gonia66 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 xmartix napisał(a):nie gonia, jesteś zbieraczem samozwańczym, nikt CIę o to nie prosił żeby na Twoje konto leciała kasa, dla mnie nie nowość że zbieram pieniądze, więc wtedy myślałam że kto zakłada watek ten odpowiedzialny za finanse, Ty chciałaś - spoko, nie robiłam problemów, ale teraz widać że ten układ nie zdaje egzaminu więc nie ma co kurczowo się tego trzymać, chyba że masz inny cel w tym temacie... ponieważ współpraca nasza nie wychodzi idealnie, wręcz jest tragicznie - w związku z tym głupotą jest trzymać sie tego kurczowo jak to Ty robisz Gośka. proszę o przelanie całości pieniędzy Świata, przeleję do Ivette, nie ma sensu żebyś to trzymała u siebie na koncie, skoro Świat może z tego regularnie korzystaćJAk Ci nie wstyd dziewczyno pisac takie brednie!!!Ja samozwanczym "zbieraczem"??Zaraz Ci zacytuje posty, w ktorych sama się nazwalam zbieraczem...BYla proszona- bo wbrew twmu, co piszesz, ja rowniez zbieram od dawna pieniazki na pieski... Pokazujesz juz od dluzszego zcasu swoja nienawisc do mnie w sposob jawny- co zdązylo zauwazyc juz naparwde mnostwo ludzi... Glupotą- nie glupotą jest się trzymac...nazywaj to sobie , jak chcesz... Nasza wspolpraca nie wychodzi idealnie- nie dlatego, ze ja jestm glupia- ale dlatego, ze Ty jestes zawistna..i dlatego, ze nie wykazujesz dobrej woli- aby taka wspolpraca byla.. Ja nie zamierzam niczego zmieniac-napisalam to i powtorze raz kolejny! Ty rob, co uważasz..Bedę prowadzila finanse Swiata-jeśli nie chcesz- to bede robila to sama.. Z jakich pieniedzy swiat nie moze regularnie korzystac???:o KAzdego miesiaca przelewam kwote, jaka wykazala Ivette- potrzebną do pielegnacji i leczenia dla Swiata! O jakiej kwoocie piszesz?Swiatus korzysta regularnie z pieniazkow, jakie są mu niezbędne. A jesli będzie wykazana wieksza kwota- na jego potrzeby, to i taka bedzie wysylana... Wszystkie pieniadze potrzebne dla DT są regularnie wysylane, wiec nie pisz bredni, bo nienawiśc przyslonila Ci zupelnie oczy... Quote
majku33krakow Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 gonia66 napisał(a):JAk Ci nie wstyd dziewczyno pisac takie brednie!!!Ja samozwanczym "zbieraczem"??Zaraz Ci zacytuje posty, w ktorych sama się nazwalam zbieraczem...BYla proszona- bo wbrew twmu, co piszesz, ja rowniez zbieram od dawna pieniazki na pieski... Pokazujesz juz od dluzszego zcasu swoja nienawisc do mnie w sposob jawny- co zdązylo zauwazyc juz naparwde mnostwo ludzi... Glupotą- nie glupotą jest się trzymac...nazywaj to sobie , jak chcesz... Nasza wspolpraca nie wychodzi idealnie- nie dlatego, ze ja jestm glupia- ale dlatego, ze Ty jestes zawistna..i dlatego, ze nie wykazujesz dobrej woli- aby taka wspolpraca byla.. Ja nie zamierzam niczego zmieniac-napisalam to i powtorze raz kolejny! Ty rob, co uważasz..Bedę prowadzila finanse Swiata-jeśli nie chcesz- to bede robila to sama.. Z jakich pieniedzy swiat nie moze regularnie korzystac???:o KAzdego miesiaca przelewam kwote, jaka wykazala Ivette- potrzebną do pielegnacji i leczenia dla Swiata! O jakiej kwoocie piszesz?Swiatus korzysta regularnie z pieniazkow, jakie są mu niezbędne. A jesli będzie wykazana wieksza kwota- na jego potrzeby, to i taka bedzie wysylana... Wszystkie pieniadze potrzebne dla DT są regularnie wysylane, wiec nie pisz bredni, bo nienawiśc przyslonila Ci zupelnie oczy... matrix chce wpłacic wszystkie pieniadze swiata na konto ivette3 Quote
Cajus JB Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Nikt na wątku nie umniejsza zasług. Wspólnie walczyliście o Światusia od początku. Nadal to robicie. ivette, Ty, xmatrix, wszyscy darczyńcy. O każdy jego dzień. Chodzi tylko o to aby xmartix zajęła się finansami. Problem czysto logistyczny. Łatwa edycja postu. Nie szukanie po wątku. Przelanie nadwyżki na konto ivette. Tak aby Światuś nie musiał się martwić i pozwolić sobie na jakiś rarytas. Wszyscy na forum mają do wielu użytkowników szacunek na który pracują swoją postawą. Nie zawsze trzeba stać twardo przy swoim. Drobne ustępstwo niczego nie ujmie, a tylko doda. Kłótnie, waśnie i spory, czasami ktoś coś napisze w przypływie emocji, czasami pochopnie. To wszystko jest nam niepotrzebne i prowadzi do tego, że nasza praca i pomoc traci na sile. gonia wiem, że masz klasę i potrafisz pójść na to ustępstwo. Niczego to zmieni, a TY tylko zyskasz. A na pewno wpłynie na atmosferę całego wątku. Będziemy razem, dalej, pomagać ivette w opiece nad Światem. Nad naszym wspólnym Światem. Quote
avii Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 majku33krakow napisał(a):matrix chce wpłacic wszystkie pieniadze swiata na konto ivette3 majku33 a na którym to wątku na dogo jest tak że nadwyzka na psiaka jest w całości przelewana na konto DT ? A jak sie Ivette rozmyśli ? Na dzień dzisiejszy DT obraziło sie i na wątku nie pojawia wątek powinien umrzeć śmiercią naturalną... a żył do tej pory skanów rachunków tez nie mamy a powinniśmy >>ak juz tak wszystko się czyści rozpętała sie afera której w sumie nie rozumiem ktoś sie obudził ? wcześniej sie nie dało ? trudno to wszystko pojąć a tak na marginesie >> ja nie należę do żadnego obozu :angryy: ja tylko grzecznie płacę ale czytać , myśleć i wnioski wyciągać też potrafę .... i dlatego jak powyżej ps Ivette jak to czytasz >> wejdz na wątek bo zrobisz to dla tego staruszka , dla nikogo innego... Quote
