Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

edit. 04.01.2010
Szogun juz bezpieczny u jamora !

album zdjec - do ogłoszeń
http://jamor.fotosik.pl/albumy/719576-17.html

Dzisiaj w pracy przyszła do mnie znajoma z info, że w Józefowie pod Otwockiem do jej siostry przybłąkał się pies.

Duzy, czarny, wielkosci labka, młody - prawdopodobnie jeszcze szczeniak. Widziałam na słabym mmsie.

Siostra go nie zatrzyma, bo mąz stracił pracę, bo maja 3 dzieci i w ogole jest tragedia i koniec kropka nie ma mowy.

Odwiozą psa do Celestynowa do konca tygodnia, jak nic się dla niego nie znajdzie.:placz:

Pies przebywa w okolicach ulic Wiślana i Polna.
. Proponowałam im karmę - nie chcą przyjąć, nie chcą karmić go nie chcą, bo się boją ze się przyzwyczai :-(

kontakt do dziewczyny, która obecnie ma tego psa jakoś niedaleko domu: [FONT=Times New Roman]508 100 712[/FONT]

Czy ktoś może jakoś pomóc?

My mamy pod opieką 25 psów w Warszawie, nie utkniemy nic więcej, bo nie mamy gdzie, nie mamy jak, nie mamy za co ....:placz:

A słyszałam ,że w Celestynowie to w ogole dzieją się straszne rzeczy :(

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciężko teraz będzie mu coś na szybkości znaleźć... nikt nie chce dać dt ani tym bardziej ds....

w Celestynowie nie przyjmują już samców chyba... tak mi się coś obiło o uszy ale nie wiem jaka jest prawda.

Posted

idusiek napisał(a):
ok ze zdjec kojarzę, ze ma ogon :/
dopytam jeszcze dzisiaj,
a zdjec nie dostałam :/

w duuu .. nas mają wszyscy ;(

zdjecia psa:

spi pod stołem na dworze, wyniesli mu kołdrę

pod domem - widac liczne pogryzienia i rany, ma tez dane na łapie i na poduszce:

Posted

przed świętami musi byc zabrany, bo oni wyjeżdzają
mieszkaja na podwórku z kims jeszcze i ta osoba na pewno nie da mu jesc i chce zeby pies zniknał a ci ludzie gdzies wyjezdzają.

Nie, no , ja nie daję rady i fizycznie i psychicznie już a dogomaniacy maja oczywisćie wszystko w dupie poza swoim własnym nosem i psami o których będa pisac a zjadł a kupkę zrobił a dzien dobry a dobranoc...a hopsaj :(
Ja rozumiem, że każdy ma swoje, ale nie rozumiem, ze nawet sie tu nikt nie odezwie, bo się nie wiem ,boją wszyscy, że zaraz im psa wepchnę w kieszeń.

Zbanujcie mnie najlepiej, przynajmniej nie będe miała problemu, że na dogo jest olewka. ;(

Kosu, Tanitka, Sylwia? Żyjecie WY? to okolice WASZEJ POMOCY kurna mac! :(

Posted

Oczywiscie, ze każdy ma innych w doopie, i pisze o kupkach swych pisątek. Ja tez zawsze proszę o pomoc na innych watkach, w tym na Ostrowskim, NIGDY pies z kulawa nogą mi nie odpowiedział.

Posted

tak słyszałam ,że biegają nawet pod schronem po lesie i w okolicach- słyszłam od osoby, ktora pojechała tam zaadoptować psa i bała się wyjść z samochodu, bo otoczyła ją chmara psów a była dopiero pod bramą schronu.

A o Ostrowi pisz co chcesz, ja bronić jej nie zamierzam - znam fakty i mi to wystarczy. Wal śmiało ;)

Posted

pod schronem jest kilku stlalych rezydentow ktore nie biegaja poza schronem chyba ze ktos nowego psa wyrzuci to pewnie biega jak po innych miejscowosciach ,celestynow jest znany i ludzie podrzucja psy z calego mazowsza.

Posted

No i owszem szczekaja i to chetnie w grupie ( tak to juz z psami jest), ale nie sa grozne.
Kazdy z nich poszedlby z mila checia do domu, gdzie szczekalby tylko sam.

Posted

do lasku przed schronem wypuszczane sa na spacer ale stali rezydenci ,wracja spowrotem,przed schronem ma budy kilku lagodnych rezydentow,lepiej maja tam niz na przepelnionych wybiegach.lepiej pisac oceny jak sie samemu kilka razy pojedzie i chociaz porozmawia

Posted

idusiek napisał(a):
jestem w pracy, nie mam dostepu do maila prywatnego i tym sposobem nie mam jak sie zalogowac na ich forach.

kto jest na dogo od labków? bo ja nie znam...

Dogo-RASY- Grupa 8 Labradory
np. Basia i Barri

Posted

jezu, ciotki, co Wy myślicie ze ja schronisk nie znam?
Czy ze się do Celestynowa przyczepiłam?

Jedzcie po niego jeszcze dzis,u mieszczajcie gdzie chcecie, mi 31 pies nie jest potrzebny, naprawdę.
Po prostu myślałam ,ze ktoś POMOŻE temu psu -zanim trafi do schronu.
Bo będzie miał większe szanse na dom jak będzie w hotelu albo w DT a w tej masie w schronei zginie - tym bardziej ,zę czarny jest.
Dobrze wiemy jakie powodzenie mają czarne psy w schronach.
Chcecie sie z kims kłocić, to pokłoccie się miedzy sobą a ode mnie sie odczepcie, bo serio zaraz zwariuję.

Chcecie Kontakt do pani, zeby psa odwieżć? maja sami przywieżć? Kiedy? mtf, tundra - mozecie po niego podjechać juz dzis i zabrac go do schronu ?

Posted

mozesz zadzwonic do schronu -pani iza jest pod telefonem w godz.13-14,o 12 nie bo jest karmienie.moze go przywiezc straz jesli pani iza przyjmuje nowe psy bo wiem ze nowy prezes robi nieprzyjemnosci jej z powodu przepelnienia ,gmina otwock nie wywiazuje sie z platnosci za psy otwockie.moze gdyby go nie mogla wziac to wezmie go ta osoba ktora wie ze w celestynowie psy przepadaja to on nie przepadnie.mieszkam kolo piasecza i na razie sie tam nie wybieram.tel.celestynow022-7897061 lub 602 378 437komorka pani dzialak