kasiasol Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Znalazłam kolejna chętną osobę na pieska (w piątek zawiozę go do Lublina). Czekam w dalszym ciągu na 3 odpowiedzi (jutro powinnam wiedzieć co i jak), więc jeśli byłyby pozytywne to wszystkie psiunie trafiłyby do Dobrych Właścicieli. Ja mogę się opiekować pieskami do wtorku. Pani z Konstancina prowadzi schronisko dla kotów, ale przyjmuje również szczeniaczki (dom tymczasowy). Fundacja Emir nie przyjmie piesków chyba, że ktoś się zobowiąże być dla nich domem tymczasowym (umowa i rachunki -wiadomo). Ofiarowane zostały pieniążki na sterylizację Matki, ale nie ma osoby która zajęłaby się opieką psiuni po zabiegu no i dalszym jej istnieniem. Na pewno sprawa przejmowania pieniędzy za bezdomne pieski jest gorąca... Quote
bico Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 kasiasol napisał(a):Znalazłam kolejna chętną osobę na pieska (w piątek zawiozę go do Lublina). Czekam w dalszym ciągu na 3 odpowiedzi (jutro powinnam wiedzieć co i jak), więc jeśli byłyby pozytywne to wszystkie psiunie trafiłyby do Dobrych Właścicieli. o matko...oby się udało wszystkim dobre domki znaleźć...a te potencjalne DS, to sprawdzone? będzie im dobrze? kasiasol napisał(a): Ja mogę się opiekować pieskami do wtorku. Pani z Konstancina prowadzi schronisko dla kotów, ale przyjmuje również szczeniaczki (dom tymczasowy). Fundacja Emir nie przyjmie piesków chyba, że ktoś się zobowiąże być dla nich domem tymczasowym (umowa i rachunki -wiadomo). a co propozycją DT u Igiełki? Kontaktował się ktoś z nią w tej sprawie??? Poza tym, skoro Emir użycza konta, a ta pani w Konstancinie prowadzi prywatne schronisko, to w razie czego mogły by tam trafić??? Quote
bico Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 będę niecierpliwie czekała na wieści...kasiasol, jak tylko coś będzie wiadomo więcej, to napisz tu szybko:oops::roll: Quote
kasiasol Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Niestety zostaję z 3 psiakami. Musze pojechać dzisiaj do Wójta i przedstawić mu sprawę, ale nie wiem kogo mam podać za dom tymczasowy: Igiełkę, Konstancin, czy Emira... Quote
Faerie Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Czy ta wspomniana Pani z Konstancina prowadzi oficjalne przytulisko czy taki 'dziki' DT? Jeśli oficjalne, to wójt mógłby jej wpłacić pieniądze bez pośredników, jeśli nieoficjalne, to trzeba zadzwonić do Pani żeby ona zadzwoniła do EMIRA, potem niech EMIR zadzwoni do wójta i weźmie na siebie sprawy administracyjne, a szczyle w samochód i do Konstancina. Potem ta Pani będzie się rozliczać z EMIREM. Ale najpierw musi być 100% pewne że psy idą na tymczas i idą wszystkie, nie ma co dzwonić do EMIRA jeśli nie ma zaklepanego domu. Póki co pewne jest że a) wójt da pieniądze b) EMIR przyjmie pieniądze i będzie się rozliczał z tymczasem Niepewne jest: c) kto będzie tymczasem Igiełko, prosimy o kontakt! Quote
mtf zalesie Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 ta pani z konstancina to fundacja sw,franciszka-azyl glownie dla kotow i troche malych psow,wolontariuszem jest asia ronda ktora tez bywa na dogo,/aktualnie zalozyla watek/fundacja wystawia rachunki i zbiera 1procent,maja tez strone internetowa. Quote
Igiełka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Witajcie przepraszam że dopiero teraz ale właśnie wróciłam do domu. Niektórzy są gorsi niż dzikie bestie. Znajoma dzwoniła że leży na środku jezdni potrącony kot a właściwie to kotka z maluchem. Niestety po przybyciu na miejce przeżyłam koszmar Koty były tylko już pewnie od dawna za TM:-(Tak sie spieszyłam i nie zdążyłam wiecie jak ja się teraz czuje po tym wszystkim. Quote
