Marinka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ingrid44 napisał(a):To juz postep ze mowia o tym w radiu ! wkrótce będzie jeszcze wersja z obrazem...mam nadzieje, że także w telewizji... Quote
obraczus87 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ja w dalszym ciagu apeluje o szukanie wsparcia finansowego dla Lenki! Quote
Szarotka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Lenka potrzebuje kasy bo sie skoncza jej wywczasy!!!! Quote
Marinka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='Szarotka']Lenka potrzebuje kasy bo sie skoncza jej wywczasy!!!! Fajny rym:) Na fb powstała nowa grupa: http://www.facebook.com/marinka.xym#!/home.php?sk=group_136574843065488 Wkleiłam tam wszystkich :), prócz Henia, bo gdzieś mi przepadł jego album :( Quote
Szarotka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 [quote name='Marinka']Fajny rym:) Na fb powstała nowa grupa: http://www.facebook.com/marinka.xym#!/home.php?sk=group_136574843065488 Wkleiłam tam wszystkich :), prócz Henia, bo gdzieś mi przepadł jego album :( Henio to chyba albumu nie ma, ale zrobie - slowo, dzisiaj wieczorem. Tu jest taki bazarek z plakatami, to moze by Lence zafundowac, tylko trzeba by troche ciotek namowic, zeby rozwieszaly, po lecznicach i gdzie sie da, bo Lenka jest biedzie......... http://www.dogomania.pl/threads/198212-Plakaty-dla-Waszych-pasiak%C3%B3w-pomoc-ttb-szczecin-!!-Ekstra-cena-!!-do-30.12.2010 Quote
anna10025 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Szarotko, ile brakuje deklaracji stałych Lence? Quote
Szarotka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 anna10025 napisał(a):Szarotko, ile brakuje deklaracji stałych Lence? Zaraz sprawdze. No wiec tak brakuje 55 zl. stalych i tu powinna sie wypowiedziec Ewanka na ile Lence wystarcza worek karmy, ktory chyba kosztuje 100 zl. Quote
Ewanka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Lenusia wita Ciocie o poranku :loveu: jeśli chodzi o karmę to łatwo policzyć, codziennie dostaje ok. 20 dkg, no zimą może odrobinkę więcej ;) Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [FONT=Times New Roman]Nie wiem, zawsze wydawało mi się, że nie mam zaników pamięci itd.. ale byc może sie mylę. Jesli tak - proszę mnie uświadomić podając konkretne przykłady. :lol:[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ja gdziekolwiek napisałam, że proszę o pomoc w szukaniu innego psiaka dla pani zainteresowanej Lenką? Czy napisałam, że dom nie nadaje się dla Lenki? [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy wszyscy uważają, że za wszelką cenę oddam Lenke gdziekolwiek byle tylko pozbyć sie problemu??[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Przepraszam, ale wydaje mi sie, że jestem osobą odpowiedzialną, że dobro psów jest u mnie priorytetem (może sie mylę, może to tylko moja subiektywna ocena). Tak więc skoro napisałam, że TEN DOM jest dla Lenki odpowiedni to czemu część osób próbuje mi proponować innego psa? Nie ważne czy to jest Dosia (którą de facto bardzo lubie i trzymam za Nią kciuki) czy inny Burek.