3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 1. rachunek Hidalgo, ten za rzeczy dla konia, lizawkę dla krowy itd - [B]144,50 zł[/B] 2. Rachunek bożonarodzeniowy to ten tasiemiec (2009.12.11) - [B]1044,48 zł[/B] 3. Wielkanocny pierwszy: makro (2010.03.30) - 913,28 zł tesco (2010.03.30) - 339,98 4. karma dla psów (2010.03.30) 134,83 nie (brak paragonu (Biafra nie może doprosić się z krakvetu), potwierdzenie zamówienia) 5. doładowanie telefonu (2010.04.09) - 100 zł i dalej cytuję Izę z maila: [QUOTE]reszta czekała na zęby czy remont domu ale później ja zjechałam ze skarpą i już nie byłam na dogo. powinnam mieć jeszcze rachunek na farby i pędzle...tylko muszę przewrócić dom do góry nogami.[/QUOTE] [B]wydanych pieniązków jest [COLOR="#ff0000"]2 677,07 zł[/COLOR][/B] plus te co zostały wydane na farby - nie wiem ile, dopóki Iza nie znajdzie paragonu nie bede wiedziala ile edit: z wpłat zestawionych w pierwszym poście wynika mi, że na wegiel zostało zebrane : 1040 zł natomiast na żywoność itp: 3070 zł [B]Asior [/B]- zestawione są wszystkie wpłaty? i czy można zmienic tytuł, na jakiś ze świętami? i potrzebie pomocy? (edit, zaraz powstawiam linki do poszczególnych rachunków) Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Reno2001']Ja na pewno coś kupię i pod koniec tyg. wyślę kurierem na adres fundacji. Dam zanc, co zakupiłam. Chyba skupię się na żywności i chemii.[/QUOTE] dzieuję :) nie chcę nikomu dyktować co ma kupić, ale moze ciężkie rzeczy lepiej zostawic Izie do kupienia w sklepie i złożyc się pieniazkami a do wysyłkikupić lżejsze rzeczy? tak czy siak jeśli juz coś kupisz i wyślesz to prosze o inf co ? i ponawiam pytanie czy ktoś zechce się dorzucić finansowo lub zakupić od siebie i wysłać rzeczy dla zwierzaków gospodarczych? (100-200 zł?) czy ew ktoś chce dorzucić się lub zakupić od siebie i wysłać kosmetyków? (kosmetyki można zamówić w avonie - szampony, żele - duza paczka kosztuje ok 150 - 200 zł) czy ktoś chce sie dorzucić lub zakupić od siebie i wysłać - reczników, prześcieradeł, kompletów poscieli? czy ktoś zechce sie dorzucić do żywności, którą Iza zakupi na miejscu? Quote
Szarotka Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Dostalam zaproszenie, ale wyslac nie mam jak, i musze troche odczekac az sie styuacja finansowa poprawi, zeby cos obiecywac. Quote
Grosziwo Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Jestem i ja . W tym roku niestety nie mogę osobiście podjechać do Krakowa z darami od "okolicznych dogomaniaczek) i od siebie :-( ...ach te pieniądze...A tak bym się chętnie z Aśką spotkała :p Nie chcę kupować i wysyłać pocztą (dziwne no nie :crazyeye: to dla wtajemniczonych) ale te parę złotych za wysyłkę wolę przesłać i Biafra (czy inna dziewczyna) kupi na miejscu co trzeba, obojętnie czy pieniążki pójdą na rodzinę czy na zwierzaki. Proszę o nr konta , w piątek wyślę (to już pocztą) 50,00 zł. Przykro mi, że tylko tyle ale ostatnie miesiące nieźle mi dały w d... finansowo. Quote
