Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest tekst dla Barneya, ktory zamierzam wyslac. Czy ktos chce cos zmienic, dodac?

OPOWIEM CI ZAGADKĘ

Na środku drogi siedzi i z osłupieniem patrzy
Za znikającym autem.

No? Co to jest?
To przecież pies.

Pani drzwi otworzyła
Pies nawet się nie bronił

Pan ostro gazu dodał
Żeby ich nie dogonił

A pies siedzi i patrzy
Niczego nie rozumie...

Są takie sprawy, których
Zrozumieć pies nie umie

Czy to poważna sprawa?
A może to zabawa?

Pan z panią zaraz wróci
I powie – ech, ty głupi

Bałeś się, że zostaniesz?
A skąd, mój stary draniu.

Niestety tak szczęśliwie nie skończyła się historia Barneya. Młodego psa przypominnającego owczarka niemieckiego, lecz sporo od niego niższego. Barney został porzucony w okresie wakacyjnym. Błąkał się w pobliżu popularnej stadniny koni i wiejskich domów. Możliwe, że zgubił się ludziom przybyłym oglądać zawody konne, lub specjalnie został porzucony w tej popularnej turystycznie okolicy. Jednak pies nie znalazł domu. Okrutni lub lekkomyślni właściciele nie przewidzieli, jaki los spotka ich dawnego pupilka.

Barney trafił do schroniska, a tutaj nie zazna miłości, ciepła ludzkiej dłoni na grzbiecie, serdecznego słowa.

Skończyło się lato, minęła jesień i nawet zima się już kończy... Czy wraz z nadejściem życiodajnej wiosny, Barney zyska szansę na normalne życie, w domu z kochającym człowiekiem? Gdzie miska zawsze będzie pełna, gdzie miękkie legowisko zawsze będzie ciepłe, gdzie będzie się cieszył masą zabawek i wybiega się na spacerach? Czy Barney wraz z nadejściem wiosny odzyska wolnośc i radość z życia?

W tej chwili, w schronisku pies wegetuje. Nie cieszy się już na widok nadchodzącego obcego człowieka, jakby wiedział, że i tak nie padnie na niego, że nie wezmą go do domu. Nie podbiega radośnie do krat, chcąc zwrócić na siebie uwagę. Tylko patrzy.... Patrzy tym przenikliwym spojrzeniem... Czy i Ciebie ono zauroczy?

Zwierzę nie jest rzeczą. Aukcja ma na caleu znalezienie dobrego domu dla psa. Złożenie oferty nie jest równoznacznę z nabyciem psa. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Przed złożeniem oferty koniecznie skontaktuj się ze mną. Zastrzegam sobie prawo wcześniejszego zakończenia akucji i odrzucenia oferty, gdy dom okaże się nieodpowiedni.

Posted

czerda napisał(a):
dzięki kizimizi za zaproszenie na wątek psów nad którymi właściciel się znęca , bo , mam nadzieję że mogę pomóc

mowisz o Azie? No tak to smutny przypadek :(

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/1819...9#post14308489

ciotki, mój Buli szuka ostatnie 40zł deklaracji, aby mógł się wybrać do domowego dt, gdzie trzeba zapłącić tylk o100zł za jedzonko miesięcznie dla niego. Dostaliśmy już kaganiec, bo tam jest obowiązek w kagańcu psiaka w parku prowadzać, zbieramy jednorazowe na kontrolę podstawową u weta i tylko te 40zł brakuje stałych, by mógł jechać. pomóżcie cosik, rzućcie grosik!

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Kochane a na bazarku na benie mozna znow wykupic pakiecik ogloszen chyba az 87 sztuk.
Zobaczycie?

ale Barney czeka an ogłoszenia z poprzedniego bazarku. Musze dzis napisac do ZUzi czy juz je wykonała.

Posted

[quote name='czerda']http://www.dogomania.pl/threads/182687-OgA-oszenia-na-57-portalach-Tekst-do-ogA-oszeA-i-banerki-KOMPLET-na-staruszki
yu zamówiłąm ogłoszenia , muszę jeszcze dać opis ---zrobić to?

Oj CZerdea ;)
to są niemal te same strony a Barney ma już tekścik i 75 ogłoszen od Zuzy. Teraz jaśli ktoś inny będzie chcialą robić ogłoszenai na tych samych stronach to będzie potrzebował kompletnie innego tekstu bo duplikaty nie sa dozolone.

Napisz prosze do AMENSALIZM ze zostawiasz pakiet ogłoszen ale chcesz przeznaczyc je dla innego psa, np. Reksia albo BrzydULE - one malutko maja. Albo na całkiem innego.

Posted

dobrze.....
ale jak czuje się Barnej , ? ja mam zamiar żeby może szukać mu dt ?
jak psiaki były na dt u mojesj mamy -po kilku dniach szły do nowych domków , bo ona ciągle wokół poradni spacerowałą , a moja pielęgniarka namaw3iała pacjentów i od razu jak ktoś zobaczył , pogłaskał to i zabrał do domu
tak myślę że jak Barnejowi bardzo żle tam to może udałoby mi się mamę namówić....

Posted

czerda napisał(a):
dobrze.....
ale jak czuje się Barnej , ? ja mam zamiar żeby może szukać mu dt ?
jak psiaki były na dt u mojesj mamy -po kilku dniach szły do nowych domków , bo ona ciągle wokół poradni spacerowałą , a moja pielęgniarka namaw3iała pacjentów i od razu jak ktoś zobaczył , pogłaskał to i zabrał do domu
tak myślę że jak Barnejowi bardzo żle tam to może udałoby mi się mamę namówić....

Super sprawa! Szkoda ze Twoja mama nie moze przyjąć psiaka z nużyca bo od jakiegoś zcasu bezskutecznei szukam osoby, ktora wzielaby go an dt. Z dt do adopcji wiadomo, ze trochę to trwa a tamten Biedak nei dość, ze kojcowy to jeszzce chory ... sch:(

Porozmawiaj z mamą. Jakby zdecydowała sie wziac jakeigos psa na pewno coś sie znajdzie. M.in. Barney.