Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Betta napisał(a):
dodałam profil ozzy'ego na kolejnym portalu

wiecie...wydaje mi sie że ludzie nie chcą takich "smutasków" , na jakiego Ozzy wygląda na zdjęciach... ale przecież to takie mylne.... czy tego nikt nie widzi że on po prostu czeka na SWOJEGO CZŁOWIEKA i z tego taki posmutniały ?

Ludzie traktują psy jak "przedmiot użytkowy" - ma być miły, młody, mały i sprawiać radość dzieciom albo duży, też młody, szczekliwy i pilnować podwórka. Oczywiście wszystkie te cechy ma posiadac "sam z siebie", bez konieczności włożenia pracy w wychowanie.
Dla starych psów nie ma miejsca.

A Ozzy ma nowych towarzyszu w boxie- niestety w niedziele odszedł stary Aramis.
Ozzy mieszka teraz z dwiema dziewczynami-młodziutką, wypłoszoną Gerdą ( nr. 416) i starszą,tez smutną Smutką (nr. 657).
W sobotę, niedzielę i wczoraj byl na spacerku na wybiegu- już cieszy się, gdy sie do niego przyjdzie.
Nie merda ogonkiem jak inne psy,nie skacze z radości, ale podnosi łepek, w oczach widać zainteresowanie, a jak otworzę drzwi boxu podnosi się i podchodzi do mnie- to jak na Ozego naprawdę bardzo duzy postęp.
W niedzielę spacerowała z nim Ania II, a Ozzy, gdy tylko mnie zobaczył ciągnął do mnie.
Jest przekochany.

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gonia13']Ozzy co u Ciebie??[/QUOTE]

Ozzy już merda ogonkiem, gdy do niego wchodzę, a na spacerkach nawet trochę biega.
Mieszka z sunią Smutką, chętnie je, ale jak nikogo nie ma koło niego, leży w boxie zwinięty w kłębuszek.
Zdrowotnie i ruchowo bez zmian na gorsze- w sunie OZZY chodzi już nieźle.
W zasadzie zaglądam do nich tylko ja- 2-3 razy w tygodniu i Krysia, która podrzuca im lepsze jedzonko.
Domek bez zbyt wielu stromych schodów bardzo poszukiwany.

Posted

zapisuje watek... biedny psiak, naprawde biedny... psy z depresja najbardziej mi siedzą na serduchu.... czy sa jakieś deklaracje stałe? Czy jest jakis Hotel na horyzoncie?? trzeba Ozziemu zapewnic spokojna starość

Posted

obraczus87 napisał(a):
zapisuje watek... biedny psiak, naprawde biedny... psy z depresja najbardziej mi siedzą na serduchu.... czy sa jakieś deklaracje stałe? Czy jest jakis Hotel na horyzoncie?? trzeba Ozziemu zapewnic spokojna starość

Jak dobrze ,że są nowe cioteczki na wątku, bardzo serdecznie witamy.
Ozzy na razie nie ogłaszał zbiórki deklaracji,ale jeżeli będą osoby chętne wspomóc finansowo, to bardzo chętnie.
Co do hoteliku, to w Łodzi jest na Malowniczej, ale chyba nie najtańszy i wg. ostatnich informacji nie ma miejcs, chyba,że w boxie zewnetrznym,a poza tym, jakoś ostatnio "nie szło" wysyłanie tam piesków ze schroniska....Może tym razem by sie udało, gdybyśmy mieli deklaracje.
A może rozejrzeć się za jakimś hotelikiem na Śląsku, np. w okolicach Rybnika, gdzie dogomaniaczka Betta, która kibicuje Ozzemu mogłaby do niego zaglądać?
Oczywiście najlepszą opcją byłyby domowe warunki w DT,ale to chyba nierealne.
Prośba do Beatki ,żeby poszukała coś na Śląsku i dała znac na wątku.

Posted

Witam, nie orientuje sie co do hotelików w moim regionie ale u mnie w mieście raczej nie ma, no ii ja nie jestem przekonana co do tej instytucji, co jeśli zabraknie pieniążków na utrzymanie? psiak znowu ląduje w schronisku? tzn ma poczucie że różnie bywa a myślę że dla staruszków to nie dobre ciągle zmieniać miejsce ... napiszcie mi o waszych doświadczeniach, jak to wogóle wygląda; ile psaików jest w takim hote4lików, i le osób do opieki? czy to prowadza prywatne osoby?

Posted

Uważam, że trzeba poszukać deklaracji...chmmm.. ja teraz mam sajgon w pracy, ale mam nadzieję, że juz od poniedziałku będę mogła wziac się za watek Ozziego... Chłopak powinien miec spokojna starosc niewatpliwie...

Co do Hoteli to tak:

U ZuziM sa kojce, ale tam jest bardzo fajnie. Zuzia zajmuje sie super psiakami.
U Pani ALiny w domku nie ma teraz miejsca, mozan podpytac czy w Jej Hotelu sa miejsca..

Ponadto od lutego rusza Hotelik w Zamosciu i jest jeszcze jeden Hotelik dla strauszkow specjalnie, zaraz Go poszukam ;)

Posted

Cioteczki mam wstepnie miejsce u Kikou w Hotelu dla Staruszkow. Od lutego rusza Hotel. Czy zarezerwowac miejsc edla Ozziego?? I zaczynamy szukac kasy?? MUSIMY zapewnic psu spokojna starość. Co Wy na to??

POWIEDZCIE TAK :)

Posted

ojj... i nikt mi nie napisał jak wygląda życie hotelikowe... czy to osoba prywatna sama zajmuje sie pewna ilością psów, tak? psy sa codzienne wyprowadzane???
w jakiej miejscowości ten hotelik dla staruszków? może jakis link?

Posted

[quote name='Betta']ojj... i nikt mi nie napisał jak wygląda życie hotelikowe... czy to osoba prywatna sama zajmuje sie pewna ilością psów, tak? psy sa codzienne wyprowadzane???
w jakiej miejscowości ten hotelik dla staruszków? może jakis link?

taaaaa widac jaka rozgarnięta jestem.....................

Posted

aa...znalazłam....tez daleko od łodzi no ale warunki to chyba to co jest mu potrzebne...spokój przy innych staruszkach

ja w lutym dopiero zaczynam szukać pracy, gdy ją znajdę na pewno rzucę stałą deklarację, póki co jednorazowo moge dac jakieś 20 zł i oferować jakieś fanty na allegro tylko musiałby ktoś je poprowadzić bo ja mam sajgon na studiach, z magisterka....nie dam rady

Posted

aa...znalazłam....tez daleko od łodzi no ale warunki to chyba to co jest mu potrzebne...spokój przy innych staruszkach

ja w lutym dopiero zaczynam szukać pracy, gdy ją znajdę na pewno rzucę stałą deklarację, póki co jednorazowo moge dac jakieś 20 zł i skombinowac jakieś fanty na allegro tylko musiałby ktoś je poprowadzić bo ja mam sajgon na studiach, z magisterka....nie dam rady