Ania012 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Dziewczyny, dziś odbyła się kolejna próba oczywiście z zerowym skutkiem. W poniedziałek ma przyjechać straż dla zwierząt z klatką łapką a my przez weekend mamy je przegłodzić. Brzmi to strasznie..... Złapane wczoraj psiaki przeżyły noc, nawet po wieczór zaczęły obgryzać zabawki a dziś jest już znacznie lepiej. Może jeszcze nie tak jak moje sunie, właśnie biegają od pokoju do pokoju piszcząc kurczakiem co doprowadza mojego Puszka do szału(bo to jego zabawka). Anette1106 w tej chwili mam do oddania 2 sunie moją brązową oraz wczoraj złapana (wygląda identycznie jak moja czarnulka) na pw wysyłam mój nr telefonu. Quote
Ania012 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 mtf zalesie napisał(a):w zielonce dziala fundacja maja i anouk z dogo.kolo mnie tzn.piaseczna sa kojce po 300 zl na mies.plus karma ale bez socjalizacji/pytac fundacje niczyje/.pomoge zaplacic palmera jak zalatwisz bo inaczej suki nie zlapiesz.a gmina nic nie zrefunduje -sproboj u mnie pomgaja bo to taniej niz placic hyclowi MTF nie mam zielonego pojęcia co to jest palmer. A jeśli chodzi o hotelik to niestey sunia musi trafić gdzies gdzie bedzie socjalizowana. Siedzenie tylko w kojcu nie bedzie dla niej dobre. Quote
mtf zalesie Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='Ania012']MTF nie mam zielonego pojęcia co to jest palmer. A jeśli chodzi o hotelik to niestey sunia musi trafić gdzies gdzie bedzie socjalizowana. Siedzenie tylko w kojcu nie bedzie dla niej dobre. nieufne psy lapia strzelajac nabojem usypiajacym z 10-30 metrow -ostatnio gusi uciekl na ursynowie nieufny onek wziety ze schronu i tak go lapali http://www.dogomania.pl/threads/172458-PA-A-roku-trzymali-go-w-piwnicy-MA-ody-chory-ONek-i-ja-potrzebuje-pomocy Quote
Ania012 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 [quote name='mtf zalesie']nieufne psy lapia strzelajac nabojem usypiajacym z 10-30 metrow -ostatnio gusi uciekl na ursynowie nieufny onek wziety ze schronu i tak go lapali http://www.dogomania.pl/threads/172458-PA-A-roku-trzymali-go-w-piwnicy-MA-ody-chory-ONek-i-ja-potrzebuje-pomocy [FONT=Tahoma]Mam prośbę czy mogłabyś mi przesłać na PW kontakt do takiej osoby, oczywiście, jeśli posiadasz. Zastanawiam się tylko jak później złapałabym szczeniaki, one na jej szczek uciekają do nory.[/FONT] Quote
mtf zalesie Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 czemu nie poradzisz sie fundacji maja/zielonka-anouk/sa blisko moze doradza,ja mialam tel.weta z palmerem ale z plonska i liczyl 500zl.moze napisz pw do tej dziewczyny gusia 106 z watku powyzej lub asiaf1 z watku psa kapsla.nie znam ich osobiscie rowniez ale wiem z watku ze zalatwialy taka rzecz w warszawie Quote
Ania012 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Jeśli w poniedziałek nie uda się straży dla zwierząt, spróbuje szukać pomocy w innych organizacjach. Zulugula dziękuje Ci za znalezienie mojej czarnej perełce tak wspaniałej rodziny. Chciałabym aby reszta szczeniaków też znalazła taki dom. Po zabraniu czarnulki moja brązowa dziewczynka zaczęła się zmieniać, przychodzi do mnie przytula się. nawet dziś przyszła do łózka (a spryciule same wskakują) i dostałam słodkiego buziaka. Przy Lili była zupełnie inna bała się wszystkiego ale to zapewne efekt ich hierarchi. Pomimo oddania jednej suni nadal szukam DT dla dwóch złapanych szczeniaków. Ja niestety nie mieszkam sama i reszta domowników odmówiła przyjęcia kolejnego szczeniaka, o tą dwóję i tak był straszny bój. Jeśli kotoś byłby w stanie zabrać chociaz jedniego szczeniaka byłabym strasznie wdzięczna- oczywiście w miare możliwości wesprę DT w jedzonko dla szczeniaka. więc dalej pilnie szukam DT dla 2 szczeniaków Quote
Ania012 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Podnoszę - PILNIE DT/DS DLA 2 SZCZENIAKÓW - PROSZĘ O POMOC Quote
mtf zalesie Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 podnosze pomoc dla szczeniakow w wesolej potrzebna Quote
Ania012 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 PILNE DOM TYMCZASOWY DLA 2 SZCZENIAKÓW Trzymajcie kciuki aby dziś udała się złapać całą 3 Quote
mtf zalesie Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 widze ze jak jest problem to wszyscy poznikali nawet podniesc nie ma kto Quote
