agnieszka32 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dokładnie tak, jak pisze andzia69 - odwrócenie uwagi psa, przekierowanie jej na zabawkę. Problem ten znam doskonale - Figa nie umiała się bawić, nie znała zabawek, piłeczek, patyczków - zainteresowanie i chęć zabawy, okazywanie radości, szczęścia, zwracanie uwagi - okazywała gryzieniem po rękach, rękawach, szarpaniem za kurtkę, kaptur, podgryzała po kostkach... Byłam w szoku, bo ani Fiodor, ani Sarunia nigdy nie złapały mnie za rękę, czy rękaw. Ale sobie z tym poradziłam i chociaż czasem Fidze to się jeszcze zdarza, szybko jestem w stanie to opanować... Quote
Asior Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 masa nowych bulków :( [B]PAKO[/B] - 11 miesięczny dzieciak: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_hZN3Y9LCibM/S51rNldqZ1I/AAAAAAAAEMs/tNTsYJd9UAA/DSC03886.JPG[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_hZN3Y9LCibM/S51rNwkwQjI/AAAAAAAAEMw/OQEz3IHWBRQ/DSC03888.JPG[/IMG] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_hZN3Y9LCibM/S51rN1P9XCI/AAAAAAAAEM0/OwBiZ_IbJPU/DSC03890.JPG[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_hZN3Y9LCibM/S51rOaMmo8I/AAAAAAAAEM4/R8X04kpwmPY/DSC03891.JPG[/IMG] Quote
agnieszka32 Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Asiu, nie dobijaj - jakie cuda tam macie...:-( A Antosia - no miodzio, piękna dziewczynka (oczywiście - red nose ;)) Quote
Kana Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Antosia jest wspaniala!!! Biala i Klara w nowym domu chyba? Uaktualnijcie pierwszą stronę. Quote
Rzemieniec Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Antosia jest przeeeeśliczna!!! :loveu: Normalnie zakochaliśmy się w niej :loveu: Czy można ją odwiedzić i wstępnie porozmawiać o adopcji? Mieliśmy już kiedyś wizytę przedadopcyjną z Towarzystwa do adopcji Parysa z krakowskiego schroniska, jednak tak się nieszczęśnie sprawy potoczyły, że nie mogliśmy wtedy go przygarnąć. Z rozmowy z jego opieknunką później dowiedziałem się że znalazł świetny dom pod Krakowem, co mnie cieszy niezmiernie! :multi: Ostatnio rozpatrywaliśmy adopcję bullterriera, jednak moje serce należy do AST'ów i jak zobaczyłem Antosie to mi serce się rozpłynęło :lol: Mam doświadczenie z tą rasą i nie widzę świata poza psami w typie TTB Czy orientujecie się kiedy jest możliwość odwiedzin z racji na czas kwarantanny i kontaktu do jej opiekuna? Pozdrawiam Quote
agnieszka32 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Rzemieniec']Antosia jest przeeeeśliczna!!! :loveu: Normalnie zakochaliśmy się w niej :loveu: Czy można ją odwiedzić i wstępnie porozmawiać o adopcji? Mieliśmy już kiedyś wizytę przedadopcyjną z Towarzystwa do adopcji Parysa z krakowskiego schroniska, jednak tak się nieszczęśnie sprawy potoczyły, że nie mogliśmy wtedy go przygarnąć. Z rozmowy z jego opieknunką później dowiedziałem się że znalazł świetny dom pod Krakowem, co mnie cieszy niezmiernie! :multi: Ostatnio rozpatrywaliśmy adopcję bullterriera, jednak moje serce należy do AST'ów i jak zobaczyłem Antosie to mi serce się rozpłynęło :lol: Mam doświadczenie z tą rasą i nie widzę świata poza psami w typie TTB Czy orientujecie się kiedy jest możliwość odwiedzin z racji na czas kwarantanny i kontaktu do jej opiekuna? Pozdrawiam[/QUOTE] Byłoby wspaniale, gdyby Antosia znalazła domek. Mnie też się dziewczynka baaardzo podoba... :loveu: Zadzwoń może do Asi (Asior), może będzie w stanie odpowiedzieć na Twoje pytania. Numer podam na PW ;) Quote
Rzemieniec Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jeśli można to bardzo bym prosił! :cool3: Quote
Rzemieniec Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Właśnie dzwoniłem do schroniska i się podpytywałem o Antosię. Pojawiła się w szelkach i ze smyczą i do 26go jest na kwarantannie czekając na właścicieli... Jutro bym chciał do niej podjechać po pracy :loveu: Quote
