,tenze slub kiedy czasu na wyjazd do Polski nie ma. Monika prawie juz urodzila z nerwow.Zaprzeglismy do roboty pol rodziny azeby wypytala znajomych ksiezy co i jak,jak najszybciej to zalatwic tzn. ile trzeba zaplacic:evil_lol::diabloti:.W internecie wyczytalam co nieco. Z informacji uzyskanych na szybko wyszlo na to,ze do zaplanowanych chrzcin nie zdazymy...zalamka..... I tu nagle olsnienie na mnie spadlo,ze przeca moge ten slub wziac tu-zaoszczedzimy na czasie i nie musimy jechac do Polski.Zadzwonilam do polskiego ksiedza z tutejszej parafii i ponownie zwalilo mnie z nog:mdleje: Potrzebujemy tylko odpisy z aktu chrztu-juz zamowione i mamy sie do niego zglosic.Zadnych nauk nie potrzebujemy bo jak ksiadz powiedzial czego on stare mazenstwo bedzie uczyl.Mamy tylko ustalic date i tyle.Na pytanie ile to kosztuje powiedzial ze nic,jak chcemy to mamy cos do skarbonki w kosciele wrzucic.Bierzmowania Bartek nie potrzebuje do slubu-powienien miec ale nie musi.Tak wiec wczoraj wieczorem moj kolega Bartek ......OSWIADCZYL mi sie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:i teraz mam NARZECZONEGO:diabloti:[/quote][FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Buhahahahahahahahahahahaha zajebiste:evil_lol: i osłabiające....ale zajebiste:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]
jbk Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A właśnie, historyjka zaręczynowa tak mnie zajęła, że zapomniałam powiedzieć, że jak się ma w domu białaski, to się śnieg lubi, bo białaski lubią i cudnie na nim wyglądają ;) Od tego roku ja też lubię śnieg, jak Lolcia :)
lolka75 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 hurrrrrrrrrrrraaaaa!!!!!!!!!!bedzie slub[img]http://www.pic4ever.com/images/pop.gif[/img], wesele[img]http://www.pic4ever.com/images/123.gif[/img], tance i obzarstwo[img]http://www.pic4ever.com/images/n7.gif[/img][img]http://www.pic4ever.com/images/dan.gif[/img] rajuuuuuu!!! ale numer[img]http://www.pic4ever.com/images/3120.gif[/img] gratuluje oswiadczyn:multi:...poka piscionek:cool3:
Medorowa Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Buhahahaha padłam:mdleje::evil_lol::evil_lol: Gratuluje:Rose:
jbk Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Pierścionek! Pierścionek! Nie widzielim pierścionka! Lolka dobrze gada, dać jej piwa!
clockwork Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]jasna dupa... straciłam wątek.... po pierwsze było Dilskiego utopić w jeziorze :roll: po drugie..... :mdleje: jak to zyjecie w grzechu??? :crazyeye::crazyeye: WY??? to wy tak razem... yyyyyyy... mieszkacie..... i bez ślubu??? tyle lat??? APOKALIPSA!!!!! :mdleje: po czecie: wcale nie musiałaś gadać że żyjesz w związku... nieformalnym - jak tak zrobiłam jak zostawałam chrzesną siostrzeńca :grins: - sama samiusieńka, żadnego partnera... nigdy :shake: .... :-(:diabloti: aaa mało tego ... na spowiedzi powiedziałam że ... moja ostatnia spowiedź była 3 mies. temu :diabloti: bo sie doliczyć tych 10 let od bierzmowania nie umiałam :eviltong: no i oto i Bartuś (chrześniak) ma najlepszą chrzesną kiera go poprowadzi w wierze chrześcijańskiej :loveu::loveu: gratuluje zaręczyn.... :loveu::loveu: i wszystkiego naj na nowej drodze życia:loveu::loveu: kiedy to panieńskie??? :razz::razz: [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='jbk']Ja też żyję w grzechu, hehe ;) A słyszałaś o czymś takim, jak "świadek chrztu"? Na zasadzie chrzestnego, a nie musi mieć tych wszystkich posranych sakramentów ;) [/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]zależy od xiędza ..... ;)[/B][/COLOR][/FONT]
