Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój bazarek [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248063-ROZLICZAM***TARGOWISKO-NA-DZIE%C5%83-KUNDELKA***POM%C3%93%C5%BB-ZNAJDKOM***-do-30-X[/url] utargował 102 zł, a jeszcze będą nadpłaty i coś od siebie zaokrąglę, jak zwykle ;).

Posted

[quote name='wawer']Mój bazarek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248063-ROZLICZAM***TARGOWISKO-NA-DZIEŃ-KUNDELKA***POMÓŻ-ZNAJDKOM***-do-30-X[/URL] utargował 102 zł, a jeszcze będą nadpłaty i coś od siebie zaokrąglę, jak zwykle ;).[/QUOTE]

W imieniu Znajdek - dziękujemy!

Ja też planuję zrobić bazarek dla Znajdkowych podopiecznych - dzisiaj paczką dostałam fanty od Annaa4 - nie wiem jak czasowo ogarnę bo nie mam go teraz zbyt wiele :(
pozatym cały czas choruję.....i różnie z tym bywa

Póki co mam szybki bazarek dla Kwiaciarenki - z podpisu mojego - kobitki która ma 12 psiaków i ponad 40 kociaków...prawie żadnej pomocy - mimo to dała mi troszkę biżuterii na bazarek dla Znajdek....są jeszcze tacy ludzie oj są - rzadko ale...

Mama dała mi info sms że jakaś malutka paczka przyszła - więc pewnie wizytówki - jak będę wieczorkiem w domku to potwierdzę :)

Posted

[B]Uzupełniam;

Osoby, które są chętne do rozniesienia wizytówek proszę o informację na PW ile sztuk do Was dotarło [/B](czy się nie pomyliłam)[B] i gdzie zostały/zostaną położone [/B](chodzi o to, żeby nie powielać miejsc)Moje PW w tym temacie jest na dogo, na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub tel.504-080-091 (mam darmowy -mogę oddzwonić -jakby co :smile: ).

Po wizytówki zgłosiły się dotychczas:

[LIST=1]
[*]Paros (100 szt.), [odebrane],
[*]Paula (100 szt.), [wysłane 29.10]
[*]Kejciu (200 szt.), [wysłane 29.10]
[*]Erin (50 szt.), [wysłane 31.10]
[*]zoja. (100szt.), [odebrane]
[*]JB się nie zgłosiła, ale też dostanie ;-) (150 szt.), [wysłane 29.10]
[*]UlaFeta (50szt.za pośrednictwem JB), [wysłane 29.10]
[*]Mimiś (100 szt.), [wysłane 31.10]
[*]Kamila Proc (100 szt.). [wysłane 31.10]
[/LIST]

Posted

[quote name='UlaFeta']Parosku na plakacie jest zdjecie COFI.
Cofi juz w nowym domku :multi:
Mam do oddania na bazarek malutkie dzbanuszki.Cala moja kolekcje.Wysylka jak by co sie zajme.Ktos zainteresowany?[/QUOTE]

wiem :multi: ale dowiedziałam się po po wydrukowaniu plakacików więc są z Cofi.

[quote name='Bonsai']Jeśli nie będzie wolontariuszy do kwestowania, zawsze można rozłożyć skarbony stacjonarne w kilku zaprzyjaźnionych miejscach, marketach i powiesić plakaty informujące o tym gdzie są skarbony etc. No nie wiem - musicie zmierzyć siły na zamiary, ale moim zdaniem taka kwesta ma szansę odbudować trochę finanse Znajdek.

Oczywiście. Pamiętaj tylko, że wydanie decyzji trwa 30 dni, a w międzyczasie mogą wezwać do uzupełnienia braków i czas wydania decyzji może się jeszcze wydłużyć. Dlatego najbezpieczniej składać wniosek ok. dwa miesiące, półtora przed planowaną zbiórką.

Można też złożyć wniosek np. na rok albo dłużej (wtedy należy i tak rozliczyć się co rok, ale nie trzeba ponownie składać wniosku), choć wtedy najwygodniej jest organizować zbiórkę poprzez dobrowolne wpłaty na konto. Puszki i skarbony muszą być rozliczane skrupulatnie, otwierane w obecności trzech osób, każda skarbona i puszka musi mieć osobny numer oraz odpowiednie oznakowanie; osoby kwestujące muszą mieć legitymację - to trochę roboty, ale warto.

Najlepiej się spotkać bądź zdzwonić i porozmawiać, żeby zdecydować jaka forma byłaby dla Was potrzebna, wygodna i możliwa na chwilę obecną.[/QUOTE]

Pani Jola chyba składała wniosek na początku września.

[quote name='zoja.']a jak znaleźć wzór legitymacji? Jest gdzieś w necie?[/QUOTE]

[quote name='bric-a-brac']Jakoś na początku roku wysyłałam p.Joli na maila gotowy wniosek o zgodę na zbiórkę, łącznie ze wzorami legitymacji i z informacjami co nalezy zrobić, żeby tę sprawę ruszyć.[/QUOTE]

Na podstawie wzoru legitymacji przesłanej przez Bric opracowałam legitymację dla znajdek, zaraz wszystko wyślę na maila znajdek.