gonia66 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Wracając do postu goni---> będę szczęśliwa,jeśli obdarzycie mnie zaufaniem i powierzycie mi opiekę nad zdrówkiem i dobrym losem Światusia. W kwestiach materialnych , nie potrafię być bezpośrednia - krępują mnie takie tematy....nie zmienia to jednak faktu,że odpowiedzialna decyzja to taka,która ma wszelkie podstawy do jak najlepszego wywiązania się - ciepło i micha z codziennym jedzonkiem to dla mnie nie problem....cokolwiek ponad to , może już być problemem.....a ja nie chciałabym patrzeć bezradnie na cierpiące zwierzę i nie być w stanie mu pomóc z powodu braku finansów( a te są u mnie bardzo skromne)....... wiekowy,schorowany dziadzio musi być pod kontrolą weta ,i choć co jakiś czas dostać lepsze kąski....i niestety rezerwę na w razie niespodziewanej sytuacji zdrowotnej,jaka w jego wieku i stanie może w każdej chwili nastąpić... Decyzje więc pozostawiam Wam .A końcowe ustalenia prawnym opiekunom (goni i xmartix ) przy Waszej aprobacie... Czekamy ze Światusiem na werdykt ....:roll: i jakby co, to prosimy jeszcze o prywatną księgową - buchalterkę,o dożywotnie prowadzenie finansów Świata,bo ja się do takich spraw nie nadaję ( :eviltong: to do Ciebie przytyk goniu :eviltong: ) gonia66 napisał(a):Ja [quote name='Cajus JB']Nikt na wątku nie umniejsza zasług. Wspólnie walczyliście o Światusia od początku. Nadal to robicie. ivette, Ty, xmatrix, wszyscy darczyńcy. O każdy jego dzień. Chodzi tylko o to aby xmartix zajęła się finansami. Problem czysto logistyczny. Łatwa edycja postu. Nie szukanie po wątku. Przelanie nadwyżki na konto ivette. Tak aby Światuś nie musiał się martwić i pozwolić sobie na jakiś rarytas. Wszyscy na forum mają do wielu użytkowników szacunek na który pracują swoją postawą. Nie zawsze trzeba stać twardo przy swoim. Drobne ustępstwo niczego nie ujmie, a tylko doda. Kłótnie, waśnie i spory, czasami ktoś coś napisze w przypływie emocji, czasami pochopnie. To wszystko jest nam niepotrzebne i prowadzi do tego, że nasza praca i pomoc traci na sile. gonia wiem, że masz klasę i potrafisz pójść na to ustępstwo. Niczego to zmieni, a TY tylko zyskasz. A na pewno wpłynie na atmosferę całego wątku. Będziemy razem, dalej, pomagać ivette w opiece nad Światem. Nad naszym wspólnym Światem. Cajus- oboje prowadzimy watek Spajkusia- Ty na pierwszej robisz info- ja prowadze finanse- coż w tym złego i "nielogistycznego"?? Tu nie chodzi juz chyba o nic- tylko o to- czyje na wierzchu. Nie podoba mi sie to, co chce zrobic z pieniedzmi xmatrix i tyle. Dziwne mi sie tez wydaje to, co pisze- a to brakowalo 50 gr, a to bylo o 50 gr za duzo...innym razem pieniadze przyszly o jeden dzien poźniej...o co tu chodzi??O pieniadze, czy o Swiatusia?? Tak, jak napisala Avii- nigdy nie ma tak, zeby wysylac nadwyzki- a pieniadze wykazane i potzebne są przesylane regularnie. Kiedy bedzie potrzeba więcej- wysle wiecej. Ciągle tak samo- od pierwszego dnia z ta sama inetnsywnością, pomagam Ivette w opiece nad Swiatem-nad naszym wspolnym Swiatem.. dlaczego mam to zmieniac? Tez mysle, ze klotnie , wasnie i spory nie pomagaja...i ja daleka jestem od klotni...nie chce i nie bede się klocila...a reszte napisalam wyzej.. Quote
Cajus JB Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 gonia Twój cytowany post odnosi się do nieco innej atmosfery na tym wątku, której tu już dawno nie ma. I o tym też pisałem. Po co to robić? Przytaczać posty z początku roku czy z jakieś innej sytuacji. To niczego nie wnosi. Nie ma nigdzie napisane, że nie jest obowiązek przesyłania nadwyżek na dt. Tylko to nie jest zwykły dt. To jest dożywotni dt. Światuś tam doczeka swoich dni. Ja jako darczyńca chciałbym aby cała kwota była przesyłana na konto ivette dla Światusia i xmatrix ją przekaże. O to chodzi. To wyjątkowa sytuacja i wyjątkowy pies. Nie oczekuję faktur, ani paragonów, za opiekę w tym dt. Tak nam na Nim zależy, że sprowadziliśmy to wszystko do poziomu biurokracji? Kwestia rozliczenia jest dla mnie zamknięta. Nie wnikam w nią bo nie ma takiej potrzeby. Logistyka zawiodła na tym wątku co pokazały ostatnie strony. Szukanie błędów, które mogą się każdemu zdarzyć i idące z tym kłótnie. To wszystko wróci przy pierwszej niejasności. Dlatego prowadzenie finansów przez xmatrix eliminuje ten element. Trzymanie kwoty nadwyżki na koncie jest niepotrzebne bo Świat nie może z niej skorzystać, a to są wpłaty od darczyńców na Niego i wszyscy wpłacający powinni zdecydować czy te pieniądze mają leżeć czy Świat może z nich korzystać. Wspólna decyzja. To jest dom, który zgodziliśmy się wspomagać. To róbmy to. Ponawiam prośbę o zdecydowanie w tej kwestii. Tak jak napisała malicja. Jesteśmy miedzy młotem, a kowadłem. Ale trzeba dokonać wyboru i zakończyć te spory. Nie mam żadnych zastrzeżeń do prowadzonych rozliczeń na wątku Spajkusia i nie ma potrzeby tam nic zmieniać. Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 CAjus- dla mnie tez zamknieta jest kwestia rozliczen- są zrobione i są jasne-JA napisalam wyraźnie, ze chce i bede dalej prowadzila, tak jak to robilam od poczatku- finanse Swiata- to jest chyba proste, prawda? Zapewniem Cię, że Twoja cala kwota wysylana na konto Swiatusia- jest tylko i wylacznie dla Niego, tak jak kazda zlotowka stalych darczyncow, ktorzy przysylaja swoje pieniazki regularnie, co miesiac...Zapewniem Cię równiez, że to nie ja i nie dla mnie byly potzrebne faktury czy paragony...tu jest sporo anonimowych darczyncow, ktorzy czytaja tylko watek...pamiętaj o tym- bo ja to pisalam wyraźnie...nie rozumiem więc,dlaczego TY krytykujesz takie oczekiwania..sa ludzie, ktorzy placa- ale chca wiedziec cos wiecej...ja w tym nie widze nic dziwnego- ale skoro tego nie ma- trudno..darczyncow owych tez juz nie ma...:( Teraz kolej na problem nadwyzki..Nadwyzka, jaka jest na koncie wzięla się stąd- i jest dlatego, ze nie mamy obecnie deklarujących na wykazana przez DT kwote 242 zl. Brakuje nam najnormalniej tych deklaracji=-stad pisalam kilka nocy z rzedu do ludzi i pomoc jednorazowa (przy okazji przybylo tez deklaracji stalych)- aby taka nadwyzka byla...jest ona potrzebna wlasnie po to, aby miec na wskazane przez DT wydatki- bieżace..a moze ich przeciez w kazdej chwili przybyc..wtedy co..??Skad wieźmiemy pieniadze? Nikt jak dotąd się nie martwil o braki funduszy...ale czy zastanawiales sie dlaczego?? Ano dlatego, ze siedze nocami i skomlę o kasę...bo mam świadomośc, że dziś jest więcej- jutro w razie "w", moze nie byc wcale... Tak wlasnie ja osobiscie opiekuję się Swiatusiem...o to sie troszcze i o to zabiegam- od początku...i przykro, ale nie zamierzam przestac... Masz racje Cajus-ja mam klase- ale mam tez swoj honor....a do tego kocham Swiatusia i nic na to nie poradzę.. A jesli chodzi o atmosere na watku- no coż- jak pewnie zauwazyles- tu tez zdania sa rozbiezne...są osoby, ktore ciągle (z pewnymi przerwami)bardzo lubią tu wchodzić... Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 xmartix napisał(a):żeby nie było więcej pomyłek z finansami musi zajmować się tym 1 osoba, gdyż technicznie jest to prościej. Tego nie doczytałaś. Ja zakładałam wątek, ja poprowadzę finanse, bo tak jest w regulaminie, ja jestem odpowiedzialna za pieniądze Świata bo zakładałam wątek. bardzo proszę gośkę o nie obrażanie mnie na pw i nie wypisywanie bajek o tym jaką złą matką jestem i jak mój syn będzie źle wychowany bo to nie na temat a świadczy tylko o twojej "wysokiej kulturze osobistej" tak zaciekle bronionej przez Lidan, Dankę, Avii, Irenakę i innych. Dziewczyny gratuluję zaślepienia ;)Temat PW- to temat osobny- nikogo nie obrazalam...w przeciwienstwie do Ciebie..ale dobrze, ze co- nieco do Ciebie dociera, jak widze...OBrazasz oczywiscie po drodze osoby, ktore nie chca przylozyc reki do Twojej zacieklosci i nienawisci skierowanej w strone mojego katolicyzmu- jak to okreslilas...One są zaślepione- Ty jedna mądra- oczywiscie.TAk samo , jak źli i ignorowanie są darczyncy, ktorzy chcą wiedziec, jak wydawane są ich pieniadze...NIe chce juz więcej z Toba rozmawiac- bo to walka z wiatrakami... Szkoda, ze fatygowalas się i wysylalas PW do niektorych tylko osob- siejąc zamęt i nieufnośc-i pomylilas się w swoich osadach... za to jakoś nie mialas czasu i nie pofatygowalas się napisac do mnie, ze cos Ci się nie zgadza z finansami..O tym pisalam do Ciebie na PW... Oswiadczam, ze nie będe juz wiecej rozmawiala na temat finansow...zostalam poproszona wrecz przez niektorych darczyncow, abym sie nie poddawala ale i nie wdawala wiecej w dyskusje- i tak tez zrobie.dla mnie to temat zakonczony... STan finansow Swiatusia na dzis wynosi 359 zł. Bede wysylala kwoty do xmatrix , pomniejszone o kwoty darczyncow, ktorzy beda wysylali bezpośrednio. Na watku będę wklejala systematyczne rozliczenia swoich wplywow i wydatkow-ot i tyle. Quote
xmartix Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 moja pomyłka nie jest równa z twoją gośka pomyłką, bo ty realnie masz tę kasę na koncie (lub nie masz), a ja tylko zapisuję czyste cyferki, do tego zrobiłam bardzo dobre rozliczenie, dokładne przede wszystkim, a gośka chaotycznie nagle wypisywałaś wpłaty których nie odnotowałaś wcześniej - przypomniam również że tak jest także na większości wątków/finansów prowadzonych.Mi to daje do myślenia dużo. i abstrahując od tego, finanse powtarzam powinna prowadzić 1 osoba z czysto technicznego powodu i dla świętego spokoju wszystkich których dotyczy sprawa. i prawie ostatnia kwestia: Pomysł przesyłania nadwyżki jest suwerenną sprawą Cajusa i każdego z Darczyńców. Jeśli ktokolwiek zgłosi taką samą prośbę, to ja się do niej zastosuję a jak nie to nadwyżki będę przechowywać. i powtarzam: proszę nie wypisywać do mnie pw o moim synie bo to nie twój