[/FONT] [FONT=Times New Roman] Ja rozumiem, że gdybym stwierdziła, iż ten dom dla Lenki sie nie nadaje i poprosiłabym o pomoc - to wtedy sugestie mile widziane. Ale ja nawet nie byłam na wizycie, a tutaj już jakieś dziwne spekulacje. Nie jest mi miło z tego powodu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Gdybym stwierdziła, iż dom nie nadaje się dla Lenki ( po pierwszej weryfikacji ), to na pewno bym poprosiła o pomoc w szukaniu innego psiaka. A gdybym nie poprosiła oznaczałoby to, iż mam inne "swoje" psy, które z miłą chęcią zaproponowałabym tej rodzinie. ;)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]TEN DOM jest dla LENKI bardzo odpowiedni:[/FONT] [FONT=Times New Roman]1. Kobieta całymi dniami siedzi w domu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]2. Kobieta mieszka ze swoją wnuczka, tak więc Lenka miałaby towarzystwo młodej osoby. [/FONT] [FONT=Times New Roman]3. Lenka miałaby stały kontakt z psem córki - terrierem. A więc pies, którego Pani chciała adoptować MUSI lubić się bawić z innymi psami.[/FONT] [FONT=Times New Roman]4. Rodzina na razie po weryfikacji telefonicznej jest domem IDEALNYM. [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Wczoraj bardzo długo rozmawiałam z Panią. Jestem z Nią w stałym kontakcie. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dziękuję Ewance za bardzo dokładny opis Lenusi. Wysłałam ten opis do Pani, zobaczymy co Pani na to odpowie [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo prosze nie odbierac tego jako atak :) [/FONT] Quote
Ewanka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Bardzo mocno zaciskam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak sobie myślę, że Lena wyjątkowo zasłużyła na cudowny domek, przeżyła wielką traumę, my staramy się jej to wynagrodzić, ale to nie to samo co własny dom! Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Ewanko, bardzo dziekuje jeszcze raz ze opis Lenusi. Pani niczym sie nie zraziła. O wszystkich zachowaniach Lenki wie i zdaje sobie sprawę ze wszystkiego. Na pytanie gdzie będzie leżąło posłanie LEnki, odpowiedziała, że gdzieś je położy, ale liczy na to, że Lenka będzie z Nią spała :) Ewanko, bardzo proszę o intensywne przypominanie Lenusi jak się chodzi na smyczy. Czy moge na Ciebie liczyć w tej kewstii?? Chciałabym, aby przez najbliższe dni Lenka kilka razy dziennie wychodziła na spacery poza teren ogrodu oczywiście na smyczy :) Jesli mi się uda, jutro pojadę na wizytę p/a. Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Dodam jeszcze, że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to Panstwo smai pojada po Lenke. Wtedy tez zobacza jak Lenka sie zachowuje w stosunku do obcych czyli do Nich ;) porozmawia z Ewanka. Na prosbe Pani wysłałam jeszcze jedna sunie, która jest starsza od Lenki, jest spokojniejsza. Tak więc albo skorzysta Lenka, albo tamta sunia. Dosi nie podsyłałam, gdyz Pani szuka koniecznie psiaka czarnego, który poza tym lubi się bawić z innymi pieskami. Quote
Ewanka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 obraczus87 napisał(a):Ewanko, bardzo dziekuje jeszcze raz ze opis Lenusi. Pani niczym sie nie zraziła. O wszystkich zachowaniach Lenki wie i zdaje sobie sprawę ze wszystkiego. Na pytanie gdzie będzie leżąło posłanie LEnki, odpowiedziała, że gdzieś je położy, ale liczy na to, że Lenka będzie z Nią spała :) Ewanko, bardzo proszę o intensywne przypominanie Lenusi jak się chodzi na smyczy. Czy moge na Ciebie liczyć w tej kewstii?? Chciałabym, aby przez najbliższe dni Lenka kilka razy dziennie wychodziła na spacery poza teren ogrodu oczywiście na smyczy :) Jesli mi się uda, jutro pojadę na wizytę p/a. Zrobimy co w naszej mocy ... w kwestii smyczy ;) Zapraszamy Panią do nas, najlepiej osobiście przekonać się, czy psiak chwyci za serce ... Lenka jest ostrożna, więc początki mogą być trudne, ale za to potem ... odwdzięczy się za okazane jej dobro z nawiązką , tego jestem pewna !!!!!!! edit. ... my nie zgadzamy się, by psiaki z nami spały ... uważamy, że niech DS sam zdecyduje, czy się na to zgadza . Myślę, że Lenusia będzie w siódmym niebie, ona jest mega całuśna i przytulna :loveu: Quote
