acha44 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ja nie szukam groszy - mogę oddać, mój potomek uciułał całą pokaźną kupkę, a więc komu przekazać ? Quote
Basia1968 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 acha44 jesli chcesz przesłać to może do Ocelot? chyba bliżej z Zabrza do Tomaszowa niż do mnie - z góry dziękujemy Quote
NusiaiJa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 możesz też wymienić na grubsze m.in.: w aptece, sklepie spożywczym czy innym samie i przesłąć od razu z dopikiem na Rysia i Śmieszka. albo jeszcze lepiej możesz od razu iść z tym zawiniątkiem złociszy do bankowej kasy, oj Panie w banku będą BARDZO zadowolone ;-) Quote
Jo37 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Poproszę o numer konta . Już trochę wymieniłam . Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Oto konto Ani dostępne na wątku Tutusia Quote
Jo37 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Takie dane wysyła się na PW . Wykasuj je z posta . Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 ale to podała Ania na wątku Tutusia, więc nie jest to mój wymysł - skoro sama umieściła na forum, to czyli można podawać - jest to niejako oświadczenie Quote
ocelot Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Chwilka, na wątku Tutusia jest podane konto Anji2201. Ania zbiera na Korę Tutusia i Amisia. I nie chce się pogubić. Pozwólcie, że na Śmieszka i Rysia będę zbierać ja? I zainteresowanym podam numer konta na pw. Może tak być? dodam, mamy tak samo na imię może stąd pomyłka? Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 hehehe tak - Aniów Ci u Was pod dostatkiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
marlenka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Basia1968']Szanowni Państwo! Chcielibyśmy ogłosić akcję zbierania monet jedno, dwu i pięciogroszowych. Zapewne codziennie w portfelikach, kubeczkach, po kieszonkach lub w torebkach „plątają” się Państwu monety o w/w nominałach. Te grosiki pomogą nam wyrwać ze schroniska psiaka Rysia. Niesamowity kudłacz, przepiękny. Potrzeba mu tylko kąpieli, strzyżenia i domki będą się o niego bić. http://www.dogomania.pl/threads/174054-Rysio-obiecaA-yA-mu-mu-pomA-A-cie-sA-owa-dotrzymaAE?p=13539629#post13539629 A także Śmieszka. http://www.dogomania.pl/threads/174029-A-mieszek-szczAE-A-cie-trwa-tylko-sekundAE Jak ma wyglądać akcja? Już odpowiadam: 1)odkładacie Państwo monety o nominałach 1, 2 i 5 groszowych do jakiegoś pudełeczka, słoiczka i zebraną dowolna ilość – po przeliczeniu prześlecie Państwo na mój adres, 2)uzyskałam zgodę NBP na wymianę tych monet – oto treść odpowiedzi na moją prośbę: Szanowna Pani, Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy w Rzeszowie w odpowiedzi na Pani maila z dnia 18 listopada 2009 r., uprzejmie informuje, że dokonuje zamiany waluty polskiej – jednych wartości nominalnych na inne dostarczanych do kas w dużych ilościach. Jednakże od zamiany pobierana jest, zgodnie z Uchwałą 37/2009 Zarządu NBP z dnia 7 maja 2009 roku w sprawie prowizji i opłat bankowych stosowanych przez NBP, prowizja 3% od kwoty zamiany nie mniej niż 3 zł, z tym, że opłaty nie pobiera się za zamianę znaków pieniężnych w liczbie do 50 sztuk banknotów, do 500 sztuk monet o wartościach nominalnych od 1 do 5 groszy oraz do 100 sztuk monet pozostałych wartości nominalnych. Zamiany można dokonać w Oddziale Okręgowym NBP w Rzeszowie przy ul. 3 Maja 12 w godzinach od 8.