Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja dzisiaj nabyłam, na razie byliśmy na krótkim spacerze. Wszyscy się z nas naśmiewają, bo pies chodzi jak mały clown;-)

Ale mam nadzieję, że się przyzwyczai. U nas buty to konieczność - po 3 minutach na śniegu (i zasolonych chodnikach) Czako staje w miejscu wygięty jak paralityk i koniec spaceru, o kupie w tych zaspach mogę zapomnieć- po co ma się chłopak męczyć, skoro w przedpokoju ciepło i wygodnie...

Kupiłam Trixie (teoretycznie buty ochronne na zranioną łapę, ale wyczytałam, że mogą też służyć na mróz, a są w miarę tanie).

• 1 month later...
Posted

[quote name='vpassione']Chyba można było się dopisać w tym temacie
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/128682-Buty[/URL][/QUOTE]

Psiakowi musi być mega niewygodnie w takich bucikach... Mój w takich trzewikach nie chodzi. Nie katuje go :)
Wystarczy, że od czasu do zcasu przyodziewam go w kaftanik cieplarniany :P

Posted

[quote name='Vini.']darkshadow- to pomysl co jest wiekszym katowaniem. nalozenie psu butow i normalne chodzenie w nich, czy skakanie na spacerze, bo sol strasznie szczypie?[/QUOTE]

zawsze mozna posmarowac lapki - lanolina, lub innym lepiszczem - sa rowniez specjalne kremy do lapek.

Posted

[quote name='Vini.']Ale czemu nie zalozyc dla psa butów, gdy jade z psem na pare godzin, tak jak dzisiaj ja pojechałam? Wole byc pewna, ze pies bedzie mial ochrone lapek w tych bucikach, nie wiem ile ten krem trzyma[/QUOTE]

A o jakim kremie mówisz? Możesz podac jakąś nazwę, link? Szukałam w krakvet.pl, ale nie znalazłam.
A co do butów.... jasne, że chodzenie po soli nie jest niczym dobrym dla psiaka, ale chodzenie w butkach tez jest niewygodne.

Posted

ja mowię o lanolinie - [URL]http://www.zrobsobiekrem.pl/?76,lanolina[/URL]
I o kremie Trixie - [URL]http://animalia.pl/produkt,10054,62,Trixie_Krem_do_piel%C4%99gnacji_%C5%82ap.html[/URL]

NIE pisałam, ze masz nie zakladac psu butow - ja mam swoje zdanie, ktore urodzilo sie po obserwacji mojego psa w butach... uwazam, ze poza sytuacja, kiedy lapa jest zraniona, zszyta - nie ma potrzeby meczyc jej butamil.
Jestem przeciwna PRZEBIERANIU psów - ubieranie w celu ochrony to zupelnie co innego.

EOT

Posted

moja tylko jest ubierana ochronnie- dres polarowy jak jest sucho a zimno, kombinezon z polarem na snieg. idzie nam pelerynka polarowa, a na nastepna zime kupuje sam ortalionowy kombinezon z dlugimi lapkami

Posted

[quote name='carolinascotties']ja mowię o lanolinie - [URL]http://www.zrobsobiekrem.pl/?76,lanolina[/URL]
I o kremie Trixie - [URL]http://animalia.pl/produkt,10054,62,Trixie_Krem_do_piel%C4%99gnacji_%C5%82ap.html[/URL]

NIE pisałam, ze masz nie zakladac psu butow - ja mam swoje zdanie, ktore urodzilo sie po obserwacji mojego psa w butach... uwazam, ze poza sytuacja, kiedy lapa jest zraniona, zszyta - nie ma potrzeby meczyc jej butamil.
Jestem przeciwna PRZEBIERANIU psów - ubieranie w celu ochrony to zupelnie co innego.

