tayga Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 U nas dzisiaj zamieć, jakiej w życiu nie widziałam. Wiatrzysko okropne, sypie niesamowicie. Napadało ze 30 cm śniegu, miejscami nie da się iść, sięga po kolana. I... jest ślicznie Do Fuksiowego kojca brnie się w półmetrowej warstwie śniegu. Kojec też był zasypany (odśnieżałyśmy z koleżanką). Nie ciągnęłam psiaka na spacerek, bo niby jak? Zakopałby się bidulek po uszy. Quote
Lucyna Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Ja ze swoimi psiakami nie mogę chodzić na spacery, bo zapadają się po szyję (są małe). Dobrze, że jest ogródek i kawałek miejsca, gdie mniej śniegu. Oby Fuksik szybko doczekał odwilży ... Quote
bela51 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Historia Skrzacika tak wszystkich zaabsorbowała, że wywiało wszystkie ciotki z wątku Fuksa. Nie zapominajcie, ze on byl tu pierwszy i też potrzebuje pomocy. A co u małego szczeniorka w słodkie łatki? Quote
Grosziwo Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 A wcale, że nie :lol: ja tu zaglądam :lol: Quote
tayga Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ooo... fajnie, że nie wszyscy zapomnieli o Fuksiu :) Bo to jest tak... Skrzacik potrzebował pomocy natychmiast, Nepper znajdzie dom (jak większość słodziastych maluchów), a Fuks jest bezpieczny, to poszedł w "odstawkę" Niedługo będzie trzeba szukać mu rodzinki :) Quote
Grosziwo Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No to na potwierdzenie, ze Fuksio nie poszedł w odstawkę posyłam mu wielki C M O K w zimny, czarny nochalek. Tayga przekaż go Fuksiowi :kiss_2: Quote
tayga Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Się rano zrobi :) Fuksik zmienia włoski intensywnie :) Stare, chore wypadają garściami, ale na tym miejscu są już nowe, sliczne :) Quote
Grosziwo Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No, no ...to mu jeszcze grzywa jak lefowi wyrośnie ! Będzie miał powodzenie chopak :loveu: Quote
tayga Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Mam nadzieję, że jemu zycie się ułozy... dość wycierpiał. Wyglada ładnie, przytył bardzo (w porównaniu ze szkieletorem jakim był). Taki jest fajny, ale gapciowaty. Quote
tayga Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Jak to dobrze, ze poniedziałek się skończył... Bo ja - człek małopechowy - miałam dzisiaj totalnie koszmarne chwile A to tylko to: Blue Monday - wprowadzone przez Cliffa Arnalla określenie najbardziej depresyjnego dnia w roku, przypadającego w trzeci poniedziałek stycznia http://wiadomosci.onet.pl/2113295,403,item.html Ufff... jaka ulga, że to wszystko, to nie moja wina Quote
Plicha Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Fuksikowi służy twoja dieta, jeszcze miesiąc, dwa i nie będzie śladu wychudzonego psiaka, zostanie kawał psa :) Quote
bela51 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Hej psiaku, popros swoją Pania o jakies nowe zdjecia.;) Quote
tayga Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Postaram się zrobić jutro :) Ale ten małpiszon nie chce wychodzić. Śniegu duzo, a do tego zmarznięty, twardy jak kamień. Fuksikowi niewygodnie się po tym łazi :( Quote
tayga Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Strasznie zimno dzisiaj, Fuksik dostał telepawki, zjadł i uciekł do budy. Jest -18 stopni w tej chwili, nie chcę mysleć co będzie w nocy :( Ukradłam z pobliskiej budowy kilka styropianów, grubych na 12 cm. Mimo ocieplonej budy obłożyłam tym jeszcze tył, boki i dach. Na dachu leży kołdra zasłaniająca wejście do budy. Quote
tayga Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/178417-NERO-MA-ody-piAE-kny-Husky-szuka-DS-lub-DT-Potrzebne-ogA-oszenia?p=13957906#post13957906 Kolejny bidul, a jaki cuuuudny!!! Pod moją opieką :( Quote
malibo57 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Jak Fuksio zniósł noc? Musiało być poniżej 20. Ta ma być jeszcze gorsza. Mróz jest koszmarny i ..boli:( Czego potrzebujesz, Taygo? Dla Fuksia? Quote
bela51 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Tak strasznie mi żal tych psiaków. :-(Zreszta nie tylko psów, bezdomnych kotów, zwierząt w lasach. Okrutna ta zima, dla wszystkich.:-( Quote
tayga Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 malibo57 napisał(a):Jak Fuksio zniósł noc? Musiało być poniżej 20. Ta ma być jeszcze gorsza. Mróz jest koszmarny i ..boli:( Czego potrzebujesz, Taygo? Dla Fuksia? Fuksio w budzie nie marznie, ale zanim skończy michę już się lekko trzęsie. Próbowałam go wyprowadzić, ale po kilku metrach zastrajkował. Ten zmrozony śnieg boli w łapki. Niedawno wracałam do domu z urodzin siostrzenicy, specjalnie wsiadłam pod blokiem do auta (bo w tym stanie nawet bym silnika nie śmiała uruchomić :)) - tam mam termometr, jest minus 21 stopni. Mam nadzieję, że budę Fuksia zabezpieczyłam dobrze... lepiej już się nie dało :( Teraz tam są trzy warstwy styropianu (4, 6 i 12 cm), dwie dechy, ciepłe posłanko i grubo zasłonięte wejście. Czego potrzebuję? Chyba bazarku jakiegoś żeby puszeczki kupić. Już nazbierałam fantów, muszę obfocić. Mimo tego, ze już może jeść suchą karmę to daję ją bardzo rzadko... Po suchej chce się pić, a jemu zamarza woda. Puszeczki mieszam z gorącym makaronem lub ryżem, warzywkami, witaminkami w proszku i odrobiną oliwy. I ciepłym Fuksia karmię. Quote
tayga Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Micha wody po nocy wygląda tak: A tak Fuksik zagląda za Nalą... ale wyjść nie chce Jest minus 12 stopni :( Quote
Grosziwo Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 No przystojniaku przypomnij się wszystkim ! :loveu: Quote
tayga Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Zrobiłam bazarek moim bidom (a Grosziwo od dawna to wie :)). Podzielę ewentualny dochód według potrzeb, między Skrzacika, Fuksia i Nera. http://www.dogomania.pl/threads/1784...dz-22-00/page4 Quote
bela51 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPA-E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSA-W-BEZDOMNYCH-KTOA-JESZCZE-CHAE-TNY Taygo, to wątek z ubrankami dla bezdomnych psiaków. Ubranko dla bezdomniaka kosztuje tylko 10 zl, może zafundujemy takie Fuksowi, aby mu było cieplej? Trzeba tylko podac wymiary. Zajrzyj na wątek, jesli sie zdecydujesz to ja zaplace za to ubranko i przesyłke. Quote
Recommended Posts