mru Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 rozumiem, ze nie znamy nikogo z samego Tarnowa? Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Grosziwo']Jestem i ja . W tym roku niestety nie mogę osobiście podjechać do Krakowa z darami od "okolicznych dogomaniaczek) i od siebie :-( ...ach te pieniądze...A tak bym się chętnie z Aśką spotkała :p Nie chcę kupować i wysyłać pocztą (dziwne no nie :crazyeye: to dla wtajemniczonych) ale te parę złotych za wysyłkę wolę przesłać i Biafra (czy inna dziewczyna) kupi na miejscu co trzeba, obojętnie czy pieniążki pójdą na rodzinę czy na zwierzaki. Proszę o nr konta , w piątek wyślę (to już pocztą) 50,00 zł. Przykro mi, że tylko tyle ale ostatnie miesiące nieźle mi dały w d... finansowo.[/QUOTE] dziękuję :) zaraz podam nr konta [quote name='mru']rozumiem, ze nie znamy nikogo z samego Tarnowa?[/QUOTE] mru ja osobiście nie znam, ale jak ktoś taki się zjawi dam Ci znac :) Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ad1. rachunek z Hidalgo: [IMG]http://img404.imageshack.us/img404/413/98078157.jpg[/IMG] Ad2. 2. Rachunek bożonarodzeniowy: [IMG]http://img7.imageshack.us/img7/4597/54806703.jpg[/IMG] [IMG]http://img19.imageshack.us/img19/2459/f41012.jpg[/IMG] [IMG]http://img269.imageshack.us/img269/6583/f42e.jpg[/IMG] [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/6250/f43n.jpg[/IMG] [IMG]http://img196.imageshack.us/img196/4418/f4401.jpg[/IMG] Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ad3. Wielkanocny pierwszy: makro (2010.03.30) - 913,28 zł [IMG]http://img812.imageshack.us/img812/1570/96992866.jpg[/IMG] [IMG]http://img600.imageshack.us/img600/5396/f210.jpg[/IMG] tesco (2010.03.30) - 339,98 [IMG]http://img34.imageshack.us/img34/9562/98090877.jpg[/IMG] [IMG]http://img809.imageshack.us/img809/373/f310.jpg[/IMG] Ad4. karma dla psów (2010.03.30) 134,83 nie (brak paragonu (Biafra nie może doprosić się z krakvetu), potwierdzenie zamówienia) [IMG]http://img98.imageshack.us/img98/5715/41402690.jpg[/IMG] Ad5. doładowanie telefonu (2010.04.09) - 100 zł [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/9417/79561348.jpg[/IMG] [B][B]brakuje rachunku za farby[/B][/B] itp Quote
Reno2001 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ja mam możliwośc wysłanie paczki kurierem za free, czyli 30kg/paczka ;) Pojadę do któregoś marketu i kupię trochę żywości trwałej i chemii (proszek do prania itp). W ich przypadku to lepiej chyba kupic rzeczy ciut tańsze, ale z większą objętością. Quote
Ulka18 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ja sie albo dolacze do Reno z paczka, albo wplace na konto Biafry. Bo raczej nie zdaze zakupic rzeczy i wyslac paczki, ciezki okres mamy w firmie, nie wyrabiamy. Quote
3 x Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Reno2001']Ja mam możliwośc wysłanie paczki kurierem [B]za free[/B], czyli 30kg/paczka ;) Pojadę do któregoś marketu i kupię trochę żywości trwałej i chemii (proszek do prania itp). W ich przypadku to lepiej chyba kupic rzeczy ciut tańsze, ale z większą objętością.[/QUOTE] ten angielski zwrot zmienia całkowiecie postać rzeczy ;) [quote name='Ulka18']Ja sie albo dolacze do Reno z paczka, albo wplace na konto Biafry. Bo raczej nie zdaze zakupic rzeczy i wyslac paczki, ciezki okres mamy w firmie, nie wyrabiamy.