Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja rozmawiałam z Aliną S. U niej też komplet ale obiecała mi dać znać, jak tylko miejsce się zwolni.
Tak, czy inaczej potrzebujemy deklaracji na hotel. To chyba bedzie lepsze wyjście, niż garaż Gabata i towarzystwo trudnego, zaborczego psa (bo raczej trudno będzie ich odizolować od siebie).

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe. Niech ten pies będzie w końcu bezpieczny.

Posted

anawa napisał(a):
Ja rozmawiałam z Aliną S. U niej też komplet ale obiecała mi dać znać, jak tylko miejsce się zwolni.
Tak, czy inaczej potrzebujemy deklaracji na hotel. To chyba bedzie lepsze wyjście, niż garaż Gabata i towarzystwo trudnego, zaborczego psa (bo raczej trudno będzie ich odizolować od siebie).

Anawa, czy u Aliny S. to jest hotel czy dt ?
Znasz osobiscie warunki tam ?

towarzystwo trudnego, zaborczego psa
A widzialas zdjecie tego psa ? Przepiekny bialy mis w czarne laty - cudo ! Jak mis Panda :)

Posted

Ten jego niewinny wygląd to tylko pozory. W ramach socjalizacji uczyłem "pandę" kontaktu z innymi ludźmi za ich zgodą oczywiście, bo wcześniej uprzedzałem gości, że pies jest trudny - a oni na to, że też mają psy i nie boją się. Skończyło się to wymianą kliku par spodni, więc dałem sobie spokój. Teraz gdy ktoś do nas przychodzi to "panda" ląduje w pokoju pod kluczem. To jest "cholerny dziki kundel" i tak jak Baster z lasu (nomen omen tego samego) z tą różnicą, że Baster jest łagodny, zapewne dorastał wśród ludzi i innych zwierząt, a do tego ma taki charakter.
"Pandę" znalazłem jak miał ok. 10 miesięcy i wyglądał strasznie, co wskazywało na to, że od szczeniaka musiał walczyć o przetrwanie, a w związku z tym można założyć, że nie miał dobrego kontaktu z człowiekiem i innymi psami, więc nie miał możliwości socjalizowania.

Teraz toleruje tylko mnie i dla niego liczy się tylko bycie ze mną.

Posted

anawa napisał(a):

Tak, czy inaczej potrzebujemy deklaracji na hotel.

Oczywiscie , wsparcie na utrzymanie Bastera w hotelu jest jaknajbardziej potrzebne.

W takim razie ja od momentu gdy gabat podejmie decyzje przeniesienia Bastera do hotelu deklaruje miesiecznie 30.-- , oprocz tego doloze sie do kosztow leczenia. Wiecej niestety obecnie nie moge, lize jeszcze rany po fakturze za Dziadzia. Jak juz sie wylize, za jakies 3 - 4 miesiace, to moge do miesiecznej deklaracji dolozyc 20.--.

Posted

Tak tylko podrzucę link hoteliku u ZuziM-ktora kocha stare psy /choć raczej chyba sunie /-aale zapytać zawsze mozna -choc nie doczytalam teraz w jakich stronach jest Baster ...http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-ZuziaM-12-nowych-kojcA-w-kilka-w-grudniu-reszta-styczen .. dla starszego psa może to byc dluzszy pobyt ,jesli nie dożywotni../stale deklaracje mocne/..choć to nie domowy hotelik.ale,też sprawdzony i pewny jak u Jamora .
Baster -z powodu wieku i wyniszczenia nie powinien trafić na psa stróżującego -chyba ,ze będzie przebywal w domu,nie w kojcu .Takich jednak b.malo dla takich starszych Onkow jak ten pies -a szkoda .Nie jest to jednak niemożliwe.
http://www.szkoladlapsow.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=3 /a to tak dodatkowo raczej - koszt domowego dt dla psa z fundacji i dogo -to ok. 400 zl /

Posted

mamanabank napisał(a):
Dziękuję, już widziałam!

A jak będą nowe zdjęcia Bastera to też jestem chętna do obejrzenia. Czy wiadomo ile Baster ma lat?

Jutro jadę do schroniska i zrobię parę zdjęć.
Według weterynarza ma ok. 8 lat.

Posted

mamanabank napisał(a):
a gdzie można zobaczyć to zdjęcie?

Ja też jestem ciekawa tego łobuziaka. Gabat - poproszę zdjęcie na maila :)
wellington napisał(a):

W takim razie ja od momentu gdy gabat podejmie decyzje przeniesienia Bastera do hotelu deklaruje miesiecznie 30.-- , oprocz tego doloze sie do kosztow leczenia. Wiecej niestety obecnie nie moge, lize jeszcze rany po fakturze za Dziadzia. Jak juz sie wylize, za jakies 3 - 4 miesiace, to moge do miesiecznej deklaracji dolozyc 20.--.