Igiełka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Jeśli chodzi o Dt u mnie to moge wziąść ale tylko jednego szczeniorka. Może ktoś mógłby tej pozostałej dwójce zapewnić bezpieczny kąt. A co z matką maluchów i czy macie jej jakieś zdjęcia? Quote
kasiasol Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Do Lublina biorę jutro dwa pieski. Wszystkie domy do których już trafiły/ trafią pieski są na prawdę dobrymi miejscami (będę miała z nimi kontakt). We wtorek mam dać jeszcze pieska. Zostanie mi wtedy jedynie Rudka (ruda dziewczynka). Ja czekam jeszcze na jedną odpowiedź więc może.... A co do Matki to zdjęcia są na: http://pl.tinypic.com/ e-mail: [email protected] hasło: bialemleko Jak wrócę w marcu i matka jeszcze będzie to podejmę się opieki po sterylizacji (moja sunia która jej nie akceptuje będzie wtedy z rodzicami), ale później to nie wiem... Quote
bico Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 czyli zostaje bez DS tylko Rudka? Inne maluchy mają pewne DS? Do kogo trafi Rudka? Do Igiełki czy do Konstancina? co z nią będzie????:( Quote
kasiasol Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Kolejne dwa psiuńki spędzają już wieczory ze swoimi pańciami. Nieustająco szukam domku dla Rudki...wszyscy co się o nią pytają woleliby małego pieska :-( Od dwóch dni nie widziałam matki szczeniąt, aż boję się myśleć. Jest tak przerażająco zimno :-(. Quote
Igiełka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Kasiu jaka to jest miejscowość? i Gdzie teraz mała przebywa? Quote
kasiasol Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Rudka przebywa u mnie w domu jeszcze ze swoim braciszkiem, którego mam wydać we wtorek. Mieszkam 10 km od Radomia w stronę Łodzi. Quote
Igiełka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 A u ciebie Kasiu do kiedy mała może zostać? Quote
kasiasol Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 U mnie może zostać niestety do wtorku Quote
bico Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Kasia, jakie są plany wobec Rudki? Jedzie do Konstancina? Do Igiełki? Czy na DT Faerie? Przecież jej nie możesz wypuścić samą na taki mróź...zamarznie...:(:(:( Quote
kasiasol Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Sunia ma ok. 2 m-cy. A gdzie Ty Igiełko mieszkasz? Właściwie to sama nie wiem gdzie będzie tej bidulce najlepiej... Quote
bico Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 zdecydujcie coś...bo czas ucieka...:(a jeszcze transport... Quote
kasiasol Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ja mogę sunię zawieźć do Warszawy (będę w poniedziałek) i do Lublina... Zresztą koszty transportu obiecał również pokryć Wójt...(ale tylko w miejsce z którego dostanie fakturę) Quote
Igiełka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Witajcie ja faktur narazie nie wystawiam zapewniam troskliwą opiekę Quote
kasiasol Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Nie wiem co mam teraz zrobić? :-( Moi rodzice (choć jeszcze o tym nie wiedzą...) na początku roku będą we Wrocławiu więc jeśli jest tam ktoś chętny przyjąć Rudkę to (mam nadzieję...) mogliby ją tam zawieźć... Quote
Igiełka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Rudka leży mi na sercu. Miejsca i serca mam pod dostakiem. Dla mnie problemem jest zrobić jej szczepienia kupić najlepszą karmę dla szczeniąt i zapewnić jej leczenie jeśli sytuacja będzie tego wymagać.Ponieważ leże finansowo. Na dodatek jeszcze nie ma transportu.:-( Quote
kasiasol Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jak pisałam już wcześniej jest czek na 200 $ (co prawda myślałam że to będzie na Mamuśkę), ale póki co Rudka jest ważniejsza... Quote
Recommended Posts