gośka interes i nie temat sprawy, świadczy to o tym, jakie podłe jest twoje zachowanie. czekamy na decyzje jeszcze tylko 3 osób i sprawa będzie zamknięta Do tej pory pomoc na Świata potrzeby zadeklarowali: Cajus JB, Malibo, Czerda, xmartix, Agata51, Malicja, Margoth Proszę więc darczyńców,którzy zechcą nadal wspierać Światusia o przesyłanie wpłat na moje konto.Gośka a Ciebie proszę natomiast aby po upewnieniu się,że rozliczenie zrobione przeze mnie się zgadza,o przesłanie mi kwoty pozostałej na koncie psa. Rozliczenie jest na 1 stronie i parę stron dalej, gdzie moją pracę można porównać z gośki pracą dot. finansów. Marta Kowalczuk 17 1050 1575 1000 0022 8713 0914 Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Szkoda tylko, ze te dokladne, jak nazywasz rozliczenia, zrobilas dopiero teraz, a wczesniej, jak prosilam Cie o to bardzo,bo mialam naparwde trudny czas, zignorowalas to i wkleilas- sparwdzone przeciez przez Ciebie rozpiski. W moim zeszycie na dzien 5.08 ,stan finansow Swiata wynosil dokladnie 209 zł...dokladnie 150 zł mniej, niz powinno...a ta kwota "zgubila" się 31.01...i wielokrotnie pisalam, ze nie bylo to specjalne i zamierzone.. Proszę wieć juz o zakonczenie insynuacji na moj temat-bo to robi sie niesmaczne i juz naprawde pokazuje Twoje prawdziwe, zacietrzewione Marta oblicze. To przechodzi juz wszelkie pojecie...Obrazasz tez pozostalych darczyncow Swiata- nazywając ich (błednie zreszta) polecznikami...kilka razy juz pisaly tu wyraźnie, ze wyrażają swoje mysli i to co czują..ja, w przeciwienstwie do Ciebie nie wypisujedo tych osob PW...a owi "poplecznicy" maja swoj rozum, swoja wolę i są od Ciebie wszystkie duzo starsze...skoro juz mowa o kulturze... NIgdzie w regulaminie nie jest napisane, ze osoba zakladajaca watek musi prowadzic finanse..gdyby tak bylo- nigdy nie zbieralabym na zadnego psa..zalozylam jak dotad jeden watek..:) Co do mojego sposobu rozliczen- robiłam je tak od lat- nigdy nikt nie wnosil pretensji...ale masz rację...Twoje są lepsze (nauczylam się juz jak je robić po dokladnej analizie- bo wczesniej nie za bardzo moglam zaskoczyć)...i teraz juz bede tak wlasnie- Twoim sposobem rozliczala finanse...na innych watkach tez... Poki co- nadwyzki Cajusa nie ma zadnej, gdyz ma 6 miesieczne zaleglosci w deklaracjach....jesli ma taką wolę, to napisal przeciez, ze wysle do Ciebie wszystkie zaleglosci- wyslij je prosze do DT, nie ma problemu...:)Swiatus będzie mial na przysmaki- bo przeciez jedzenie Ivette mu zapewnia, o czym wielokrotnie pisala a ja cytowalam tu na wątku. Nadwyżka ,ktorą mam- nie zostanie przekazana w Twoje rece- bo zostala "wyżebrana" dla Swiatusia na uzupelnienie comiesiecznych deklaracji (ktorych brakuje kazdego miesiaca ok 40 zł)...co do mojego stanu konta- w ktory watpisz- to jest smieszne, co piszesz...zakrawa wprost na szczeniactwo...jesli tak bardzo jestes ciekawa, mogę Ci wkleić stan moich kont osobistych...może CI szczęka opadnie z wrazenia... I ostatnia kwestia...moje PW nie bylo o Twoim synie (czyt. synu)i nie tego dotyczylo..szkoda, ze irenakę tak karcisz za brak czytania ze zrozumieniem, a sama nie poytafisz tego robic... Juz teraz naparwde kazdy twoj post Marta, nie dotyczący Swiatusia, ignoruję..Co mialam napisac- napisalam.. EDIT: Wlasnie dostalam post zastraszający mnie przez xmatrix...każe mi na siebie uważać...O co tu chodzi..???No coż...już się boję...serio...:( Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 xmartix napisał(a):haha, nie ma jak manipulacja :D jesteś rewelacyjna w tym! Trzymaj się, powodzenia Zapewniam Cię, że się trzymam...i nie mam zamiaru upadać...jest tu mnostwo ludzi( "nienormalnych"-bo zaślepionych i zmanipulowanych przeze mnie;);):D, ktorych hipnotyzuje na odległość)), ktorzy mnie wspierają dobrym słowem i obecnością:) ..pomagaja mi uważać na siebie...;)..tak, ze mozesz byc spokojna:) EDIT Proszę o zmianę w podanych danych przez Ciebie...wlasnie otrzymalam maila od cioteczki margoth37, ze będzie wysylala pieniązki tak, jak do tej pory, na moje konto- 10 zł (do podzialu po 5 zł dla Spajkusia i Swiatusia) Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='xmartix'] Do tej pory pomoc na Świata potrzeby zadeklarowali: Cajus JB, Malibo, Czerda, xmartix, Agata51, Malicja, Margoth Cos chyba Ci się jednak Marta pomylilo...z tego, co mi wiadomo- nie 7 , a 14 osob deklarowalo (i nie widzaialm,zeby się wycofaly)pomoc dla Swiatusia..czyzby osoby, ktore nie zamierzają wplacac na Twoje konto byly wyrzucone z watku???One i ich pieniazki się nie liczą..??:o Dlaczego piszesz, ze czekasz na 3 decyzje jeszcze? TAk, jak pisalam-cioteczka margoth- napisala mi maila, ze bedzie dalej wplacala, tak, jak do tej pory- na moje konto, a nie widzialam tez wpisu cioteczki agaty51 (z decyzja), a wlasnie przed godzinka wpłynęły pieniązki od tejże kochanej cioteczki dla Swiatusia, za ktore serdecznie dziękuje w imieniu Swiatusia i swoim oczywiscie rownież:) STAN KONTA ŚWIATUSIA NA DZIEŃ 5.08- 359zł 09.08- agata51- 10 zł:):):) Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='xmartix']kochana a moje pieniążki gdzie schowałaś? znowu coś zaczynasz gubić?