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku. W przypadku zamiany dużej ilości monet prosimy o uprzednie ustalenie terminu operacji, co pozwoli na sprawne, szybkie przeprowadzenie zamiany. Po przekazaniu na mój adres monet wszystkie zostaną przeliczone, popakowane, na wątku podane zostaną informacje o ilości przekazanych monet. Następnie dokonam wymiany w NBP za pokwitowaniem, o czym Państwo zostaniecie powiadomieni na wątku. Zostanie także zamieszczona fotokopia dowodu zamiany. SERDECZNIE ZAPRASZAMY - POMÓŻCIE PSIAKOM!!! deklarujący grosikowi zbieracze: Ocelot Anado Marlenka--ja nic nie deklarowałam :( Basia1968 Pestka Toll Doginka Polubek TERESA BORCZ NusiaiJa Beka Jo37 Kasia77 Dziewczyny uwazajcie z wpisywaniem niców bo później może być jakies nieporozumienie . Ja w domu mam cały słoik grosików - ale to mój synus zbiera spróbuje go namówić żeby oddał na psy - on też jest na dogo tylko ostatnio netu nie miał . Zobaczę co się da zrobic :) Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 kochana ale to jest przez duże "M" nie przez małe "m":evil_lol::evil_lol::evil_lol: To jest moja Marlenka z Gorzyc :loveu::loveu: Quote
marlenka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Basia1968 napisał(a):kochana ale to jest przez duże "M" nie przez małe "m":evil_lol::evil_lol::evil_lol: To jest moja Marlenka z Gorzyc :loveu::loveu: Wiem wiem ona ma buzke przy nicku . Tak czy siak zapytam Młodego czy chce pomóc psiakom . Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 czsami fakt zabawne historie się zdarzają, ale też dobrze, że zwróciłas uwage, bo nieraz z tego może niezłe powidełko wyjść Quote
manga Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 proszę o numer konta też wymieniam:) na prw jestem "nową" dogomaniaczką" tutaj a "starą" w sercu...sledzę wasze fora i postanowilam się wpisać proszę o nr kota też coś będę słać :) Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 manga dziekujemy - Ocelot przesle nr konta na pw. Quote
ocelot Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 manga napisał(a):proszę o numer konta też wymieniam:) na prw jestem "nową" dogomaniaczką" tutaj a "starą" w sercu...sledzę wasze fora i postanowilam się wpisać proszę o nr kota też coś będę słać :) Dziękujemy:) Prześlę tylko w domu sprawdzę jaki jest:) Quote
NusiaiJa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 INFORMUJEMY, ŻE ZOSTAŁA MI PRZEKAZANA GÓRKA 'ZŁOTA' OD "PATI Z T.M." W SUMIE: 4zł 24gr + 50centów + 1 pens (one penny) DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!! Quote
NusiaiJa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 LICZYŁAM I LICZYŁAM, LICZYŁAM I LICZYŁAM ETC. ETC. już się boję co to będzie gdy ciotkaE buta z pracy przyniesie....... Quote
Basia1968 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 i dobrze że jest co liczyć - podnosimy wąteczek Quote
Toll Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A co napisać na ogłoszeniach, które wywiesze w szkole? Że pieniążki są zbierane na co? ;) Quote
ocelot Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Toll napisał(a):A co napisać na ogłoszeniach, które wywiesze w szkole? Że pieniążki są zbierane na co? ;) toll na pomoc bezdomnym psiakom. Na karmę dla nich i leczenie o i szukanie domów tymczasowych. A z prawdą się nie ominiemy:) Quote
NusiaiJa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ja napisałam konkretnie, że dla Rysia! wstawiłam jego zdjęcie i napisałam, że na fryzjera bo jest cały skołtuniały. bo jak tak ogólnie to mogą znaleźć się niedowiarki które przejdą obojętnie obok puszeczki a dalej tak jak ania napisała, że na szczepienie, i na dom tymczasowy Quote
ocelot Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A teraz proszę mi napisać komu mam podać konto?:):):)Do wpłat? Quote
Recommended Posts