Marinka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 obraczus87 napisał(a):Dodam jeszcze, że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to Panstwo smai pojada po Lenke. Wtedy tez zobacza jak Lenka sie zachowuje w stosunku do obcych czyli do Nich ;) porozmawia z Ewanka. Na prosbe Pani wysłałam jeszcze jedna sunie, która jest starsza od Lenki, jest spokojniejsza. Tak więc albo skorzysta Lenka, albo tamta sunia. Dosi nie podsyłałam, gdyz Pani szuka koniecznie psiaka czarnego, który poza tym lubi się bawić z innymi pieskami. Widzę, że czarne psy nie sa na przegranej pozycji (bo już powoli zaczynała mi kiełkować w głowie taka niedorzeczna myśl). Obraczus natchnęłaś mnie pozytywną wibracją - Dzięki :) Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Ewanko, bardzo dobrze ze tego nie uczycie psiaków. Potem mógłby byc jedynie problem gdyby DS nie chcial psa w łózku, a pies by ciagle sie wpychał :) Marinka, jak Pani powiedziała, że psiak MUSI być czarny to moje serce zaczęło się radować :) Quote
Marinka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='obraczus87'] Marinka, jak Pani powiedziała, że psiak MUSI być czarny to moje serce zaczęło się radować :) Moje też zrobiło się takie cieplutkie :) Wersja telewizyjna akcji - Pies to nie zabawka: [video=youtube;zMnvGmcig8U]http://www.youtube.com/watch?v=zMnvGmcig8U[/video] Quote
Olena84 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Mogę zapytać w jakiej dzielnicy pani mieszka? Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Olena84 napisał(a):Mogę zapytać w jakiej dzielnicy pani mieszka? pewnie, wydawalo mi sie ze juz pisalam ale powtorze :) Pani u ktorej Lenka by byla mieszka na Dolnym Moktoowie, a Corka tej Pani - czyli osoba z ktora rozmawialam mieszka w Śródmieściu :) Quote
Olena84 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Wiem, ze pisalas ale nie moglam znalezc;p, ok, bo mamy kwiatka czarnego na pradze:(. Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Olena84 napisał(a):Wiem, ze pisalas ale nie moglam znalezc;p, ok, bo mamy kwiatka czarnego na pradze:(. A możesz mi na PW opisac bliżej tego kwiatka?? Zapamiętam na przyszłosc. Quote
Szarotka Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Bardzo sie ciesze i czekam na wyniki wizyty :):) Super :):) Quote
obraczus87 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Ciocia Maks przeniosla swoją deklaracje z mojego Staszka na Lenusie. Obecnie Maks miala deklaracje u Lenki 5 zł, teraz po dodaniu deklaracji po Staszku bedzie wynosic 15zł. :) Bardzo dziekuje MAKS :) Quote
obraczus87 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 STAŁE DEKLARACJE NA DZIEŃ 15.12.2010. gosia.marta - 40 zł javena - 15 zł obrączuś87 - 15 zł anna10025 - 5 zł Szarotka - 20 zł dorota1 - 20 zł AGA35 - 10 zł magenka1 - 10 zł maruda666 - 20 zł Ania z Poznania - 50 zł (od października) zakonna - 20 zł _Goldenek2 - 20 zł MakS - 15zł (od stycznia 2011) Ewa Gałązka - 5zł (od grudnia 2010) RAZEM: 265 zł BRAKUJE 45ZŁ STAŁYCH DEKLARACJI PLUS JEDNORAZOWYCH NA ZAKUP KARMY. [SIZE=2] Quote
Ewanka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Lena mówi dzień dobry .... i czeka z niecierpliwością na ewentualną wizytę przyszłej Pani :) Quote
obraczus87 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Jesli mi zdrowie pozwoli i sytuacja na drodze to dzisiaj będzie wizyta :) trzymajcie kciuki! Quote
Recommended Posts