Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obraczus87 napisał(a):
Tak to jest gdy człowiek za dużo na siebie bierze... generalnie stres, zmeczenie, najpewniej anemia i takie tam. Na szczescie to zadna grypa :)

Obraczus, trzymaj się dzielnie!

Posted

W avatarze mam Brixę - sunię w typie amstaff a która trafila do schroniska w Gdyni z ulicy.
Obecnie przebywa u mnie na DT wraz z drugą uratowaną amstaffką Gracją.

Posted

Szarotka napisał(a):
Przede wszystkim wylacz komputer na 2 dni i sie dobrze wyspij.

Taaaaaaa wyłaczyc nie potrafie :)

Kana napisał(a):
W avatarze mam Brixę - sunię w typie amstaff a która trafila do schroniska w Gdyni z ulicy.
Obecnie przebywa u mnie na DT wraz z drugą uratowaną amstaffką Gracją.

Swietna jest Brixa z wygladu :)

Posted

Obarczus rozkazuje Ci zlaz z komputera :):):mad::mad::mad:
Wlaz do lozka i czytaj romanse :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jestes potrzebna na dogo, wiec sie kuruj.
Kana sunia jest piekna :loveu::loveu::loveu:

Posted

Szarotka napisał(a):
Obarczus rozkazuje Ci zlaz z komputera :):):mad::mad::mad:
Wlaz do lozka i czytaj romanse :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jestes potrzebna na dogo, wiec sie kuruj.
Kana sunia jest piekna :loveu::loveu::loveu:

... podpisuję się czterema łapami ;)

Posted

Kana napisał(a):
Niestety dogo uzależnia obraczuś :diabloti:

Wiedziałam że sie pochwalisz suniami :D śliczne :)

Dobraaaa spadam :) widze że mnie nie chcecie :P ide wziac proszki na sen i juz mnie nie ma :D

Posted

Kana napisał(a):
Ewanka jak u niej z nauką czystości i chodzeniem na smyczy ?

Kana, widzę, że Lenusia wpadła Ci w oko ;) ... bardzo polecam :)

Lena zachowuje czystość w domu, chyba że się bardzo zdenerwuje lub przestraszy, ale to ma chyba każdy psiak po przejściach.
Na smyczy chodzi, choć nie lubi, zrobiła wielkie postępy, nie kładzie się już na plecki i nie sika pod siebie, ale do ideału niestety daleko.

Na tym etapie uważam (nie tylko ja), że ważne by było, żeby chodzić z nią , w ramach treningu, dużo po mieście, czego nie mogę jej tu na wsi zapewnić ............. jest więc pole do popisu :D

Lenusia jest kochana, ale ma swoje wady jak każdy ;)

Posted

No to dobrze że chociaż z nauką czystości jest dobrze.
( to może jak podkłady nie potrzebne to zmniejszysz cene? )

Na smyczy po mieście czy po wsi.. jest niby różnica ale powinna to robić co najmniej co drugi dzień.
Jeżeli już jest dobrze to szybko powinna płynnie na niej chodzić.
Chociażby żeby wyjść poza teren swojego domu i przejść się dróżkami z Lenką na smyczy.
Czy nie wychodzicie na zewnątrz?

Posted

tripti napisał(a):
co drugi dzień na smyczy, to jakoś nie za często, pies powinien kojarzyć smycz=spacer=siku i niestety poza własnym terenem.

Sądzę, masz rację, u nas nie da się tego niestety zapewnić. Lena przeszła naprawdę dłuuuuuugą drogę, od czasu przybycia do nas i jeśli znajdzie się jakiś "miejski" DT to chyba dobrze by jej to zrobiło.

U nas kilometrami cisza, spokój, bażanty i biel po horyzont ;) ... a do miasta nie jeździmy od wielu miesięcy, takie z nas wiejskie mieszczuchy :D

... gdyby Lenusia szła do DS z ogrodem, to jest przygotowana na 99% ;), a jeśli do miasta, to wymaga jeszcze miejskiego treningu ;)

Posted

Ewanka napisał(a):
Sądzę, masz rację, u nas nie da się tego niestety zapewnić. Lena przeszła naprawdę dłuuuuuugą drogę, od czasu przybycia do nas i jeśli znajdzie się jakiś "miejski" DT to chyba dobrze by jej to zrobiło.

U nas kilometrami cisza, spokój, bażanty i biel po horyzont ;) ... a do miasta nie jeździmy od wielu miesięcy, takie z nas wiejskie mieszczuchy :D

... gdyby Lenusia szła do DS z ogrodem, to jest przygotowana na 99% ;), a jeśli do miasta, to wymaga jeszcze miejskiego treningu ;)

jak to nie da się :)??? też mieszkamy na wsi i da się :) obroża smycz i spacer na smyczy, chęci trzeba, bo dać to się da :)

Posted

Ewanko ale Twoim obowiązkiem jest uczenie jej na smyczy.
To że nie mieszkasz w mieście nie robi różnicy.
Dlaczego nie da się u was tego zapewnić? Chodzenia na smyczy poza teren?
Wystarczy wyjść z nią pospacerować zaczynając od 15-20 minut.
Także mieszkam w domu z ogrodem i wiem co to znaczy.
Wcześniej mieszkałam w bloku i nie ma żadnej różnicy.
Tylko taka że psiaki mogą bawić się na dworze gdzie mają więcej miejsca.
Ale zawsze wychodzą na spacery poza ogrodzenie.
Nie wyobrażam sobie moich 3-4 a czasami i więcej tymczasowiczów którzy walą mi na trawnik...
Pies który spędza cały czas w zamknięciu po prostu dziczeje...

P.S To jak funkcjonujecie jeżeli nie jeździcie do miasta?

Posted

Funkcjonujemy zupełnie nieźle ;)

Samochód nieczynny :\ za bramą wzdłuż drogi wieeeeelkie zaspy, mąż z ledwoscią chodzi slalomem po zakupy, z psem by się nie zmieścił ;)
a nasz taren jest wielki ok. 8tys mkw. ... jest lasek, do którego chodzimy na spacery, dużo trawiastej przestrzeni, więc psy mają rozmaitość ;) ... a na zewnątrz można dpiero wiosną ;)

Piszę o tym otwarcie, bo może uważacie, że trzeba zacząć szukać jej dt w mieście .... ma deklaracje, więc chyba nie powinno być problemu. U nas jest od maja 2010, zrobiła kolosalne postępy, ale już chyba się tu bardziej nie rozwinie .... a DS coś nie widać :/

Posted

Ja chcialabym tylko napisac, że do domku do ktorego nie pojechala Lenka pojedzie 4,5kg Mania z Łowicza:

Mam nadzieje, że Lenka znajdzie lada chwila jakis fajny domek... jednak po dotychczasowych doświadczeniach wiem, że jest i bedzie ciężko.