[FONT=Verdana][SIZE=2]Stan konta na dzień 01.08 Świata:329zł --------------------------------------------- [/FONT][FONT=Verdana]Wpływy: [/FONT] [FONT=Verdana]3.08 Lidan 10 zł 3.08 xmatrix 10 zł [/FONT][FONT=Verdana]3.08 Bjuta 10 zł[/FONT] -------------------------------- Wpływy do 3.08 --- 30zł --------------------------------------------------------------------------------- [FONT=Arial][SIZE=3]--------------------------------------------------------------- [/FONT]Stan konta na dn.5.08 329+30=359zł [FONT=Verdana] Bardzo serdecznie przepraszam:):)- zasugerowalam się Twoimi rozliczeniami i kilkakrotnymi wykazami kwoty 359 zł oraz rozliczeniem z pierwszej strony i wpisem wplaty z sierpnia, bo o ile pamietam, Twoja drugą wplate wykazalam przed 5.08, wiec stan konta na 5.08 nie wynosil, tak jak wyliczylas 359 zl, a 369 zl[/FONT], gdyż nie dopisałaś tejze wpłaty:( Celowo wprowadzalas mnie w błąd??To Ci się udało... MAm nadzieję, ze ostatni raz...:):) TAk więc stan początkowy konta Swiatusia wynosi 369 zł..Jestem aktualnie zajęta robieniem rozliczenia Swiata, aby wpisac wszystko w swój watek, więc wszystko postaram się wykazać- to zapewne tez by mi nie umknęło- tylko poki co- mam różne inne sparwy- więc myśle, że w nocy bedzie wszystko:) Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='gonia66'] Wp łynęła też zalegla wplata od xmatrix- 10 zl, więc już w tych deklaracjach tezjest wszystko ok:) [quote name='gonia66']NO teraz rozliczenie wygląda tak:) Cajtus 20 zł (XII, I, II,[/FONT][FONT=Georgia] Bjuta 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, xmartix 10 zł ( I, II, III, IV, V, VI, VII, Lidan 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, malibo 50 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, margoth 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, avii 20 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, [/FONT] [FONT=Georgia]merry 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, [/FONT][FONT=Georgia]VI, VII, wojtus 20 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, gonia66 5 zł (I, II, III, IV, V, VI, VII, malicja 5 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, VII, eski 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI,VII czerda 20 zł (XII, I, II, III, IV, V, VI, [/FONT] [FONT=Georgia]agata51 10 zł (XII, I, II, III, IV, V, [/FONT]VI, zapisane są miesiące, za które wpłaciliśmy swoje deklaracje, zapisywane po kolei od wpłacenia pierwszej deklaracji, czyli nie ważne kiedy płacimy i czy omijamy jakiś miesiąc, ja zapisywałam jako zapłacone po kolei miesiące:)Tutaj osobiście dopisałam Twoją zaległą wpłatę, dopisując ją za styczeń...zliczaniem wszystkiego dokladnie, dopiero się zajmuję, tylko potrzebuje troche spokoju...:) Quote
xmartix Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 z jakimi datami dostałas moje wpłaty? i jaki styczen? ja w realu nie place od stycznia tylko później. poczytaj wątek to się dowiesz jak zapomniałaś o co chodziło i nie wprowadzaj znowu chaosu sierpień więc mam opłacony Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 xmartix napisał(a):z jakimi datami dostałas moje wpłaty?Trudno o daty w ostatnich dniach- kiedy atak przyszedł znienacka;)...Napadłaś na mnie tak, ze w pewnym momencie nie wiedzialam , jak się nazywam;):):D Skoncz juz xmatrix proszę z tymi glupotami...zajmij sie czymś, bo widzę, że sie nudzisz...ja mam ciekawsze zajęcia- dzieci, męża, dom i inne psy tez mam oprócz swojego prywatnego...obie Twoje wplaty wykazalam na watku...nie wystarczy??Moze jeszcze mam Ci napisac godzinę wpływów??Nie ośmieszaj się dziewczyno...proszę...Z każdym swoim postem się pogrążasz i pokazujesz z coraz gorszej strony..Nie chcialabys czytac maili, jakie dostaję na Twoj temat...zapewniam Cię... Quote
xmartix Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 z jakimi datami dostałas moje wpłaty? nie zapisujesz? zapłaciłam 31 lipca i 3 sierpnia, takze u ciebie było 4 lub 5 sierpnia na koncie, ale wpisze z data 3.08 1 i 2 deklarację bo nie uzyskałam odpowiedzi od ciebie i jaki styczen? ja w realu nie place od stycznia tylko później. poczytaj wątek to się dowiesz jak zapomniałaś o co chodziło i nie wprowadzaj znowu chaosu sierpień więc mam opłacony Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 xmartix napisał(a):z jakimi datami dostałas moje wpłaty? nie zapisujesz? zapłaciłam 31 lipca i 3 sierpnia, takze u ciebie było 4 lub 5 sierpnia na koncie, ale wpisze z data 3.08 1 i 2 deklarację bo nie uzyskałam odpowiedzi od ciebie i jaki styczen? ja w realu nie place od stycznia tylko później. poczytaj wątek to się dowiesz jak zapomniałaś o co chodziło i nie wprowadzaj znowu chaosu sierpień więc mam opłaconySkoro zapisalam na watku 5.08, ze wplynęla- to znaczy, że tak wplynęla (nawet jesli bylo to 4.08- to chyba nie ma znaczenia- prawda)? A skoro, to nie za styczen, to ok- bedzie, jak chcesz- za sierpien:):) Jeszcze coś..?? Quote
