Ziutka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='malibo57']Potrzebujemy pilnie wizytę przed adopcyjną w Bytomiu dla Sissi - dom "domowy";-) Napisałam do agabytom, ale ona rzadko bywa ostatnio na Dogo. Jakiś pomysł?[/QUOTE] Ja napisałam do BoUnTY ale odpisała, że może dopiero we wtorek. Napisałam też do Ana_Zbyska i jeszcze nie mam odpowiedzi. Quote
Ana_Zbyska Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Hej, już jestem. Rozmawiam właśnie na gg z Ziutką. Mogę przeprowadzić tę kontrolę. To dość blisko mnie, ale najwcześniej w niedzielę po południu (jutro wyjeżdżam), albo w pon z rańca. Quote
malibo57 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Dom dla Sofi - coś pokręciłam:shake: A kto pytał o Sissi? Nie wiem... Quote
zozolina Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 witam ponownie...jak bym mogła wziełabym i sisi...smutne ale prawdziwe...moze kiedys uda mi sie spełnic to marzenie i dorobic sie dt dla wielu piesków!!!!!!pozdrawiam Quote
beka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Widze że sytuacja rozwija się w dobrym kierunku. Nic dziwnego takie pieknoty.. Quote
malibo57 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Wizyty nam się lekko "ślimaczą", a jak wiesz z "rossmufek", tutaj nie ma zmiłuj się. Myśle, ze do połowy tygodnia pozbieramy wszystkie dane. Myślę... Quote
beka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 kobitki mam 3 sunie onki z Nowegodworu u siebie :(. Jakby wam domki zbywały to pamiętajcie o nas.. Quote
malibo57 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 beka napisał(a):kobitki mam 3 sunie onki z Nowegodworu u siebie :(. Jakby wam domki zbywały to pamiętajcie o nas.. A czego wymagacie? Bo zbywają nam na razie "cieplutkie budki". Quote
Mal Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 A co to takie benkowate jest na jednej z fotek? Quote
malibo57 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Wiem, ze tego nie wolno, ale chyba musisz zdjęcie zacytować;-) Mam dobrą wiadomość. Dziś jedna z Onek, Sissi ( ta z kolczatką) pojechała do domku stałego do Błędowa!!!! Bardzo się stresowała w samochodzie, boi się wejść do pokoju, stoi w korytarzyku. Po dworze biegała, ale suczkę domową przegoniła. Bardzo się pogubiła po oddzieleniu od reszty. Dziś poznałam troszkę przeszłość suczek. Otóż, one przebywały długo w lecznicy, gdzie je przygarnięto. To tam je odkarmiono, wysterylizowano i zadbano o nie. Zostały przywiezione w fatalnym stanie, musiały głodować, bo zwracały ziemie, kamienie i odchody:( Zbyt piękne, żeby było prawdziwe, że ktoś tak o nie dbał, a potem kazał je odwieźć do schroniska. I jeszcze jedno - Stefa, mama jest na 100% psem wychowanym w domu. To nie jest pies "kojcowy". Musiała mieć długi kontakt z człowiekiem. Chce z nim być, tęskni za ludzkim towarzystwem. Wielki przytulak:) Znajdziemy jej też dobry, ciepły domek. Czekamy na wyniki wizyty w Bytomiu. Nie napiszę nic więcej - kilka osób nas zawiodło - zozolina wie, o czym mówię. Quote
Mal Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 O te łaty mnie urzekły i zaintrygowały ;) Łaciatych na fotce jest chyba więcej niż jedna sztuka? Quote
malibo57 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 To albo Futrys z Oliwką, albo Mela. Wszystko do adopcji. Mogę podać Ci namiary na PW;-) Quote
Cantadorra Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ależ się cieszę, ze jedna piękna już ma domek! Teraz zostały jeszcze dwie ślicznotki, tak? Mama i córka? Czy już tylko mama? Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Jak tak dalej pójdzie z wizyta w Bytomiu, jak idzie, to i córka, i mama:( Cały tydzień próbujemy i wszyscy, jak pisałam, odmawiają w ostatniej chwili. Wczoraj była szansa - dziś brak kontaktu. Quote
Cantadorra Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Szkoda, ze ludzie są niepoważni. Jest tylko jedno dobre z tego wszystkiego, ze lepiej, ze teraz odmawiają, niż mieliby to zrobić za miesiąc, czy tydzien. Wkurzające są takie sytuacje. Pamietam jak Zbojni zawiozl owczarka z Gdanska na Śląsk i .... nikt nie odebral od niego telefonu, ani nie wpuscil do domu :( Ale wszystko sie dobrze skonczylo. Znalazl sie inny domek. Takze glowa do gory, bedzie dobrze! Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Cantadorra, to nie domek odmawia, tylko dogomaniaczki, które obiecały nam wizytę zrobić Pojawiła sie szansa z SOS dla Zwierzat - bardzo dziekujemy:) Zajrzyjcie tu, proszę. Stad pochodza nasze ONki http://www.dogomania.pl/threads/175722-pomocy-dla-tego-3kg-niemal-A-LEPEGO-STARUSZKA-on-NIE-MA-SZANS-na-adopcjAE?p=13702113 Quote
Cantadorra Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 To tego już w ogóle nie rozumiem :( Babki z okolic Bytomia, weźcie się proszę w garść, każdy domek na wagę złota! Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Kochani, tu jest nastepna sierota z tej lecznicy, z której nasze ONki pochodzą. Rzućcie okiem, bardzo proszę. http://www.dogomania.pl/threads/175722-pomocy-dla-tego-3kg-niemal-A-LEPEGO-STARUSZKA-on-NIE-MA-SZANS-na-adopcjAE?p=13702810#post13702810 Quote
Cantadorra Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Malibo, pytam na innych wątkach o dogomaniaczki z okolic Bytomia. Nie wiem, czy to aktualne, ale jesli ktos sie znajdzie, to od razu dam znac. Quote
malibo57 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Dzięki, kochana:) SOS z Dąbrowy obiecało pomóc. Może im się uda, ale rezerwa potrzebna, jak powietrze. To stad pochodzą nasze Trzy ONki http://www.dogomania.pl/threads/175602-bezdomne-psiaki-z-lecznicy-w-Konstancinie-BARDZO-PILNIE-szukajAE-domA-w Quote
zozolina Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Witam wszystkie dobre dusze!!!!!!!!jestem juz poi wizycie przedadopcyjnej za co dziekuje bardzo P.Małgosi oraz za sama wizyte p.Izabeli!!!!!!!Kochani udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!jerdziemy po Sofi przed swietami!!!!!!!!!miało byc na weekend ale taki mróz........ale na swieta juz z nami bedzie !!!!!dziekuje za wwsparcie i wielka pomoc!!!!!bede robic zdj wiec za niedługo je wstawie!!!!!!!!!!!!pozdrawiam jeszcze raz cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
malibo57 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 O, witam ponownie! Necik już jest? Cudnie! Było trudno, a zrobiło się bosko. Dzięki Bela - gdyby nie Ty, nie byłoby tak bosko:loveu: Czekamy na odwilż - Zozolino, cieszę się, że jesteście:) Może uda nam się przenieść ten wątek w inne miejsce? Jutro się okaże - więcej nie powiem, tfu, tfu! Quote
zozolina Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jest jest wszystko jakos sie układsa w jedna całosc...nareszcie z górki!!!!!!! Quote
Recommended Posts