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]gratuluje zaręczyn :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]takie to urocze i takie hmm...[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]romantyczne :evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B]z pewnością to POWAŻNY KROK W WASZYM ŻYCIU :) :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] najwyzszy czas go zrobic jak sie okazuje:roll: [quote name='jbk']Ja też żyję w grzechu, hehe ;) A słyszałaś o czymś takim, jak "świadek chrztu"? Na zasadzie chrzestnego, a nie musi mieć tych wszystkich posranych sakramentów ;) Jak mój braciszek zaciąży swoją dziewczynę, to ja świadkiem zostanę, bo kolega mąż w życiu się nie da do kościoła zaciągnąć, nawet po pijaku go nie zaprowadzę, bo za duży jest :diabloti:[/quote] slyszec to ja slyszalam ale ten pan ksiadz chyba nie slyszal...no trudno..sie poswiece :evil_lol: [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Buhahahahahahahahahahahaha zajebiste:evil_lol: i osłabiające....ale zajebiste:evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] jak dla kogo:diabloti: [quote name='jbk']A właśnie, historyjka zaręczynowa tak mnie zajęła, że zapomniałam powiedzieć, że jak się ma w domu białaski, to się śnieg lubi, bo białaski lubią i cudnie na nim wyglądają ;) Od tego roku ja też lubię śnieg, jak Lolcia :)[/quote] ja mam brazowego psa to co mam lubic w zwiazku z tym?:diabloti: nie lubie zimy..bardzo nie lubie ..zima jestem nieszczesliwa:cool1:
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='lolka75']hurrrrrrrrrrrraaaaa!!!!!!!!!!bedzie slub[IMG]http://www.pic4ever.com/images/pop.gif[/IMG], wesele[IMG]http://www.pic4ever.com/images/123.gif[/IMG], tance i obzarstwo[IMG]http://www.pic4ever.com/images/n7.gif[/IMG][IMG]http://www.pic4ever.com/images/dan.gif[/IMG] rajuuuuuu!!! ale numer[IMG]http://www.pic4ever.com/images/3120.gif[/IMG] gratuluje oswiadczyn:multi:...poka piscionek:cool3:[/quote] zadnych tancow,zadnego obzarstwa,zadnego pijanstwa....zadnego wesela...powiem tylko TAK i pojde z psem na spacer:diabloti: [quote name='Medorowa']Buhahahaha padłam:mdleje::evil_lol::evil_lol: Gratuluje:Rose:[/quote] powstan:grins: [quote name='jbk']Pierścionek! Pierścionek! Nie widzielim pierścionka! Lolka dobrze gada, dać jej piwa![/quote] musze se wybrac dopieo..no i w podroz poslubna mam zamiar zas jechac:evil_lol::evil_lol:
clockwork Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar']zadnych tancow,zadnego obzarstwa,zadnego pijanstwa....zadnego wesela...powiem tylko TAK i pojde z psem na spacer:diabloti: [/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]aleee żeeee ... psu powiesz TAK?? :roll:[/B][/COLOR][/FONT]
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=blue][B]jasna dupa... straciłam wątek....[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]po pierwsze było Dilskiego utopić w jeziorze :roll:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]po drugie..... :mdleje: [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]jak to zyjecie w grzechu??? :crazyeye::crazyeye: WY??? to wy tak razem... yyyyyyy... mieszkacie..... i bez ślubu??? tyle lat??? APOKALIPSA!!!!! :mdleje: [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]po czecie: wcale nie musiałaś gadać że żyjesz w związku... nieformalnym - jak tak zrobiłam jak zostawałam chrzesną siostrzeńca :grins: - sama samiusieńka, żadnego partnera... nigdy :shake: .... :-(:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]aaa mało tego ... na spowiedzi powiedziałam że ... moja ostatnia spowiedź była 3 mies. temu :diabloti: bo sie doliczyć tych 10 let od bierzmowania nie umiałam :eviltong: no i oto i Bartuś (chrześniak) ma najlepszą chrzesną kiera go poprowadzi w wierze chrześcijańskiej :loveu::loveu:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]gratuluje zaręczyn.... :loveu::loveu: i wszystkiego naj na nowej drodze życia:loveu::loveu:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]kiedy to panieńskie??? :razz::razz:[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Arial][COLOR=blue][B]zależy od xiędza ..... ;)[/B][/COLOR][/FONT][/quote] ja bym sie tam nie przyznawala,ale moja bratowa niczego nie swiadoma,spokojnie udzielila odpowiedzi na pytanie czy jestem mezatka....powiedziala ,ze tak po czym okazalo sie ze jednak nie:evil_lol::evil_lol: I wlasnie dokladnie jest tak jak piszesz: wszytsko zalezy od xiedza:roll: I w ogole zaluje ze nie utopilam mojego psa:diabloti:
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=blue][B]aleee żeeee ... psu powiesz TAK?? :roll:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Psu powiem: jeszcze jeden wyskok i wysle cie na wczasy wypoczynkowe do schroniska:diabloti:
clockwork Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/vip.gif[/IMG]...co to ci sie przykleiło do avatara?? :crazyeye::crazyeye:[/B][/COLOR][/FONT]
lolka75 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar']Psu powiem: jeszcze jeden wyskok i wysle cie na wczasy wypoczynkowe do schroniska:diabloti:[/quote] ale zeby odnioslo skutek to musisz napomniec ze do polskiego schronu:placz::shake:
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=blue][B][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/vip.gif[/IMG]...co to ci sie przykleiło do avatara?? :crazyeye::crazyeye:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: skad to???? nie zauwazylam:crazyeye:
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='lolka75']ale zeby odnioslo skutek to musisz napomniec ze do polskiego schronu:placz::shake:[/quote] jak sie upre to i do chinskiego go oddam:diabloti:
jbk Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar']jak sie upre to i do chinskiego go oddam:diabloti:[/quote] W Chinach nie ma schronów, bezpańskie psy idą na obiad :mad:
bonita Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar']Wczora z wieczora moja najdrozsza bratowa i kochany brat uswiadomili mnie,ze............................................................................... zyje w grzechu:mdleje: niemoralnie sie prowadze:mdleje: i jestem na najprostszej drodze do piekla:mdleje:i w ogole mam nie ustabilizowana sytuacje zyciowa:roll:.W ramach pokuty chcialam cala noc lezec krzyzem ale zasnelam na boczku i mi nie wyszlo:diabloti:Zreszta chyba nie wiele by mi to pomoglo....Do czegoz zmierzam moje drogie zapytacie pewnie? Nie wiem czy sie chwalilam ale brat moj zrodzony ojcem sie ostanie juz niebawem-Monika ma sie rozpakowac za ok. miesiac,i z tego szczescia oszaleli i poprosili MNIE azebym matka chrzestna ich synka zostala:mdleje:. Jako ,ze brata mam jednego zgodzilam sie nie myslac o konsekwencjach tego czynu za wiele.Az tu nagle wczoraj wieczorem jak grom z jasnego nieba spadla na nich i na mnie informacja ,ze nie moge nia zostac gdyz..nie mam slubu koscielnego:roll:.Oswiecil ich takze jasnie pan ksiadz ,ze w swietle prawa kanonicznego to ja zyje w wolnym zwiazku,w zasadzie to niemoralnie sie prowadze:cool1:panienka jestem znaczy sie jeszcze:multi:albo zeby nie bylo za wesolo stara panna raczej:cool1:. W sumie to chcielismy z Bartkiem wziac slub koscielny w lutym z okazji 5 lecia tego jak sie okazuje pozal sie boze malzenstwa:evil_lol:,problemem jednak okazalo sie to,iz moj Bartus nie ma bierzmowania-se zapomnial i se nie poszedl na te uroczystosc:evil_lol:.No i wyrwalo mnie z butow ....panika mnie ogarnela bo jak teraz szybko zalatwic jego bierzmowanie,nauki przedslubne,tenze slub kiedy czasu na wyjazd do Polski nie ma. Monika prawie juz urodzila z nerwow.Zaprzeglismy do roboty pol rodziny azeby wypytala znajomych ksiezy co i jak,jak najszybciej to zalatwic tzn. ile trzeba zaplacic:evil_lol::diabloti:.W internecie wyczytalam co nieco. Z informacji uzyskanych na szybko wyszlo na to,ze do zaplanowanych chrzcin nie zdazymy...zalamka..... I tu nagle olsnienie na mnie spadlo,ze przeca moge ten slub wziac tu-zaoszczedzimy na czasie i nie musimy jechac do Polski.Zadzwonilam do polskiego ksiedza z tutejszej parafii i ponownie zwalilo mnie z nog:mdleje: Potrzebujemy tylko odpisy z aktu chrztu-juz zamowione i mamy sie do niego zglosic.Zadnych nauk nie potrzebujemy bo jak ksiadz powiedzial czego on stare mazenstwo bedzie uczyl.Mamy tylko ustalic date i tyle.Na pytanie ile to kosztuje