Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

możesz też wymienić na grubsze m.in.: w aptece, sklepie spożywczym czy innym samie i przesłąć od razu z dopikiem na Rysia i Śmieszka. albo jeszcze lepiej możesz od razu iść z tym zawiniątkiem złociszy do bankowej kasy, oj Panie w banku będą BARDZO zadowolone ;-)

Posted

Chwilka, na wątku Tutusia jest podane konto Anji2201. Ania zbiera na Korę Tutusia i Amisia. I nie chce się pogubić.
Pozwólcie, że na Śmieszka i Rysia będę zbierać ja?
I zainteresowanym podam numer konta na pw.
Może tak być?
dodam, mamy tak samo na imię może stąd pomyłka?

Posted

[quote name='Basia1968']Szanowni Państwo!
Chcielibyśmy ogłosić akcję zbierania monet jedno, dwu i pięciogroszowych. Zapewne codziennie w portfelikach, kubeczkach, po kieszonkach lub w torebkach „plątają” się Państwu monety o w/w nominałach.

Te grosiki pomogą nam wyrwać ze schroniska psiaka Rysia. Niesamowity kudłacz, przepiękny. Potrzeba mu tylko kąpieli, strzyżenia i domki będą się o niego bić.
http://www.dogomania.pl/threads/174054-Rysio-obiecaA-yA-mu-mu-pomA-A-cie-sA-owa-dotrzymaAE?p=13539629#post13539629

A także Śmieszka.

http://www.dogomania.pl/threads/174029-A-mieszek-szczAE-A-cie-trwa-tylko-sekundAE

Jak ma wyglądać akcja? Już odpowiadam:
1)odkładacie Państwo monety o nominałach 1, 2 i 5 groszowych do jakiegoś pudełeczka, słoiczka i zebraną dowolna ilość – po przeliczeniu prześlecie Państwo na mój adres,
2)uzyskałam zgodę NBP na wymianę tych monet – oto treść odpowiedzi na moją prośbę:

Szanowna Pani,

Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy w Rzeszowie w odpowiedzi na Pani maila z dnia 18 listopada 2009 r., uprzejmie informuje, że dokonuje zamiany waluty polskiej – jednych wartości nominalnych na inne dostarczanych do kas w dużych ilościach.
Jednakże od zamiany pobierana jest, zgodnie z Uchwałą 37/2009 Zarządu NBP z dnia 7 maja 2009 roku w sprawie prowizji i opłat bankowych stosowanych przez NBP, prowizja 3% od kwoty zamiany nie mniej niż 3 zł, z tym, że opłaty nie pobiera się za zamianę znaków pieniężnych w liczbie do 50 sztuk banknotów, do 500 sztuk monet o wartościach nominalnych od 1 do 5 groszy oraz do 100 sztuk monet pozostałych wartości nominalnych.
Zamiany można dokonać w Oddziale Okręgowym NBP w Rzeszowie przy ul. 3 Maja 12
w godzinach od 8.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku.
W przypadku zamiany dużej ilości monet prosimy o uprzednie ustalenie terminu operacji, co pozwoli na sprawne, szybkie przeprowadzenie zamiany.

Po przekazaniu na mój adres monet wszystkie zostaną przeliczone, popakowane, na wątku podane zostaną informacje o ilości przekazanych monet. Następnie dokonam wymiany w NBP za pokwitowaniem, o czym Państwo zostaniecie powiadomieni na wątku. Zostanie także zamieszczona fotokopia dowodu zamiany.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY - POMÓŻCIE PSIAKOM!!!

deklarujący grosikowi zbieracze:

Ocelot
Anado
Marlenka--ja nic nie deklarowałam :(
Basia1968
Pestka
Toll
Doginka
Polubek
TERESA BORCZ
NusiaiJa
Beka
Jo37
Kasia77

Dziewczyny uwazajcie z wpisywaniem niców bo później może być jakies nieporozumienie . Ja w domu mam cały słoik grosików - ale to mój synus zbiera spróbuje go namówić żeby oddał na psy - on też jest na dogo tylko ostatnio netu nie miał . Zobaczę co się da zrobic :)

Posted

Basia1968 napisał(a):
kochana ale to jest przez duże "M" nie przez małe "m":evil_lol::evil_lol::evil_lol: To jest moja Marlenka z Gorzyc :loveu::loveu:

Wiem wiem ona ma buzke przy nicku . Tak czy siak zapytam Młodego czy chce pomóc psiakom .

Posted

proszę o numer konta też wymieniam:) na prw jestem "nową" dogomaniaczką" tutaj a "starą" w sercu...sledzę wasze fora i postanowilam się wpisać proszę o nr kota też coś będę słać :)

Posted

manga napisał(a):
proszę o numer konta też wymieniam:) na prw jestem "nową" dogomaniaczką" tutaj a "starą" w sercu...sledzę wasze fora i postanowilam się wpisać proszę o nr kota też coś będę słać :)

Dziękujemy:)
Prześlę tylko w domu sprawdzę jaki jest:)

Posted

Toll napisał(a):
A co napisać na ogłoszeniach, które wywiesze w szkole? Że pieniążki są zbierane na co? ;)

toll na pomoc bezdomnym psiakom. Na karmę dla nich i leczenie o i szukanie domów tymczasowych.
A z prawdą się nie ominiemy:)

Posted

ja napisałam konkretnie, że dla Rysia! wstawiłam jego zdjęcie i napisałam, że na fryzjera bo jest cały skołtuniały.
bo jak tak ogólnie to mogą znaleźć się niedowiarki które przejdą obojętnie obok puszeczki

a dalej tak jak ania napisała, że na szczepienie, i na dom tymczasowy