Doginka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='niunka04']spoczko nic się nie stało;) Niestety kiteczki już nie ma została brutalnie obcięta..;) Miała ale w trakcie wyszło że jednak nie bedę jej rwać na łyso...;) Przemilczę to co widzę na fotach:crazyeye: Sznupka od fryzjera po pierwszym trymowaniu:crazyeye: Zero odpicowania na cacy, broda źle zrobiona - nie podkreśla długości kufy:shake: Grzywka też niezbyt ładnie - nie nadaje szlachetności głowie:shake: Firanka jakby nie ruszona, łapki nie podstrzyżone:-( A przedpiersie to chyba wcale nie było ruszone:shake::crazyeye:Gdzie tu podkreślony przód?:cool3: Poza tym sznup na łyso zrobiony już po pierwszym odroście lśni, a tu .....przemilczę:razz: Uszy trzeba podkleić koniecznie;) Kaho, masz foty Holly po pierwszym rwaniu u mnie? Quote
niunka04 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 powiem tylko o łapkach bo podstrzyżone niczego więcej nie bronie. Teraz z perspektywy jak patrze to... No cóż szybciej muszę zrobić prawko. Dużo będzie jej to odrastać Doginko żeby nadawała się na następny raz???? Quote
niunka04 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 dubel ostatnie zdjecie jest troche ucięte więc trzeba je skopiować na dysk albo otworzyć same Quote
niunka04 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 straralam sie zrobić małej kilka zdjęć z boku żeby było lepiej widać Quote
Pegaza Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 A mi sie w tej wersji Nico podoba:) nie znam sie na trymowaniu ...wiec dla laika dobrze wyglada;) Quote
niunka04 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 A i wkleje obiecaną fotke ze studniówki;) z partnerem;) Quote
Doginka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='niunka04']powiem tylko o łapkach bo podstrzyżone niczego więcej nie bronie. Teraz z perspektywy jak patrze to... No cóż szybciej muszę zrobić prawko. Dużo będzie jej to odrastać Doginko żeby nadawała się na następny raz????[/QUOTE] Ona cały czas się nadaje do rwania na łyso, ale poczekaj do wiosny, wtedy przycięte włoski łatwiej będzie złapać:-) I koniecznie podklej te uszka stojące, dopóki Nika jest malutka;) [quote name='Pegaza']A mi sie w tej wersji Nico podoba:) nie znam sie na trymowaniu ...wiec dla laika dobrze wyglada;)[/QUOTE] Dla laika tak, ale ja patrzę na sznupki pod kątem wzorca:lol: - zboczenie wystawowe:diabloti: Mi też się Nikolka podoba taka jak jest, ale może być jeszcze piękniejsza:loveu: Quote
niunka04 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Doginko Kochana przyjmiesz mnie jakos wiosna lato z paskudkiem..??? Pani wogóle nie chciala jej rwać na łyso. Mowiła ze jak nie wystawowy to po co męczyć. Quote
Pegaza Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 No super wygladalas:loveu: i sliczna kiecka:) a jaka ladna focia hihi Quote
Evelynkaa Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 http://img515.imageshack.us/img515/6466/dsc03011x.jpg nononono cóż za fotencja :D:D:D i cóż za partner, którego nie widać bo tak wtulony w naszą Niunke :) Kochana wyglądałaś bosko :) A jeśli chodzi o Niki to wydaje mi się że po pierwsze dobrze że na te mrozy nie jest zrobiona na łyso...po drugie po pierwszym trymowaniu tak jak było tu, nie ma możliwości żeby sierść się błyszczała, moim zdaniem błyszczeć będzie się dopiero to co zostało wyrwane i odrośnie, tak było w przypadku mojego Alexa (mając na uwadze to że Nika też podobno ma miękką wadliwą sierść), ale jak wiadomo u Westów się tylko okrywowy włos wyrywa, więc mogę się mylić Doginko. Podszerstek zdaje się zawsze jest matowy......Popiersie faktycznie trochę za mało ruszone no a na sznupie się nie znam :) umiem tylko chryzantemkę robić:D Quote
bianka19 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Heej ;) Jaka sunia słodka :loveu: Moja babcia też ma sznaucerka Axela , który niby jest miniaturką , a wygląda na średniego :evil_lol: Będziemy wpadać :cool3: Quote
jolek68 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 wcześniej widziałam na fotkach sznupki po trymowaniu i to co zobaczyłam jak wróciły :shake: ponoć pani zna się ale myślę że następne trymowanie będzie u Doginki ;) oczywiście o ile się zgodzi :lol: Quote
Doginka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zgodzi się, zgodzi:lol: Zapraszam na wiosnę (może początek marca już będzie cieplejszy?);-) Quote