Cajus JB Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Koszta utrzymania Świata: 1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie 2. Flawitol Artro na stawy ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie 3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie 4. Theovent 6,50 zł 5. Karsivan 60 zł 6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł 7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł RAZEM: 242,50 zł miesięcznie Rozumiem, że to jest Świat takim jakim Go widzicie. Smutne. Spis lekarstw jakie przyjmuje. Nie widzę tu tabletek na odrobaczenie, preparatu na pchły i kleszcze, szamponu. Nie widzę specjalistycznej karmy czy jakiś witamin. Tylko to co ma Mu pozwolić przeżyć. Ani fajnej kołderki, ani poduszeczki. Ustalona kwota aby pies żył. Chyba zasługuje na coś więcej. Każdy z nim wychodzi na spacerki, głaszcze, mówi czułe słówka, odwiedza. Kto u Niego był? Kto Go odwiedził? Kto przejeżdżając wstąpił? Dla nas jest wirtualny. Dla xmartix i ivette to Świat z krwi i kości. Czująca, wdzięczna, odpychająca i kochająca istota. I chociażby z tego powodu należy się Im szacunek. Jak można pisać ivette, że jest zbędna jako dt na wątku? Jak można wiedzieć od Niej lepiej czego potrzebuje Świat? Jak można xmatrix, która znalazła Świata i wzięła na siebie ciężar znalezienia Mu dożywotniego dt, pisać że jest nieodpowiedzialną matką i źle wychowa swoje dziecko. Jak można obrażać kogokolwiek bo ma odmienne zdanie. Koniec z tym. xmatrix jest prawnym opiekunem psa bo to Jej imię i nazwisko jest na umowie. ivette jest dożywotnim dt i Ona zna Go najlepiej i zna Jego potrzeby. My jako darczyńcy zobowiązaliśmy się do finansowej pomocy. Nikt nas do niczego nie zmuszał. Złożyliśmy deklaracje dobrowolnie nie dla Nich, ale dla Świata. Możemy podsuwać rady, sugestie. Ale tylko tyle. Głos decydujący należy do xmatrix i ivette. Wątek od dawna jest miejscem kłótni i sporów o różne zaszłe sprawy, ale także o sposób rozliczania. Dlatego xmatrix poprosiła o zmianę skarbnika co jest uzasadniane bo będzie to prostsze i prowadzone przez jedną osobę. ivette nie będzie pisać do xmatrix, a Ona do gonia66 co jest całkowitym absurdem. Wszystkie środki będą na koncie ivette i Świata w każdej chwili do wykorzystania. Aby nie było niejasności jedynym i aktualnym kontem do wpłat na Świata jest konto xmatrix. Jest to decyzja tylko kilku osób, ale w świetle tego co się dzieje słuszna na tym wątku. Świat bardzo dziękuje Tobie gonia66 za prowadzenie Jego skarbonki i wszystkim darczyńcom za wpłaty na Twoje konto. Nie rezygnujemy z żadnej deklaracji bo nadal są one potrzebne dla Światusia. Jednak każdy ma prawo podjąć własną decyzję. Co za tym idzie jakiekolwiek wpłaty wpływające na konto gonia66 nie będą traktowane jako deklaracje na Światusia i będą odsyłane. Mnie zależy na Śwaitusiu i tylko na Nim. Moje wpłaty będą kierowane na konto xmatrix. Na czym zależy Wam pozostałym darczyńcom to Wasza decyzja. Ponieważ na koncie gonia66 znajduje się nadwyżka na Światusia i są to wpłaty wielu darczyńców to powinna zostać ona przekazana na Niego. Na pewno można to zrobić bez kłótni. Proszę pozostałych darczyńców o decyzję w sprawie Ich deklaracji. Nie łatwo mi było to napisać, ale podjąłem się i napisałem. Cokolwiek będzie się działo po moim poście i jak zostanie odebrany nie będę niczego przenosił na inne wątki. Nie mam nigdy do nikogo urazów i żali. Nie o to chodzi na tym forum. Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 majku33krakow napisał(a):chyba masz racje,ale dwa konta sa nie potrzebne swiatowi.W sprawie konta- ja juz się wypowiedzialam...Szanuję siebie i szanuj,ę darczyńcow (zaslepionych i zmanipulowanych podobno)...nie wycofam się z podjetej decyzji... odnośnie tego, co Cajus napisales: pokaż mi choć jeden post, w ktorym ktokowliek napisal kiedykolwiek, ze Ivette jest na watku swiata niepotrzebna...pokaż...wrecz przeciwnie! To Ivette kazala wybierac darczyncom- ona, albo ja..potem odeszla sama. bo ja powiedzialam, ze z watku nie odejde.. to po pierwsze.. po drugi- widziales, zebym ja napisala gdzies, ze xmartix jest nieodpowiedzialna matka??Nie widziales- bo takich rzeczy nie pisalam..MOje PW do Niej nie dotyczylo tego, ze ma odmienne zdanie- kazdy moze je miec...ale tego, ze zamiast zając się mądrymi sparwami- wypisuje, szuka, śledzi i straszy mnie...Przecież chyba widziales oszczerstwo, jakmie rzucila w moim kierunku, ze na watku Onki Lusi, ktory przejelam finansowo- zgubilam 400 zl!!!!!!!!!!!!!! Pozwolilam sobie zrobic dokladne rozliczenie-moze zajrzysz laskawie..pomylilam się...o cale 7 zł- na swoją niekorzyśc- taka ze mnie zlodziejka amatorka...Ty to nazywasz szacunkiem względem osob o odmiennym zdaniu??:o kolejna sprawa- nie byloby zadnej klotni- gdyby nie posty xmatrix, ktora pala nienawiścią do mnie...co juz przeciez widac z daleka! Ja sobie nie pozwole na takie traktowanie- bo to nie xmatrix- a ja znalazlam dom Swiatusiowi- siedzialam godzinami na telefonie z Ivette i zapewnialam ja, ze osobiście będe się troszczyla, zeby mu nigdy nie