Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już nie umiem się doczekać aż z Niuńki zrobi się prawdziwa pannica po trymowaniu :D:D:D uwież mi psa nie poznasz, takie dziwne uczucie :P jakby nie twój był...my też przed pierwszym trymowaniem byliśmy strasznie zarośnięci....

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nieno ma...coprawda sznupki można ręcznie wytrymować do skóry ale tak robią zazwyczaj jakiś czas przed wystawą, ale ty chyba nie musisz, wystarczy że przetrymujesz do ok 3 cm i będzize ładnie...
dla przykładu Alex przed pierwszym trymowaniem:
http://img297.imageshack.us/img297/5761/dsc5984.jpg

Alex po trymowaniu:
http://img410.imageshack.us/img410/7379/dsc5993.jpg

hehe, mówie ci to jest taki szok ale szybko przyzwyczaisz się że ładnie wytrymowany psiak jest super i może nawet zaczniesz sama robić Niuńke :D:D:D tak jak ja..

Posted

niunka04 napisał(a):
mój mały baranek;) Kurcze nie mogę sobie jej wyobrazić bez tego puchu;) a po trymowaniu pies wogóle nie ma sierści???

Zależy jak kto określa trymowanie - jedni tylko podrywają, a drudzy rwą na łyso. I uwierz mi, ze rwanie na łyso jest lepsze. Włos jest bardziej błyszczący, prostrzy i ostrzejszy;-)
Zobacz Holly Kaho. Zawsze rwana na łyso:lol:(w sumie to dopiero 1 raz, bo malutka była, a potem przyszła zima:diabloti:) Ale możesz też porównać mojego Gordonka z innymi psami. Gordon ma super lśniącą sierść, doskonale czarną i bardzo ostrą;)

Posted

Niki wczoraj skończyła 4 miesiące chciałabym się pochwalić;) No a dzień wcześniej narobiła rodzicom na lóżko:shake: nikt nie ma pojęcią dlaczego to zrobiła tak po prostu:crazyeye:

Posted

Nika pije śnieg;)

Kto pierwszy w domku czyli gonitwa za mamą;)

działka obok naszej;) jak Nika poszła tam biegać to w pewnym momencie zniknęła zakopując się w śniegu;)

Posted

może i sznaucerkom nie spina się włosków nad oczkami ale może się mylę, jednak myślę że bezpieczniej jest to dla oczek malutkiej :) jest zbyt zimno by ją obciąć i do tego czasu musi być gumeczka :)

Posted

[quote name='jolek68']może i sznaucerkom nie spina się włosków nad oczkami ale może się mylę, jednak myślę że bezpieczniej jest to dla oczek malutkiej :) jest zbyt zimno by ją obciąć i do tego czasu musi być gumeczka :)
Wystarczy podciąć na ukos grzywkę i Nicola przejrzy na oczka:loveu: Nie trzeba ścinać drzewa, żeby zerwać gałązkę:lol:
[quote name='niunka04']

To tak na szybkiego zdjęcie Niki po zdjęciu plasterków;) męczyć ja dalej czy starczy????
Jest super, na razie wystarczy klejenia, ale jak zacznie stawiać, to przedłuż jej jeszcze na kilka dni;-)