Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka jest niestety większa, tak mniej więcej sięgająca do kolan. Ale jest bardzo łagodna i potulna. Nie zważyłam u niej żadnych oznak agresji wobec ludzi i innych psów a nawet kotów.
Zostanie mi już trzy pieski...A więc trzy czekają na nowy dom
Ja niedługo wyjeżdżam i naprawdę nie wiem co ma dalej z nimi uczynić

Posted

Kasiu, strona którą podałaś to strona do logowania, nie można obejrzeć zdjęć. Wrzuć może na imageshack.us, tam nie trzeba się logować, żeby wstawić fotke i można wstawiać całe foldery plików na raz.

Posted

To co, wystawiamy tak, czy czekamy na zdjęcia po odpchleniu i wykąpaniu? Te gluty są cudne, to jest mój absolutny favoryt, ma u mnie tymczas kiedy tylko chce:

Posted

Prawda matka jest większym psem (to ten bardziej kudłaty), ale jest naprawdę bardzo sympatyczna i łagodna.
Pieski są już wykąpane, osuszone i częściowo (zewnętrznie) odrobaczone. Jutro jeden z nich pójdzie do Nowego Właściciela.
Postaram się jutro zrobić im nowe zdjęcia i umieścić na stronie (przepraszam za jakość, ale mój aparat przeżył już lata swojej świetności, zaś ustawienie piesków jest trudne...)
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wsparcie

Posted

UWAGA!

POSZUKIWANA JEST FUNDACJA / STOWARZYSZENIE, KTÓRE PRZYJMIE SUKĘ I JEJ BANDĘ POD SWOJE SKRZYDŁA.

Ja już zaczynam zbierać środki na książeczki, szczepienia, odrobaczanie itp. Ze względów formalnych myślę, że najlepiej byłoby, gdyby oficjalną opiekę nad psami roztoczyła któraś z obecnych na Dogo fundacji, posiadająca konto i możliwość rozliczeń. Halo, halo, Drogie Fundacje, gdzie jesteście?

Posted

Mamcia jest urocza, pozwoliłam sobie zawiadomić Ciotki od Kudłaczy!

Moje allegro dla glutów, nazwanych roboczo Bezdomną Drużyną Zbójecką (bo odnalazłam ich an forum rekonstrukcji historycznych, ale na rycerzy mi nie wyglądają, bardziej na Rozkosznych Rozbójników :D)

http://www.allegro.pl/item852834574_ang_scandinavian_arts_hildebrand_dla_zbojow.html ;)

Gdyby Zbójów przygarnęła jakaś Fundacja, możnaby allegro cegiełkowe itp... Haaaaalo?

Posted

Faerie napisał(a):
Mamcia jest urocza, pozwoliłam sobie zawiadomić Ciotki od Kudłaczy!

Moje allegro dla glutów, nazwanych roboczo Bezdomną Drużyną Zbójecką (bo odnalazłam ich an forum rekonstrukcji historycznych, ale na rycerzy mi nie wyglądają, bardziej na Rozkosznych Rozbójników :D)

http://www.allegro.pl/item852834574_ang_scandinavian_arts_hildebrand_dla_zbojow.html ;)

Gdyby Zbójów przygarnęła jakaś Fundacja, możnaby allegro cegiełkowe itp... Haaaaalo?

Bardzo dobrze, że powiadomiłaś "kudłaczy". Maluchy zawsze znajdą domki, a mamusia troszkę później , ale też:) Śliczna jest:) Jak z wielkością i wagą bo szczerze nie przeczytałąm wątku...

Posted

Wójt mojej gminy zobowiązał się za każdego pieska zapłacić jednorazowo 1 000 zł na schronisko, które przyjmie te pociechy (transport zapewniony).
Bardzo proszę niech ktoś poleci mi taką placówkę która przyjęłaby te pieski bo ja w sobotę wyjeżdżam a wtedy one zostaną zdane jedynie na los... Obecnie zostanie 4 szczeniaki (1 dziewczynka i 3 chłopczyki) + matka, i ewentualnie jej córa z poprzedniego miotu.

Posted

Pieski można transportować urzędowym samochodem do jakieś zinstytucjonalizowanej jednostki (potrzebna jest bowiem faktura potwierdzająca ,,darowiznę")
Ja sama mogę zawieść je w okolice Lublina (piątek), Warszawy (ewentualnie (!) poniedziałek), Łodzi (w Łodzi będę w środę) jakby ktoś chciał?
Na Śląsk też mogłyby jakoś dotrzeć, ale to już po Świętach (jeśli ktoś by zobowiązałby się na 100% przygarnąć szczeniaczka to moja znajoma mogłaby się zająć przez Święta a potem piesek byłby zawieziony do Nowego Właściciela). Nie ukrywam że wolałabym szczeniakom znaleźć prawdziwe domy, ale jest to niezmiernie trudne.
Jeśli do soboty nie znajdę nikogo ani niczego to będą musiały iść z powrotnym na mróz... Ponieważ wyjeżdżam, może uda mi się przesunąć termin wyjazdu, ale to najwyżej do wtorku przedświątecznego wracam dopiero na początku marca.

Posted

Przepraszam, byłam dzisiaj strasznie zaganiana i nie miałam kiedy się zająć.

Miałam trzy odpowiedzi z ogłoszeń piesowych, wysłałam w odpowiedzi zdjęcia i peany nasz szczylami i prosbę, żeby do Ciebie dzwonili - mam nadzieję, że chociaż jeden telefon będzie. Jutro od rana będę dzwonić po fundacjach i opisywać sprawę, możę któraś się skusi.

A tak swoją drogą, fajnego macie wójta, że tak się zobowiązał. Większości wójtów bezdomne psy wiszą luźnym kalafiorem... Chyba, że masz jakiś specjalny sposób na wyciąganie od wójtów kasy na bezpańskie psy, to nam go tu sprzedaj. :D

Posted

Faerie, a może te pieniądze wójt wpłaci na fundację, że, która zajmie się opieką nad maluchami?1000zł to dużo, w schronisku takie maluszki mają cięzko - marzną,chorują i odchodzą.

Posted

Wyprosili mnie drzwiami to weszłam oknem (to dzięki namowom Pani ze schroniska), ale rzeczywiście Pan Wójt jest w porządku, w przeciwieństwie do opieszałej administracji. Postaram się zrobić teraz pieskom zdjęcia bo w ciągu dnia nie maiłam jak. Umieszczę je tam gdzie wczoraj.