[/QUOTE] dziękuję :) musze w którymś poscie zrobić spis kto co zadeklarował :) [B]Deklaracje wpłat:[/B] 250 zł - Pani Iza Dz. - wpłyneło :loveu: 50 zł - anonim z dogo - wpłyneło :loveu: 20 zł - Agnieszka B. - wpłyneło :loveu: 50 zł - Grosziwo . - wpłyneło :loveu: 30 zł - anonim z dogo - wpłyneło :loveu: 50 zł - Ulka18 - wpłyneło :loveu: 50 zł - znajomi Ulka18 - wpłyneło :loveu: 50 zł - tula - wpłyneło :loveu: 40 zł - sonikowa - wpłyneło :loveu: 50 zł - p. Ela "Ruda" - wpłyneło :loveu: 50 zł - jkp - wpłyneło :loveu: [B]Paczki:[/B] [B]Reno2001[/B] - paczka żywnościowa [B]Ulka18[/B]- paczka z Reno2001 lub wpłata [B]Pliszka[/B] - paczka kosmetyczno higieniczna :) (trzy mydełka, dwa dyzodoranty, chusteczki higieniczne, podpaski, pasta do zębów, różne herbatki owocowe, krem do rąk, krem do buzi Nivea, plus kilka nowych lakierów do paznokci i trochę nieużywanych błyskotek i sporo biżu, trzy nowe szaliki (dwa z metkami), dwie apaszki, małą torebeczkę.) [B]Camara[/B] - trochę zeszytów, długopisy, pisaki i takie różne szkolne pierdoły. Herbata-różna, kawa-różna, ciastka. Trochę art. higienicznych - podpaski, mydło, pasta do zębów. [B]zulugula[/B] - 5 x grzebienie, 5 x szczoteczki do zębów, patyczki do uszu, gąbka, zmywaki żele do WC, szampon, szczoteczka do paznokci, szklany pilniczek do paznokci, obcinacz, pęseta, gra RUMIKUB, maszynki jednorazowe, pomadki bezbarwne naturalne i truskawkowe, mikołaje czekoladowe, + Używana suszarka do układania włosów z akcesoriami [B]3x[/B] - słodycze mała ilośc z barbie, hannah montaną i autami dla najmłodszej pociechy, ksiązka z opowiadaniami, 2 x 5 par kolorowych skarpetek dla dziewczyn , 6 szt nowych bombek na choinkę, czarny szalik męski (albo i nie), recznie robione ozdoby choinkowe - jak sie wyrobię [B]Karma dla zwierząt:[/B] 20 kg karmy - psy - FZNJR 10x400g puszki - koty - FZNJR 15 kg karmy - psy - KTOZ dziękuję :) Quote
scorpio133 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 w obecnej chwili nic nie moge pomoc, ale w pozniejszym czasie sie postaram Quote
3 x Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='scorpio133']w obecnej chwili nic nie moge pomoc, ale w pozniejszym czasie sie postaram[/QUOTE] zobaczymy jak to wyjdzie dziękuje w każdym bądź razie za odzew :) może jeszcze znajdzie się ktos kto zechce dołaczyc? Quote
Pliszka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='3 x'] [B]Pliszka[/B] - paczka kosmetyczno higieniczna :) (trzy mydełka, dwa dyzodoranty, chusteczki higieniczne, podpaski, pasta do zębów, różne herbatki owocowe, krem do rąk, krem do buzi Nivea, plus kilka nowych lakierów do paznokci i trochę nieużywanych błyskotek) [/QUOTE] paczka gotowa :) dołożyłam trzy nowe szaliki (dwa z metkami), dwie apaszki, małą torebeczkę i sporo biżu :) dziś wysyłam, mam nadzieję, że dojdzie szybko i w stanie nienaruszonym. Quote
3 x Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Pliszka']paczka gotowa :) dołożyłam trzy nowe szaliki (dwa z metkami), dwie apaszki, małą torebeczkę i sporo biżu :) dziś wysyłam, mam nadzieję, że dojdzie szybko i w stanie nienaruszonym.[/QUOTE] dziekuje :) Quote
Camara Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Ode mnie będzie paczka - trochę zeszytów, długopisy, pisaki i takie różne szkolne pierdoły. Herbata-różna, kawa-różna, ciastka. Trochę art. higienicznych - podpaski, mydło, pasta do zębów. Tak jak poprzednio - dostarczę bezpośrednio do Biafry. Quote