Na Ciebie zawsze można liczyć. Bardzo dziękujemy :loveu:
U Aliny to mały hotelik domowy, psy mieszkają w domu i jest ich tylko kilka. Alinę "znam przez telefon" ;) ale niedługo osobiście ją odwiedzę, bo to bardzo blisko mnie.

natalijo napisał(a):
To mnie możecie wpisać ze stałą 20 zł i obietnicą na częste, większe wpłaty jednorazowe ;)

Natalijo, wielkie dzięki :loveu:

olga7 napisał(a):
Tak tylko podrzucę link hoteliku u ZuziM-ktora kocha stare psy /choć raczej chyba sunie /-aale zapytać zawsze mozna -choc nie doczytalam teraz w jakich stronach jest Baster ...http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-ZuziaM-12-nowych-kojcA-w-kilka-w-grudniu-reszta-styczen .. dla starszego psa może to byc dluzszy pobyt ,jesli nie dożywotni../stale deklaracje mocne/..choć to nie domowy hotelik.ale,też sprawdzony i pewny jak u Jamora .
koszt domowego dt dla psa z fundacji i dogo -to ok. 400 zl /

Dzięki. Ten hotelik u Zusi wygląda świetnie ale jest baaaaardzo daleko.

Posted

http://www.szkoladlapsow.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=3 To o tym domowym dt albo hoteliku pisalam ,że koszt pobytu tam -to ok. 400 zl - jak dla psów z fundacji i dogo ..,
Opolno Zdój -to miejscowosc uzdrowiskowa kolo Zgorzelca i Bogatyni też .

bo u ZuziM- to kojce nowe i ocieplane budy -i koszt ok. 350 zl ..chyba ..
http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-ZuziaM-12-nowych-kojcA-w-kilka-w-grudniu-reszta-styczen

No i Zuzia mieszka kolo Zgorzelca .

Posted

Dzisiaj rozmawiałem z weterynarzem i odwiedziłem Bastera. Z lekarzem ustaliłem badania krwi ogólne i badanie zeskrobiny skóry, które będą wykonane w środę. Na razie Baster był leczony objawowo, więc badania podpowiedzą co dalej.

Jak można przypuszczać zastałem go przy kaloryferze. Wygląda trochę lepiej, ale cały czas jest słaby i bardzo smutny. Na zdjęciach nie widać jego chudości. Pierwsze co przykuwa uwagę to ogromna głowa z łagodnymi i bardzo smutnymi oczami oraz duża klatka piersiowa, które kontrastują z resztą ciała - zapadnięte boki i słabe, drżące nogi. Ten kontrast to zapewne efekt permanentnego niedożywienia - organizm najpierw wykorzystał wszystkie zapasy tkanki tłuszczowej, a potem zaczął czerpać energię z mięśni.

Baster jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Jak go drapałem po szyi i za uszami to przymykał oczy i widać było, że sprawia mu to olbrzymią przyjemność. Przytulał swoją wielką głowę do kurtki i łaknął tego kontaktu.

Cały czas widzę ten smutek i rezygnację w jego oczach. Muszę wyrwać go ze schroniska! muszę znaleźć mu dom! żeby choć na te kilka lat, które jeszcze przed nim, miał to, o czym zapewne marzył przez całe życie - własny ciepły kąt, pełną miskę i pana, który otoczy go opieką, troskliwością i miłością do ostatnich chwil życia...psiego życia.
Wierzę, że jest ktoś taki na tym świecie tylko Baster jeszcze go nie spotkał.

Posted

Teraz widzę, że Baster nie nadaje się do stróżowania. On musi być przytulany i cały czas bardzo blisko człowieka.
I chyba sporo czasu i pieniędzy ([B]których nie mamy[/B]) będzie potrzebnych na wyleczenie go............ :-(

Posted

łoo jezusie...tożto bidactwo straszne.
Cioteczki na owczarkowe forum go od razu machnijcie. Ma któraś tam konto- bo ja na autoryzację czekaj juz ze 2 miesiące(???)

Posted

Już jest [url]http://owczarki.eu/forum/showthread.php?p=24406#post24406[/url] i tu też [url]http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm[/url] i bardzo proszę o wpisy żeby temat "żył", a "Psy niczyje" (Viva) zrobią mu aukcje Allegro.

Teraz potrzeba tego właściwego Człowieka.

Posted

[quote name='gabat']Już jest [url]http://owczarki.eu/forum/showthread.php?p=24406#post24406[/url] i tu też [url]http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm[/url] i bardzo proszę o wpisy żeby temat "żył", a "Psy niczyje" (Viva) zrobią mu aukcje Allegro.

Teraz potrzeba tego właściwego Człowieka.[/QUOTE]
Gabat tyle robi dla Bastera........... Aż mnie boli serce, że ja niewiele mogę ;(

[quote name='wellington']???
To chyba jakies niedopatrzenie ze strony admina - pisalas do niego ?[/QUOTE]
Niektóre konta pocztowe nie "współpracują" z tym forum i dlatego powinno się skontaktować z administratorem. ja mam to samo, co **kas......... :(

Posted

Proszę się częstować podlinkowanymi banerkami:

Banerki powstały dzięki uprzejmości Paulina_mickey . Niech Basterek idzie w świat............... Ja już dałam dobry przykład :)

Posted

anawa napisał(a):

I chyba sporo czasu i pieniędzy (których nie mamy) będzie potrzebnych na wyleczenie go............ :-(

Anawa, nie mysle zeby leczenie jego bylo wyjatkowo kosztowne.
On jest stary, wyniszczony i wynedznialy, i mysle ze jak sie go odzywi odpowiednio, zadba o futerko, pozbedzie sie pasozytow, to z niego bedzie piekny pies . Moze bedzie trzeba mu podawac cos na stawy, cos na serce, ale to nie sa drogie leki.
Najwazniejsze zeby mial swojego kochajacego czlowieka - wtedy prawie sam wyzdrowieje i wypieknieje :)