jolek68 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 to fajnie że się zgadzasz :) zobaczymy jak z tą pogodą będzie i się umówicie :) dzięki :) Quote
niunka04 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Pegaza']A mi sie w tej wersji Nico podoba:) nie znam sie na trymowaniu ...wiec dla laika dobrze wyglada;) No nie wygląda źle ale Pani która przyjmuje psy na wystawy z Niką zrobiła lipe [quote name='Pegaza']No super wygladalas:loveu: i sliczna kiecka:) a jaka ladna focia hihi Dzięki z ta kiecka to miałam taki problem na samym początku prawi oblałam się colą dobrze ze szyfon na wierzchu to nie było tak widać;) [quote name='evelynka']http://img515.imageshack.us/img515/6466/dsc03011x.jpg nononono cóż za fotencja :D:D:D i cóż za partner, którego nie widać bo tak wtulony w naszą Niunke :) Kochana wyglądałaś bosko :) A jeśli chodzi o Niki to wydaje mi się że po pierwsze dobrze że na te mrozy nie jest zrobiona na łyso...po drugie po pierwszym trymowaniu tak jak było tu, nie ma możliwości żeby sierść się błyszczała, moim zdaniem błyszczeć będzie się dopiero to co zostało wyrwane i odrośnie, tak było w przypadku mojego Alexa (mając na uwadze to że Nika też podobno ma miękką wadliwą sierść), ale jak wiadomo u Westów się tylko okrywowy włos wyrywa, więc mogę się mylić Doginko. Podszerstek zdaje się zawsze jest matowy......Popiersie faktycznie trochę za mało ruszone no a na sznupie się nie znam :) umiem tylko chryzantemkę robić:D Dzieki evelynko;) No partner to już stały;) No dowiedzieliśmy się że Nika ma miękką sierśc jak mówisz i że będzie mała jak na sznaucera ale to już wiemy od weterynarza. Wet twierdzi że powodem jest to że była właśnie z drugiego miotu. [quote name='bianka19']Heej ;) Jaka sunia słodka :loveu: Moja babcia też ma sznaucerka Axela , który niby jest miniaturką , a wygląda na średniego :evil_lol: Będziemy wpadać :cool3: Witamy!!!;) My tez na pewno wpadniemy do was;) [quote name='Doginka']Zgodzi się, zgodzi:lol: Zapraszam na wiosnę (może początek marca już będzie cieplejszy?);-) :calus::bigcool: Normalnie kiedyś mnie te uszy o szału doprowadzą jedno ślicznie leży a drugie tak sie załamało w jednym miejscu że nic nie pomaga!!!:placz: Quote
Evelynkaa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 http://img198.imageshack.us/img198/8793/hpim0800r.jpg Przepiekna sznupka :D a gdzie kubraczek? Quote
Evelynkaa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 http://img198.imageshack.us/img198/8793/hpim0800r.jpg Przepiekna sznupka :D a gdzie kubraczek? Quote
niunka04 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 a na kubraczek to chyba troszkę przy ciepło właśnie jest +2.4stopnia;) Quote
karkakarka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 http://img204.imageshack.us/img204/5462/hpim0789u.jpg w koncu wygląda jak sznaucer :) Śliczna jest:) A zdjęcie ze studniówki też fajne, tylko czemu jedno?? Quote
*kleo* Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Wow, ale miałaś świetną kieckę :loveu: A pani fryzjerka hmmm no nie popisała się za bardzo na moje, te brewki jakieś dziwne i w ogóle tak jakby "na odpieprz" całość zrobiona... Dalej nie będę wnikać, bo się na sznaucerowych detalach nie znam i robienia na wystawę byśmy się w salonie nie podjęły, od tego jest znajoma, która sznupki hoduje ;) Quote
Doginka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ja na wystawę potrafię odpicować sznupa;-) Podklej małej uszy i niech nosi conajmniej tydzień albo i kilka dni dłużej. Załóż klipsy z plasterków, zrób w nich dziurki i przywiąż tasiemki i zawiąż luźno pod brodą jak czapkę dziecku - tzn. na tyle luźno, żeby powietrze dochodziło, ale żeby ucho nie mogło stanąć;-) i niech tak chodzi i śpi i na spacery wychodzi. Poprostu nie zdejmuj jej tego przez tydzień. Jak to nie pomoże, to już nic nie pomoże:shake: Quote
jolek68 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 są ferie to będzie łatwiej przypilnować te uszka :) a co do fryzjera...szkoda mówić, może coś i potrafi ale specem tu nie jest...ja wolę poczekać na Doginkę i będzie cudna sznupeczka :) Quote
niunka04 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Tylko jedno bo ogółem mam ich mało i takie srednie sa;) beda z niej jeszcze ludzie;) Quote
Pegaza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Hej :) no te uszko teraz ma jak Mis uszatek;) ale sie nie przejmuj moze sie uda je postawic :) Quote
Recommended Posts