3 x Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Camara']Ode mnie będzie paczka - trochę zeszytów, długopisy, pisaki i takie różne szkolne pierdoły. Herbata-różna, kawa-różna, ciastka. Trochę art. higienicznych - podpaski, mydło, pasta do zębów. Tak jak poprzednio - dostarczę bezpośrednio do Biafry.[/QUOTE] dziękuję :) Quote
zulugula Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 5 x grzebienie 5 x szczoteczki do zębów patyczki do uszu gąbka zmywaki żele do WC szampon szczoteczka do paznokci szklany pilniczek do paznokci obcinacz pęseta gra RUMIKUB maszynki jednorazowe pomadki bezbarwne naturalne i truskawkowe mikołaje czekoladowe + Używana suszarka do układania włosów z akcesoriami Chyba wszystko. Jutro postaram się wysłać paczkę (poczta). Wydaje mi się, że torebki na ramię, świecidełka i ozdoby choinkowe były przekazywane w zeszłym roku. Ale mogę się mylić, bo obdarowywałam 2 rodziny. Mogło to trafić do tej drugiej. Quote
Asior Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 jesteście kochani :) nie liczyłam, ze będzie odzew :) Quote
3 x Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='zulugula']5 x grzebienie 5 x szczoteczki do zębów patyczki do uszu gąbka zmywaki żele do WC szampon szczoteczka do paznokci szklany pilniczek do paznokci obcinacz pęseta gra RUMIKUB maszynki jednorazowe pomadki bezbarwne naturalne i truskawkowe mikołaje czekoladowe + Używana suszarka do układania włosów z akcesoriami Chyba wszystko. Jutro postaram się wysłać paczkę (poczta). Wydaje mi się, że torebki na ramię, świecidełka i ozdoby choinkowe były przekazywane w zeszłym roku. Ale mogę się mylić, bo obdarowywałam 2 rodziny. Mogło to trafić do tej drugiej.[/QUOTE] dziękujemy :) bardzo dobre rzeczy są w twojej paczce, praktyczne i neizbędne :) nie wiem jak było w zeszłym roku, nie było mnie na watku wiec moze były przekazywane rózne ozdoby itd. zobaczymy ile bedzie pieniązków - i o tym czy kupujemy rzeczy typu posciel przescieradła, drobne upominki, czy wszystko przeznaczamy na jedzenie zadecydujemy w weekend. [quote name='Asior']jesteście kochani :) nie liczyłam, ze będzie odzew :)[/QUOTE] ano sa :) też się bardzo cieszę, że jest odzew Quote
Ulka18 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Wplata 50 zl poszla dzisiaj na konto 3 X. Nie dalam rady wiecej wplacic. Przydaloby sie dowiedziec, jak te zwierzaki tam stoja ze sterylkami/kastracjami? Czy ten problem jest juz zalatwiony? Quote
Ulka18 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Kolega z pracy dal mi 50 zl dla Rodziny. Wplace jak tylko bede robic przelewy. Quote
3 x Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='Ulka18']Wplata 50 zl poszla dzisiaj na konto 3 X. Nie dalam rady wiecej wplacic. Przydaloby sie dowiedziec, jak te zwierzaki tam stoja ze sterylkami/kastracjami? Czy ten problem jest juz zalatwiony?[/QUOTE] [quote name='Ulka18']Kolega z pracy dal mi 50 zl dla Rodziny. Wplace jak tylko bede robic przelewy.[/QUOTE] super :) dziękuję :) ja w weekend wyjezdzam to może też coś od znajomych wyciągnę ;) Quote
Wisełka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Ja w tym roku nie dam rady pomóc :( Z kasą kiepsko... Quote
Recommended Posts