[quote name='malagos']Jolu paros, nie ma odpowiedzi z tej fundacji?.......[/QUOTE]

Małgosiu, odpisali kilka dni temu, że już są na południu ale będą pamiętać o nas przy najbliższej okazji. :roll:

Znajdkowe wieści z ostatnich dni
Do nowego domu poszedł Maciuś. :multi: Jego braciszek Gacuś znowu ma zaropiałe oczki :shake: - wrócił koci katar.
We wtorek p.Jola do pólnocy była w lecznicy, przyjechała z kocurkiem Łatkiem na badania i kroplówkę (odwodniony, wymiotuje i ma rozwolnienie) oraz z chorą Pestką, okazało się, że ma babeszję.
Pestka dostała kroplówki, leki i została w lecznicy. W nocy p. Jola przesłała nam zrobione w lecznicy fotki Pestki. Są to ostatnie zdjęcia Pestki :-(:-( - strasznie przykro mi pisać ale w środę Pestka odeszła za TM.
Wczoraj do nowego domu pojechała kotka Nutka. :multi:
Są wyniki badań krwi kocurka Łatka, ma bardzo wysoki poziom hormonu T4. W przyszłym tygodniu musi jechać na USG do dr Marcińskiego. Łatek musi być operowany, bo leczenie farmakologiczne nie skutkuje.

Posted

Kolejne żniwo tej cholernej babeszjozy........ Już o wiele mniej przypadków u nas w lecznicy, już kleszcze idą spać, ale jeszcze dopieką do żywego...

Posted

Witajcie

Czy mogłabym prosić o informacje na temat suni Fanty?

Chodzi o tą maleńką :

[IMG]http://imageshack.us/a/img11/9016/ybkh.jpg[/IMG]

Co jej dolega?.

Posted

[B]Fanta[/B] trochę lepiej. Podejrzenie koronowirozy, ale jeszcze nie na 100%. Jeśli to prawda, to chyba [B]Niutek[/B] i [B]Tośka[/B] chorują na to samo. Wszyscy na diecie (RC Gastro indestinal junior), Niutek przyjmuje kroplówki.

[B]Uzupełniam:
[/B][B]Osoby, które są chętne do rozniesienia wizytówek proszę o informację na PW ile sztuk do Was dotarło [/B](czy się nie pomyliłam)[B][B] i gdzie zostały/zostaną położone [/B][/B](chodzi o to, żeby nie powielać miejsc)

Moje PW w tym temacie jest na dogo, na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub tel.504-080-091 (mam darmowy -mogę oddzwonić -jakby co :smile: ).[B]
[/B]Po wizytówki zgłosiły się dotychczas:

[LIST=1]
[*]Paros (100 szt.), [odebrane 100szt.],
[*]Paula (100 szt.), [wysłane 29.10] [odebrane 100szt.]
[*]Kejciu (200 szt.), [wysłane 29.10]
[/LIST]
[B][/B]

Posted

Niutek

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-virnVy7Ut9c/UnO-KMCdM6I/AAAAAAAACQg/AScVLZ34bVI/s640/IMG_9015.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-9oRiLzLCC7E/UnO-P_h018I/AAAAAAAACQw/01GyB5Vw3ac/s512/IMG_9017.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ciDPWZ-EpRU/UnO-Mu-aVuI/AAAAAAAACQo/1JqsB8G2124/s512/IMG_9018.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-HFYOElLMOSw/UnO-SqPH2II/AAAAAAAACQ4/73ZuqE2TxII/s640/IMG_9021.jpg[/IMG]

Posted

Zoja. wizytówki dotarły do mnie wczoraj - koperta była w pół rozerwana ale doliczyłam się 200 szt :)

Bazarek 50% dla Znajdek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248351-pr%C3%B3bki-karm-szampony-gryzaki-ZBIERAMY-NA-KARM%C4%98-do-11-11-2013[/URL]

Posted

200sztuk to się zgadza -tyle miało być :)

[quote name='zoja.']

[B]Uzupełniam:
[/B][B]Osoby, które są chętne do rozniesienia wizytówek proszę o informację na PW ile sztuk do Was dotarło [/B](czy się nie pomyliłam)[B][B] i gdzie zostały/zostaną położone [/B][/B](chodzi o to, żeby nie powielać miejsc)

Moje PW w tym temacie jest na dogo, na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub tel.504-080-091 (mam darmowy -mogę oddzwonić -jakby co :smile: ).Po wizytówki zgłosiły się dotychczas:

[LIST=1]
[*]Paros (100 szt.), [odebrane 100szt.],
[*]Paula (100 szt.), [wysłane 29.10] [odebrane 100szt.]
[*]Kejciu (200 szt.), [wysłane 29.10] [odebrane 200szt.]
[/LIST]
[/QUOTE]

Posted

Ale ruch na próbkowym bazarku :)

Zostało właściwie kilka sztuk dla kociaków - jeśli ktoś chciałby zakupić i przekazać dla Znajdkowych kociaków - to koszty wysyłki biorę na siebie :)

Posted

[quote name='kejciu']Ale ruch na próbkowym bazarku :)

Zostało właściwie kilka sztuk dla kociaków - jeśli ktoś chciałby zakupić i przekazać dla Znajdkowych kociaków - to koszty wysyłki biorę na siebie :)[/QUOTE]

Chyba już raczej nie zostało :).