Ania012 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Jeśli nie uda się znaleźć DT dla dwójki maluchów będą musiały trafić do moje piwnicy, wiem, że to mało humanitarne, ale naprawdę nie mam wyjścia.[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][FONT=Calibri] Jeśli znalazłaby by się Chiciak jedna osoba która byłaby wstanie przygarnąć jednego z szczeniaków proszę o kontakt[/FONT] [FONT=Calibri] 505406022[/FONT] [/FONT][/FONT] Quote
Ania012 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Jeden szczeniak już złapany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Tigraa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 podniosę chociaż... strasznie żałuję, że nie mogę wziąć ich na dt... żebym chociaż miała klatkę, żeby ich odizolować od dużych... Quote
Ania012 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Ja posiadam jedynie klatkę wystawową dla kociaków, dla jednego szczenira może być. Ale jako to dla niego socjalizacja. Wieczorem wstawie wam zdjęcia złapanych psiaków. Mam pytanie czy ktoś z was posiada zdolności do pisania allegro? Tak by za serce chwyciło. Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Witam!!! Szukam PILNIE osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjna w miejscowości BŁONIE za Warszawą. Pan juz czeka ponad 2 tygodnie na wizyte, lada chwila się rozmyśli! Bardzo proszę o pomoc. Osoby, które moga mi pomóc, bardzo prosze o info na PW! Dziekuję!!! Quote
Ania012 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='obraczus87']Witam!!! Szukam PILNIE osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjna w miejscowości BŁONIE za Warszawą. Pan juz czeka ponad 2 tygodnie na wizyte, lada chwila się rozmyśli! Bardzo proszę o pomoc. Osoby, które moga mi pomóc, bardzo prosze o info na PW! Dziekuję!!! Mh... to chyba troszkę nie do tego watku, proponuje założyć nowy temat Quote
mtf zalesie Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 duza klatke 1m x61x 67 druciana moge spytac bo pozyczylam do warki,zmien tytul watku ze szukasz dt dla szczyli Quote
malagos Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Żeby tylko ktoś mógł wziać maluszki na dt.... Quote
Ania012 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Dziewczyny zła wiadomość nie udało się złapać suni i jednego szczeniaka. W przyszłym tygodniu maja przyjechać z weterynarze. Na razie mamy je karmić normalnie w norze ja rano sąsiadka wieczorem. Czasami jak przychodziłam o 7 rano to nie było suni a głodomory wychodziły do misek, może tak się uda wcześniej złapac szczeniaka. Złapany piesek (czarno biało brązowy na zdjęciach) siedzi na razie przerażony u sąsiadki. Jutro ma wizyte u weterynarza jak tylko będę mieć jakieś informację napiszę co i jak. Opisałam wszystko ładnie i podbiegła mała smarkula nacisnęła DELET i załatwiła mnie pięknie. Quote
mtf zalesie Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 wilga 138 na tym watku jest adres email ma chtetnych na szczyle napisz do niej. Quote
Ania012 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 mtf zalesie bardzo dziękuje za informacje już wysłałam maila. Złapany wczoraj szczeniak to bida z nędzą. Boi się wszystkiego na sam widok człowieka cały się trzęsie na domiar złego ma krzywicę oraz jest okropnie zarobaczony. Na razie siedzi u sąsiadki odizolowany od reszty psów, zobaczymy jak będzie się zachowywał po kilku dniach. Boimy się strasznie że nie da się go już oswoić, dodatkowo żadna z nas nie ma doświadczenia w udomowianiu takiego dzikuska... Quote
mtf zalesie Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 to napiszcie w tytule pomoc potrzebna w oswajaniu dzikiego szczyla-czytam watek gusia106 o marleyu-jest tam kilka cennych rad od behawiorysty,moze napisz do niej pw to pomoze Quote
mtf zalesie Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 moze zmiencie tytul na pomoc w oswajaniu dzikiego szczeniaka,na watku gusia106 jest tez kilka dobrych rad behawiorysty.moze napisz do niej pw z prosbao pmoc Quote
malagos Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Ania012']mtf zalesie bardzo dziękuje za informacje już wysłałam maila. Złapany wczoraj szczeniak to bida z nędzą. Boi się wszystkiego na sam widok człowieka cały się trzęsie na domiar złego ma krzywicę oraz jest okropnie zarobaczony. Na razie siedzi u sąsiadki odizolowany od reszty psów, zobaczymy jak będzie się zachowywał po kilku dniach. Boimy się strasznie że nie da się go już oswoić, dodatkowo żadna z nas nie ma doświadczenia w udomowianiu takiego dzikuska...[/QUOTE] Aniu, ja myślę, zę bedzie dobrze. to szczeniak. Z dorosłym byłoby gorzej. Quote
Recommended Posts