zabraklo pieniedzy..tak zrobilam, robie i bede robila...to ja siedzialam nocami i skomlalam o kase- o kazda zlotowke na tym wątku...xmatrix zalozyla watek- ok- ale nic by nie zrobila, gdyby nie nasza pomoc(dośc przypomniec, ze chciala umieścić Swiatusia w Glogoczowie- gdyby nie ja- bylby tam się znalazl- zapomniales??) Ale oczywiscie- Ty zapomniales- bo Ty neiwiele wiesz, co sie dzieje na watku!Ciebie tu praktycznie nie ma..za to jak wchodzisz- robisz wielke halo!!! Rozporzadzasz kasa-ale nie swoją! Jesli chcesz- wysylaj pieniazki- swoja nadwyżke- na wszystko, co potrzebuje Swiatus...nikt Ci nie broni...ja swoim darczyncom pisalam, ze zbieramy na leczenie dla Swiata..i nie pisz, ze tabletki na robaki itp- jesli ivette napisze na wątku, ze jest taka potrzeba, bedzie spelniona...krotko i na temat... Ostatnia chyba sparwa: widzę, ze szantaż Ivette Gonia- albo ja- nie wyszedl.... Gonia- zlodziejka- nie wyszlo... to etraz kolejny szantaż- ze kazdy kto wplaci na moje konto nie będzie traktowany jako darczyńca Swiata???:o Czy ja aby dobrze zrozumialam??To jednak prawda- pisaly mi pewne osoby, ze pojawil się taki "szantaz" na PW..no ale jakos nie chcialo mi się wierzyć...proszę Cię Cajus- nie oslabiaj mnie...to juz ponizej krytyki..T A moze to jes szacune względem osob o odmiennym zdaniu..??:o jesli Ty chcesz nam wmowic, ze tu (Tobie czy xmatrix) chodzi o dobro Swiata, to jestes smieszny!!!I Ty kazesz wybierać- decydować-ale kto zadecyduje inaczej niz chce xmatrix- ten nie będzie darczyńcą Swiata..??To jakas paranoja jest chyba!!! Na koniec napisze jasno:nie obrazaj mnie prosze- Dla mnie, jak jestem pewna, rownież i dla pozostalych darczyńcow -Swiatuś jest psem z krwi i kosci- nie wirtualna maskotka!!! Rownie mocno jak xmartix i Ivett- szacunek należy się wszystkim darczyńcom!!Tym co piszą, jak i tym, co nie piszą oficjalnie...tego szacunku od dawna nie ma od owych osob- teraz dolaczyles do tego grona Ty...a dowodem na owy brak szacunku, jest choćby dziesiejsze PW, jakie otrzymalam od Marty- pewnie bys się zdziwil, gdybys przeczytal... Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='Cajus JB']Koszta utrzymania Świata: 1. Krople do oczu 3 tubki po 18,50= 55,50 m-cznie 2. Flawitol Artro na stawy ( 60 tabl/2mies.) czyli 30 zł m-cznie 3. Pieluchy 75 szt. x 0,6 zł czyli 45 zł m-cznie 4. Theovent 6,50 zł 5. Karsivan 60 zł 6. comiesięczna wizyta u weta 30 zł 7. Verumal (na brodawki) 31 zł na 2 miesiące 15,50 zł RAZEM: 242,50 zł miesięcznie [B]Proszę pozostałych darczyńców o decyzję w sprawie Ich deklaracji. Nie łatwo mi było to napisać, ale podjąłem się i napisałem. Cokolwiek będzie się działo po moim poście i jak zostanie odebrany nie będę niczego przenosił na inne wątki. Nie mam nigdy do nikogo urazów i żali. Nie o to chodzi na tym forum.Przypomne Cajus- ze wczoraj cytowalam juz kilku darczyncow i podjeta przez nich decyzje. Dziś rownież napisalam, jakie info otrzymalam od cioteczki margoth oraz fakt, ze wpłynęla na moje wlasnie konto, wplata od cioteczki Agaty51...prosze- uszanuj owych darczyńcow i weź pod uwagę ich decyzje...nie udawaj, ze jej nie widzisz...to nie sa male dzieci, ktore beda pisaly po kilka razy jedno i to samo w kolko.. Quote
majku33krakow Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 gonia66 napisał(a):W sprawie konta- ja juz się wypowiedzialam...Szanuję siebie i szanuj,ę darczyńcow (zaslepionych i zmanipulowanych podobno)...nie wycofam się z podjetej decyzji... odnośnie tego, co Cajus napisales: pokaż mi choć jeden post, w ktorym ktokowliek napisal kiedykolwiek, ze Ivette jest na watku swiata niepotrzebna...pokaż...wrecz przeciwnie! To Ivette kazala wybierac darczyncom- ona, albo ja..potem odeszla sama. bo ja powiedzialam, ze z watku nie odejde.. to po pierwsze.. po drugi- widziales, zebym ja napisala gdzies, ze xmartix jest nieodpowiedzialna matka??Nie widziales- bo takich rzeczy nie pisalam..za to pewnie widziales oszzcerstwo, jakmie rzucila w moim kierunku, ze na watku Onki Lusi, ktory przejelam finansowo- zgubilam 400 zl!!!!!!!!!!!!!! Pozwolilam sobie zrobic dokladne rozliczenie-moze zajrzysz laskawie..pomylilam się...o cale 7 zł- na swoją niekorzyśc- taka ze mnie zlodziejka amatorka... kolejna sprawa- nie byloby zadnej klotni- gdyby nie posty xmatrix, ktora pala nienawiścią do mnie...co juz przeciez widac z daleka! Ja sobie nie pozwole na takie traktowanie- bo to nie xmatrix- a ja znalazlam dom Swiatusiowi- siedzialam godzinami na telefonie z Ivette i zapewnialam ja, ze osobiście będe się troszczyla, zeby mu nigdy nie zabraklo pieniedzy..tak zrobilam, robie i bede robila...to ja siedzialam nocami i skomlalam o kase- o kazda zlotowke na tym wątku...xmatrix zalozyla watek- ok- ale nic by nie zrobila, gdyby nie nasza pomoc(dośc przypomniec, ze na szybko chciala umieścić Swiatusia w Glogoczowie- gdyby nie ja- bylby tam się znalazl- zapomniales??) Ale oczywiscie- Ty zapomniales- bo Ty neiwiele wiesz, co sie dzieje na watku! Rozporzadzasz kasa-ale nie swoją! Jesli chcesz- wysylaj pieniazki- swoja