EOT[/QUOTE]

racja, ubieranie pupilka, żeby nie było mu zimno to co innego niż robenie z niego lalki na pokaz. Tak jak pisałam wczęsniej mój włochacz kombinezonik nosi. Kamien z serca mi spada jak widze, że dzieki nie mu sie nie trzęsie na tym paskudnym mrozie, ktory teraz jest wszechobecy :)

Posted

Ja widziałam nie raz jak psy przywiązane na smyczy stały pod sklepem obok mnie, czekając na swoich panów. Stały na lodzie i przebierały nóżkami, podnosiły jedną łapkę potem drugą i tak na zmianę. To był dla mnie szokujący widok i płakać mi się chciało.Jak można tak dręczyć swojego psa?? W takie mrozy jak teraz były albo wychodzi się z psem na chwilę, żeby się załatwił albo (mając w planach dłuższy spacer) zakłada się swojemu pupilkowi BUTY !!! I to jest według mnie normalne! W czym są gorsze od nas że nie powinny w nich chodzić, albo "śmiesznie wyglądają" ?! Psy powinny mieć butki na mrozy i tyle!

• Upvote 1
Posted

Ej, dziewczyny, a co sądzicie o golfie dla psa? Popatrzcie [URL="http://www.krakvet.pl/chaba-golf-34cm-rozmiar-p-8399.html"]tutaj[/URL]. Niesamowicie mi się podoba. Myslicie, że psiak by się w czyms takim dobrze czuł? Na pewno byłoby mu ciepło, ale czy byłoby mu wygodnie? Jak myślicie?

Posted

Vini, bo ty masz Yorka a Yorkowi wszystko pasuje i we wszystkim się dobrze czuje. Nie to co moja duża gadzina :P
Myslę, że dla niego golfik nie jest dobrym rozwiązaniem :)
zresztą wszystko co musi na siebie zakłądać zawsze go gniecie i gryzie. Wybredniak taki i już :)

• 7 months later...
Posted

A czy ktoś z Was używał butów firmy Chaba? Jeśli przyjdzie mi częściej bywać w centrum zimą z moją poczwarką, to stanowczo zainstaluje jej buty antysolne, bo warszawa pod tym względem jest wybitna, a już zwłaszcza w 'naszej' okolicy mieszkaniowej. No ale potrzebuję czegoś, co wytrzyma, no, owczarka i jego poziom tuptania.

• 1 month later...
Posted

[quote name='zakla']A czy ktoś z Was używał butów firmy Chaba? Jeśli przyjdzie mi częściej bywać w centrum zimą z moją poczwarką, to stanowczo zainstaluje jej buty antysolne, bo warszawa pod tym względem jest wybitna, a już zwłaszcza w 'naszej' okolicy mieszkaniowej. No ale potrzebuję czegoś, co wytrzyma, no, owczarka i jego poziom tuptania.[/QUOTE]

podpinam się pod pytanie niestety. drugi dzień śniegu a mój pies już kuleje i przebiera łapkami, choć jeszcze soli nie zdążyli nasypać. buty firmy CHABA wyglądają znośnie i nie są drogie, więc jestem trochę zainteresowana. ale z kolei na fotkach nie widać, by miały inną podeszwę niż wierzch - i czy pies w tym nie będzie rozjeżdzał się łapami na lodzie? :)
alboooo czy ktoś może polecić inne buty - wyglądające normalnie, praktyczne, trwałe, żadne futerka kokardki brylanty i zamki błyskawicze, i do tego cena niska :)

Posted

Też się zastanawiam nad jakimiś bucikami. Dziś rano łapki smarowane wazeliną ale i tak pies nie chciał chodzić nawet sie załatwić. Popołudniu wazelina zniknęła, i po spacerze łapa się rozkrwawiła. Wieczorem okazało się, że wazelina została pożarta przez pieska :(

• 4 weeks later...
Posted

Kupiłam [B]buty[/B] dla mopsa i jestem w pełni zadowolona bo piesek teraz chodzi na spacery a wcześniej to uciekał do domu. Na poczatku chodził jak pokraka ale już się nauczył i jest super. Niektórzy się śmieją ale co mnie to obchodzi ważne że on jest zadowolony i jest mu ciepło.

• 2 weeks later...
Posted

kup takie skarpety dla niemowlaka, są malutkie więc na yorka pewnie będą dobre, tylko nie wiem czym można środek wyłożyć, zeby od razu nie przemokły

• 1 month later...
Posted

moje buty nie były tanie ale wygodne i ciepłe i uważam że lepiej kupić coś droższego i na dłużej niż coś taniego i na krótko sami wiecie o co mi chodzi