powiedzial ze nic,jak chcemy to mamy cos do skarbonki w kosciele wrzucic.Bierzmowania Bartek nie potrzebuje do slubu-powienien miec ale nie musi.Tak wiec wczoraj wieczorem moj kolega Bartek ......OSWIADCZYL mi sie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:i teraz mam NARZECZONEGO:diabloti:[/quote] [B][I][COLOR=blue]:grin::grin::grin:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]:multi:Ja chciałam Ci moja PSYjaciółko serdecznie pogratulejszynować[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]zaręczyn z Twoim kolegą:evil_lol:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Wreszcie się będziesz moralnie prowadziła i skończysz z życiem w grzechu:diabloti::diabloti::diabloti:[/COLOR][/I][/B]
agbar Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='Vectra']Cześć grzesznico :loveu: :loveu: :loveu:[/quote] czesc najukochansza:loveu::loveu: [quote name='jbk']W Chinach nie ma schronów, bezpańskie psy idą na obiad :mad:[/quote] cos tyyyyyy:razz::diabloti: [quote name='bonita'][B][I][COLOR=blue]:grin::grin::grin:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]:multi:Ja chciałam Ci moja PSYjaciółko serdecznie pogratulejszynować[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]zaręczyn z Twoim kolegą:evil_lol:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Wreszcie się będziesz moralnie prowadziła i skończysz z życiem w grzechu:diabloti::diabloti::diabloti:[/COLOR][/I][/B][/quote] Smiejcie sie smiejcie:evil_lol: W co ja sie ubiore na ten moj SLUB:crazyeye::diabloti:buhahhahahaa
jbk Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='agbar'] W co ja sie ubiore na ten moj SLUB:crazyeye::diabloti:buhahhahahaa[/quote] A kiedy go masz? Welon se kup!
malawaszka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 buuahahaha ależ to było romantyczne :roflt: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: GRATULUJĘ!!!!!! Grzesznico :evil_lol::evil_lol::evil_lol: to jakim cudem ja jestem Matką Chrzestną Oliwii skoro nie mam męża??? :niewiem: nikt się mnie o to nie pytał nawet - może da sie to unieważnić? :diabloti: WELON!!!! TAK!!!! idź w samym welonie :roflt: hahahahaha matko bosko niedługo to sama zostanę panną :placz:
Vectra Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Wasiu , nie zostaniesz sama :loveu: ja jestem wierna swoim przekonaniom :diabloti: też mam chrześnice :roll: i nie mam ślubu ani bierzmowania :evil_lol: moja siostra nie ma ślubu kościelnego , bo po co ? ale dzieci ochrzczone :p fakt w jednym kościele były problemy , oj były :evilbat: ale ochrzcił :loveu: bez łapówek , przekonałam go :evil_lol: Bo w sumie nie kumam , co dzieciak winien ? przecież dzieciak nie grzeszy ? :lol:
jbk Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Vectra']Wasiu , nie zostaniesz sama :loveu: ja jestem wierna swoim przekonaniom :diabloti: też mam chrześnice :roll: i nie mam ślubu ani bierzmowania :evil_lol: moja siostra nie ma ślubu kościelnego , bo po co ? ale dzieci ochrzczone :p fakt w jednym kościele były problemy , oj były :evilbat: ale ochrzcił :loveu: bez łapówek , przekonałam go :evil_lol: Bo w sumie nie kumam , co dzieciak winien ? przecież dzieciak nie grzeszy ? :lol:[/quote] Można nie mieć ślubu, gorzej, jak się ma tylko cywilny, bez ślubu jesteś OK dla kościoła ;) Dzieciak nie grzeszy, ale chrzestnych wybiera się po to, żeby w razie śmierci rodziców wychowali dziecko w wierze, więc nie mogą być bezbożnikami żyjącymi w grzechu ;)
Vectra Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='jbk']Można nie mieć ślubu, gorzej, jak się ma tylko cywilny, bez ślubu jesteś OK dla kościoła ;) Dzieciak nie grzeszy, ale chrzestnych wybiera się po to, żeby w razie śmierci rodziców wychowali dziecko w wierze, więc nie mogą być bezbożnikami żyjącymi w grzechu ;)[/quote] na mnie moja chrześnica może liczyć , z tym wychowaniem :evil_lol: :evil_lol: państwowo moja siostra ma męża :diabloti: podpisała akt własności ....
Recommended Posts