nadwyżke- na wszystko, co potrzebuje Swiatus...nikt Ci nie broni...ja swoim darczyncom pisalam, ze zbieramy na leczenie dla Swiata..i nie pisz, ze tabletki na robaki ito- jesli ivette napisze na wątku, ze jest taka potrzeba, bedzie spelniona...krotko i na temat... Ostatnia chyba sparwa- widzę, ze szantaż Ivette Gonia- albo ja- nie wyszedl.... Gonia- zlodziejka- nie wyszlo... to etraz kolejny szantaż- ze kazdy kto wplaci na moje konto nie będzie traktowany jako darczyńca Swiata???:o Czy ja aby dobrze zrozumialam??To jednak prawda- pisaly mi pewne osoby, ze pojawil się taki "szantaz" na PW..no ale jakos nie chcialo mi się wierzyć...proszę Cię Cajus- nie oslabiaj mnie...to juz ponizej krytyki..jesli Ty chcesz nam wmowic, ze tu (Tobie czy xmatrix) chodzi o dobro Swiata, to jestes smieszny!!!I Ty kazesz wybierać- decydować-ale kto zadecyduje inaczej niz chce xmatrix- ten nie będzie darczyńcą Swiata..??To jakas paranoja jest chyba!!! Na koniec napisze jasno:nie obrazaj mnie prosze- Dla mnie, jak jestem pewna, rownież i dla pozostalych darczyńcow -Swiatuś jest psem z krwi i kosci- nie wirtualna maskotka!!! Rownie mocno jak xmartix i Ivett- szacunek należy się wszystkim darczyńcom!!Tym co piszą, jak i tym, co nie piszą oficjalnie...tego szacunku od dawna nie ma od owych osob- teraz dolaczyles do tego grona Ty... Po trzecie z tego co pamietam to ty gonia66 napisałas zeby z tad ivette sobie poszła a watek itak bedzie istniał napisałas. jesli matrix jest opiekunem prawnym psa i włascicielem watku według regulaminu musi go prowadzic,rozliczenia tez,wiec na pełne prawo do zmiany skarbnika pozatym mi tez brakuje ivette bo napisała by szczegóły o psie takie jak elmira pisze na watku fifka. pozatym deklaracje sie moga wykruszyc,bo wirtualnie to mozna w gry pograc a nie pisac o psie ktorego sie kocha. JA NIE WIEM PO KTOREJ STRONIE STANĄC! Quote
gonia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 majku33krakow napisał(a):z tego co pamietam to ty gonia66 napisałas zeby z tad ivette sobie poszła a watek itak bedzie istniał napisałas. jesli matrix jest opiekunem prawnym psa i włascicielem watku według regulaminu musi go prowadzic,rozliczenia tez,wiec na pełne prawo do zmiany skarbnika pozatym mi tez brakuje ivette bo napisała by szczegóły o psie takie jak elmira pisze na watku fifka. pozatym deklaracje sie moga wykruszyc,bo wirtualnie to mozna w gry pograc a nie pisac o psie ktorego sie kocha. JA NIE WIEM PO KTOREJ STRONIE STANĄC!Źle pamiętasz Majku...nigdy nie napisalam, ze Ivette ma sobie pojsc z watku...to byl tylko i wylacznie jej osobisty wybor- napisala wyraźnie, ze albo gonia, albo ona...ja nie mialam tego problemu- mnie nie przeszkadzala...ale tez nie widzialam powodu- i dalej nie widze, zebym miala rezygnować...i nie zrezygnuję...czuje się rownie mocno odpowiedzialna za Swiatusia, jak Ivette czy xmatrix...ale jak rowniez zapewne pozostali darczyncy, ktorzy co miesiac z tej odpowiedzialnosci i troski przesylaja pieniadze...MNie tez bardzo brakuje normalnych relacji z domku- ale przeciez sila nikogo nie mozna zmusic do niczego...Poki ja będe na wątku Swiata- napisala wyraźnie- jej nie będzie...to co..??Ja mam odejść..??:o Nieeeeeeeeeee... Ivette pewnie nigdy tego nie potwierdzi- a ja nie mam nagrywanych rozmow...bardzo chciala byc DT dla Swiata- ale rownie bardzo sie bala i wstydzila, ze musialaby pisac o finansach...nigdy by nie zostala, gdyby nie godziny spędzone na telefonie ze mną,gdzie przekonywalam ją , że nigdy nie dopuszcze, by Swiatusiowi zabraklo kasy...i nie dopuszcze...u mnie słowo droższe pieniędzy:) xmatrix w tym nawet palca nie zamoczyla...nawet nie byla w to początkowo wtajemniczana...dopiero po oficjalnej zgodzie-owszem, pomagala-ale nie mniej jak ja i inni darczyncy, ktorzy byli z nami na wątku...i ktorzy nie byli tu nigdy oficjalnie(tylko materialnie)..ktorzy pomagali- każdy na swoj, możliwy dla siebie sposob...Owi darczyńcy prosza mnie na PW, abym nie rezygnowala i się nie poddawala..Ja Ich tu w większości "ściągnęłam"...oni dodaja mi sil:) Na szzcescie nie musisz się opowiadać po żadnej ze stron majku- bo nie jestes darczyńcą..:) Nie grozi Ci wykluczenie;) Quote
xmartix Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 dziękuję Cajus za Twój post, jestem takiego samego zdania, że skarbnik Świata powinien być jeden, dlatego też wysłałam wszystkim darczyńcom informacje o podjęciu decyzji. jakiekolwiek decyzje byście nie podjęli - bardzo dziękujemy za wsparcie dla Świata. bardzo proszę o przelanie zgromadzonych pieniędzy Świata na moje konto, gdyż te pieniądze do niego tylko należą, a ja jestem skarbnikiem Quote
Bjuta Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Kochani - ja przez rok będę wpłacać na oba konta swoją deklarację i po roku - nie wchodząc tu i nie sprawdzając co u Świata - urywam. Moja deklaracja jest skromna, mam nadzieję, że przez rok bez kłopotu znajdziecie kogoś kto tą moją dyszkę przejmie. Jeśli będzie inaczej - proszę o PW w przyszłym sierpniu, będę się zastanawiać. Quote
Recommended Posts