Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

już wstępną dzisiaj przeprowadziłam , jutro się zagłębię
nawet bąknęłą że po świętach
trzeba trzymac kciuki
poświętach wyjedzie na 2 dni , ale będę się z nią widziała
czekam na wątek psiaka z nużycą

Posted

Czyli mama jest namawiana na Barneya?

ale super!!!
będzie mozna lepszy tekst do ogłoszen robić, gdy charakter będzie znany już

czerda, a wizyty przead robisz, jak psy klientom oddajecie?

światełko nadzieji dla Barneya :)

Posted

[quote name='czerda']już wstępną dzisiaj przeprowadziłam , jutro się zagłębię
nawet bąknęłą że po świętach
trzeba trzymac kciuki
poświętach wyjedzie na 2 dni , ale będę się z nią widziała
czekam na wątek psiaka z nużycą[/QUOTE]

zaraz podam ci na pm tylko odszukam go. On ejst na zbiorczym Leborskim watki i wabi sie Skarbus.

DZiewczyny poaktualizowałąm juz ogloszenia z bazarku wiec zcas na wielki boj a Barneya!!!

Posted

wizyty -jasne , że robimy , wczoraj państwo adoptowali np. Kubę 12 l pudla i poświętach pójdę do nich , a nowych włąścicieli < naszych > 24 psiaków znamy , bo są z okolic
a niektórzy stali się dobrymi znajomymi
czy możecie jeszcze coś więcej powiedzieć o Barneju?

Posted

nie mamy kasy na hotel

czerda, to jak z Tą Mamą? nie zgodziła się?

o charakterze nic nie wiemy, bo tylko psa przez kraty widzimy po kilka minut, bo zawsze jest kilkanaście psów do obskoczenia
zawsze spojny i olewający zadymy przy kracie

Posted

mama wróci w czwartek , i jak u niej się nie uda pojedzie Barnej do hotelu do Obornik -za tydziń będą miejsca chyba że którś psiak pójdzie do adopcjii
znajdziemy mu szybko dom więć opłącę mu hotelik , jak możemy to zbierzmy coś na kastrację , bo na pewno lepiej to zrobić
co wy na ta?

Posted

[quote name='czerda']mama wróci w czwartek , i jak u niej się nie uda pojedzie Barnej do hotelu do Obornik -za tydziń będą miejsca chyba że którś psiak pójdzie do adopcjii
znajdziemy mu szybko dom więć opłącę mu hotelik , jak możemy to zbierzmy coś na kastrację , bo na pewno lepiej to zrobić
co wy na ta?[/QUOTE]

on już kastrat. na 80%
To psiaczek spokojny, troche wycofany, zawsze z boku tego co sie dzieje. Nie widziałam, żeby keidyś grzył sie z innymi psami. Nie wiem też jaki jest do ludzi bo nie przejawia chęci podbieganai i miziania się. Raczej ciekawy człowieka ale zawsze czujny.

Co do hoteliku to niestety finansowo nie pomoge. Staramy sie wycaigac bardziej potrzebujące psy na dt (chore, stare, geyzione). Teraz 2 psaiczki maja isc an hotel i obie z Kora jesteśmy bardzo finansowo zaangażowane w to.

Posted

dziewczyny , musicie zdecydować czy to jest dla Barneja dobre , żeby poszedł do hotelu i stamtąd mu szukać adopcjii
ja nie wiem jaki on ma warunki w schronie , z tego co wiem to jest dobry schron
w Obornikach są psy w swoich boksach wypuszczane na podwórko
ja bardzo chcę żeby on znalazł dom -może być u Stefa ale musimy dalej robić wszystko żeby znalazł dom
jak się zdecydujecie -mówię Stefowi i jedziemy po Barneja

Posted

[quote name='czerda']dziewczyny , musicie zdecydować czy to jest dla Barneja dobre , żeby poszedł do hotelu i stamtąd mu szukać adopcjii
ja nie wiem jaki on ma warunki w schronie , z tego co wiem to jest dobry schron
w Obornikach są psy w swoich boksach wypuszczane na podwórko
ja bardzo chcę żeby on znalazł dom -może być u Stefa ale musimy dalej robić wszystko żeby znalazł dom
jak się zdecydujecie -mówię Stefowi i jedziemy po Barneja[/QUOTE]

Warunki w zadnym schronisku nie sa tak dobre jak w dt, nawet w Opolu.
Barney jest w kojcu z kilkoma psami, maja jedna wielka bude. Zywienie -jak to schroniskowe. Nikt go nie bije, nie straszy, nie streczy. Gdy zachoruje bedzie leczony.
Problemem jest raczej brak kontaktu z człowiekiem.

Barney nie jest szczeslwiy, to na pewno. Nie jest też zastraszony i panicznie lękliwy.
Najgorsze jest to ze nie wiemy jaki on jest na prawde, tak poza boksem i schroniskiem.
Moze Barney jest psem wycofanym i wymagac bedzie pracy, z człowiekiem, może musi mu zaufać. Adopcja takeigo psa do ds jest wtedy praktycznie niemożliwa. Jednak równie dobrze moze okazać sie przekochanym tulaskiem -być może tego nei wiemy.

Nie wiem Czerda co Ci mam powiedziec. Moim zdaniem jego trzeba zabrac ale o wiele lepszym miejscem byłby dla neigo dymowy dt z jedną, stałą mu osobą a nie hotel pełen psów.

Posted

ja też chcę, by wreszcie jego los się odmienił, by trafił w lepsze miejsce.
Nie mamy żadnej pewności, że nikt go nie bije, itp. co wy gadacie

nie wygląda na gryzionego, oblepionego łajnem, itp ale i tak takie życie to nie życie!

Posted

jak będzie zorganizowany transport , czy w tej kwestii coś udałoby się , bo jeśli tak mama zgodziłą się go wziąć -pojutrze wraca
ja nawet nie wiem gdzie on jest?

Posted

Barnej za chwilę będzie zabrany ze schronu i pojedzie narazie do Obornik , żeby Stef zrobił co trzeba -robale , tylko dziesia Arni mógł po niego pojechać -potem dopiero za 2 tyg
ale dzisiaj nie ma mojej mamy ...więc zdecydowaliśmy żeby jechał do hoteli\u
jak będzie się tam żle czuł to pojedzie do mamy