Kana Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No to widocznie ktoś jej już nie chcial :( Rzemieniec wspaniale by bylo jakbyście mogli dać dom bidulce. Tylko upewnijcie się czy przed adopcją jak i po nie stanie wam nic na drodze jak to bylo z poprzednim pieskiem którego chcieliście adoptować. Quote
przemek81 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Asia co sie dzieje czemu tyle bulkow przybyło Quote
Rzemieniec Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Asior']no już wiesz, że jeszcze ponad tydzień kwarantanny.. ale ona jest na zewnątrz w boksach N, więc odwiedzić ją oczywiście możesz ;)[/QUOTE] Jadę do niej dziś po pracy!!!! :loveu: Quote
bahlsa Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Asiu, nie wiem czy doszło pw (chyba nie, bo nie odpisujesz) Podaj mi imiona 3-ch pierwszych psów do ogłaszania, przeszukam watek i ściągnę info o nich i zdjęcia. Od soboty zaczęłabym kleić ogłoszenia. Quote
andzia69 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 boshe...ile nowych psiaków:(:( super, że Antosia (boska suńka) ma już chętnego:):) Quote
agaga21 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 kraków i łódź to chyba teraz największe "zagłębia" bezdomnych bullowatych :( Quote
Rzemieniec Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Odwiedziłem ślicznotkę :loveu: Jest prze kochana, co z resztą widać na filmikach :evil_lol: Nic tylko czekam do końca kwarantanny, bo mała zdobyła moje serce [video=youtube;VgZuOmbXn68]http://www.youtube.com/watch?v=VgZuOmbXn68[/video] Przyszedłem to od razu była przy kratach - i do drapania :cool3: Potem zjadła "obiadek", beknęła mi w twarz i dalej żeby drapać... :p [video=youtube;AwHr8A4xITo]http://www.youtube.com/watch?v=AwHr8A4xITo[/video] Quote
przemek81 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Moja córka to Antosia hihi:loveu::loveu::loveu: Quote
Alicja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 o rany ...ile u Was bullkowatych :(.... Antosia rozbraja , cholerka ona tak strasznie do człowieka lgnie że przez kraty by wyszła Quote
Rzemieniec Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Asior']zapisałeś się na kontrole???[/QUOTE] niestety jeszcze nie mogę z racji tego że jest do 26go na kwarantannie wg. pani ze schroniska! w niedzielę jeszcze podjadę do niej, może dowiem się coś więcej... Quote
wilczyca Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Rzemieniec']niestety jeszcze nie mogę z racji tego że jest do 26go na kwarantannie wg. pani ze schroniska! w niedzielę jeszcze podjadę do niej, może dowiem się coś więcej...[/QUOTE] a w czym to przeszkadza, przecież i tak zanim ktoś na kontrolę przyjdzie to sunia kwarantannę skończy. No chyba że wmiędzy czasie zgłosi się właściciel Quote
Rzemieniec Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='wilczyca']a w czym to przeszkadza, przecież i tak zanim ktoś na kontrolę przyjdzie to sunia kwarantannę skończy. No chyba że wmiędzy czasie zgłosi się właściciel[/QUOTE] Najprawdopodobniej właśnie o to chodzi... W każdym razie taką informację o braku możliwości zwrócenia się do Towarzystwa o wizytę przedadopcyjną uzyskałem w schronie Quote
Asior Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 mam kolejne zdjęcia bulowatych naszych, ale nie mam kiedy obrobić ich :( może jutro.. znaczy dzisiaj... Quote
tamb Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Przepraszam za offa ale potrzebna pomoc: Potrzebna pomoc!!! Przed chwilą zadzwoniła staruszka; umarł mąż, jutro pogrzeb, nie jest w stanie wyprowadzać 4-letniego setera. Pies od śmierci męża nie wychodzi z mieszkania. Kobieta nie ma rodziny, bardzo płakała ale pies musi iść do adopcji. Czy ktoś mieszka w pobliżu ulicy Na Błonie (Widok) i mógłby wyprowadzać psa do czasu znalezienia domu? Trzeba podjechać i zrobić zdjęcia, nie mam w tej chwili pomysłu, co robić. Quote
przemek81 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Asior']mam kolejne zdjęcia bulowatych naszych, ale nie mam kiedy obrobić ich :( może jutro.. znaczy dzisiaj...[/QUOTE] :-(Asia nie dobijaj:-( Quote
Recommended Posts